Tegnap délelőtt megellett az anyanyuszink, első szülés, 9 kölyök. Gyönyörű fészket csinált nekik. Mire észrevettük délután az ellést, szanaszét szórta a fiókákat, azok teljesen kihűltek. Egy el is pusztult, többön látok sérülést.
A nyuszikat persze kiszedtük az anyától, sebeket elláttuk, megmelengettük őket, google alapján csináltunk nekik kaját (1 dl tehéntej, 2 ek tejszín, 1 szem szőlőcukor, 1 tojássárgája), 3 ml-es fecskendővel tudtam csak megetetni őket. Dobozba ruhák közé raktuk a bandát, radiátor mellé, úgy tűnik jól vannak.
Szeretnék ötleteket, javaslatokat hogy mit hogyan csináljunk, egyáltalán hányszor etessük őket (azt tudom, hogy az anya csak egyszer szoptat egy nap). A legmohóbb is 4,5 ml-t hajlandó inni egyszerre, ez nem kevés? Ha napi 3x kapnak kaját, akkor túlélhetik? Elhízni nyilván nem fognak...
sziasztok, segítség kéne:
kaptunk egy nyuszit, lakásba. nagyon aranyos, csak szeretnénk szobatisztaságra oktatni, mert lepisili az ágyat meg mindent :))
van erre esély, módszer, javaslat?
sürg?s választ várok, emilre is jöhet
nekem pont ilyen paraméterű nyulam van. ha tényleg érdekel, tudnék írni jó pár oldalt...:-)))
de nem most, majd pár órával később, mert most sok a munka :-(
Tegnap talalkoztam egy fekete logofulu torpenyuszival, azota en is ilyet szeretnek.
Tudna segiteni valaki? Egyreszt, hol tudnek ilyet szerezni, masreszt mivel jar a tartasuk, mire kell figyelni/ugyelni. Alaposan fel szeretnek keszulni, mielott ilyenbe belevagnek, nehogy mar az elso heten megutaljuk egymast.
Ma meghalt 5 kisnyulunk:(( Kiugraltak a feszekbol, az anyjuk pedig nem tette oket vissza. Szerencsetlenek megfagytak:((( Este valami furcsa hosszufarku mokusszeru kepzodmenyt lattam a kertben (meg nem mondanam, mi volt, anyu szerint menyet vagy ilyasmi).. szerintem az zavarhatta meg oket. Na de menyet Budapesten????
csincsin!
ha már eddig nem csináltak semmit a kicsikkel, szerintem már nem is fognak. nem nyúltatok hozzájuk véletlenül? mert akkor a mamanyúl nem fog velük törődni többet, de komolyan.
nekünk kétszer voltak kisnyulaink. (nem a démontól) elsőre nem sikerült a dolog, mert az első almot legyilkolták...:((( a mama a felével végzett, a másik felét pedig nem volt hajlandó etetni. másodszorra sikerült, akkor mind a tizet fel is nevelte :))) tíz kicsi fekete ördögfióka volt.
írj, hogy mi lett velük!
Haaat... a mi hibank... tudtuk, hogy vemhes, de apura hallgattam aki 3 honapot mondott... Csinalt feszket, a kicsik is oda szulettek, de sajnos rajuk sem hajlando nezni. Nem tudom, mi lesz igy veluk, mar 2 napja megvannak es meg semmi.. Attol felek, hogy igy ehen fognak pusztulni. Ja, kozben meg a masik ket anyanyul is megellett, mindossze fel nap kulonbseggel. Azok sem etetik meg a kicsiket. Ha majd az egyik elkezdi etetni oket, a masik (a nem etetett) alombol megprobalok nehanyat attenno ala, hatha megeteti oket. Mar szereztem rola konyvet is, haaatha:))
Ja, a Gyula.. A Gyula nagyon buszke, fel-ala jarkal az olak kozott (be kellett zarni a nyulakat, mert bantottak egymast). Egyebkent lehet, hogy ez a baj. A nyuszok soha nem voltak meg bezarva.
A dologban persze az a poen, hogy ezek szerint a Gyula nem is volt depresszios amikor hozzank kerult, csak tulsagosan kifarasztottak a lanyok:))
Ps: osszesen kb. 20 kisnyul van... ez ledobbento:)
gratulálok a nyusszokhoz! nem is tűnt fel, hogy vemhes lett volna a mamanyussz? nem csinált fészket? gyula nem bántotta a kicsiket? az anyjuk rendesen foglalkozik velük?
bocs a sok kérdésért, de nagyon érdekel :)))
remélem minden ok!
Kepzeljetek, mi tortent... Apu reggel azzal rohant be a szobamba, hogy baj van, a nyulak kifutoja csupa ver, meg tele van veres cafatokkal... rohanas kifele... kiderult, hogy semmi gond, csak eppen 7-8 kisnyuszi ucsorgott az egyik dobozban:)))) A dologban az a poen, hogy valaki azt mondta nekem, hogy a vemhessegi ido 3 honap... szerintem inkabb 3-4 het:) Tenyleg, mennyi? A Gyula a buszke apa teljesen oda van, egesz nap ket labon allva figyeli a terepet:)))
kerlek ne altalanosits! lehet, hogy emberkent vagy 1-1 dologban nagyon is egyetertek barkivel, de vannak olyan temak, amik neked es nekem nem ugyanazt jelentik vagy abban mas a velemenyem...
olvastam a nyuszit, es szuppi, hogy egyre jobban megy a sora...
Az volt nekik, csak szetragtak. Gombasodni pedig nem fognak, mert nagyon nagy a kifutojuk, igy csak akkor lesznek vizesek, ha megaznak... De koszi, hogy szoltal, azt hiszem tenyleg utanajarok egy uj itatonak:)
nem ismerem a körülményeket, nem is okoskodni akarok...:)
de miért nem szopókás itatót használsz? úgy nem lesz nyirkos a bundájuk, ami alatt hosszútávon be is gombásodhat a nyussz.
amúgy örülök, hogy jól van már...az enyém is állandóan terepet rendez.