Értem én, hogy igazságtalan a verseny-tematika, és kevés az adásidő, de azért azt te is érzékeled, hogy Attila nem való ide, ugye? Be se kellett volna kerülnie, mert nem kirívó tehetség, mellette elég együgyű is, nem tud beszélni és két értelmes mondatot összerakni. Persze, lehet itt jönni, hogy "csak 17 éves", nem tudom. Én 17 évesen két tantárgyból előérettségiztem és azon gondolkodtam, melyik egyetemre adjam be a jelentkezésem. Persze nem kell, hogy mindenki felsőfokú tanulmányokat folytasson, de legalább beszélni tanítanák meg, ha már jelentkezik egy ilyen műsorba. Kicsit azt érzem, hogy pont Attila visszamaradottsága miatt úgy kezeljük, mint egy gyereket. Egy mai 17 éves sokkal többet tud(hat) a világról, mint mi 17 évesen, és továbbra sem érzem, hogy Curtis olyan kritikát fogalmazott volna meg vele kapcsolatban, ami ne lenne helytálló. Az meg, hogy 120 ezer forint értékben szavaznak Attilára a rajongói, számomra mindent elmond a mai fiatalok ízlésvilágáról és értékítéletéről.
Nekem a "szeretem, nem szeretem" szavak eszembe sem jutnak Curtis kapcsán, csak a "ki nem állhatom". Okoskodik, gyűlölködik ("Szabolcsban nyakkendővel köti ki a kutyáját"- most mondta, az ismétlésben) még a "fajtársaival" is, nem tud kinyögni egy értelmes szakmai véleményt, mindenkinek a "dalait" ajánlja, mintha ő milyen nagyszerű dalszerző lenne. Undorító, amit Attilával művel(nek), nem tudja elfogadni, hogy ez a srác beleszületett abba a stílusba, amit énekel és nem elég ennyi műsoridő, hogy leszoktassák róla. Szerintem nem Erika lesz, aki "átváltoztatja", de nem is kell kiverni belőle, ő egy roma énekes, roma stílusnban, remek hangi adottságokkal.
Nem veszik észre, hogy a nézők csakazértis bent tartják, hogy a zsűrinek ellentmondjanak?
Nem tudom, mire mondhatta pár adással ezelőtt Curtis (Kökény Lalikát akarta mentegetni) amikor azt mondta: "volt ebben a műsorban olyan srác, aki csak azért jutott tovább, mert az apja híres volt". Kire gondolt? Én csak Király Viktor és Kállay Sanders András édesapjáról tudom, hogy híres ember, de ez a két srác nagyon tehetséges, Lalika soha nem lesz olyan!
Kicsit úgy érzem, hogy a fórumban leírt vélemények egyes mentorok irányába negatív elfogultságról árulkodnak.
Sosem szerettem Curtis-t - ha ott hagyja a produkciót, ez már a második alkalom lesz, hogy úgy lép ki TV2-es műsorból, hogy - feltelezhetően - búsás milliókat kapott a szerepléséért. Milliókat, azért, hogy beült egy zsűriszékbe, heti párszor pár órát dolgozott (ha lehet így fogalmazni), és felvette érte a honoráriumát. Egy olyan honoráriumot, amit a magyarok többsége hosszú évek alatt keres meg, amiből nyilván telik luxuskéglire, luxusórára, meg luxusautóra. Ha ismét kijátssza a sértődött, problémás, személyes démonaival küzdő művészkártyát, remélem többet nem kerül képernyőre.
Ugyanakkor...
Továbbra is állítom, hogy semmi olyan nem hangzott el a szájából Ádám Attila irányába, ami annyira eget rengetően sértő lett volna. Friderikusz és Puzsér ennél sokkal direktebb kritikákat fogalmaztak meg zsűriszékben, de a Megasztár eredeti ítészei sem kímélték annak idején a versenyzőket. Talán a világ érzékenyült el ennyire, nem tudom, de abból drámát kreálni, hogy valaki valakire azt mondja, hogy "nem üti meg a szintet", szerintem túlzás. Kökény Lalival meg nyilván elfogult volt, de csak annyira, amennyire bárki az/az volt a saját mentoráltjaival kapcsolatban. Ezért hülyeség a mester-rendszer, nem lehet objektíven véleményezni, meg szavazni, ha a mestereknek érdekükben áll, hogy a saját versenyzőik tovább jussanak, esetleg ezzel még plusz pénz is jár adásonként.
A Top 6-os mezőny számomra abszolút nem hozza a régi évadok excellenciáját. Van egy profi énekesnőnk, aki énekléssel keresi a kenyerét, koncertezik, itt-ott már szerepel, csak még nem futott be (nyilván ennek is oka van, nagy a versengés, kevesen tudnak egy ilyen kis országban tényleg befutni), de közben abszolút nevetséges, hogy az amatőrökkel versenyez. A másik véglet Ádám Attila, akit ezen a ponton már a szimpátia és a sajnálat tart bent, mert énektudása szerint régen ki kellett volna pottyannia. Aztán ott van Pyfu, Olívia, Csongor és Kamilla, róluk kéne szólnia a műsornak: tehetséges, feltörekvő fiatalok, akik nyilván nem számítottak arra, hogy ebben az évadban helyettük a zsűri lesz porondon és nem fognak érvényesülni a profi énekesnő és a nép gyermeke miatt a versenyben.
Ma este amúgy egyértelműen érzem Olívia vesztét, pedig neki szurkolok, ott lenne a helye a döntőben, akár saját dallal ismét. Pyfut is vinném tovább, ritka az, ha valaki ebben a műfajban kitűnik, és őszinte tud maradni a mondanivalójával. Csongorral és Kamillával kapcsolatban vannak fenntartásaim, egyikért sem vagyok oda, de ha az a kérdés, hogy őket látnám-e szívesebben a döntőben Johanna és Attila helyett, akkor a válasz egyértelműen igen.
Szerintem bármi elképzelhető, láthatóan nagyon kapálóznak, hogy legyen valami felhajtás a műsor körül. Úgy tűnik, a zsűri lecserélése nem hozta meg a kívánt nézettséget. :) :P
Akár lesz a műsorban, akár nem, ez nettó önsajnáltatás. Rá akarja kenni a balhét Ádám Attila családjára, a nézőkre, hogy Lalit kiszavazták. Ő az ártatlan, ő az áldozat, a valóságban viszont egy tahó agresszor, ő kerekítette az egészet így, egye meg, amit főzött.
Messziről bűzlött már az egész az elejétől fogva, végig elfogult volt Lalival, és szerintem ezért szállt rá Attilára ill. Erikára. A minimális tiszteletet sem adta meg egyikőjüknek se már a kezdetek kezdetén sem (lásd a hölgy többszöri lehülyézése).
A "nem ez a szintről" is csak annyit, hogy nagyságrendekkel gyengébbek is szerepeltek már tehetségkutatóban, Mr Bikicsunáj például élő show-s is volt a rivális kanálison, mégse alázta porig heteken át, folyamatosan senki!
Ha úgy vesszük, ugyanazokat a kritikákat egy az egyben megkaphatta volna Lali is, mert neki is volt rengeteg ízléstelen és elrontott produkciója. Továbbra is személyes véleményem, hogy Attila tisztán énekel, csak nem jönnek át a produkciói, túlizgulja, gyenge lesz, de legalább nem hamis. (Bár a mostani héten volt a legjobb, ezt is el kell(ene) ismerni.)
Nagy valószínűség szerint vihar a biliben az egész, magára akarja vonni a figyelmet úgy, hogy áldozatot csinál magából. Közönséges, aljas trükk, bánhatja a tv2, hogy ilyen zsűrit kotyvasztott össze, egy éve ilyen elő se fordulhatott volna.
Bár én nem nézem, csak néha beleolvasgatok a topikba, de Curtisból simán kinézem, hogy nem kamu, és tényleg nem megy el. Amikor a Sztárban sztárban szerepelt, akkor is csak úgy abbahagyta a versenyt, és nem jelent meg az elődöntőn. Mondjuk a többiek így jól jártak, mert nem esett ki senki. :)
A hozzászólások alapján három produkciót néztem meg, Pyfut, Olíviát, és Csongort. Az utóbbi tetszett a legjobban. A hangja még nagyon éretlen, csúszkáló, a srác maga is egy colos kamasz, a személyisége, az kifejezés módja még messze van egy férfi énekestől, de van benne remény és ígéret. A dal egyszerű volt, közhelyes, de a dallamban, a szövegben és az előadásban is megvolt az eredetiség picike szikrája, amivel engem megfogott.
Szerintem Nórának (még?) elég komoly befolyása van a csatornánál, jövőre már biztosan nem fog Rolikával közösen műsort vezetni.
A srác különben nem lenne tehetségtelen, csak semmi alázat, semmi tisztelet nincs benne, ami elengedhetetlen lenne. Ha a kollégáit nem tiszteli, hamarosan a nézőket sem fogja.
Az Rtl felismerte a rossz tulajdonságait, nem is engedte többet sem a Sztárbox, sem más műsor közelébe. A TV2 pedig rácsapott, mert élvezi a feszültségkeltő, botrányos szituációkat.
Nekem Tilla egyedüli műsorvezetése tetszik, Claudia megváltozott, sokszor túlzásba viszi a bizalmaskodást, az ofcén megjegyzéseket és a száját sem tudja befogni, akkor sem, ha kellene.
Nem is csak az, de Nóra olyan, mint egy szellem mellette, nem tud érvényesülni. :) Ez is biztos zavarja. :D Én mai napig azt mondom, hogy a Tilla-Claudia párosnál nincs jobb műsorvezetői összeállítás. Az álomzsűrim meg Friderikusz-Presser-Mamagésa-Bakács-Hernádi Judit lenne. :)
Curtis pedig sokszor elég furcsán röhögött. Páran kommentelték, hogy valószínűleg be van állva...
Marics pedig rettentő sokat szövegelt a semmiről, 5 percen át fűzte a barokkos körmondatait tovább, tkp. csak megismételve, amit 3 perccel előtte mondott, Gabika besértődött a kommenteken, mert ő a gondolatrendőrség, és csak neki lehet véleménye, szóval a zsűri se állt a helyzet magaslatán, ahogy tőlük már elvárható.
Olívia: Lehengerlő volt az Adéle-dallal, és messze az este legjobbja. Csillagot érdemelt. Az, hogy ismét az utolsó kettőben kellett várnia az eredményhirdetésre, nagy csalódás.
Kamilla: Általában nem tetszik, amit csinál, de ma este nagyon jó volt. Neki adtam volna a másik csillagot.
Pyfu: Abszolút felfrissítő, üde színfoltja az évadnak, nagyon kedvelem.
Johanna: Vérprofi, ezt tudtuk eddig is, de nem fogott meg ez a Beyoncé-medley. Tartom, hogy nincs keresnivalója az amatőrök között, igazságtalan előnyben van, és ez jobban kiugrik akkor, ha nem énekel olyan nagyokat.
Csongi: Tetszik a dal, de nekem ő továbbra is az a fiú marad, aki magához ragadja a mikrofont egy egyetemi bulin és fergeteges bulit csinál.
Attila: Gyenge ez már ide.
Lali: Eléggé zavaróan szólalt meg a hangja ebben a hangmagasságban. Érett már a kiesés.
Nagyon kedvelem Pyfut, éppen láttam a reklámszünetben. Tóth Gabi miért nem értette a szöveget? Szerintem nem figyelt, hiszen tökéletes volt! Ilyen egy igazi rapper: szöveget ír, alapot szerez, énekelni is tud és még meg is mozdul a színpadon nem csak sétál!
Az utóbbi 30 évben amúgyis folyamatosan züllött hulladékká a rap műfaj, ez legalább intelligens és ütős volt, dalszöveg, ritmus, dallam, minden rendben. Billboard listára lenne való, ha még annak a kiadványnak lenne respectje és értéke.
Lehet szidni Lalit, meg Attilát is, de legalább a rajongóik támogatják őket. Olíviát ki támogatja? Hol van az összefogás? Simán felállították Lali ellen a székből egy csodálatos produkció után. Szóval amíg ilyen balga a magyar nép, megérdemli a Fehér Krisztián-típusú győzteseit.
Kökény Jr. bűnhamis éneklésénél csak a dal szövege volt rosszabb. Ő írta? Ha igen, áltsuli harmadikos szókinccsel miért akar mindenki dalszöveget írni?
Teljes mértékben egyetértek, és a többiekkel is, akik hozzászóltak.
Úgy látom, ma Olíviának van nagy napja, és ennek örülök, mert egyre szimpatikusabb kezd nekem lenni. Kezdek hinni abban, hogy hátha még meg is nyerheti.