Azon gondolkodtam (és dühöngtem) most a dániai két meccs alatt, hogy miért nem közvetíti ezek egyikét sem egyik tévé sem (illetve hogy miért nem közvetítik mindkettőt). Mégiscsak a válogatottunk - egyben a világ egyik legjobb csapata - játszott a világ egy másik legjobbjával, és biztos sokan kíváncsiak lettek volna rájuk rajtam kívül is.
Ez kb. olyan, mintha egy magyar-brazil focimeccset nem közvetítene a tévé (itt mondjuk legalább az Albert-Göröcs-Farkas Jancsi féle szintű magyar válogatottra gondolok), miközben a Magyarország-Irán futball szégyen-gyalázatot adták élő egyenesben.
Mellesleg ki voltam akadva már a hazai rendezésű EB alatt is, hogy miért csak a magyar meccseket közvetítik (engem érdekelt volna a töbi is), és miért a himnuszok nélkül.
A magyar női-férfi kézilabda NB I.-es meccsekből alig láthatunk valamit, a nemzetközi kupameccsek közül is sok nem kerül képernyőre.
Meg kéne próbálni valamiféle petíciót eljuttatni a tévécsatornákhoz ez ügyben, hátha megváltozna a hozzállásuk. Szerintem a jó kézilabdát legalább annyian néznék tévében, mint a pocsék magyar focit, vagy az angol 13. helyezett meccsét a 18. helyezettel (amit olykor közvetítenek).
Szerintetek nagyon halott ötlet, vagy érdemes lenne megpróbálni (mondjuk a handball.hu webhely munkatársai segítségével, akik szerintem többet tesznek a kézilabda népszerűsítéséért, mint a Magyar Kézilabda-szövetség, és a honlapjuk is sokkal informatívabb).
A Rejtő Jenő utca ötlete is az Indexről indult...
Gondolom, hogy a helyiek nem közvetitik, nekik a kézi nem különösebben érdekes, akkor nincs kitől átvenni a jelet. Lehet, hogy ez az egyszerü magyarázata.
Bocsánat, biztos mindenki tudja már csak én nem, most melyik csatorna fogja adni a kézilabda BL meccseket? És nem is találtam megfelelő topikot, de talán itt is válaszol majd Valaki. Köszönöm.
Csatlakozom. Ahelyett, hogy örülnének, hogy még egy csomó csapatunk áll, és közvetítenék a meccseket, nagyjából semmi. Talán a Fradi-Hypo megy, de azon remélhetőleg úgyis kint leszek személyesen. A többit adhatnák.
A fene enné meg az ilyen hozzáállást! Itt vannak az izgalmasan alakuló mérkőzések és semmit sem lehet belőlük látni! Gondolom nem csak én vagyok olyan, akit a szokottnál is jobban felpezsdített a most befejeződött vb, s erre itt állok s várom, hogy írjon valaki valamit a meccsekről, mert a nagyságos tv nem hajlandó közvetíteni. Szidjuk a "királyi" tévét", de úgy látszik szemlélet- és nézőpontváltás a sporttévéknél is szükséges!
Hahó Sport tv! Miért nem közvetítenek magyar kézilabdát? Vége a férfi vb-nek, mehet mindenki aludni? A női bajnokságban érdekes és fontos mérkőzések vannak, amelyekre sokan lennénk kíváncsiak? Miért ez a nagy elzárkózás? Az olasz fociban úgyis szünet volt, meg egyébként is már az ember könyökén jön ki a sok meccs, lenne lehetőség beilleszteni legalább a fontosabb mérkőzéseket!
Jajj, tegnap nagyon feldühített ez az okos tévés. A két nagyszerű meccs izgalmai közepette elfelejtettem szó szerint mit mondott már, de valami olyasmit pampogott, hogy remek meccseket közvetítenek és a továbbiakban is igyekszenek. Közben meg itt volt a magyar rangadó a Dferr és ETO között s eszükbe sem jutott, hogy képernyőre vigyék, pedig ha valamikor volt igény a kézilabda nézésére, most biztosan lett volna néző.
Az utóbbi 2 héten meg vagyok elégedve. Nagyjából. Mondjuk a riporterekkel nem mindig, de ez legyen a legnagyobb baj, ha ennyi meccset adnak mindig, még Gulyást is elviselem (de azért ne tengjen túl :-)
A mai (izé, tegnapi) kettő nagyon szuper volt. Le a kalappal mind a 4 csapat előtt.
Titokban lehet reménykedni benne, mert ha a közvetítések továbbra is így alakulnak, akkor a sportág népszerűsége is megnő mindenfelé s többen fogják igényelni. Más sportágakban sem csak a bajnokesélyesek rangadóit közvetítik. Egyelőre azonban annak örüljünk, hogy legalább a nemzetközi meccseket ilyen szép számban közvetítik. Szerintem a képernyőre nem került meccseket (Ferr, Cornexi) utólag is szívesen megnézte volna elég sok ember.
Most biztos kiröhögtök,de én szivesen megnéznék a hátsó régiókban lévő csapatok meccseit is.Pl Makón hazai környezetben biztos parádés hangulat lehet,de szerintem Békéscsabán vagy Hódmezővásárhelyen is.Nem hiszem,hogy ilyen meccseknek sokkal alacsonyabb lenne a nézettsége és ezek a csapatok is megérdemelnék,hogy hirt adjanak magukról,hogy képernyőn lehessenek,hogy az ő sponzoraiknak is el lehessen mondani,hogy van megjelenés.Nem csoda,ha ezek a "kiscsapatok" igy nehezebben találnak mez-sponzort,igy kevesebb a bevételük és a mezőny egyre inkább kettészakad.Ez normális szövetségnek nem lehet a célja,mert ezek a bázisok sok utánpótlás játékost is nevelnek (amit a nagyok lefölöznek ) és az anyagi ellehetetlenülés nagyon veszélyes lehet...