A testület indokolással ellátott véleményt küldött Budapestre, amelyekre ha nem érkezik kielégítő válasz, vagy megoldás a kabinettől, akkor az Európai Bíróság elé is citálhatja Brüsszel Magyarországot ezekben az ügyekben.
A cafeteria-ügyben Magyarországnak egy hónapon belül kell választ adnia.
lathattad hogy nem az eszkozrol beszeltem. mert siman kolcson lehetett volna venni hogy most erre a penzre az orszagnak van szuksege.
de AHOGYAN tortent, az elfogadhatatlan. es nagyon sok becsuletesen dolgozo embertol sok millio forintokat elvettek es hazudoztak es zsaroltak es... nem hiszem hogy csak igy lehet.
es itt is es megint az volt hogy valakik fizettek valakik helyett. veletlenul sem vagyonado lett bevezetve hanem egy osszeg elkobzasa.
azert tuloztam mert vegul is valahol nagyon is erdekel a velemenyed es amit irsz es osszessegeben egy csomo mindent megertek. es mintha a te velemenyed is 'cizellalodott' volna. es nyilvanvaloan el kell fogadnom hogy latasmodom sokszor torzitott, hiszen ha masokrol ezt tetelezem fel es objektivnek erzem magam akkor onmagamnal is meglehetosen erzekelni kell.
talan csak azt tudom mondani hogy vannak gyilkos favagok is. konkretan volt olyan ember kezeben a lancfuresz, aki sajat csaladja ellen forditotta es nem fat fureszelt vele. vagy onmaga ellen de elotte kiirtotta a csaladjat.
orbannal kapcsolatban, en mindenkeppen azt latom hogy lehet hogy az orszag es a nep es a nemzet jovoje lebeg onmaga elott es semmi de semmi mas, de AZERT egy milliardocskat es nagyon jelentos kapcsolati toket osszeeszkabalt maganak. es meeg olyan erzesem is van hogy mondott o annakidejen nagyon sok olyat amit most nem mondana. akkor ez hogy van? tudom hogy egy politikusnak azt kell mondania amit hallani szeretnenek tole. tudom de hozzaszokni nem tudok.
nem az elkotelezettsegeddel van bajom, hanem annak fokaval esetleges irracionalizmusaval.
tegyuk fel hogy gyurcsany allamositja a magannyugdijpenztart es fizeti be a merlegbe es vasarol belole mol reszvenyt.
az egesz jobboldal annyira felhergelte volna magat hogy akar szivinfarktusig. budapest langokban egett volna. amikor orban csinalja ugyanezt, akkor meeg morgasra sem nagyon tellik.
es maga a modszer ahogyan sunyin es aljasul vegrehajtotta. minositi magat a tenyt. mert lehetett arra a penzre szukseg es megis meg lehetett volna oldani emberi modon is. de ilyeneket eszre sem vesztek. elnezest a tobbesszamert, tudom hogy hasznalata problemakat vet fel, de itt ezektol eltekintenek.
(tehat hogy erthetobb legyen. elfogadom hogy az orszag helyzeteben szukseges lehetett a penz valamilyen formaban es mertekben torteno elvetele. de hogy ekozben orban viktor es kedves csapata arcatlanul az emberek kepebe rohogjon es kopjon, talan arra nem volt szukseg. de MEGTEHETTEK az elvtelen, es nem gondolkodo, fejbolongatoak massziv tobbsege(???) miatt. csak remelni tudom hogy ezzel el is veszett ez a tobbseg!)
Háladó nagy misét kellene a kormánynak rendelni, ha csak 2013-ban kell visszafizetni a 250.000 millió forintot. Bár a 2013-as költségvetésbe nincs beállítva erre a célra egy árva kanyi sem.
"Az országnak kutya kötelessége lenne megteremteni azt hogy minden településen legyen villany viz gáz szenyviz és informatika szilárd utburkolat."
18 és más ker-ben is több mint 10 éve ígérik - röhej, de jövőre kell fizetni csatornadíjat is (v valamit, ami azzal egyenértékű) és jön az állami szippantóautó.. szeretek nyaranta reggel arra ébredni és este arra lefeküdni, hogy valamely szomszéd szippantása miatt milen kellemes az ájer.. + az is nagyon tetszik, amikor majd télen elcsúszkálunk a gyerekkel a 21:00-kor még villogó szipisautó mellett az uccában..
nezd en nem nagyon tudok ilyen foku ideologiai meggyozodettseggel vitatkozni.
ha most az orbanod azt fogja mondani hogy adjuk el a malevet a kinaiaknak akkor itt fogsz tapsikalni mert az orbanod azt mondta hogy a kinaiaknak eladni jo dolog. persze az oroszoknak eladni rossz dolog, foleg ha az orbanod ezt mondja. mert ha VELETLENUL azt mondana hogy az oroszoknak jo eladni a malevet akkor itt tapsikalnal hogy milyen ugyes dolgot csinalt orbanod.
megjegyzem az allami tulajdon eseteben az ideologiai faszsagok tulhajtasa altalaban penzbe szokott kerulni.! tehat en inkabb tekintem a jobboldalt ilyen ideologiai atitatottsagunak es ez sajnos az orszagnak, embereknek, nepnek, nemzetnek fog penzbe kerulni.
csak egy gondolat.
amikor a ciganyokrol van szo akkor azt mondja orbanod hogy (inkabb) dolgozzanak es ne legyen segely. amikor a ht magyarokrol van szo, akkor orbanod es nyilvan te is teljes mellszelesseggel kialltok a segelyek mellett. mert ugy latszik vannak jo es vannak rossz segelyek. de ez a segelyezes ugyanugy vonatkozhat az egyhazakra is mindenfele megindokolasok alapjan. persze ugyanugy meg lehetne indokolni hogy ne az egyhazak csuggjenek az allam csecsen, hanem a hivok tartsak el az egyhazakat. es nem adoegyszazalekokbol hanem a sajat penzukbol.
de ez mar valahogy nem lenne szektorsemleges!
ja es amennyi adoforintot kapnak az egyhazak, legalabb annyit kapjanak az isten nem leteben hivok is. anelkul hogy egyhazakat kellene alapitaniok. mert ez igy kettos merce es tobb penzbol jobb oktatas keletkeztetheto es igy az is a jobb oktatasba probalja bejuttatni a gyerekeit, aki nem hivo. es igy terjedhet a hives, ami tulajdonkeppen nem is hives hanem csak kepmutatas.
A probléma az, hogy az EB itélete várható volt. Erre mindenki figyelmeztette előre Orbán Viktort. De hát a 2/3. Az EB nem is dönthetett másképpen.
Mivel a focis hasonlatokat most divatok, ilyen hasonlattal élek.
Ha egy focista öngólt rúg, akkor nem várhatja, hogy a bíró nem öngólnak fogja tartani a gólt, hanem olyan gólnak amelyik az ellenfélnek lett rúgva. Szerintem így kellett volna Orbán Viktornak is megmagyarázni. Szerintem jobban megértette volna, hogy ha a csapatunk az első másodpercekben rúg egy öngólt, akkor nem mi fogunk 1:0-ra vezetni, hanem az ellenfél. A bíró nem dönthet másként.
Hiába vezeti ki jövöre a a kormány - vissza kell fizetni a cégeknek
Az EB a telekom társaságokra kivetett, úgynevezett válságadó egyik ügye már az Európai Bíróság előtt van: szakértők szerint a kormány érvelése biztosan nem áll meg az európai döntéshozók előtt. A lisszaboni szerződés alapján ugyanis a szektorokra kivetett különadót csak a szektorral kapcsolatos kiadások fedezésére lehet beszedni, míg az Orbán-kormány 2010-ben ebből igazította ki a költségvetésen az egykulcsos adó miatt keletkezett 500 milliárdos lyukat. A héten második szakaszba lépett a telekommunikációs szektorra és a kiskereskedelmi ágazatra kivetett adók ügye, melyben a bizottság azt nehezményezi, hogy ezek az adók hátrányos megkülönböztetést jelentenek a külföldi vállalatokkal szemben. "Az adókulcsok kialakítása és a két piac struktúrája miatt a gyakorlatban a hazai vállalatok kedvezőbb elbánásban részesülnek, és az adók többnyire a külföldi tulajdonú vállalatokat terhelik"- érvel a brüsszeli testület, amely szerint ez sérti az unió szerződésében rögzített letelepedési szabadságot. A cafeteria-utalványokkal kapcsolatban is a letelepedés szabadságát látja sérülni az Európai Bizottság, amely szerint Magyarország "indokolatlan és aránytalan korlátozásokat" alkalmaz, és nem biztosítja "a letelepedés és a szolgáltatásnyújtás szabadságát" az étkezési utalványok és üdülési csekkek kibocsátói számára.
nem tudom es nem is igazabol erdekel. amugy kerdesre nem igazan illik viszontkerdezni. amiert en megkerdeztem az az hogy egy ilyen eset rendesen kimarad a mantrabol. tudom hogy a malev nem allami ceg. de nagyon magyar, nagyon nemzeti, nagyon allamilag megtamogatott ceg volt. oszt megis tonkrement. genya modon tonkrement. de amikor az allam jo gazdalkodasarol beszeltek, jobboldalon, akkor valahogy nem a malevval peldaloztok. ez is mutatja hogy latasmodotok meglehetosen KORLATOS!
ha a bankok itt erik el a legnagyobb nyereseget, bar ez csak olyan allitas szerintem mint a tobbi, mert peldaul most mintha meglehetosen veszteseget termelnenek, de hat a jopofa dolgokat mondani/mondogatni kell, tehat ha itt erik el a legnagyobb nyereseget, akkor ebben a legnagyobb banknak elenjaronak kell hogy legyen. a legnagyobb bank viszont szaz szazalekosan magyar bank es meglehetosen fidesz kozelinek tartom bar valoszinuleg az otp is mindenfele politiaki iranyzat fele nyitott es igyekszik azokat lekotelezni.
a tobbi bank nyereseget az otp nyeresegszinvonala teszi LEHETOVE, mert a kisebb bankoknak a legnagyobb bank fele szukseges igazodni.
tehat vizsgaljuk meg az otp szerepet.
orban egyebkent kijelentette hogy a magyar allam az otp-t barmikor meg fogja menteni es ezt gondolja hogy a kulfoldi bankok is megfogjak tenni sajat bankjaikkal.
Ha 40-en laknak akkor megbiz egy mobilszolgáltatót hogy legyen 4G iziben kifizeti a költségét neki a kormány es meg van oldva. Nem kell mindenhova fénytechnikát épiteni. Kell lennie egy minimum dolognak amit minden egyes embernek biztositani kell, csak me minden üzleti alapon megy manapság és ez nem minden esetben kifizetődő.
Az országnak kutya kötelessége lenne megteremteni azt hogy minden településen legyen villany viz gáz szenyviz és informatika szilárd utburkolat. Erre valók a cégesadók. csak mi nem erre hasznaltuk fel hanem egyszerű megélhetésre.
Ez egy költői parasztozás nem kell senkinek magát megkeresni benne. ;)
Lehet adóztatni de azt fejlesztésre lehet kell forditani. Mondjuk az álam ebből az adóból megcsinalja azt az elamardt hálózatot hogy minden településen legyen normális internet mindenkinek aki akar. Mert piaci alapon nem eri meg mindenhova odamenni.
Nem az adóval van a gond hisz adóztatható minden cég hanem a felhasználásával. Még a Magyar telekom is.
Ha ezt a pénzt az információs társadalom fejlesztésére forditották volna akkor senki nem kérte volna számon rajtuk de felélték és felosztották maguk között.
Ha a Tcom kap vissza pénzt, akkor miként tervezi megtéríteni a felhasználók kárát, ami azokból az emelésekből eredet, amikor ezekre a plusz adókra hivatkoztak?
"csak mi vagyunk olyan marhák, hogy hagytuk mindegyik távközlési szolgáltatót külföldi kézben és egyetlen hazai olcsóbbhoz sem mehetünk, mert nincs!"
Az egykor bőven 2000 Ft (2400?) felett járó részvényt most meg lehet venni 400 Ft-ért.. az állam ide miért nem vásárolja be magát, ha annyira fontos neki, erre nincs 500 mrd csak MOL-ra?
Beruházott, elkészült Magyarországon az optikai gerinc hálózat. Internet központot telepített és pár száz uj telefonközpontot. Mennyi ideig kell ma várni telefonra?
"Miből gondolod, hogy a multi pénzt hoz ide? A cégre, üzemre gondolsz, mint ingatlanra?"
Gondolhatok sok mindenre, de akár a munkahelyre is. Mit gondolsz miért versenyeznek a multikért a városok?
Sok oka van ugyan, de emeljük ki a munkanélküliséget. Nem jobb az egy településnek, hogy az embereknek munkájuk van? Jobb az, ha majdnem mindenki az állami segélyt várja? Egyébként is miből akarsz állami segélyt, ha nincs munka?
Nagyon egyszerű és divatos azt mondani, hogy a multik menjenek a p...... Ok, de mi lesz helyettük? Sokan mondják, majd mi magyarok ezt majd megoldjuk. Hát én csak egyet mondok, próbaként most oldják meg ott ezek a magyarok, ahol kevés a munka. Miért nem teszik? No csináljon egy autógyárat egy magyar cég, olyant mint mondjuk a Mercedes! Vagy más hasonló nagy céget, gyárat!
A kkv-t említetted, azok egy komoly része is a multik nélkül tönkremenne. Még a sarki fodrásznőnek is jobban megy, ha az embereknek van munkájuk, van pénzük.
Nálunk nem a tehetség számít, hanem az uram-bátyám-öcsém.
És mehetsz vezető poziba.
És elkúrod, vagy épp csak működő lesz az a cég.
Lásd Malév.
Itt ezért nem lehet állami semmi, mert tutira lenyúlják a pénzt, milliós jutalmakat osztanak belőle maguknak, ahelyett hogy fejlesztenének. Mehet a cég leamortizálva, állami csöcsön lógva, lopni lesz mindig mit.