Keresés

Részletes keresés

tarini Creative Commons License 2010.10.02 0 0 6
zavarja őket,a fegyvertartás.nehogy a mohikánok, akár a legkisebb ellenállásba ütközzenek a keresztények legylkolása során.igen kövessük jézus példáját.sőt menjünk egyenesen jó narancs birka módjára a vágóhídra,hadd élvezzenek a mohikánok.
(csak a gumibogyósokat értem fegyver alatt,habár néhány vidéken a dum-dum ólom sem ártana)
Előzmény: Túlélőblog (5)
Túlélőblog Creative Commons License 2010.10.02 0 0 5
A Fidesz kimutatta a foga fehérjét. Most ha jól tudom lesz valami fegyver jogi módosítás. Ez után nem tudom mi várható el tőlük. Gondolom ha pár éve ezt mondták, akkor most is ugyanígy gondolkodnak.

A legszánalmasabb az, mikor azt írják, hogy a keresztény ember, meg a normális ember nem akarna otthon fegyvert tartani.

Ezt honnan tudják? Volt valami népszavazás amiről nem hallottam? Vagy országos hivatalos felméréseket végeztek a témában? Kötve hiszem.

Érdekes, hogy szerintük aki keresztény, az gyűlöli a fegyvereket. Amerikában a lakosság nagy része keresztény mégis van náluk fegyver. Tiszteleteseknek is van fegyverük, de még a mormonok is használnak puskákat.

Majd ha lesz egy népszavazás az ügyben, akkor majd tudunk adatokat, hogy mit szeretne a magyar nemzet. Addig viszont egy párt se okoskodjon és ne hivatkozzon a "többségre".
Tracer Creative Commons License 2000.12.15 0 0 4
Szerintem ez is csak egy olyan dolog, mint az istenhit. Lehet róla vitatkozni, filozofálgatni, de egy zuhanó repülőgépen mindenki hívővé válik. Lehet gyönyörű ábrándokat kergetni az erőszakmentes világról, akciózni a tetszetős, nagyvonalú jelszavak szintjén, de ha helyzetbe kerül az ember, akkor bizony akár egy másik ember élete árán is megvédi magát, vagy ha nem magát, hát a családját, gyermekét biztosan. Aztán lehet szövegelni az erőszakmentességről.
Az ember - mint minden lény a világon - versenyben áll a fennmaradásért. A verseny az érdekek ütközéséhez, konfrontációhoz vezet és már csak egy lépés választ el minket az erőszaktól. Persze a civilizált ember megmarad a verbális erőszak szintjén, legfeljebb csúnyákat mond vagy gondol. De nem mindenki civilizált és persze az is fenn akar maradni, akinek nem forog olyan jól az esze vagy a nyelve. Az ilyen embernek nem marad más eszköze mint a fizikai erőszak.
Ahhoz, hogy a világ erőszakmentes legyen mindössze ki kellene irtani az emberből a versenyszellemet. Emberek maradnánk még? Nem hiszem. Stanislav Lem Visszatérés című könyve pontosan egy olyan világot ábrázol, ahol mesterségesen kiirtották az emberből az "erőszakos" hajlamokat. Mellékhatásként eltűnt belőlük a ragaszkodás, az önfeláldozás, a lelkesedés, a kíváncsiság, a kalandvágy, versenyszellem, kutatóhajlam stb.
Ez van.
Az erőszak nem jó, de alapvető tulajdonságunk. Szerintem intelligens ember nem ellene küzd, hanem megtanul együtt élni vele: megtanulja kontrollálni a saját erőszakos késztetéseit, kezelni mások erőszakos megnyilvánulásait, ha lehet kitér előlük, de ha nem lehet kitérni - a józan eszétől vezetve - megvédi magát velük szemben.
fenrir Creative Commons License 2000.12.13 0 0 3
Üdv!

Folytatom a többi vallással:-a mohamedánoknak ott a Dzsihád,a békés hindukkal pár száz
éve öldöklik egymást Indiában.A különböző keleti vallásokra(tao,sintoizmus,buddhizmus)harc-
művészetek sokasága épül,a afrikai és egyéb törzsi vallásokat inkább haggyuk(volt/van kanni-
balizmus is).Mellesleg kiváncsi lennék,hogy képzelik el az erőszakmentes rendőrséget,ill.
honvédséget.
Fenrir
u.i.Ellenlistát nem lehet készíteni?

fenrir Creative Commons License 2000.12.13 0 0 2
Üdv!

Játékfegyverek:nem játéktól,hanem a környezettől lesz aggreszív valaki(pl szülők
veszekedése).Ha a játékfegyver aggresszívitásra nevel,akkor velük együtt tiltsuk
be az ősszes sportot is,mert azokban is a másik feletti győzelem a cél.(Mellesleg
ha a jelenlegi tudományos nézetet vesszük(evolúció),akkor az életnek is ez a célja;
vallásos szemlélet alapján: ószövetség-les talio elv(szemet szemért),a zsidóknak
isteni parancs volt,hogy az igéret földjéről minden őslakost öljenek meg,a fegyverek
ellen a "Ne ölj!",és a "Ki fegyvert fog kezébe,fegyver által vesszen." szól.az
újszövetségben a szeretet parancsa dominál,de a gonoszt le kell győzni(lehetőleg
nem saját eszközeivel).
Fenrir

harm Creative Commons License 2000.12.13 0 0 1

No, akkor nézzük csak:

"A Fidesz választási ígéretei között szerepelt
az illegális és legális fegyvertartás jelentős korlátozása. Ezek az elképzelések a kormányprogramba is bekerültek. Szomorúan látjuk viszont, hogy a fegyvertartásban érdekeltek, a fegyverlobby igenintenzív propagandát folytatnak a fegyvertartás liberalizálása érdekében. Fő
érvük az önvédelem. Hivatkoznak a rossz közbiztonságra, amelynek egyik oka valójában a lakosságnál lévő fegyverek nagy és egyre növekvő száma."

A rossz közbiztonság egyik oka a "bűnözőbarát" törvénykezésünk, másik fő oka pedig a bűnözőknél kinnlevő ILLEGÁLIS fegyverek nagy száma. Illegális, vagyis törvénytelenül, engedély nélkül tartott fegyverek. A bűnözői réteg illegális fegyvereinek korlátozását pedig nem lehet a legális (törvényesen, engedéllyel tartott) polgári fegyverek korlátozásával elérni, mert ez kettő és egymástól teljesen független dolog.

Az illegális fegyverek bevonására pedig jogállamban nincs mód, csak diktatúrában. (Házról házra járni és pincétől padlásig mindent átkutani. Visszatérjen a Rákosi rendszer?)

---------------------------------

"Jogállamban az állampolgároknak nem maguknak kell védelmükről gondoskodniuk, megteszik ezt az állami szervek, hiszen éppen ezért tartják azokat fenn az adófizetők pénzén."

Jogállamban a becsületes polgároknak joguk van megvédeni magukat, szeretteiket. Joguk van megvédeni az életüket, testi- lelki épségüket a bűnöző elemekkel szemben.

A Rendőrség sajnos csak már megtörtént!! bűnügyek felderítésére alkalmas (ott is kb. 50%-os felderítettségi aránnyal), de folyamatban lévő bűncselekmény megszakítására nem. Nem állhat rendőr minden állampolgár mellett a nap 24 órájában egy egész életen keresztül. Ugye nem is kívánjuk, hogy mindenkit állandóan rendőrök ellenőrizzenek??!? A Rendőrség tehát NEM KÉPES az állampolgárt megvédeni attól, hogy áldozattá váljon; maximum abban merül ki a lehetősége, hogy a már elkövetett bűncselekmény elkövetőjét lehetőségeihez mérten felkutatja és az igazságszolgáltatás kezébe adja.

---------------------------------

"Méltánytalan, hogy a polgároknak saját magukat kell megvédeniük. Másrészt a polgárok jelentős
része (fiatalkorúak, idősek, betegek, a krisztusi tanokat követő vallásosak, a fegyverek veszélyeitől családjukat féltő józan emberek,
stb.) nem tudják vagy nem akarják önmagukat lőfegyverekkel védeni."

Az első mondatban szereplő méltánytalanságot vállalom. :-) (Gondolom, rajtam kívül még sokan vannak.)

Aki nem tudja , vagy -legfőbbképpen- nem akarja magát megvédeni, hát ne tegye; viszont ne korlátozzon senkit -aki tudja is és akarja is-, hogy megvédhesse magát. Pl. autót vezetni sem tud vagy nem akar sok ember, mégsem korlátozzák gépjárművezetésükben azokat, akik tudnak is és akarnak is autót vezetni.

A krisztusi tanokat pedig ne keverjük ide, mert aki hisz benne, az életében úgyis betartja azokat, aki pedig nem, azokra miért eőltetnénk egy vallási demagógiát?? (Egyébként nem ezek a krisztusi tanok voltak azok, amelyek ártaltan emberek eleven elégetését, inkvizíciós kínzását indikálta, valamint nem e tanok nevében mészárolak-e indiánokat az egész amerikai kontinensen, stb.?)

---------------------------------

"Az önvédelmi lőfegyver a helyzeti előnyben lévő támadóval szemben egyébként is a legtöbbször hatástalan. Ha mégis használni tudja a ulajdonos,
akkor gyakran az önbíráskodás is egyben, hiszen visszavonhatatlan következményekkel jár."

Nem hatástalan. Legtöbbször elég a fegyver elővétele -lövés nélkül-, hogy elrettentő erejénél fogva a támadó elálljon támadási szándékától. Amennyiben jelentős arányú legális önvédelmi fegyverrel rendelkezne a társadalom, úgy a bűnöző úr kockázatát jelentősen növelné, hogy nagyobb valószínűséggel ütközne jogtalan támadása elhárítására önvédelmi fegyvert használni kész állampolgárral. Növelné még a bűnözés kockázatát, hogy ha a megtámadottnál ugyan nincs is önvédelmi fegyver, de egy épp arra járókelő személynél lehet.

Önbíráskodás? Miért? A BTK. ismeri a "jogos védelmi helyzet" jogi tényálladékát. Ha az állampolgári cselekedet ennek megfelel, akkor ezek után miért lenne az önbíráskodás?

Visszavonhatatlan következmények? A cikk írója nyilván csak akciófilmekből ismeri a fegyvereket, mert egy lövés nem egyenlő egy halállal. Az önvédelmi fegyver célja nem emberélet kioltása, hanem támadás elhárítása. Ennek a célnak megfelelő is a kialakításuk; való igaz, hogy egyes esetekben használata halált okoz(hat), de a hatása inkább a támadás elhárításához megfelelő mértékő sérülés okozása (sebesülés). Azonban visszavonhatatlan következményekkel járhat a támadó személy birtokában lévő kés, balta... használata is.

---------------------------------

"Véleményünk szerint a fegyvertartás eszkalációja az erőszak eszkalációját váltja ki. A lakosságnál tartott fegyverek számának növekedése a közbiztonságot rontja. Nemcsak a valódi lőfegyverek, hanem a gáz-, riasztó- és légfegyverek is tragédiákat okozhatnak, és
megfélemlítésre adnak lehetőséget."

Vélemyényem szerint a fegyverek eszkalációja (magyarul: felfokozása) így ilyen formában nem tudom mit vált ki. Bontsuk két részre: 1) Az illegális, a bűnözők birtokában lévő fegyverek számának növekedése valóban az erőszak fokozódását vált(hat)ja ki, nagy valószínűséggel váltja ki. 2) A legális, polgári önvédelmi fegyverek pedig növelve a bűnözés kockázatát, annak visszaszurulását eredményez(het)i, nagy valószínűséggel eredményezi.

Szeretném felhívni a figyelmet arra a nem elhanyagolható körülményre, hogy a bűnözői szféra nem engedélyes, NYILVÁNTARTOTT fegyvereket használ, hanem rendőri nyilvántartásban nem szereplő -ezáltal visszanyomozhatatlan- fegyvereket, melyek nem ritkán -a polgári felhasználás számára tiltott- sorozatlövő fegyverek. Ezzel szemben a legális fegyver rendőrségi nyilvántartásban szerepel, tulajdonosával együtt. Könnyen belátható, hogy bűncselekmény elkövetésére ésszerűtlen nyilvántartott, bejegyzett fegyvert használni, mert könnyen azonosítható a tulajdonosával együtt. Éppen ezért használnak a bűnözők illegális, nyilvántartásban nem szereplő fegyvereket. Ennek következtében a lakossági legális fegyverek bárminemű korlátozása semminemű kihatást nem mutat az illegális fegyverek számára nézve.

Tragédiát pedig nem a fegyverek okoznak, hanem az emberek!!

Megfélemlítésre pedig bármi jó, amiről el lehet hitetni, hogy használata félelmetes. Erre jó a kés, a balta, a játékpisztoly, az autó, a kutya, a lapátnyél, a...

---------------------------------

"Mennyi gyermektragédiának kell még bekövetkezni, hogy a légfegyvertartást ismét korlátozzák?"

Mennyi gyermektragédiának kell még bekövetkezni, hogy az autótartást korlátozzák??

Nem a légfegyvertartást kell korlátozni, hanem a gyermeket kell megtanítani a légfegyver helyes használatára, és MINDIG biztosítani kell mellé a szülői felügyeletet. A légfegyver kiválóan alkalmas arra, hogy a gyermek megtanulja a lövészet alapjait, valamit azt a fegyvelmet elsajátítsa -jellemzően az apjától-, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy felnőtt korára biztonsággal és felelősséggel nyúljon fegyverhez. Igaz, könnyebb a légfegyvertartás korlátozását követelni, mint a gyermekkel foglalkozni...

---------------------------------

A játékfegyverek pedig a gyermekek lelkét mérgezik, azt a torz szemléletet terjesztik, hogy más lényekre lövöldözni, azok életét kioltani jó dolog.

Na, erre nem tudok mit írni; ekkora demagógiától még az eszem is megáll.

---------------------------------

"Nem értjük: miért kell az egész társadalomnak fizetni azért, mert egyes csoportok egzisztenciálisan vagy ideológiailag érdekeltek a
fegyverkultuszban."

Nem értjük: miért kell az egész társadalomnak fizetni azért, mert egyes csoportok 1egzisztenciálisan vagy ideológiailag érdekeltek a pacifizmusban.

---------------------------------

"A fegyverlobby propagandisztikus lehetőségeire
jellemző a közszolgálati televízió augusztus 16-i vitaműsora. A vitában 3 hivatalos szakértőn kívül a másik 3 résztvevő a fegyvertartásban
érdekeltek köréhez tartozott. Egyáltalán nem kaptak szót a fegyverellenes szervezetek, de más, -valamilyen formában érintett -
szervezetek (egyházak, nőszervezetek) sem."

Az ominózus műsor hosszú idők óta az egyetlen, ahol a racionálisan szabályozott polgári fegyvertartást támogatók szót kaptak!! A Rendőrség kimondottan "fegyverellenes" módon áll jelenleg a kérdéshez, ugyanis a fegyver megszerzési kérelmeket jelenleg indoklás nélkül, saját mérlegelési jogkörében elutasíthatja és jellemzően el is utasítja. Jelenleg nincs egy egységes szabályozás, aminek teljesülése alapján ki kell állítaniuk a megszerzési engedélyt, csak olyan van, ami alapján kiállítHATják (saját mérlegelésük alapján). Tehát hiába teljesít az állampolgár MINDEN szükséges feltételt, attól még indoklás nélkül elutasíthatják -és a legtöbbször el is utasítják- a kérelmét.

Visszatérve a fegyverpropagandiasta médiákhoz: Elég sűrűn látni/hallani a médiákban fegyvertartásellenes hangulatkeltő híreket, amelyekből az alapvető szakismeret is hiányzik, de "tényfeltáró" szenzációhajhászásra kiválóan alkalmas. 10 fegyveres bűnügyi hírből jó, ha EGYBEN -mintegy mellékesen- bejelentik, hogy illegális fegyverrel követték el; azonban ha valaki öngyilkos lesz legális önvédelmi fegyverével, hát akkor a média szétkürtöli, hogy legális fegyverrel lett az illető ingyilkos. Fegyver-fegyver; köztudatban
-a média összemosásának hála- nem válik el egymástól.

---------------------------------

"Kérjük a parlamenti képviselőket: olyan fegyvertartási törvényt hozzanak, amelynek nem lesznek áldozatai."

Lesznek. Mi. Ugyanis az országgyűlési képviselőknek ALANYI JOGON JÁR az önvédelmi fegyver. Majd hülyék lennének megfosztani magukat ettől a feudális kiváltságtól. :-( (Érdemes volt tehát pont őhozzájuk fordulni.) Jelenleg rajtuk kívül a fegyveres erők és testületek hivatásos állományú tagjai, bírók, ügyészek, polgármester, főpolgármester, államtitkár, helyettes államtitkár és miniszter az a poszt, ahol a rendőrségi mérlegelési jogkört megkerülve automatikusan, ALANYI JOGON jut(hat) valaki önvédelmi fegyverhez.

---------------------------------

"2000.12.07-ig csatlakoztak:
Erőszakellenes Fórum; "

Igen, az az Erőszakellenes Fórum, amely egyik prominens tagja, Farkas Henrik oldalán ez áll:

"Joggal nevezhetik magukat erőszakellenesnek azok is, akik helyeslik, sőt igénylik az erőszak csökkentését, akár egy kisebb mértékű erőszakot igénybe vevő eszközzel is." (http://www.c3.hu/~farkashe/)

Megismétlem: akár egy kisebb mértékű erőszakot igénybe vevő eszközzel is.(!!!!!!!!!!!)

Vagyis az Erőszakellenes Fórum ERŐSZAKOT IS HASZNÁLHAT!! Na, ez már pofátlanság. Hiába, úgy látszik, még az erőszakelleneseknél is a cél szentesíti az eszközt; még akkor is, ha az ERŐSZAK!! No komment. Szervezet hitelét vesztve!!!

Üdv, Harm

Master Szaki Creative Commons License 2000.12.13 0 0 0
Én odahaza 0 fegyvert tartok. Ellenben a barátnőm öccse.... :-)) Vadász.
harm Creative Commons License 2000.12.13 0 0 topiknyitó

Civil szervezetek a fegyvertartás szigorításáért - közlemény

Budapest, 2000. december 8. (OS) - Az Országos Sajtószolgálat az alábbi
közlemény kiadására kapott felkérést:

A parlament rövidesen dönteni fog a fegyvertartási törvényről. Alulírott
civil szervezetek helyeseljük ezt, mivel a fegyvertartás alapvető
emberi jogokat - többek között a biztonsághoz, az élethez való jogot -
érint.

A Fidesz választási ígéretei között szerepelt
az illegális és legális fegyvertartás jelentős korlátozása. Ezek az
elképzelések a kormányprogramba is bekerültek. Szomorúan látjuk viszont,
hogy a fegyvertartásban érdekeltek, a fegyverlobby igenintenzív
propagandát folytatnak a fegyvertartás liberalizálása érdekében. Fő
érvük az önvédelem. Hivatkoznak a rossz közbiztonságra, amelynek egyik
oka valójában a lakosságnál lévő fegyverek nagy és egyre növekvő száma.
Jogállamban az állampolgároknak nem maguknak kell védelmükről
gondoskodniuk, megteszik ezt az állami szervek, hiszen éppen ezért
tartják azokat fenn az adófizetők pénzén. Méltánytalan, hogy a
polgároknak saját magukat kell megvédeniük. Másrészt a polgárok jelentős
része (fiatalkorúak, idősek, betegek, a krisztusi tanokat követő
vallásosak, a fegyverek veszélyeitől családjukat féltő józan emberek,
stb.) nem tudják vagy nem akarják önmagukat lőfegyverekkel védeni. Az
önvédelmi lőfegyver a helyzeti előnyben lévő támadóval szemben egyébként
is a legtöbbször hatástalan. Ha mégis használni tudja a tulajdonos,
akkor gyakran az önbíráskodás is egyben, hiszen visszavonhatatlan
következményekkel jár.

Véleményünk szerint a fegyvertartás eszkalációja az erőszak
eszkalációját váltja ki. A lakosságnál tartott fegyverek számának
növekedése a közbiztonságot rontja. Nemcsak a valódi lőfegyverek, hanem
a gáz-, riasztó- és légfegyverek is tragédiákat okozhatnak, és
megfélemlítésre adnak lehetőséget. Mennyi gyermektragédiának kell még
bekövetkezni, hogy a légfegyvertartást ismét korlátozzák? A
játékfegyverek pedig a gyermekek lelkét mérgezik, azt a torz szemléletet
terjesztik, hogy más lényekre lövöldözni, azok életét kioltani jó dolog.

Nem értjük: miért kell az egész társadalomnak fizetni azért, mert egyes
csoportok egzisztenciálisan vagy ideológiailag érdekeltek a
fegyverkultuszban. A fegyverlobby propagandisztikus lehetőségeire
jellemző a közszolgálati televízió augusztus 16-i vitaműsora. A vitában
3 hivatalos szakértőn kívül a másik 3 résztvevő a fegyvertartásban
érdekeltek köréhez tartozott. Egyáltalán nem kaptak szót a
fegyverellenes szervezetek, de más, -valamilyen formában érintett -
szervezetek (egyházak, nőszervezetek) sem.

Kérjük a parlamenti képviselőket: olyan fegyvertartási törvényt
hozzanak, amelynek nem lesznek áldozatai. 2000.12.07-ig csatlakoztak:
Erőszakellenes Fórum; Magyarországi Gyermekbarátok Mozgalma; Állástalan
Diplomások Országos Bizottsága; Habeas Corpus Munkacsoport; Magyar
Természetvédők Szövetsége; Röszkei Egészségvédő Egyesület; Egyetemes
Létezés Természetvédelmi Egyesület; Társaság a Szabadságjogokért; NANE
Egyesület; Sára Endréné (a Beretzk P Természetvédelmi Egyesület elnöke);
Szász Gábor (Ferencvárosi Munkás Szabadidő Egylet titkára); György
Lajos, Hampel Károly, Hampel Károlyné, Nemes Attila, Gyökér Solt, Vida
István, Szász Géza, Szász Gézáné (Röszke), dr. Kósa Edit tanár Röszke,
Csapody Tamás.+++

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!