Keresés

Részletes keresés

Artemis Entreri Creative Commons License 2013.08.14 0 0 58

Élesszük fel!

A Hórusz lázadás. Kinek mi a véleménye?

Én megvettem az első négyet. Végigolvastam több alkalommal és megmondom őszintén, hogy nagyon tetszik.

Rokakoma Creative Commons License 2012.10.25 0 0 57

Ultramarines - a film címe.

http://ultramarinesthemovie.com/index.php

Előzmény: retyek (56)
retyek Creative Commons License 2012.10.25 0 0 56

Hali,mi a cime?

Előzmény: Rokakoma (55)
Rokakoma Creative Commons License 2012.10.25 0 0 55

Sikerült a felirat is.
Az animációs film jó volt. Nincs túlragozva, egy osztag Ürgárdista  első bevetéséről szól.

Előzmény: Rokakoma (54)
Rokakoma Creative Commons License 2012.10.08 0 0 54

Esetleg valaki tudna egy magyar felirat file-t dobni a  fílmhez?

Előzmény: Rokakoma (53)
Rokakoma Creative Commons License 2012.10.04 0 0 53

Tegnap lőttem egy Warhammer 40k  egész estét rajzfilmet! Hétvégén megnézem. Majd beszámolok.

-=J.V.=- Creative Commons License 2011.12.20 0 0 52

Igazábol magyarul szeretném, azért köszönöm!

Előzmény: Deville (51)
Deville Creative Commons License 2011.12.19 0 0 51

Angolul is jó? Mert úgy van vagy 30 eladó könyvem, köztük ez is...

Előzmény: -=J.V.=- (50)
-=J.V.=- Creative Commons License 2011.12.19 0 0 50

Remélem nem tul témaidegen... Régóta keresem már Ian Watson Káoszgyermek c. könyvét. Nem szeretek e-book-ot olvasni, papíron lenne az igazi. Tudna valaki segíteni?

maplacz Creative Commons License 2011.12.01 0 0 49

eladó könyvek:

Ian Watson: Inkvizítor (Valhalla) - WH 40K                            1.000ft

Ian Watson: Űrgárdista - WH 40K                                          1.000ft

érd: abex KUKAC freemail.hu

Deville Creative Commons License 2011.08.29 0 0 48

Aha :)

Előzmény: Rokakoma (47)
Rokakoma Creative Commons License 2011.08.29 0 0 47

Vagyok. Legyek?

Előzmény: Deville (46)
Deville Creative Commons License 2011.08.10 0 0 46

Élesszük fel ezt a fórumot... még valaki? :)

gci Creative Commons License 2008.12.03 0 0 45
Éljen a Vatera :) megvan
Előzmény: gci (44)
gci Creative Commons License 2008.08.04 0 0 44
Nincs valaki aki eladná
WATSON, IAN IAN WATSON TELJES WARHAMMER 40000 UNIVERZUMA
könyvét ? :)

Csonti-Linebacker Creative Commons License 2007.12.23 0 0 43

Hali4

Akkor valaki írja már le nekem milyen könyvek jelentek eddig meg magyarul....

Köszi

palmtop Creative Commons License 2007.12.05 0 0 42
Na, de emberek! Ennyire nem érdekel senkit ez a világ, vagy elmentetek a speckó oldalakra?
palmtop Creative Commons License 2007.12.03 0 0 41

Üdv Nephilim!

Egyetértünk. Érdemes könyveket akár angolul is olvasgatni, mert nagyon kevés jut el hozzánk. Az egésznek a magja, szinte a lényege, a Horus Heresy. Ezt javaslom mindenkinek aki komolyan gondolja, hogy foglalkozik ezzel a világgal.

The beginning..

Előzmény: Nephilim (15)
palmtop Creative Commons License 2007.11.28 0 0 40

Üdv Inner!

A 2-4 pontokban egyet értünk. Watsonnak az Inkvizítor és az Űrgárdista sikerült jól, a többi olyan mintha a Def Leppard lsd helyett berúgott volna a koncerteken/előtt.

Ami viszont a következetlenségeket illeti: először is, ez egy nagyon komplex 'univerzum'. Mostanra sokan írnak bele (talán olyanok is, akiknek nem kéne). Mindez a saját véleményem és nem vagyok fokmérője egyébnek, csak ennek, de amit csekély angol nyelvi tudásommal hozzá olvastam, aszerint a legizgalmasabb része pont az Eretnekség. Aminek nyitó kötetét pont az a Dan Abnett meséli el igen szépen és alaposan, aki itt már említettek és nem feltétlen pozitív jelzőkkel halmoztak el. Itt kitérnék rá, hogyha egyesek szerint jó amit Watson művel a WK40 világával, akkor bizony vannak akik szerint az Abnett féle olvasata is jó, esetleg mindkettő. Véleményem szerint jól kiegészítik egymást a misztikus és a leíró, akciós cselekmények. Visszatérnék rá, hogy a Horus Rising című kötetet is ugyanaz az ember írta, mint az Első és Egyetlent, és az inkább dráma, mint akció.

Azonban pl a vírusbomba mint olyan egyértelműen élő 'lény', illetve szervezet. Miért is lenne jó a Tyranidákat felfegyverezni vele? Lehet, hogy elpusztul 1-2 hajó. De előbb utóbb beolvasszák ezt a megoldást is a repertoárukba és ami visszajön tőlük, azt egyetlen humán faj sem teszi az ablakba.

A megrontott Űrgárdisták pedig 2 okból nem fogynak el:

1-mert akkor miről szólna a Warhammer 40.000? :)

2-nekik az összes előnyük a Császárhű egységekkel szemben az adomány, amit a Káosztól és annak Isteneitől kaptak: örök élet. Hiszen nem fejlődnek technológiailag stb. Azt is hozzátenném, hogy ahol ők "élnek", az Iszonyat szemében, ott másképp telik az idő, mivel az dimenzión kívüli? tér, félig valós, félig a hiperűrben létező.

Hát ezért..

Előzmény: Inner Circle (35)
eraserboi Creative Commons License 2005.08.01 0 0 39
Volt szerencsém hozzá... pocsék könyv (Abnett: Első és Egyetlen). Gyenge sztori, primitív cselekményszövés, nulla háttérinfó az Istencsászárról, meg az emberlakta galaxisról ebben a káoszförtelemben. Szerintem ne vegyétek meg, mert lazán leverte a lécet. Ian Watson lehet, hogy a komplexitásával megülte pár játékos gyomrát, az mégis irodalom volt. Sci-fi. Ez meg... pénzkidobás. Ha Watson a vadhajtás a 40k világában, és ez az alapszint, akkor és köszönöm, nem kérek az egészből, mert engem inkább a Watson féle világ fertőzött meg, és többet csalódni nem akarok.
Előzmény: Shalina (38)
Shalina Creative Commons License 2005.07.24 0 0 38

Na, hosszú szünet után végre lehet olvasni. :)

Shal

Faust II Creative Commons License 2004.11.23 0 0 37

Most olvastam el a "nagykönyvet" mely A Teljes Warhammer 40k Univerzum címet viseli...

Hát súlyos... mind témjában, mind tömegét tekintve...

Arra lennék kiváncsi, hogy Ian Watson nem-e fogja folytatni a Káoszgyermeket?

Igaz, hogy a minőség elkezdett csökkenni, de mégis kiváncsi lennék a történet folytatására...

Mentol frász Creative Commons License 2004.10.22 0 0 36

Hello!

Nekem is nagy kedvencem a W40K univerzum. Én azt mondom, hogy azért érdemes legalább még egyszer elolvasni a Ian Watson könyveket, mert azért elég részletgazdagnak tűntek nekem. Sajnálom, hogy eddig nem jelent több könyv a témában magyarul.

Esetleg még tudom ajánlani a Michael A. Stackpole által írt Mutant Chronicles könyveket.

Inner Circle Creative Commons License 2004.10.20 0 0 35

Kölcsönkaptam, elolvastam. Hááát... szerintem ez a bácsi egyszerűen rosszul ír, vagy nagyon fiataloknak címezte (mert néha nagyon naiv - de akkor meg miért ilyen véres...). Nagyon jó ötletektől hemzseg a nagykönyv, amik elég rosszul vannak megvalósítva, és még az is pocsékul van megírva, már bocsánat...

Fő fejfájásaim:

- Nem következetes. Például egy baromi jó ötlet, ha nem is éppen teljesen eredeti, a Tyranida élő hajó. De felmerül a kérdés, hogy ha már olyan kéjjel elemezte, hogy hogyan pusztul el minden élet a Sztálindrómon a vírusbombától, akkor miért nem pöttyentenek az élő hajókba is egyet-egyet, és nyitják ki utána a sört, mert más dolguk már nem is lenne. (Ha a Tyranidák az embereket is be tudják építeni a hajóba, akkor az embert megtámadó vírus is meg tudja enni a hajót, nicht wahr?) Vagy a káosz-űrgárdistákkal sem vagyok kibékülve: minden egyes esetben, mikor feltűnnek, megjegyzi, hogy akárhány ezer évesek, vagyis még mindig azok, akik Hórusszal árulták el a Császárt. Nade azoknak már réges-rég el kellett volna fogyniuk, még akkor is, ha tízszer annyira tartósak, mint egy normál űrgárdista.

- Hullajelöltek. Ez egészen rettentetes: tíz oldallal előre lehet tudni, hogy ki fog a fűbe harapni. Teljesen gátlástalanul löki a mellékszereplőket a darálóba, ami nem baj, de legalább ne lenne ilyen egyértelmű.

- Ködös és nehezen emészthető történet. Néha pillanatok alatt lezavar bonyolult eseményeket, máskor oldalak tucatjain át rágódik valami kicsinységen. Az Űrgárdista ilyen tekintetben szerintem is jobb a többinél, az Inkvizítornál már kicsit rángott a szemöldököm, aztán egyre rosszabb lett.

Nem akarok negatív lenni, végülis tetszett az egész, de igazán nem került volna sokba a legordítóbb hibákat kijavítgatni.

Előzmény: Filburt (33)
Gundark Creative Commons License 2004.03.06 0 0 34
Megvettem az új Watson könyvet. Még nem kezdtem el de nem lehet rossz.
Filburt Creative Commons License 2004.02.09 0 0 33
Elolvastam. Ian Watson nalam bekerult a klasszikusok koze. Ugyanis o is elkovette azt a klasszikus hibat, hogy nem tudta, mikor kell vmit abbahagyni. Lehet, hogy csak en vagyok igy vele, de az egyetlen jo regenye a konyvbol az Urgardista. Mar az Inkvizitortol is hullott a hajam, de a tobbi 'korites' nagyon gazos.

Tenyleg 'csak' ennyit irt, vagy vannak meg mas 40K-s irasai is (amik talan jobbak)?

Filburt

Filburt Creative Commons License 2004.01.27 0 0 32
Most jelent meg (eleg sulyos, 4.5K Ft), nem rossz. Egy helyesiras ellenorzot razavarhattak volna, de nem rossz...

Filburt

Előzmény: CGB_Ex_Ragnar (28)
Nephilim Creative Commons License 2003.07.24 0 0 31
Hátazért - tekintve a könyvei csökkenő színvonalát - ez azért annyira nem kár.
Vigasztaljon a tudat, hogy a többi GW-s író is jól ír!
Előzmény: sanguinius (29)
CGB_Ex_Ragnar Creative Commons License 2003.07.22 0 0 30
ebben én sem vagyok naprakész,csak az eddigi foruminfok alapján kérdeztem:))).
sanguinius Creative Commons License 2003.07.22 0 0 29
hát nem is tudom.

Watson tudtommal nem írt több warhammer 40.000 regényt.

brühühűű.

Előzmény: CGB_Ex_Ragnar (28)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!