Ha semmiképpen nem zavar a kis kijelző, akkor jo a mini, én megőrülnék vele. inkább rááldoztam egy keveset még, hogy nagyobb legyen, és most télleg kircsi akciok voltak vannak, nem annyira megvágó havival. neked kell ezt felmérni, mi kell igazán, elég-e a kicsi, tudásban égető különbség sztem nincs.
nagyon klassz telefont vettél ezek szerint. :) Sajnos nekem az X10-es Sony Ericsson túl drága, valami olcsóbbat keresek, mindenképp 50.000 FT alatt. Tetszik a Sony Ericsson X10 mini is ám nagyon. Ha jól értelmeztem a dolgot az akció keretében az is olcsóbb most. Szerinted megéri? Jó telefonnak számít az X10 mini? Vagy esetleg jobb az X8-as, ami olcsóbb is? Csak az meg túl nagy nekem. Nem tudok dönteni, remélem visszalátogatsz ebbe a fórumtémába, és válaszolsz nekem mielőbb, köszönöm. :)
Pár napja vettem a T-nél (akciósan) egy Xperia X10-et. Nagyon nagyon tetszik, hatalmas és szép kijelzője van, a kamerájam eg igazán bitang! :)
Gondom nincs vele, csak kéne egy tok, hogy ne karcolódjon a kijelző. Hol kapok én egy jó tokot ekkora batár nagy telefonhoz? Vagy elég rá a védőfólia is?
Az Ericsson nagyban dolgozik az új hálózaton, az már sokkal nagyobb sebességre lesz képes, ahogy az is szabvány lesz(ahogy már az lesz használatban). Szóval akkor már tényleg nem sok kell ahhoz hogy nagyobb adatforgalú csomagokat kapjunk. Persze az is kell hogy olyan programok is elterjedjenek a mindenapi használatban amik sok adatforgalmat generál, ezzel is ösztönözve a szolgáltatókat más csomagok létrehozására. Idővel már nem lesz gond egy ilyen alkalmazás mobilneten történő használata. Most még tényleg jobb csak wifin használni. Mondjuk ez így azért is jó mert biztosan jó lesz a kép illetve hang minőség.
Figyeld meg, csak idő kérdése és fillérekbe fog kerülni a mobil net is és őrült gyors lesz, ahogy jönnek az új technológiák, ugy jönnek majd az olcsóbb csomagok is, már most is van korlátlan, de szerintem idővel meg már csak az lesz!
Csak ki kell várni mint minden jót :)
Aki meg mobilnetről csinál ilyeneket meg is érdemli ha fizet mint a katona!!!
Menj bele a beállításokba , adatszinkronizálás és ott látod a gmail fiókokat. Ott ki is tudsz lépni és hozzá is tudsz adni új fiókot.
Nekem eléggé bejön ez az AXN Player, bár csak wifin éri meg. Sajnos Magyarországon még nagyon drága a mobil net. De legalább sok wifi van. Szinte már minden nagy város főterén van. Buszokon, vonatokon. Egyik ír barátom mondta, hogy csodálkozott mikor Magyarországon volt, hogy milyen sok helyen ingyen lehet netezni, náluk ez nem nagy divat. Bár most jól befürödtek ők is.
Jó oké, de az LG-nek mi köze a Sony Ericsson-hoz vagy az Xperia szériához? Szép, csecse, az is Androidos mint az Xperia sorozat nagy része, de ezzel ki is fújt a hasonlóság, szóval nem értem, hogy ezzel miért a Sony Ericcson tulajok, vagy az aziránt érdeklődőket kell megörvendeztetni...
Feketében is jól néz ki az x8, de szerintem fehérben az igazi.
Mostanában egyre jobban érdekel a telefon téma, eleinte nagyon nokia párti voltam, mostnában már meglesek majdnem minden márkát, ezek az érintős telefonok egyre szebbre sikerednek. Volt egy nagy meglepetésem az LG-nél is. Nem akartam elhinni, hogy LG érintős telefon van a kezemben. LG optimusról beszéltem most. Érdemes megnézni, szép példányra sikeredett.
A Flash Lite illetve Flash Player sem minden Androidos telefonon van rajta (nem is lenne értelme, lévén baromi erős hardver kell hozzá). Egyébkéntm obilos böngészésnél nem érzed hátránát, hogy nincs. Engem konkrétan pont örömmel tölt el, hogy nem látom a weboldalak oldalán tetején, alján, közepén és még a sarkában is elhelyezett töménytelen sok villódzó, mozgó, pulzáló reklámot!
Ezen felül Android 2.2-re telepíthető a Flash Player, de ha gyenge a telefonod akkor ne számíts csodára. Hiányozni nem hiányzik, a Youtube videókhoz külön Youtube Player van, a többi videót pedig a Skyfire böngésző saját lejátszója is meg tudja jeleníteni. A reklámok miatt meg igazán kár lenne Flash Playert telepíteni...
Szerintem a natív videó lejátszók mobilon sokkal kényelmesebbek. Ugyan úgy megnézheted a flash videókat, de nem igényel extra erőforrásokat.
Köszönjük az őszinteségedet, most megnyugodott midneki! :D
Elméletileg létezik, csak idő kérdése... Ha meg nagyon unod és ne mfélted a garanciát akkor átmnatricázod, de szerintem pont ettől lesz egyedi hogy fehér... Nem sok fehét telefon van a piacon ami igen az meg olyan jó is :)
Az első érintőképernyős telefonom. Tetszett nagyon, de féltem tőle, hogyan fogom majd kezelni, illetve, hogy lehet-e anniyra gyorsan és jól kezelni, mint a nyomógombos telefonokat.
Lehet. .-) Csak szokás kérdése az egész. Minden új dologhoz idő kell.
Nekem inkább azzal van problémám, hogy félek, összekarcolódik, megsérül a kijelzője.
Érdeklődtem, és állítólag lehet kapni valamilyen vastagabb fóliát, ami kimondottan az ilyen telók védelmére szolgálnak.
Őszinte leszek, szerettem volna feketét venni, de nem lehetett még kapni, amikor én vettem.
Ezt sokan mondják átállás előtt, de é nerre csak nanyit tudok mondani, hogy ha eleget használod, meg fogod szokni hamar ezt garantálom neked! De ez egyébként mindennel ugyanígy van! Ha eleget gyakolod előbb utóbb össze fog jönni és meg fogod szeretni ha csak az ne megy életképtelen dolgo, de hidd el ez esetben nem arról van szó sőőőt, szerintem kifejezetten jól sikerült függetlenül a méretétől!
Nem mind1ik képes rá. Legjobb példa erre az Iphone mivel az nem játsza le a flash tartalmakat így a legtöbb ilyen oldalon csak egy kis lego szerü valami jelenik meg:) Külön alkalmazás van amivel meg tudod nézni a Youtube videókat...! Az androidnak ez a nagy előnye hogy ezeket megjeleníti így a többséget meg tudod rendesen nézni. Zetorforevernek is válaszolva. Nem tudok róla, csak egyről olvastam hogy az AXN-nek van egy alkalmazása Xperia telefonokra amivel meg lehet nézni telefon a csatorna sorozatait, híreit és műsorbeosztását. Azt nem tudom hogy mind1ikre elérhető-e csak azt hogy a T-mobile-os telefonokra előre van telepítve. Részletek itt vannak róla!
Én nem vagyok nagyon otthon a telefonok szoftveres megoldásaiban - bár gondolom ez már alább is kiderült :D -, de a kérdésedből számomra adja magát a kérdés, hogy a netre alkalmas telefonok nem tudják maguktól lejátszani a különféle honlapokon található videotartalmakat? Úgy, ahogy a böngésző is lejátssza a számítógépen... Vagy az nem boldogul a tévés weboldalak különféle lejátszóprogramjaival?
A lényeg annyi hogy attól függetlenül hogy egy nagyon jó rendszer meg kell válogatni hogy mit teszünk fel rá nem érdemes folyton emiatt resetelni a telefont. Amúgy tudtok valami olyan programot android-ra amivel a különböző csatornák sorozatait vagy műsorait lehet megnézni telón? Úgy mint a videótárak a különböző csatornáknál....csak telefonra. Nagyon jó lenne utazás közben úgy sorozatot nézni hogy végül is nem foglal helyet a telefonon:)
Nekem még nem sikerült Androidot megakasztanom azzal, hogy felpakoltam mindent. A Windows-os párhuzam meg azért sem állja meg a helyét, mert ez egy módosított Linux variáns! :D
Strapabíró ez a rendszer nem kell félteni... ezt nem tudod csak úgy telepítgetni, mint egy Windowst (bár ebben legalább van Hard Reset vagy Factory Reset, nem úgy mint a Windowsban).
Igazad van amit írtál, nem szabad minden sz*rt feltenni, vagy csak ésszel, mert kb az lesz a végeredménye, mint egy 1 éve le nem cserélt windowsnak! :D
Az x8 méretre tényleg tökéletes, de a mini pro-n meg van legalább qwerty, amit én elengedhetetlennek tartin ha okostelefont veszek, mivel nem tudok érintőképernyőt tökéletesen kezelni (pontosabban: nincs körmöm :D:D), meg szeretek smsezni is. Ha meg ilyenem lesz egyszer még msnezni, emailt írni is fogok! :D
Tény hogy az Android nagyon elterjedt és elterjedőben van. Bár ez részben annak is köszönhető hogy sok alsókategóriás telefonon is jelen van. De ez jelen helyzetben lényegtelen:) Az X8 a maga kategóriájában jelen pillanatban tényleg az egyik legjobb választás, kicsi, gyors és sok mindent tud, tapasztalatból mondom mert most nálam van egy:) Elég sokat nyomagtom, igyekszem átnézni hogy miket tud. A mérete ami nagyon tetszik, mert nem olyan kicsi mint a mini viszont nem is olyan nagy mint az X10. Az egykezes használat is jól meg van oldva a sarkokban elhelyezett ikonokkal. A frissítéssel elég sok plusz dolgot fog kapni amire majd kíváncsi leszek. Amúgy sok helyen írják hogy fagy, de én ebből semmit nem tapasztaltam, szerintem ezek az emberek ráraknak minden vackot amik hazavágják a telefont...! Ezekhez azért már nem ár egy kis hozzáértés, nem ész nélkül telepíteni mindent...:S
Az iPhone lényegében egy státusszimbólum, hiú, magamutogató emberek áldoznak csak ennyit telefonra.
Kozomago megnyugtatlak, még idén biztosan meg fog érkezni az Android frissítés az X8-asra is, minden bizonnyal még karácsony előtt meg kell érkeznie, elvégre a karácsonyi akciók teljesmértékben való kiaknázásához ez is elengedhetetlen feltétel.
A frissítés miatt felesleges aggódnod, amint csatlakozik a telefonod valamilyen formában az internetre, részben automatikusan elvégzi a műveletet, egyedül a Te beleegyezésed szükséges a frissítési folyamat megkezdéséhez.
A Symbian a maga idejében remek operációs rendszer volt, ma már azonban nagyon elavult. Véleményem szerint a windows mobile sem a megfelelő alternatíva. Szóval marad az Android és az iOS, az iPhone operációs rendszere, ami köszönhetően az iPhone árának a mezei fogyasztó számára megfizethetetlen... Az Android vonalon érdemes inkább elindulni szerintem, ehhez meg majd (a 2.1-re való átállás után főleg) a jelenlegi piacot elnézve az X8-as adja a legjobb ár/érték arányú megoldást.
Az iPhone az tényleg irreális árban van, nem nagyon tudnám elképzelni, hogy egy laptop árában vegyek telefont, inkább csak a hype meg a divatozás szüli a sikerét, mondjuk az tény, hogy a brandet jól megépítették, mert még a minőségi problémák sem tudják visszavetni a népszerűségét.
Lehet, hogy offba megyek most egy kicsit, de engem is inkább az X8-as érdekelne, csak olyan topik meg nem volt, így jobb híján ide vetődtem. Most annyi helyen akciózzák, hogy komolyan felkeltette az érdeklődésemet, de ami teljesen elbizonytalanít, az pont az általad dícsért Android... Van rajta 1.6-os verzió most az oprendszerből, amit állítólag majd frissítenek, de nem hallottam erről még pontosat, kijött már vagy még mindig útban van? Mert dátumot sehol nem találok... Engem meg kikészít az összes hülye szoftverfrissítés, a gépen is minden napra jut valami felugró ablak, hogy jajj de frissítené magát, telefonnal meg még ráadásul tapasztalatom sincs ebben... :S
Meg ha már telefonos oprendszerekről megy a téma, van olyan is, hogy Symbian, az milyen az eddig említettekhez képest?
Az túlzás, hogy új funkciókat ad hozzá. Maga a rendszer nem változik nagyban az 1.6-hoz képest, ellenben újabb kernel rendszerre épül, stabilabb és valamivel gyorsabb is, nagyon sok alkalmazás pedig már megköveteli a 2.0 vagy annál újabb Android meglétét, így közvetve de igen, új funkciókkal gazdagodsz a frissítés után.
Eleinte úgy tűnt jó helyre jöttél kérdezni, mert az X1 és a későbbi Xperia telefonok között ég és föld a különbség (WinMo vs. Android), de aztán az egész átcsapott X10 és X8 összehasonlításba.
Az X1 egy jóval régebbi széria része, azon még Windows Mobile volt, ami a korabeli okostelefonok között az egyik legelterjedtebb volt, de híresen hírhedt arról, hogy nehézkes a használata, kis pálcikával nyomkodtad a kijelzőt... szóval igazi PDA telefon volt. Ezzel szemben az Android rendszert az iPhone-ban használatos iOS-el lehetne összemérni. A telefonok eleve úgy készülnek, hogy a lehető legjobban alkalmasak legyenek a csak kézzel történő navigálásra és az egész rendszer felépítése is ilyen. Nem mindent zsúfolnak a kijelzőre, hogy aztán egy kis pálcával bökdösd. Az egész gördülékeny, egy kézzel is használható és gyakorlatilag az iPhone által kitaposott ösvényen haladva forradalmasította az okostelefonok piacát.
Én már nem nagyon vennék WInMo telefont (illetve most itt van a Windows Phone 7 is ami ígéretes, de még csak a hetekben jelent meg), mindenképpen Androidban gondolkoznék ha okostelefont akarnék venni az iPhone ára alatt. Már csak azért is, mert összeszedettebb, kezelhetőbb, mint a WinMo és ennek tetejébe még olyan sok alkalmazás is letölthető rá, hogy az egész életed is kevés lenne mindent megismerni. Köztük nagyon sok ingyenes is van (valójában a 70%-át azok teszik ki).
Az X10 meg lényegében az X1-es Androidos megfelelője, csak fizikai billentyűzet nélkül (kivéve az X10 Mini Pro-t), az X8 pedig valahol az X10 Mini és az X10 között van méretben, tudásban pedig kb az X10 környékén. De az Android rendszer által funkcionalitásban ugyan azt tudja, mint a "nagy" X10-es, csak legfeljebb gyengébb a kamera, kissebb a kijelző, stb
igaz csak rövid ideig volt a kezemben az új X8-as, de nekem jó választásnak tűnik. Jó anyagminőség, szép méretes, 3 colos kijelző, és persze android oprendszer. Biztosítottak arról is, hogy az új verziójú (ha jól emlékszem a 2.1-es) android is felkerül a telefonra a következő nagyobb frissítés keretén belül. Első benyomásom a telefonról nagyon pozitív volt.
Most tervezzük egyébként a nejemmel egy új telefon vásárlását a kislányunknak, azt hiszem az X8-as lesz a legjobb választás. Remek ár/érték aránnyal bír.
Valószínűleg úgy fog működni, hogy ahogy felcsatlakozik a telefon a Zinternetre, fel fogja kínálni hogy szeretnéd-e frissíteni. Ha nem így akkor letöltöd a számítógépedre átcsapod a telefonra és onnan indítod el.
Most az hogy mit fog javítani nem tudom, de ez az X8 egy nagyon új telefon, nem annyira elterjedt - bár ahogy elnézem az árát igazából lehet hogy már 1 hónap múlva sületlenség lesz ez a mondat - és mivel nem annyira elterjedt a gyerekbetegségeire még nem figyeltünk fel. Lehet hogy az SE-nél tudják mik azok, na azokat ki fogják javítani - remélhetőleg. :D
De gondolom optimalizálják az oprendszert, különböző eszközöket...stb. Azt speciel tudom, hogy az X10 a frissítés után például alkalmas lesz HD minőségű videó felvételére. (Meg multi touch-ra is ha minden igaz.)
Az X8-ashoz állítólag rövidesen lesz Android frissítés, az 1.6-ról a 2.1-re, ha jól tudom. Ettől tulajdonképpen mit lehet várni, úgy értem milyen hatással lesz ez a készülék általános működésére vagy csak plusz lehetőségeket tesz elérhetővé? Nem annyira ismerem a telefonos operációs rendszereket, így eléggé kíváncsi lennék, hogy a verziószámban történő nagy ugrás a későbbi felhasználás során is ilyen mértékben mutatkozik-e vajon? Meg amúgy ezt a frissítést egyszerűen lehet végezni, mint a számítógépeken, automatikusan, vagy kell hozzá valami jártasság és érdemes akkor már megvárni, hogy a gyári készülékeken is 2.1 legyen? (bocs, ha hülye a kérdés, de még nem volt okostelefonom, éppen csak tervben van egyelőre :))