Csak ég. Köszi az infokat. A bontó az így észak dunántùl, pest, illetve debrecen még. Az autó amùgy 1.1! Ùj vagyok még vw ügyben ezért is kérdezném, hogy van-e ennek a motornak valami említésre méltó baja, vagy csak etetni kell? 2 évet állt mielőtt megvetten és simán hatahozott az alföldről.
nem hülyítettétek be a computert? Ilyen belekötök találomra akciók után bele kéne kukkantani VAG-commal. Utána lehet hogy sokkal közelebb leszel a megoldáshoz.
2, ha csak eg akkor valoszinuleg a 2 baros gombara ktötötted a 0.3 baros gomba madzagjat
(keress vissza. kb 1,5-2 eve leirtam, hogy hogyan kene mukodnie. kb. 2005 szeptembereben meg nekem irtak le itt a forumon, hogy hoygan kene mukodnie...)
bonto:
golf 1 egyre ritkabb, jo bontot nem tudok ajanlani. Foleg ugy hogy nem is tudjuk, hogy europa melyik reszen kene (?)
Sziasztok! Új golfos vagyok még (Vettem egy '83-as I-est) Beraktunk egy új fordulatszámmérős műszerfalat és hiba történt. Az olajnyomás jelző folyamatosan ég. Vagyis alapjáraton nem, fordulaton igen. Pont fordítva mint kéne. Az előző műszeregységgel nem csinálta ezt így gondolom az új cuccal van a baj. Ötleteket várnék, hogy hol is kezdjek neki. Előre is Köszi!
(Más: Hol lehet golf I alkatrészeket beszerezni? Mármint van valahol speckó bontó?)
úgy látszik Te sem értetted mire céloztam:-( senki nem beszélt (rajtad kívűl)15w-ről és nem 5w hanem 10w -vel használta a meleg oldali w normál körülmények közt pénzkidobás , az olajnyomáson +sz@rtse segít ha már az olajjal kellene variálni akkor rész szintetikus helyett szintetikus 5w40 részemről lezártam .UFF ;)
Autó vásárlás előtt állunk, és elképzelhető, hogy lenne most egy jó vétel. Golf V. Bevallom, eddig abszolút nem is néztem a golfokat, így semmit sem tudok róla, de ez egy megbízható forrásból származó, jó autó, rokontól, ami a mai használt autópiacon talán nem utolsó szempont. Ezidáig Astra H és Toyota Corolla volt a palettámon.
1,6 benzines, 2005.05. havi, 97.000 km. A pontos felszereltségét nem tudom, de 10 légzsák, digitklíma, ABS,ASR, könnyűfém felni... Ára még nincs, de a napokban kapom.
Most próbálok informálódni, hogy mennyire jó autók is a golfok. Tudnátok ebben segíteni, hogy mit kell tudni róla? Milyenek a szervízigények, milyen típushibák vannak, alkatrészárak stb.
Tudtok ajánlani olyan szervizt, ahol vállalnak olajnyomás-mérést? Sajnos hidegen-melegen ciripelnek a hidrotőkék (1.8 RP Jetta) és 1 garnitúra hidrotőke és olajcsere sem segitett :( Szerencsére hamar elalszik az olajnyomás lámpa, menetközben sem világít.
mondtam neki hogy engem zavar a hidrotöke hangja, olyan mintha szelepes lenne de ha kicseréli akkor sem lesz halkabb a verda. az alapjáratra meg azt mondta nem lehet rajta állitani mivel injektoros és a compjuter állitj a befecskendezést!
olajat meg q 8at rak bele olajcserénél!eddig nem volt semmi baj vele!
"" az olajnyomást megnézte a szerelö aztmondta hogy az tökéletes!"" szerelő?? akkor nem kellene ilyeneket kérdezned ha szerelő volna:-))) autószerelő legyen az a szerelő a hidróra-alapjáratra-stb mit mondott???
szia köszia a gyors választ! az olaj csere lassan esedékes lesz 8000 km tert mentem vele erre nagyon oda figyelek , olajat meg q 8 at szokokrakni bele!
"Esetleg egy jó minőségű, sűrübb olaj lehet megoldás, de az meg télen nem az igazi. pl 15W-40"
mivel a gond melegen van ezert a melegoldali vizskozitast kell emelni, tehat 5w-50-s vagy 5w-60-s olaj kellenne, de (azzal megno a fogyasztas es ) 2 olajcsere arabol kap egy jo bontott motort
2. Nem túl régi az olaj? 1 évente vagy 15 000 km-enként kell cserélni
(föleg városi és megterhelő használat mellett érdemes 10 000 km-enként, illetve ha nagyon szereted a kicsikét :-D)
3. olajnyomás jelző gomba, vagy szarakodik, vagy tényleg jót mutat :(
Meg kell mérni a tényleges nyomást és HA NEM TÚL ALACSONY! és ennek ellenére zavar a lámpa, akkor kicserélni egy olyanra ami kicsit alacsonyabb nyomásnál sem jelez még. Bár ez csak részmegoldás, a valós problémára nem megoldás. 2000-res fordulaton 2 bart-t kell mutatni az órának.
4. Az olajszivattyú szarakodhat, esetleg ha el lett hanyagolva az olajcsere, előfordulhat, hogy olyan mértékű olajsár van a szivattyú szivótölcsérje körül, hogy ettől is lehet. Javitani nem bonyolult, karter és olaj le, szivótölcsér megnéz, ha mocsokos akkor leszed és kipucol.
Maga az olajszivattyú is lehet kopott.
5. A főtengely csapágyazás kopott, (5 darab nyugvó csapágy van és 4 db forgó a hajtórud/hajtókar csatlakozásánál) igy melegen el tud szökni illetve ki sem tud alakulni a megfelelő olajnyomás. Vagy még a főtengely is lehet kopott... Javitása nem olcsó, annyiból komplett motort kapsz.
Ezt hagytam a végére,mert a legrosszabb eshetőség, sajnos én átúsztam saját autómmal.. Nekem annyira nem volt olajnyomás, hogy csattogott az egyik hidrotőke már.
Ha még nincs ilyen hang akkor annyira talán nem nagy a baj.
Esetleg egy jó minőségű, sűrübb olaj lehet megoldás, de az meg télen nem az igazi. pl 15W-40
Kérdésedre:
A hidrotőke nem valószinű, hogy okozhatja a gondot.
köszönöm a válaszokat! még egy kérdésem lenne . az miért van hogy ha alapjáraton megy a motor( melegen ) akkor ki gyullad az oljaj nyomás lámpám?? a fordulat 620- és 650 körüli! ha nyomok neki egykis gázt akkor mondlyuk felteszem 700 ra a fordulatot akkor elalszik az olajnyomás lámpám!lehet ez attol hogy kicsi az alapjárat ???????????????