Segítség kellene!!! Hátha valakinek van firmware vosonic 8870 es háttértárhoz. A gyártás megszűnt és nem találok a neten frissítést. Ha valakinek van megköszönöm ha elküldi.
Ergó: nem ismerheti az SDHC kártyákat, ahogy te magad is tapasztaltad.
A 2GB-ost miért nem ismeri, csak tippelni tudok. Valami érintkezési hiba lehet esetleg. Az eredeti SD szabvány csak 1GB-ig szólt, a 2GB-ot nem feltétlenül kell kezelnie a ketyerének.
Köszönöm a gyors választ közben a sok kísérletezéssel talán rájöttem a dologra. A 8gb-os samsung SDHC kártyámat nem ismeri fel,ahogy a 2gigás sdhc micro sd-t átalakítóval sem (pontosabban felismeri őket csak nem kezdi el másolni hanem hibát ír ki). Viszont a no name 1gb-os sima sd kártyáról valamint a 4gb-os Sandisk Ultra II memstick pro duo-ról hibátlanul másol.
A kérdés az,hogy lehet,hogy a nagy sebességű kártyákat nem szereti? A fent említett 8 és 2 gigások másban hibátlanúl működnek. Viszont az Ultra II memstick is nagy sebességű tehát nem értem mi lehet a gond.
Sajnos pont azért szereztem be ezt a kütyüt,hogy a fényképezőgépről és a digitális videókameráról a 32gigás sdhc kártyáról lementhessem az adatokat. :(
Esetleg van valakinek ötlete? Egyébként 1.33-as firmware van a kütyün.
Remélem tud nekem valaki segíteni. Ebayről vettem használtan egy Vosonic VP3310-et. Az a baj,hogy egyik sd kártyámat sem ismeri fel. Ha megpróbálom őket másolni akkor azt írja,hogy device sd error.
Próbáltam 1/4/8gb-os típusokkal mindegyik fat32-es file rendszerü.
Elképzelhető,hogy ekkora kapacítású kártyát nem is támogat ez a típus? Vagy az lehet,hogy nem működik a kártyaolvasója?
Köszi a gyors választ. Igazából én ennyi pénzt egy ilyen eszközért nem szívesen adnék, főleg, hogy otthon van elfekvőben 3-4 80-120 Gb-s vinyóm. Sajnos a vosonic meg úgy tűnik nekem, hogy HDD nélkül nem árulj a dolgait. Kár érte!
Egyébként nekem a csilivili színes kíjelző és társai, nem igazán opció, ugyanis az eszközt csak arra akarnám használni amire valójában való: power on, copy, power off. :)
Ezt a tipust nem biztos hogy meg tudod venni még használtan sem.
A forgalamzó honlapján olvastam, idézem:
"A Vosonic gyár hivatalos tájékoztatása szerint befejezték a Vosonic VP8870 háttértár gyártását. A készülék kijelzőjének gyártója - japán - sajnos érintett a földrengés és cunami által, így nem képes szállítani. Mivel egyelőre nem találtak olyan beszállítót aki az elvárt minőségű panelt tudná biztosítani, így a termék megszűnéséről döntöttek."
Eladó egy ezüst színű Vosonic VP2160 80GB-os háttértár eredeti, karcmentes, gyönyörű állapotában. 3 éves, alig használt, minden megvan hozzá, az eredeti doboza, USB kábel, töltő, telepítője, stb. Minden memóriakártya típust kezel, egy gombnyomásra a kártya tartalma a HDD-re másolódik fotózás után. Nem kell hozzá számítógép, sem konnektor, mivel saját aksija van. Használható külső HDD-ként is USB-n keresztül.
Megtekinthető, átvehető Kerepesen, vagy Zuglóban. http://www.origo.hu/digifoto/20070808-vosonic-vp2160-hordozhato-hattertar-fotosoknak.html
Mobil háttértár vásárlásán töröm a fejem, és ez ügyben szeretnék tanácsot kérni. Számomra arra kell egy ilyen eszköz, hogy rámásoljam az adatokat, és tároljam rajta. Visszanézni, lejátszani nem akarom. Mármint a hordozható vinyón. Az még fontos lenne, hogy usb csatlakozón keresztül kapja az áramot is, tehát ne kelljen még külön tápkábel a feltöltéshez, ami x óráig elegendő.
Neten keresztül nézegettem már egy jó pár ilyen készüléket. Sokat nem ismerek még névről sem. Egyedül ami megmaradt bennem az a Verbatim. Emlékszem régen is mindig dicsérték a Verbatim által gyártott adathordozókat, bár nekem mással sem volt soha bajom. Verbatimokkal kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
Vosonic VP8360 120 GB HDD-vel, hálózati töltővel, dokkolóval, félkemény tokkal, USB adatkábellel és plusz egy tartalék akksival gyári dobozában eladó. 3,5" LCD képernyő fotó és videó nézegetéshez, audio/video kimenet, audio/video line in bemebet a dokkolón, így hangot és videót is lehet vele felvenni, FM rádió és MP3 lejátszó is egyben. Ha valakit érdekel, jelentkezzen e-mailben.
Egy 4 gigás sdhc kártyát (Panasonis 20 Mbit/sec-ost) kb. 8 perc alatt tölt át. Nem néztem, hogy egy töltéssel hány kártyát lehet rámásolni. Elég kevés energia szint fogy el, arra felfigyeltem.
Képnézegetés esetén több órát is kibír. (A fényerőt felére vettem le.)
PC-re történő másolás esetén használom a töltőt, mivel pcmcia adapteren levő usb portot használom, amely nem adhat elegendő feszültséget. Adnak hozzá egy olyan kábelt, amely egy másik usb porton levő feszültséggel rásegít.