Itt is válaszolok magamnak: a műcső, mint olyan, régebben MUCSÖ-ként is lehetett ismert ("munkaképesség csökkenés"-ből, ugye, de mi? vizsgáló bizottság?), ebből alakulhatott a múcső, aztán mint kvázi értelmes szó a műcső.
Az OOSZI meg Országos? Orvosszakértői Intézet (aminek a hatáskörébe a műcső vizsgáaltok tartoznak, talán).
HMCS=Helyi Menő Csávók, nemrég tanultam egy kolléganőmtől, a vidéki kisváros, nagy/kisfalú főterén régebben MZ-vel később LADA, jelenleg akármivel feszítő helyi hímnemű önteltekre.
LFS: Nekem csak az Ottlik féle kibontás jut eszembe, a progmatosok mit magyaráztak bele?
Dea zért a hamburgert(gittet) megvhetei az is a vezető operarőr úrnak aki neMM tagja?
1 picit én is túlzásnak tartom,de egyikünk seMM neMM lesz oiperatőr...........
ASC-re visszatérve... ha bcsi nem írja, írom én, ahogy én tudom, ... ez nem csak szakmai öntömjénező egyesület, hanem amolyan "szakszervezet-féle" , amerikai gyártású filmben csak ezen szervezet tagja dolgozhat Director of Photography-ként azaz vezető operatőrként (lehet, hogy al-operatőrként is, ebben nem vagyok biztos)
Nyuszi