Keresés

Részletes keresés

cam aro Creative Commons License 5 perce 0 0 156443

és bevezetni a mínusz alma fogalmát, na az sem fogható :)) ""
...lehet minusz almad.. de az nem 1+1..

pl elektromosság sem fogható (illetve ne fogd meg, hehe).""
teljes koru merheto fizikai tulajdonsagai vannak... kb mint egy almanak. 

...befejeztem. 

Előzmény: Némedi László __ (156437)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 2 órája 0 0 156442

Érdekes poll-ok, hátha érdekelnek és még nem ismered ezt a listát: https://yougov.co.uk/topics/overview/articles-reports

idejétmúlt Creative Commons License 6 órája 0 0 156441
Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (156438)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 8 órája 0 0 156440

***** belé hogy sosincs nekik elég train crew-juk... Amúgy ha már majdnem készek az önvezető autók, a vonatok miért nem lehetnek önvezetők? Józan paraszti ésszel ennek egyszerű feladatnak kellene lennie, hiszen csak előre tud menni meg hátra...

<KRYPTO> Creative Commons License 8 órája 0 0 156439
Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (156438)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 12 órája 0 0 156438

C'mon, meddő vita, mint tudjuk számok nem léteznek, hiszen míg tudsz nekem mutatni egy almát vagy két folyót, nem tudsz mutatni a természetben egy egyet vagy egy kettőt :-)

Meg amúgy idő sincs, hiszen minden ami vagy történik, az mindig most van vagy most történik, sosem a múltban (csak egy emlék) vagy a jövőben (csak egy elvárás) :-)

Sőt, anyag sincs, mert hát a molekulák között 99.999999% üres tér, a molekulák atomjai között 99.999999% üres tér, az atomon belül atommag és elektornpályák között 99.999999% üres tér, az atommagban a protonok neutoronok között 99.999999% üres tér, a protonok neutronokon belül a kvarkok meg egyebek között 99.999999% és valószíűleg ha bele tudnánk nézni a kvarkokba stb. azt találnánk hogy azok 99.999999% is üres tér, azaz a világ minimum 99.9999999999999999999999999999% üres tér, a maradék meg mérési hiba :-)

Illuzió az egész világ. :-) Vagy szimuláció :-) Mindenkinek tetszése szerint. Nekem az utóbbi jön be jobban, meg is akarom kérni a szimuláció admin-t, hogy következő EuroMillions húzásnál szimuláljon már be nekem egy jackpotot :-)))

Némedi László __ Creative Commons License 15 órája 0 0 156437

nem minden megfogható, de néha így tudjuk megérteni (és használni) dolgokat, pl elektromosság sem fogható (illetve ne fogd meg, hehe). Kénytelenek vagyunk elvonatkoztatni az emberi anyagi világtól, és bevezetni a mínusz alma fogalmát, na az sem fogható :)) 

Előzmény: cam aro (156435)
cam aro Creative Commons License 24 órája 0 0 156436

Matematikailag meglepően nehéz bizonyítani hogy egy meg egy az kettő""

nem neztem. 

lehet kellett volna.. hatha megvilagosulok.. 
(de nem akarok ) 

hany autod van ? 
es mennyi lenne ha duplaznad oket ? 

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (156434)
cam aro Creative Commons License 24 órája 0 0 156435

elektromosság, computer, kvantum elmélet, radar, maghasadás, relativitás elmélet, autó... ...persze lehet, hogy ezekre nem is lenne szükségünk, a legnagyobb gondunk a lókaki lenne az utcán :))

csak arra probaltam reagalni, hogy van egy olyan valosag ferdites.. ami az atmagyarazason mukodik.
a fenti listadban  -szerintem- nincs egy olyan elem sem, ami nem a matematikan alapszik.. 
 na most ha 1+1 nem 2... akkor epp a matematikat forgatod ki.
/ illetve helyezed egy masik dimanzioba.. de akkor az mar nem ugyanaz.. / 

na jo..  
en ehez nem ertek. 
de sot.. ket almam van. 
1, meg 1... 
szvsz ketto. 

Előzmény: Némedi László __ (156433)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 1 napja 0 0 156434

https://www.perplexity.ai/search/how-hard-is-it-to-prove-mathem-aPN6hqxfTF6SYipa1bnCqA

Matematikailag meglepően nehéz bizonyítani hogy egy meg egy az kettő 😃

Előzmény: cam aro (156432)
Némedi László __ Creative Commons License 2 napja 0 0 156433

unatkozó matematikusok (és elméleti fizikusok) nélkül sok dolgot hiányolnánk az életünkből...

elektromosság, computer, kvantum elmélet, radar, maghasadás, relativitás elmélet, autó... ...persze lehet, hogy ezekre nem is lenne szükségünk, a legnagyobb gondunk a lókaki lenne az utcán :))

Előzmény: cam aro (156432)
cam aro Creative Commons License 2 napja 0 0 156432

alma meg alma = ketto alma. 

a baj ott kezdodik mikor az unatkozo matematikusok MAS definiciobol probaljak ezt az alap tezist megmagyarazni..

en elhiszem hogy van erre tobb mas megoldas.. de ott mas az alap tezis IS.. 
 azert tegyuk tisztaba.. 1. (ahol egy ) + 1.  (vagyis megegy egyezo ) egymashoz adasa, 
kettot eredmenyez. 

ha... 

ha...
ha...
ha mas az eredmeny, >  mas a megkozelites.. akkor epp a definiciok ferditese folyik.
mas dimenzio. 

1+1 az ketto.
ebben a felallasban. 
a tobbi meg nem ez a felallas.  

(nem vagyok matematikus.  )  

Előzmény: Némedi László __ (156426)
Némedi László __ Creative Commons License 2 napja 0 0 156431

aranyos ember volt, lelkes, persze a gyűrű fogalmát nem tudtam elmagyarázni, de átengedett :))

Előzmény: seci (156430)
seci Creative Commons License 2 napja 0 0 156430

Corrády Keresztély!

Nemtom mi bajod volt vele, teljesen jó bevmat órákat tartott.

-seci

Előzmény: Némedi László __ (156429)
Némedi László __ Creative Commons License 2 napja 0 0 156429

emlékszem a bevmat első előadásán is valami hasonlót vezetett le (ki is?), akkor ott egy kicsit kiíratkoztam az előadásokra járásból :))

Előzmény: Némedi László __ (156428)
Némedi László __ Creative Commons License 2 napja 0 0 156428

ritka esetben :))

Előzmény: seci (156427)
seci Creative Commons License 2 napja 0 0 156427

de 1+1 lehetne éppen 2 is, nem?

-seci

Előzmény: Némedi László __ (156426)
Némedi László __ Creative Commons License 2 napja 0 0 156426

én meg láttam repülni embereket, pedig nem madarak :))

véletlenül belefutottam egy videóba, ahol macsó férfiak próbálnak megalázni szőke nőket azzal a kérdéssel, hogy mennyi 1+1

na ez nagy hiba :)))

ugye már kérdés, hogy a fenti jeleknek mi a definíciója :)),

néhány példa

ha bináris rendszerben vannak a számok és a + az összeadás, akkor a helyes válasz 10

ha modulo összeadás, akkor a válasz 0

ha clock math (két érték van egy óralapon (0 és 1), akkor ugye 0 a válasz

ha pl string művelet, akkor 11

ha boolean művelet, (akkor igaz meg igaz, az egyenlő igaz), tehát 1

a plusz jel definícióiba bele se merülök

de a legszebb, hogy matematikusoknak 300 oldalba került ennek kiszámítása (levezetése)

Why Does It Take 300 Pages to Prove 1+1=2? The Story Behind Principia Mathematica - Commonplace Fun Facts

Előzmény: cam aro (156425)
cam aro Creative Commons License 3 napja 0 0 156425

en latok embereket akik futnak, pedig nem kergetik oket. .. :))

Előzmény: Némedi László __ (156421)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 3 napja 0 0 156424

Úgy látszik az egyszerű dolgokat is lehet xarul gyártani. Autó keyfob-jába CR1620-es gombelem kell. Duracell elemmel kibírt vagy két évet. Sajnos aztán Energizer-t vettem, ezzel már két hónap után alig működött. Ma vettem sarki boltban Panasonic márkájút (mert csak az volt), ezzel meg abszolút meg se nyekken, semmit nem csinál. Pedig rámértem, 3.34 volt van benne, ami tök jó. És mégse megy vele. Most rendeltem Duracell-t (mert sehol nem volt...), és remélem a legjobbakat...

AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 3 napja 0 0 156423

Max 1x :-) Ezért nem is veszek fel túl sokat, max 15%-ot

Előzmény: Némedi László __ (156422)
Némedi László __ Creative Commons License 3 napja 0 0 156422

őszintén, te mennyiszer szoktad visszanézni a koncert felvételeidet vs spotify?

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (156420)
Némedi László __ Creative Commons License 3 napja 0 0 156421

a kisvárosunk új része kis-London, mert a házak 500e+ környékén vannak. A Marinánál van egy Costa, az út pont előttünk megy a fenti rész felé. kb 1 kilométert kell gyalogolni a kettő között.

Most láttam legalább 2db 40-es nőt gyalogolni a Costából fogva a kis kávéjukat, mint győzelmi zászlót, mást nem vettek.

most komolyan nem telik kávégépre otthon, inkább kigyalogolnak és vissza vasárnap 11kor (tehát nem edzésre mentek-jöttek), hogy végigcipeljenek Costa kávét...  ...ahh

AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 3 napja 0 0 156420

Azért le a kalappal a Samsung előtt, sima mezei <£300 Samsung A55 mindenféle optikai zoom nélkül ilyen képeket (és videókat) készít nem éppen ideális koncert fényviszonok között...

cam aro Creative Commons License 4 napja 0 0 156419

..aze' kellett hozza egy kavics is.
(nem csak fuvet nyirtam, de kavicsot is.  :) 
ami halisten nem csaladtagot,.. csak egy scrapesites elott allo autot utott meg..  

kar erte.
huen szolgalt, szerettem. 
..de lejart az ideje. 
igy meg foleg.. 

viszik yardra 280, nem rossz.. 800-e vettem 50k miles/6-7 eve.  :)
.. lesz belole ford, vagy kiskanal.. 

Előzmény: idejétmúlt (156418)
idejétmúlt Creative Commons License 4 napja 0 0 156418

Széthullóban a sharan...

Előzmény: cam aro (156417)
cam aro Creative Commons License 4 napja 0 0 156417
Némedi László __ Creative Commons License 5 napja 0 0 156416

főleg Sasnak ide is beteszem, amit máshol írtam:

https://cdn.openai.com/pdf/2221c875-02dc-4789-800b-e7758f3722c1/o3-and-o4-mini-system-card.pdf

az O4-mini 70% körül hallucinál, ez azért nagy arány (a többi is 50% körül), és még csak nem is nagyon speciális témákban...

cam aro Creative Commons License 6 napja 0 0 156415

Mondjuk az előttem haladó is f*sz volt, mert 60-as zónában 38-al képzett mozgó útakadály""

roviden.. 

a kurva anyjat. * 
nem csoda hogy elkopott a mogotte jovo turelme.. 
(meg ha baromsagot is csinalt.. ez akkor is  > okozat  < ) 

*vagy telefont baszkodja, 
vagy siman csak alkalmatlan a kepessegei okan. 

ne foss.
ot nem fogjak meg. 
engem/teged  43-al igen.. 

isten allatkertje... on the road...

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (156414)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 6 napja 0 0 156414

Ez most kivételesen egy tahó Audis volt, nem pedig szokás szerint BMW-s... Nem tudom mennyire látszik a kamera állóképen, de NAGYON közel volt egy frontális ütközéshez, szemből jövő furgon lehúzódott, fékezett és villogott, előttem haladó is valamelyest lehúzódott bár nem fékezett, így nem lett majdnem baleset... Az Audis úgy kezdett előzni hogy látta hogy jönnek szembe és bőven túl közel, de szart rá... Mondjuk az előttem haladó is f*sz volt, mert 60-as zónában 38-al képzett mozgó útakadályt (bár lehet/valószínű hogy ha 50-el megy akkor nem jön össze az Audis mutatványa, bár lehet hogy bele se kezdett volna akkor)...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!