Szerintem nem gagyi, de nem is ez dobja a legtöbbet egy autón. Nekem is van (lásd képek), magam vettem, pénzt áldoztam rá, nem bántam meg.
Igaz nem tökéletesek, mert sztrádán nagy sebességnél hajlamosak "fütyülni", de a zene elnyomja! :-))
Mellesleg, az összes többi tapasztalat amit írtatok (esőben lehúzott ablak, stb.) való igazak.
Részemről rábeszélni nem akarok senkit, de lebeszélni végképp nem!
Évek óta használom, nekem nagyon bevált. A széles, öblös verzióm van, a másik típus (pár centis csík) szerintem tényleg idétlen és haszontalan.
Főleg ilyenkor ősszel szeretem, amikor pl. a szakadó esőben, dugóban, lehúzott ablaknál is nyugisan lehet bagózni. No persze a hirtelen jött nyári záporok alkalmával is hasznos, hiszen kiváló látási viszonyok közepette tudom sasolni a vizes pólóban szaladgáló lányokat, asszonyokat ;))
Télen azonban valóban szívás. Az éjjelente ráfagyó mutyit ugyi se vakarni, se dörzsölni nem érdemes, mivel borzalmasan összekarcolja a műanyagot. Marad a fél flakon jégoldó és a várakozás, hogy lássak valamit a külső tükrökben \÷/
RedRiot,
Azon kivul, hogy kisse bonyolult a vezetoulesbol a hatso ablakot tekergetni (kivetel a hatul is motoros peldanyok) van egy nagy gond ezzel a megoldassal. Legalabbis nekem GOLF II-vel es ASTRA Classic Caravannal ha a hatso le van huzva, 120 felett olyan legorvenyek keletkeznek, amik teljesen kikeszitik a dobhartyamat. (Viszonylag nagy frekvenciaval valtozo legnyomas)
Ez masnal nem jon elo?
Egyebkent ez a legterelo meg arra is jo, hogy parkolaskor nyugodtabban lehet resnyire nyitva hagyni az ablakot, igy kevesbe lesz meleg odabennt.
Hali!
Nekem van egy pár ,elcserélem egy fél viszkire...
PUG Partner/Berlingo ,max. egy hónapig volt fennt, Szatuna.
Akinek ilyen gépe van és kell neki ,dobjon egy mélt!
Ha valaki tud gyártóról adatot, elérhetőséget (cím,telcsiszám,emilcím stb) akkor légyszives közöljétek, mert az autósboltokban sehol sem tudtak az autómra (MAZDA DEMIÓ) ajánlani.
köszi! egy szélterelő mániás!
Nekem a Bravan volt. Nyárra leszedtem, mert rondának találtam. :-) Télre viszont visszaraktam, mert ahogy esett a hó meg az ónos esô, kevésbé lepte be az ablakot és csak a fél ablakról kellett levakargatni a ráfagyott jeget. Néha le sem kapartam, hanem hagytam ahogy volt, azon a tiszta területen pont jól ki lehetett látni, aztán a fűtés úgyis leolvasztotta a többit. Sajna :-)))) most nincs :-) mert a Sapporo keret nélküli ajtós és nincs hová felrakni...
Nekem is van, az autót így vettem. A már többek által említett Szatuna.
Annyira nem vad szvsz, hogy a cicás napvédős topikba kerüljön, és tényleg nem azért van, mert szép vagy mert nincs másra pénzem. De ha már megvan, nem veszem le. Ja, légkondim (sajnos) nincs.
A tapasztalatok:
Előnyök:
- a már mindenki által említett "lehúzom az ablakot esőben is" tényleg működik.
- jobban lehúzott ablaknál kevésbé vág be a huzat.
- bizonyos esetekben, mivel sötét, de átlátszó az anyaga, az oldalról érkező napfényt korlátozza.
Hátrányok:
- tényleg karcolja az ablaküveg felső részét
- bizonyos pozíciónál (amikor az ablak fel van húzva, de nem "tökig") zörög.
- ha gépi mosóban mosatok, alatta külön át kell törölni az abalküveget, ugyanis alatta sem mosni, sem stzárítani nem tudja a mosó.
Egyéb:
- Lehúzott ablaknál az enyém nem zörög
- nem akadályozza a kilátást, sem az oldaltükröket nem zavarja. Átlátszó, csak sötétebb.
Én valószínűleg nem szereltetnék ilyent az autóra (pontosabban nem adnék érte pénzt, annyit nem ér). De így, hogy már rajta van, levenni sem fogom, mert - mégegyszer mondom - esztétikailag nem olyan szörnyű, mint ahogyan egyesek be akarják állítani.
Nekem van a Sierrámon. Szerintem jó, bár az igaz, hogy zörög lehúzott ablaknál. Engem még nem zavart a kilátásban. Leszedni szerintem nem érdemes télre sem, utána csak még jobban fog zörögni. Szerintem nyitott tetőablak mellett ideális.
Arreis
Sziasztok! A szél tényleg kevésbé vág be, de valahogy kevesebbet is ér, ha lehúzom az ablakot => amit nyerünk a vámon...
Ráadásul az átláthatóságot csökkenti, ez nekem komoly gondokat okozott, mintha kétszer olyan vastag lenne az A oszlop, ez bizonyos ívű kanyarokban nagyon zavaró volt, talán annak, aki alacsonyabb, ez nem okoz gondot, nem tudom.
Én összességében nem szerettem. Ráadásul eggyel több dolog az autón, ami könnyen rongálódik, elég könnyű letörni...
Nekem van, Szatuna (valaki emlitette), nem teljesen passzentos es nincs nagyon sok ertelme. A kovetkezo kocsimon nem lesz, de errol mar nem fogom leszerelni...
Ahoyya.
Nekem viszont elég jól bejön.
Most , hogy nem a saját kocsival járok(amin van,
ezen meg nincs) érzékelem, hogy mennire bánt a huzat már 60-80-nál is.
A korábban emlitett előnyök és hátrányok igazak.
Üdv
KZG
Nekem volt fent az Astrámon, de 4-5 hónap után leszedtem. Nagyon zajos volt, az ablak tetejét nehéz volt tisztítani, összekarcolta az ablak elejét, nem sok levegő jött be rajta. De az igazi szívás azután volt miután kivettem, azóta lötyög az ablakom, az elején nagyon lötyögött, de 1 hónap alatt jobb lett, már nem zavaró. Egy szó mint száz én nem ajánlom.
Nekem nagyon nem tetszik. Valahogy olyan hatása van, hogy nincs pénzem komolyabb extrára, mit vegyek? Családi Skodán van, zörög, ha résnyire húzod az ablakot szinte semmi levegő nem jön be, alatta meg ugyanúgy vág, mintha nem is lenne. Kinézetre sem valami ász, ha a hátsó ajtón felül folytatódik, akkor valamivel jobb. Ja és mindig visszapattan róla a csikk... :)))))
En idegenkedem tôle. Ha jó dolog lenne, akkor minden kocsira rászerelnék már a futószalagon. Csúnya, rontja a légelenállást, autópályán zajos, stb. Szerintem jó megoldás, ha a hátsó ablakokat letekered teljesen. Esôben meg nem azon az oldalon engeded le az ablakot, ahonnan esik. 2 csepp esô nem okoz nagy kárt.
De autótól is függ a dolog. Egy 20 éves Passat kombit el se tudnék képzelni nélküle, de ha egy Alfa 166-on látnám meg, helyben infarktust kapnék.
Gyari, 2 honapos, neha zorog (vagyis nyekereg a gumihoz dorzsolodve). Melegben 2 centit leengedem az ablakot, van egy kis levego az autoban. Allitolag karcolja az uveg tetejet.
A lényeg: az,hogy ciki, szerintem baromság. Az előző kocsinkon volt(Buzuki), a mostanira a klíma miatt nem vettünk, mert nem sokat járunk lehúzott ablakkal.
Szerintem igen hasznos.Lehet, hogy ronda, de funkciójának megfelelően "működik", tehát eltereli a levegőt a vezető feje mellől. Tehát az ember nem kap fülgyulladást;hátra is megy levegő.
Nekünk 100-110 km/h-ig még lehetett vele menni, elviselhető volt. A másik -amit Te is írtál- , esőben is le tudod húzni egy picit az ablakot.
Az meg hogy ciki ne érdekeljen(ha egyáltalán az)! Az a lényeg, hogy neked hasznos, a többiek le vannak ****-va!
Még 1.Vagy gyárit vegyél(általában szebb, de igen drága), vagy pedig a magyar balatonfüzitői SZATUNA márkát. Ez utóbbi minden típushoz gyárt, igen masszív kivitelben, és relatíve olcsó is. MINIMUM 10-15 éves tapasztalata van.
Mostanában ismét kezdenek elszaporodni az első ajtóra szerelt légterelők. Szinte minden második taxin látunk ilyet, de a privát kocsikon is terjednek.
Sokan mosolyognak ezen és talán a Cicás napvédős topicba valónak gondolják. De elvileg hasznos lehet: pl. az egy-két ujjnyira lehúzott ablakon nem esik be az eső, és a levegő sem vág be annyire.
Akiknek van, azoktól kérdezem: bevált?