Az új könyvének bemutatóján elmondta: a sorok között kiderül, ki állt a törvénytelen hatalomátvételi kísérlet mögött. Szerinte a sérült Révész Máriusz azért támolygott, mert részeg lehetett.
Bajnai egy módon lehet miniszterelnök. Ha az MSZP besorol mögé. És ha ez megtörténik, akkor jönnek vele vissza a régi káderek is, akikkel természetesen nem lehet kormányozni ezután sem. Arról nem is beszélve, hogy Bajnai és a szocik politikája kb. tűz és víz. Nem lehet egyszerre osztogatni és kiadást csökkenteni.
Ha új pártot alapítana, és nem venné be a régi kádereket, akkor lehetne belőle valami, de ennek az esélye minimális. Sokkal valószínűbb, hogy Bajnai csak arra lesz jó, hogy megnyerje a választást az elvtársaknak, aztán félreállítják és folytatódik a jól ismert elkúrás.
bővebben: Bajnai erről is beszélt, hogy ne így legyen. ne legyen többé a két párt háborúja. én látok benne erőt és hogy valóban így gondolja. de majd meglátjuk, hogy alakul, azt is mondta, hogy a magyarok két nagy baja a reményvesztettség és a messiásvárás. azt is mondta, hogy túl sok a gyűlölet, és nem kéne gyűlölni a másikat, mert másik pártállású. ne mi változzunk magyarok át a politika miatt, hanem a politika változzon meg. nehéz lesz megvalósítani, de talán pont neki sikerül.
Egyik sem fogja elismerni a hibáit. Ellenben mind elvárja, hogy a szavazópolgár elfelejtse nekik a hibákat, ne is tegyen említést róluk, és természetesen szavazzon megint rájuk, mintha semmi sem történt volna. Ezért undorító már most ez a tervezett szoclib összeborulás. Ugyanott fogják folytatni, ahol abbahagyták. A vicc az, hogy ha visszajönnek, egy év után már megint pokolba kívánja őket a nép, és megint menekül az éppen aktuális ellenfelükhöz.
"Kuncze amúgy nem vette magára Bajnai és Juhász mondatait arról, hogy az elmúlt két évet megelőző nyolc év szereplőinek szembe kell nézniük tetteikkel. „Én 1994-1998 között voltam kormánytag” – mondta."
Nem mondtam hogy amatőrök? A milla a saját ernyője alá próbálja terelgetni a libákat abban a reményben hogy majd egy lyó zsiros állás koppan nekik is. A főgunár meg nem szereti a kendermagos tyúkokat és szét lesz verve a tömeg.
Nem a Milla itt a lényeg. Az a lényeg, hogy már megint megpróbálják összeházasítani a neolibeket a szinte már szélsőballal, és ezt tálalják úgy, mint a nagy reménysugarat. Mindezt ráadásul sokszorosan bukott politikusok által, akiknek egy szavát sem hiszi el senki. (Ebben a Milla, de még Bajnai is csak statiszta. Azért kell, mert a trágyadombon ő a legkevésbé bűzlő darab.)
Volt már ilyen ez előtt is, MSZP-SZDSZ-nek hívták, és kurvára nem működött. Most ugyanaz készül, de mitől működne?
"
És 2014 tavaszán szépen hajba kapnak, lesz egy csomó egymásramutogatás, stb. itt a vége fuss el véle..."
Én attól tartok, hogy 2014 nyarán kapnak hajba, miután valahogy nyertek, és az lesz az eredménye, hogy egy újabb tehetetlen kormány szarakodását nézhetjük négy évig, mint 2006 után. Nem mondom, hogy a Fidesz maradjon, mert nem érdemli meg. De most úgy tűnik, hogy a választási lehetőségünk kimerül a működő de szar és a nem működő szar között.
Vagy pedig Bajnai tényleg megnyeri nekik a választást, aztán pár hónap alatt a szoci többségű kormány eléri, hogy megszabaduljon tőle, és jöhet megint a nyugdíjaskánaán hitelből meg emelt adókból. Mert azt nem tudom elképzelni, hogy a szoci többségű kormány véghezvisz egy jobblib kormányprogramot. De azt sem, hogy Bajnai azért lenne miniszterelnök, hogy levezényelje az újabb szoci osztogatást.
Nem nagy meglepetés. Bajnai politikája leginkább a szadesznek tetszhet, ezért sorol be mögé Kuncze, és Fletó is, aki 2000-ben pártot tévesztett. Azt nem tudom, Bajnainak mennyit árt majd, ha ilyen húzónevek veszik körül, használni biztos nem fog neki.
De a lényeges kérdés, hogy mindehhez hogy lehet az MSZP-t kötni, amelynek jellemző osztogatós politikája aligha az, amit Bajnai szeretne csinálni. Márpedig a szocik nélkül többsége biztos nem lesz. Megint aláirat velük egy papírt, hogy négy évig nem ugathatnak bele semmibe? Vajon Szanyiék elfogadják, hogy a szent tehénnek számító nyugdíjasokat is megszorítsák? Vagy hogy, ne adj' isten, egyszer a közepes keresetűek is jól járjanak, és ne számítson gazdagnak és agyonadóztatandónak az, aki mondjuk a minimálbér duplájából él? Mert szerintem ez lenne a lényeges kérdés ebben a nagy "ballib" összefogásban, és ez az, amiről senki nem beszél.