Mindenkinek nagyon-nagyon köszönöm a recepteket! Jelentem, a túróval töltött zsemlét ki is próbáltam - képzeljétek, a férjem ismerte a menzáról, azt mondja Bulocski a neve! :o)
Szuper lett, de szuper az összes, így ki fogom próbálni őket szépen sorban!
Gyors csokikenyér
2 tojás, 1/2 csomag sütőpor, 2dl tejföl, 2dl rétesliszt, 2 dl cukor, 2 evőkanál kakaó, 1 citrom v. narancs reszelt héja. Tepsi kikenéséhez vaj és liszt. v.zsír
Forró sütőbe 5 percig, utána mérsékelt lángon,amíg el nem készül.
Én mindent mixerbe öntök,kb 5 perc elkészíteni és be a sütőbe. Lehet még bele tenni csokidarabokat stb.
Nekem meg a rakott zsömlye jutott eszembe:-)
A tejfölt tojásssal, ha édesre akarod cukorral, mazsolával, mákkal, dióval, aszalt gyümölccsel, szegfűszeggel, fahéjjal, vagy ami még eszedbe jut; ha sósra, sóval, reszelt sajttal, reszelt hagymával, kaporral, egyéb zöldfűszerrel elkevered.
A zsömlyét (kiflit, kalácsot, kenyeret: ez egy tipikus maradékfeldolgozó recept:-)) diónyira vágva-tépve belekevered ebbe a masszába.
Zsírozott-prézlizett tepsibe (tűzálló tálba) simítod. Tetejére prézli jön, vagy a sósnak sajt, édesnek lekváros tojáshab. Sütőbe be, hidegen melegen is jó.
Édeshez lehet adni sodót, sóshoz valami sós mártást (vagy sört:-)))
A zsemle tetejet levagod, bele ki egy talba. Hozza a tejfol, turo , mazsola, reszelt citrom hej, cukor . Vissza a zsomlebe, ra a tetejet mint valami kalapot, megkenni tejfollel es be a sutobe.
Melegen celszeru enni.
3 pohár tejfölt veszel, az egyikbe vmilyen lekvárt keversz, a másikba cukrozott kakaót, a harmadikba gőzőmsincsmit, de vaníliáscukor is elég szerintem.
Egy réteg babapiskóta, egy réteg tejföl - amíg a készlet tart. Be a hűtőbe, néhány óra alatt összeáll.
A tejfölbe kevert anyagokat (lekvár, kakaó, satöbbi) egyéni ízlésvilág szerint lehet kialakítani.
És szerintem jobb az a babapiskóta, amit még csak a DM-ben láttam, korong alakú, jénai tálban jobb a helykihasználás. annakidején Csehszlovákiában lehetett kapni, a recept is a párkányi nagynénikémtől van.
Van egy rahedli (fogyókúrából megmaradt ;o) tejfölöm, húsvétra viszont még nincs édességötletem, ezért olyan recepteket keresek, amivel két legyet üthetek egy csapásra.