Futott ez Fisherként is. Akkor lehet hogy nem is olyan rossz masina ez a daewoo, csak esetleg beszerelésnél szurták el, mivel elengedi a gázt 1-2 hónap alatt. Vagy valami apró repedés van a gépen, amit a nyomáspróba se mutat ki? Érdemes -e pár 10 ezerért megnézetni egy szakemberrel, vagy dobjam ki? A beltérit sajna ugy tették fel, hogy a csövezést mögötte valahogy bevakolták a falba. Lehet hogy ott szivárog, igy bontani is kéne, amit utálnék. És lehet, hogy garancia sincs rá, hogy utána jó lesz.
Könnyedén, ha írsz egy mailt. Házilag nem biztos, hogy jó nekiállni, de kis odafigyeléssel megoldhatod. Ha esetleg azt is leírod hová új otthonába a gép esetleg abban is kaphatsz segítséget itt.
Volt az AC inverteresben... típusa DSB-124 LH-V http://www.daewoo-electronics.com/eu/products/cool_air_mono_prod.asp?idprod=275 Igaz a kép nem stimmel. Midea a szülőanyja. Futott Fisherként is FS-124HFI típusszámon.
Ha Szeged környéki vagy keress bátran. Véleményem szerint 15m2-es helyre 5kW-os semmiképpen, nem lesz ideje kiszivárogni a hidegnek ... a klíma visszaszívja a lehűtött levegőt és kikapcsol ... majd 3percet vár, ennyi időnek el kell telnie két kapcsolás között. És ha mondjuk 3percet megy 3 percet áll akkor 2,5kW órát fog leadni. Ha inverteres az más tészta az nem kapcsol ki csak vissza vált egy fokozatot majd agyal 3 percig ha még mindig hűl akkor meg egyet ... így elfogja találni azt a teljesítményt ami kitud szivárogni a helységből. Gondolok a 3,6-osnak is ez a baja hogy ki-be kapcsolgat és sokat áll...
Ha Szeged környéki vagy akkor a helyszínen szerintem találunk megoldást. De 100m3 elképzelhető egy géppel ha olyan a tájolás, Nekem -1 a térlátásom úgy hogy alaprajzból exhas se tudok jósolni. :-)
Ha kevés volt a 3,5 kW teljesítmény, akkor valószínű, hogy ezután is kevés lesz. A Panasonic 100.000 forint magasságában előnyös vétel, és jó választás is, jó minőség. Az ötös inverteres Daikin szintén jó gép, sőt hasonló minőséget sem találsz hozzá közeli áron, de azt mindenképpen meg kell nézni, hogy a komfortot ne veszélyeztesse a nagyobb légáram. Neked is azt tudom tanácsolni, helyszíni felmérés, két-három megbízható cégtől, bemutatóteremben megnézni a készüléket, és akkor már nem is lesz olyan nehéz a választás.
Azt, hogy elég lesz-e egy darab klíma több helyiség lehűtésére, szinte lehetetlen megmondani látatlanban, így csak találgatni tudunk. Egy helyszíni felmérés sokat segíthet. Általában a "bekúszik a hideg" nem, vagy csak esetleges eredménnyel működik. Én nemvagyok nagy véleménnyel a Fisher készülékekről, és itt nem is igazán a minőségéről beszélek, hanem az ár-érték arámyról. Szerintem annyi pénzért, amennyibe a Fisherek kerülnek, talán jobb készülékeket lehet találni.
El kell fáradni egy bemutatóterembe, meg kell nézni több gyártó készülékét, ráadásul ilyen helyen szaktanácsot is kapsz.
Dönteni nehéz! Adott egy tetőtér beépítéses családi ház. A tetőtérben 3 db sorban elhelyezkedő, egyenként kb 15 m2-es szoba, aminek a középső szobájából vezet le a lépcső a földszintre, ahol egy nagy nappali étkező van, igy azzal egy légterü. A földszinten tulajdonképpen elviselhető a hőmérséklet, a tetőtér viszont nagyon meleg tud lenni. Eddig a tetőtér középső szobájában 4 éve van egy Daewoo 3,5 kw-os inverteres légkondi, ami olcsó volt ( 60 ezer), de sose voltam elégedett vele. Gyenge is volt, évente elengedte a gázt, valami kis repedés lehetett rajta, mert nyomáspróbánál, feltöltésnél, a szerkezet 24 óra alatt se mutatott szivárgást. De egy nyár alatt mégis elment a gáz.
Szóval, szeretném kidobni, kérdezem az urakat mit javasolnak? Márkást vennék, japánt néztem, de a válság a pénztárcánkon is látszik. Megnézve az árakat, akciókat 3,5 KW-os on/off 100ezer körül (Panasonic), vagy kicsit drágábban inverteres. De lehet hogy 5 KW-os kellene, Daikin FTX50GV 200 ezer körül. Csak ezek a nagy teljesitményüek meg szélvihart csinálnak, ahogy olvasom a fórumot. Szivesen venném a tippeket.
Telefonos távirányító sokféle létezik,Fisher=Midea ugyanaz a vezérlés. De egy egyszerű időzítővel is meg tudod oldani. A Fisher nem ionizál, hanem UV generátor van benne, Ionizál pl az Ozone inverteres egész jó áron. Plazmaszűr az LG és microlplasmaszűr a Samsung. Jók a japán gépek, de amiben van már szűrés is az drágább. A koreai versenyzők szűrésre gyúrnak:)
Az, hogy a helyi légáramlás mit produkál elég nehezen modellezhető.
Átfutva az utolsó pár száz hozzászólást remélem, hogy tudtok nekem segíteni. Szeretnék klímát szereltetni a lakásomba, de egyáltalán nem értek hozzá. Megpróbáltam utánanézni / olvasni a dolognak, de nem mondanám, hogy meg tudom ítélni, hogy mi és mennyiért lenne jó választás. A lakásom a tetőtérben van, a meleg az alváson kívül nem igazán zavar és éjszaka is jól érzem magam 27-28 fokban. A problémát az jelenti, hogy néha ennél azért jobban is felmelegszik a lakás, a kinti zajok miatt pedig nem szeretnék nyitott ablaknál aludni.
Egy db inverteres split klímát szeretnék felszerelni a nappaliba, ahol ennek meg is van az előkészítése. Viszont így pont a hálóval közös falra kerülne a készülék (tehát az ellenkező irányba fújna) és a cél valójában az, hogy kellemesen tudjak aludni. A két szoba között van egy előszoba. Egy klímaszerelő már megnézte és azt mondta, hogy a hideg levegő majd átszivárog egyik szobából a másikba, így elég egy db beltéri egység. A helyiségek mérete kb. 70m3 / 10m3 /20 m3. Első kérdés: működik-e ez a megoldás?
Alapvetően olyan klímát szeretnék, ami viszonylag jó designnel rendelkezik (nem egy csúf, vacak minőségű műanyagból készült doboz), télen tudok vele fűteni is, és tud a levegő minőségén is valamelyest javítani (tisztít, ionizál). Szeretem a "normális" minőségű dolgokat, így gagyit nem vennék, de nem ragaszkodom a csúcstechnológiához. Második kérdés: milyen klímát vegyek?
A Fisher készülékeket néztem, amik tudásra és kinézetre is tetszenének, de nem nagyon találtam róluk részletes infót. Tudtok ezekről valamit mondani? (Szintén az ő egyik katalógusukban találtam olyan kiegészítő egységet, ami lehetővé teszi a készülék telefonos irányítását - Telecontrol -, de egyrészt részletek nem nagyon voltak, másrészt más gyártónál nem is találtam ilyen funkciót. Ez azért érdekelne, mert általában nem nagyon tudom kiszámítani, hogy mikorra érek haza.)
Mondok jobbat 30 porszem a rendszerben, mert a csövet nyitott véggel dugták át a falon....
fél éve foglalkoztam split klímákkal mikor Én ebbe belefutottam ... fridzsiman tudna mesélni róla, de már rég fórumozott. Beültünk az ügyfélhez, és fűtöttünk, mikor jött az olvasztás ideje akkor egyikünk a beltérit sasolta a másikunk a kültérit.... mire a 3.-ik nap kiderült az igazság, a 4 járatú szelep nem nyitott zárt rendesen és ezért nem olvadt le csak dagadt ... egy ciklus kimarad utána már vagy utoléri magát a gép vagy nem.
Azt már nem árulom el hogyan javítottuk meg, hegesztőpisztoly nélkül. :-) Mai napig megy, és Toshiba klíma. Ezt kibírta mindent kibír ezután ... és nincs gáz a lakásban. (kb. 12 éve megy.)
És a jégérzékelő közben mit csinált? Vagy levették a venti lapátot , kihúzták a szondát a helyéről és fűtöttek vele. Ugyanis az alaplemezen nincs jég, csak a kondira rakódott fel.
Azért nem találod a Teknopoint elnevezést, mert nem gyárt klímát hanem veszi és a logoja kerül rá. Írd meg a pontos típust. lehet eredeti is van hozzá kis pénzért.