Keresés

Részletes keresés

Bubus1111 Creative Commons License 2012.09.26 0 0 67

Sziasztok én csak egy könyvet keresek, címe:Elfeledett mesterségek

rex3 Creative Commons License 2008.11.17 0 0 65
Sziasztok.Engem érdekelne mindenféle könyv,folyóirat az 1.-2. világháborúval kapcsolatban.Ha bárkinek van,ilyen jellegű szakirodalom,szivessen venném.
Abu \'l Haszan Creative Commons License 2007.10.30 0 0 64
Anyagi gondok miatt eladnám könyveimet. Háborús téma, színes képeskönyvek.
Küldök pontos listát.

Cím:eladokonyvek@vipmail.hu
Caryota Creative Commons License 2005.09.25 0 0 63

A 88 színes oldal legújabb tagja: Örökzöldek és fenyők

http://www.mezogazdakiado.hu/Konyvek/10%20kertbarat/Orokzoldek-es-fenyok.jpg

buzaszem Creative Commons License 2005.08.17 0 0 62
Sziasztok! Most olvasgattam bele ebbe a fórumba egészen az elejétől. Még mindig nincs semmi érdemleges kertészettel foglalkozó újság a piacon??
rferi Creative Commons License 2004.03.23 0 0 61
Sejtettem én, hogy humbug az egész, de ennyire?
Nem semmi!
Előzmény: hkati (60)
hkati Creative Commons License 2004.03.22 0 0 60
Szia!

Az ELO-t véletlenül se ajánlom! Nagyon rossz tapasztalatom van vele.
- 2600 Ft/hónap (16 hónapon keresztűl)
- rossz minőségű képek
- több könyvből vannak átvéve az anyagok

Tehát, ha kéthavonta veszek egy-egy terjedelmes könyvet, 5.000 Ft-ért, akkor van 8 darab könyvem, ami időtállóbb mint ezek a "füzetek".
Borzasztóan dühít, ha valamelyik szakkönyvben látott anyag szóról - szóra, betűről - betűre visszaköszön egy másik kiadványban. Az általános iskola környezetismeretek könyve magasabb színvonalú.

Higyj nekem, én már 12 füzetet kifizettem, és mivel szerződést kötöttem velük, kénytelen vagyok a maradék 6-is kifizetni. Inkább könyveket vettem volna ebből a pénzből...

Előzmény: MiSeRaBLe (56)
kertek Creative Commons License 2004.03.21 0 0 59
Csak egy otletem van, mivel nem ismerem a novenyt !!!

Beirod a latin nevet a Google keresobe es az osszes linket alaposan atnezed.
... En most kiprobaltam es kb. minimum 100 link mutat ra a nevre. Hatha van valami, ami egy fontos dolgot emlit...

Előzmény: endru (58)
endru Creative Commons License 2004.03.20 0 0 58
Még egy keveset a F.deltoidesről. 2 naponta lehullik róla egy levél, már alig van rajta. Több mint egy éve teszi ezt velem. Közvetlen mellette van másik 8 faj (fajta), F, benjamina, F.b"Natasa", F.b."Monika", F.retusa, a többinek nem tudom a nevét. Tehát huzat, fény, öntözés, tápanyag baja nem lehet. Látható kártevő nincs. Át is ültettem. Egycsapásra semmi sem változott.Van valami elképzelésed? Bárakármit megpróbálnék hátha menthető.
kösz
Előzmény: kertek (55)
endru Creative Commons License 2004.03.20 0 0 57
Köszönöm, fantasztikus vagy.
Azért valljuk meg, hogy 20 hasonló könyvből hiányzik.
Előzmény: kertek (55)
kertek Creative Commons License 2004.02.16 0 0 55
Szia endru !

Ebbe a konyvbe kapásból benne van a Ficus deltoides.

Előzmény: endru (54)
endru Creative Commons License 2004.02.15 0 0 54
Csak az a baj, hogy a kiadók ezeken a könyveken akarnak meggazdagodni olyan csillagászati árakat szabnak meg. Aztán egy témából legalább 3-5 könyvet kell megvenni, hogy a minimális ismereteket megtudjuk. A Sanitpaulina minden könyvben benne van, de mutasson egyet amiben a Ficus deltoidest megtalálom. Ez csak egyetlen példa, 100-at tudok mondani.
Előzmény: kertek (53)
kertek Creative Commons License 2004.02.14 0 0 53

Kertészeti könyvek 16 kategóriában.
Jelenleg 120 féle könyv közül lehet válogatni.
Komárom- Creative Commons License 2002.06.22 0 0 52
--- Valószínű, hogy nem véletlenül lett a korábban idézett lap annyira ismert eeEEurópában.
Kétségtelen, hogy a növények pontos megnevezését nem lehet német, vagy magyar nyelven leírni. Erre ott van a latin neve, AMI MINDENHOL UGYANAZT A NÖVÉNYT jelenti !!
--- A NÉMET mein schöner garten oldalain meg vannak nevezve a növények a rendes latin nevükön is. A fordító hibája, hogy ezt nem fogadja el.
Előzmény: pireisz (51)
pireisz Creative Commons License 2002.06.12 0 0 51
Teljesen egyetértek az íróval. Ezek a külföldről átvett lapok még fordításnak is rosszak időnként.
Nem is tesznek bele mindent, ami az eredetiben benne volt, mert aki végigolvassa, rájön, hogy hiányzik valami. Aztán elfogadott neveket "german" módra írnak le. Itt van például ez a "Stoke". Vettem nemrég egy könyvet és több helyen volt leírva, persze nem tudtam mi az. Most már a Nők lapja is így írta le: Szélütés /Stroke/. Vajon miért?
Kérdeztem egyik helyen ki tudja mi az a comfri, hát a nadály gyökere. Egy másik könyvből véletlenül: Gyógyszer embernek, állatnak, növénynek.
Előzmény: hoya (50)
hoya Creative Commons License 2002.06.12 0 0 50
Komárom- Creative Commons License 2001.12.05 0 0 49
... UUjaság..
Ma hallottam egy vásárlómtól, hogy azt olvasta egy újságban, hogy a földlabdás karácsonyfájának a cserepét JÉGKOCKÁKKAL KELL HŰTENI, hogy ne melegedjen fel ...
-- Szerintetek igaz lehet a hír? és mit szóltok ehhez a marhasághoz???
Hogy kerülhet be ilyen jótanács egy sokak által is olvasható lapba?
Komárom- Creative Commons License 2001.11.22 0 0 48
hoya !
Hol lehet megnézni a magyar kertészettel foglalkozó oldalakat?
Előzmény: hoya (47)
hoya Creative Commons License 2001.11.09 0 0 47
Sziasztok

Bocs az önreklámért, de remélem nem teljesen öncélú.

Szóval a Librivel közösen csináltunk egy könyváruházat a KertPont.hu-n.
Nézzétek meg, ha tetszik használjátok. Katt!

Előzmény: aranyer (46)
aranyer Creative Commons License 2001.10.25 0 0 46
Rengeteg kertes könyv van a www.antikva.hu oldalon. Láttátok?
endru Creative Commons License 2001.10.18 0 0 45
Kedves Hoya.
Szerencsém van, hogy sem a lányom, sem én nem vagyunk érzékenyek a parlagfűre. Nekem kora tavasszal árt valami a kertben, mert úgy viszket a lábam hogy csak na.
A környékünkön nagyon kevés parlagfű van, úgy kell kutatni, ha valakinek meg akarom mutatni. Csak attól félek, hogy a szomszédomban meg fog telepedni, mert soha sem megy ki a kertjébe és embermagasságú nála a gaz.
Szia endru
Előzmény: hoya (44)
hoya Creative Commons License 2001.10.17 0 0 44
Szia endru,

Tényleg nagyon-nagyon sokan allergiások rá. Ez az a növény amely ellen még védekezni is lehet. Nem véletlenül szenteltek neki egy külön website-ot az Interneten: Parlagfű.hu. Én egy kicsit rosszab helyzetben vagyok, mert tényeleg nem tudok az allergiám ellen mit tenni, mivel többek között a fű pollenre vagyok allergiás. Kenyeret pedig enni kell, a búzatáblákat nem írthatom :(
A másra allergiásokat ezért megértem, így ha teheted Te is írtsad legalább a parlagfüvet. Amúgy sem őshonos növényünk. Minden 'jó' Amerikából származik...

Előzmény: endru (41)
Komárom- Creative Commons License 2001.10.17 0 0 43
Van egy könyv: 12 hónap a kertben!
Nnna itt aztán szinte mindenről van szó.
Egyszer belegondoltam, hogy ha minden tanácsot, tippet, ajánlást betartanék, akkor ki sem látszanék a munkából.
Ez a könyv príma, ha csak akkor veszed elő, - ha valami érdekel, problémád van, bajt észlelsz. De ha be akarod tartani szó szerint a leírtakat, akkor dolgozhatsz - estig a kertben kell lenned.
Előzmény: hoya (40)
barnetto Creative Commons License 2001.10.16 0 0 42
Szia Endru!
Csakhogy az allergiatesztek a legnagyobb számban hozzák ki a parlagfüvet bűnösnek. Ráadásul nem haszonnövény és félelmetesen szaporodik, ahol megtelepszik.

Hoya, köszi.

Előzmény: endru (41)
endru Creative Commons License 2001.10.16 0 0 41
Kedves Hoya.
Én továbbra sem értem miért folytatnak élet-halál harcot szegény parlagfű ellen. A mogyoró és felsorolhatnék még 20 olyan növényt ami allergiát okoz, mégsem propagálják, hogy irtsuk ki ezeket beleértve a mogyorókat.
Előzmény: hoya (40)
hoya Creative Commons License 2001.10.16 0 0 40
Szia barnetto,

Örülök, hogy érdeklődsz a KertPont felől. A regisztráció menete:

1. A felső menüsorban rákattintasz a regisztráció linkre

2. Beírsz néhány adatot (csak a *-gal jelölteket kell kitöltetni).
3. Ha jó e-mail címet adtál meg, akkor hamarosan kapsz egy levelet, és benne találsz egy linket, amelyre rákattintva 'élesedik' a felhasználóneved és jelszavad. Ezután tudsz írni a fórumba. Remélhetőleg hamarosan sokminden másra is jó lesz a regisztráció.

Kedves endru,

Igazad van amikor azt írod, hogy 'Az én véleményem az, hogy a kert van értem és nem én a kertért'. Ha neked ezek az elvárásaid a kerttel kapcsolatban, akkor boldog ember vagy, mert kevés munkát ad a kert (nekem is :) ). Viszont vannak olyan kertbarátok is, akik szeretik a kertjüket gondosan ápolni és mindig renbentartani. Ha mindezt nem rabszolgamunkaként élik át, hanem szívesen csinálják, akkor a kert értük van és nem ők a kertért. A parlagfüvet egyébként nem azért kell írtani, mert csúnya növény és elrondítja a pázsitot, hanem azért mert erős allergén.
endru Creative Commons License 2001.10.15 0 0 39
Kedves Gis
Az én véleményem az, hogy a kert van értem és nem én a kertért. A gyomok egy részét kiírtom (nem tudom miért haragszanak szegény kis parlagfűre), a füvet időnként lenyírom, csak akkor permetezem a néhány fámat, bokromat ha ellepték a bogarak. Viszont a vendégeim azt mondják, hogy a bozótban oroszlánok rejtőznek.
Előzmény: Törölt nick (37)
barnetto Creative Commons License 2001.10.15 0 0 38
Hoya!
Hogy kell a kertpont.hu-n regisztrálódni?
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.08 0 0 37
van, akinek az. vedd tudomásul, hogy akinek 50 éven át erre kondícionálták az agyát, az nem fog tudni váltani. attól még lehet jóember. én cirka jó 10 éve küzdök a saját kertünkben is édes jó anyámmal, hogy csökkentse már le a racionális szintre a termelést. az eredmények ha lassan is, de jönnek /csak a szám rojtos már :)) /. De nem könnyű, mert a szomszédaink (két belügyes nyugdíjas, eftás&eftásnő) - már bocsánat - de permetezés-, kapalás- és termelésbuzik (este öntöz, reggel kapál - minden nap!). S ezzel a rossz pédával járnak elő és ezt várják el, illetve megszólják, ha nem így teszel. Az egy dolog, hogy érdemi dolog nem terem meg (ha valami van, nem szedik le őszig - az csak dekoráció), de az összes vendégüket azzal hülyítik, hogy a kerttel mennyit spórolnak meg és ezért van pénzük mindenre. Persze, nekem is lenne mindenre, ha 200 ezer fölött mozogna a nyugdíjam... "Szegények", jövő nyártól-ősztől hétvégente mást sem fognak hallani, mint a fűnyírógép motorját... >:->>
Előzmény: Komárom- (36)
Komárom- Creative Commons License 2001.10.07 0 0 36
Szia Scai
Bizakodásban nincs is hiány.
-- Komáromban is van Kertbarát szakkör.
A Komáromi ujságban meg is jelent róluk egy rövid hír, egy kiállítás kapcsán, -fényképes beszámoló 3-4 hónapja.
Dícsérték a hatalmas (már nem tudom mit és a kiállított saját termelésű zöldségféléket... a díszcserjékről egy kanyi szót sem ejtettek.
Előzmény: Scai (35)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!