"Itt pusztán annyi volt a kérdés, hogy olajcsere után hogyan lehet nullázni a dpf számlálót. Ha meg valaki nekiáll saját magának autót szerelni, az valószínű tudja, hogy mit csinál. Ha meg nem, akkor sem Te leszel a hunyó. Senkinek sem kötelező dolgok ezek."
Elolvastad amit írtam? Értetted - vagy tudtad értelmezni?
Az eredeti kérdéstől eléggé elkanyarodott a dolog. Nem volt itt szó az elején sem világító sem villogó dpf lámpáról. Itt pusztán annyi volt a kérdés, hogy olajcsere után hogyan lehet nullázni a dpf számlálót. Ha meg valaki nekiáll saját magának autót szerelni, az valószínű tudja, hogy mit csinál. Ha meg nem, akkor sem Te leszel a hunyó. Senkinek sem kötelező dolgok ezek.
Van egy 2005-ös 136 lovas dízel Mazda 6-osom. Szeretnék olajat cserélni benne. Meg tudjátok mondani, hogy milyen olajat érdemes vennem bele? Esetleg hol lehet jó áron hozzájutni?
Most olvasom: Mazda egyezkedik a Toyotával, megveszi a Prius technológiát és a tervek szerint lesz 2013-ig egy Mazda6 hibrid. A motorja az új SKY fejlesztés lesz.
Nem igazán van tapasztalatunk a kérdezett tipussal kapcsolatban. A Caska mellett az szól, hogy pl. a navigációt egy letöltéssel meg tudod rá oldani, mert már elég sokat foglalkoztunk vele, illetve azt már ismerjük, tudjuk milyen. De az alább linkelt "Ára: 237,500 Ft Akciós ár: 160,000 Ft" kedvezményes ár elég jó ajánlat.
Lehet ugyanolyan megelégedéssel használnád a másikat is, nem tudni.
néztem ,de a kettő között én a leírásban nem látok lényeges külömbséget ,ezért keresek olyan használókat akik a mct 7036 -ost ismerik ,hogy össze lehessen vetni a caska készülékével amit itt már használnak néhányan....
és az sem utolsó szempont ,hogy a mct készüléket lényegesen olcsóbban tudnám megvásárolni mint a caska-ét... (nem az említtt oldalon)
tehát ,ha tényleg nincs sok külömség akkor az ára miatt számomra a mct a nyerő ,ám ,ha valaki használja és esetleg valaki negatív nyomós indokokat tud akkor inkább rászánom a magasabb összeget a casca 3641 -re
mint a mellékelt képeken látszik ránézésre is alig van külömség
KÖSZÖNÖM MINdenki hozzászólását Caska ügyben ..amilyen pechem van pont a másik (külső megjelenésre és elvileg tudásra is hasonló ) MTC Vision 7036 készülékhez tudnék hozzájutni a számomra megfizethető áron
Én is ezt tudom megerősíteni. 3 napja használom (cx7-ben), a rádió érzékenysége egy kicsit gyengébb (nem vészesen), de hangzásra még a Bose rendszeren is sokkal jobb. A GPS, DVD stb.. teszi a dolgát ahogy kell. Szerintem az árát megéri. Itt szertném megköszönni dobaki, és a "többi" Caskás segítségét a GPS használhatóvá tételéhez!!!
hugom 6-osanal is visszatero problema es rendre a legtomegmerot adja be hianak,de mint kiderult a sokadik tisztogatas es allitgatas utan egy korabbi "bal elejet lebontotta egy jarda" miatt valamelyik vezetek serult.
Masik temahoz:)
boldog boldogtalan nekikezd ha veletlenul vilagita dpf lampa es ha veletlenul azt jelzi az a franya lampa,hogy keptelen regeneralni a dpf magat vagy elerte a maximalis kiiegetes szamot es esetleg tul magas az olajszint es kitorli a hibat vagy 0-za a szamalot ,akkor lesz nagy meglepodes mikor felkapja az olajt a turbo es szetporgi magat az motor vagy kesobb mar be sem indul mert annyira karosodot a dpf aminek a csereje kozel 1M ft akkor engem fognak utalni erte :)
konkretan a mirai-nal ha viszel mindet akkor nincs 10eft az olajcsere a szuksegen IDS-re dugassal :) ez szerintem nem egy kifizethetettlen osszeg csak annyi a trukk,hogy nem kotelezo szervizt kersz hanem szimpla olajcseret es ha meg kell akkor a MES kartya hosszabitast kell kifizetni.
levegoszuro,pollenszuro csere meg kb 1,5perc amit te is megcsinalhatsz.
Nehogy összevesszünk már olyan "csekélységen" mint az a fránya dpf nullázás!!!
Majd megkérdezem a szerelőmet aki profi mazdás (jelenleg is szakszervízben dolgozik), remélem tudja.
Ha lesz érdemi infó akkor privátban tájékoztatok minden érdeklődőt, de ha nem jelzek vissza annak az az oka, hogy Ő sem tudja. Tehát senki ne érdeklődjön tőlem, majd ha megtudom akkor értesítek mindenkit.
Nem tudom ki kért segítséget ebben a visszajelző lámpa dologban, de nekem is probléma volt ez. Egy elektromos csatlakozó kontakthibája okozza. (Ha jól emlékszek valahol az ABS-nél, de nem akarok hülyeséget állítani.) Tisztítás után megszünt. A szerelő azt mondta, hogy még később jelentkezhet a probléma. Ez volt tavaly. Most tavasszal újra jelentkezett a hiba. Még nem vittem el szervízbe, de készülök vele. Majd pontosabban rákérdezek, hogy mit kell vele csinálni. Ez az egri mazda szervízben volt.
Félig van igazad, mert tovább is elmentem az ügyben mint a Googli de nem találtam használható adatot, és nem az volt a kérdés, hogy hányas kulccsal kell kinyitni vagy meghúzni a mazda hengerfej csavarjait.
Sajna ez a "csináld magad - vagy józsibácsi" figura azért alakul ilyen durván, mert a kereskedők többsége nem csak az eladás halasztott hasznát ( amit a vételkor elenged) akarják behozni a szervizen, hanem az egész puccnak a költségét is. Ezért lehet az, hogy egy szerviz 5.000.-Ft rezsiórabért számol a másik meg 15.000.-Ft-ot Ez többségben nem a szakmai szinvonal ára, hanem az üvegpalotáé.
Most már keveredik a szar. Ez nem jó. Egyszer már leírtam - lehet hogy az 5 ös fórumon, hogyan kell kiütni a hibakódot. Véletlenszerű hiba vagy próba esetén. Leírok egy próbát. Ha akarod megcsinálod, ha nem nem. 1.Járó motornál húzd le a légtömegmérő csatlakozóját 2.Kijelez a "motorhiba" lámpa 3 állítsd le 4 dugd vissza 5.indítsd be 6. jelez a lámpa holott rajta van a cucc !? 7. állítsd le 8. vedd le az akku POZITÍV saruját 9. 5-10 másodpercig nyomd a TEST -hez 10 szereld vissza 11. indíts valószínüleg nincs hibajel - de lehet, hogy a rádiót és az ablakokat újra kell tanítani.
A többi esetleges hibakódot is kiütötte ezzel. Jó szórakozást! Reklamációt az elbaszásért nem fogadok el, mivel nem vagyok ott ellenőrizni, hogy ki mit csinál.
Én nem írtam sértőt, és engem sem sértett meg senki.
Ezzel is egyetértek, amiket most írtál. De ha valaki olyan balfasz, hogy hall-olvas valamit, elbaszódik tőle akármi, és megy a cikkíróhoz, hogy miatta van. Erre nem tudok mit mondani.
Félreértetted amúgy a sztorit, nem sértődök meg, nincs rá okom. Meg egyébként se szokásom:)
Te írtad, tök egyszerű módszer, Te tudod mi az, sokan itt nem, ezért kérdeztem. De közben elkanyarodott az egész, nem tudom miért, hibakódtároló, meg szervizek felé. Amit írtál "ha most elarulnam,hogy elvileg te is megtudod csinalni" azt engedte következtetni, hogy semmi különlegesség nincs benne, ezért nem értettem miért titkos. De már világos, nem szeretnéd elárulni, nehogy ezért szidjanak, akiknek esetleg a maszek nullázástól gatter lesz a rendszer.
ha nem lettel voln lusta es a legjobb baratodtol kertel volna segitseget (gugli :) ) akkor te magadnak megtalalhatad volna az infot :)
rengeteg szerlo jar be hozzank es ok is kivannak akadva mikor 10telfonalobol 9 arra kivancsi,hogy mit hogy kell megszerelni.
rengetek penzukbe es tanulasba van az a mennyisegu info amit tudnak es ha mindenkinek megmondanak,hogy mit hogy kell megjavitani akkor ehen halnanak,persze vannak kivetelek ,de az fugg attol,hogy miota ismered es milyen a viszonyotok.
amugy meg nem tudom mibol tart begurulni egy markaszervizbe,hogy elvegzek a muveletet???illetve markaszervizbe ,ha viszed az olajat és a szuroket akkor kb 6000Ft az olajcsere dijja es nincs vele gondod.
"jozsibacsi" mivel csinalta olcsobban???
A CASKA nem tud egyebb problemat eredmenyezni mig egy ilyen "0"-zas IGEN
rengeteg forumosnak segitettem itt es mashol is,de csak olyanba amibol nem lehet baj!ugyanis nem vagyok kivancsi olyanokra,hogy tonkre ment ez vagy az attol amit en mondtam,hogy csinaljon!
a tobbit inakbb nem irom le amit gondolok errol a sertodoskodesrol.
Tudom. Az előző hozzászólásodat is megértem-átérzem. De nézzük pl. a Caska témát. Napokat kínlódtam vele, Dobaki is, és bárki ingyér hozzájutott az infóhoz, ami neki kellett. Általában ez a normális. De ez most itt így néz ki: "tudom", de nem árulom el. Na mindegy, részemről ennyi, és nincs harag senki felé:-))) Megtudtam amit akartam, mindenkinek van róla véleménye úgyhiszem.