Keresés

Részletes keresés

zsociman Creative Commons License 2012.11.06 0 0 5

Kedves Mobilnet Felhasználók!

 

Nagyjából másfél éve építettünk csapatommal egy olyan weboldalt,amin össze tudja mindenki hasonlítani címén elérhető internetes, telefonos, tv csomagokat. www.nettarifa.hu 

Ezzel foglalkozom már jóideje, és a célom az volt, hogy ne kelljen egyszerre több szolgáltatót felkeresni ahhoz, hogy megtudjuk, ki is szolgáltat otthonomban.

Nem célom a reklámozás, ezt megoldom máshol. Csupán a szolgáltató választóknak szeretnénk segíteni, hogy egyszerűen össze tudják hasonlítani az elérhető csomagokat.

Üdvözlettel:

 

 www.nettarifa.hu

shabbarulez Creative Commons License 2007.12.16 0 0 4
Az nem GB, hanem MB. 1 terabytetot is igazán nagy varázslat lenne letölteni egy 3.6 Mbps-es mobil eléréssel, kvázi egy egész hónapon át, a nap 24h-ban kellene full forgalmon járatni hozzá. Annak az esélye hogy egy cella kapacitását közel száz százalékon egyetlen user használjon ki és mellette a többi "szóhoz" sem juthasson, az kvázi zéró. Ráadásul a szolgáltatónak is ez gazdaságtalan üzem lenne, egyetlen ember havi bevétele nem képes eltartani egy cellával járó költségeket, ahhoz több száz ember bevétele szükséges, ezért kell ennyi embernek a közös osztott sávszélen is osztoznia. A 150GB-hoz is elég masszív használat kell, kvázi egy hardcore nagyletöltő vezetékes használata mobilon reprodukálva. Ez egy szolgáltatónak nem igazán éri meg, csak úgy ha a példádban is láthatóan megfizetetteti a használat költségeit.

Egyes emberek olyan téveszmében élnek, hogy majd jól lemondják a vezetékes elérésüket, mert a mobil azt teljes mértékben képes helyettesíteni. Persze ha egy által fogyasztóról van szó aki havi 5-10 GB alatti adatforgalmat generál, ott ez lehet alternatíva, bár a minőség közel sem biztos hogy azonos lesz, ezt azért nem árt előre látni, cserébe viszont mobilizálható lesz az elérés. Ezt mindenkinek mérlegelnie kell neki hogy éri meg. Az biztos hogy ez vezetékes nagyletöltőnek a mobil jó ideig nem lesz alternatíva. Majd talán a 4G-s rendszerek mellett 2013-15 felé ez a havi 150GB bevállalható adatforgalom lesz a szolgáltatók által megfizethető árszint mellett, de addig ennek a jelen technológia korlátai mellett nincs létjogosultsága. Viszont addig a vezetékes is fejlődni fog így az egy-két nagyságrendnyi kapacitás előnyét nagy valószínűséggel megőrizheti.

A mobil net inkább kiegészítő lehetőségnek jó a vezetékes elérés mellé, vagy kis forgalmú usernél valóban kiválthatja a vezetékest ha bevállalja a vele járó előnyöket és hátrányokat is.
Előzmény: Bujazliz (3)
Bujazliz Creative Commons License 2007.12.15 0 0 3
Üdv

Csak óvatosan!

Pár napja láttam egy pannon számlát:

151140 GB (nem írtam el!) -ért számláztak 135000 forintot egy kuncsaftnak(magánszemély).

Azt sem tudom, hogy hogyan gondolták azt a szolgáltatónál, hogy valaki 28 nap alatt 151 terabájt adatot letud tölteni mobilos szélessávon (és azt hol tudja tárolni).
vanchu Creative Commons License 2007.12.12 0 0 2
1. tipikusan ja. "Átlagos" felhasználó nincs. ha nem töltesz le, akkor 5-6Gigába bele lhet férni még kis youetube-nézéssel is.

2. Gyakorlatilag nem. (elméletileg igen, de standard router nem fogja megenni a PCMCIA/USB cuccot, amibe belmegy a SIM, szal normális áron nem fogod tudni megosztani.) Ha beállítasz egy PC-t routernek, azzal elképzelhető, hogy megoldható, csak az meg áramot fog sokat fogyasztani.

3. A dróthoz képest alapvetően szar, de nagyon helyfüggő.
Előzmény: baybee (-)
Dumás Sanyi Creative Commons License 2007.12.12 0 0 1
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9164677
Piszkozat Creative Commons License 2007.12.12 0 0 0
m0bil
Előzmény: baybee (-)
baybee Creative Commons License 2007.12.12 0 0 topiknyitó
Sziasztok!
Nem találtam a fórumon ilyen témájú topikot ezért indítom ezt.
Erősen gondolkodom, hogy valamelyik mobil szolgáltató által nyújtotta szélessávú internet lehetőséget vegyem igénybe. De teljesen tapasztalatlan vagyok ebben a témában. És néhány kérdésemre szeretnék választ kapni illetve kíváncsi lennék a tapasztalatotokra.
1. Adatforgalomkorlátosak-e ezek? (Illetve egy átlagos felhasználónak mennyi kb. a havi adatforgalma?)
2. Ezeket lehet-e routeren keresztül wlanos formában használni/ megosztani?
3. Mennyire megbízható? Értve ezalatt a lefedettséget, folyamatosságot, sebessébet...
Egyelőre ennyi jut jotott eszembe.
Előre is köszönöm a válaszokat, tapasztalatokat...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!