Üdv mindenkinek! Segitséget szeretnék kérni Tőletek és bizom benne, hogy valaki tud segíteni.Nekem egy cordoba 1.4 pdtdi, 2005-ös autóm van. A problémám a következő:-reggel ha az autóval elindulok aránylag normálisan megy de 1-2 km megtétele után elkezd rángatni ha gázt adok, és nem akar gyorsulni -melegen az alapjárat ingadozik( nagyon alacsony "dadog") -ha sokáig megyek igy vele egy idő után teljesen el megy az erő és nem tudok vele csak nagyon lassan menni -itt elvittem ( Németország) szervizbe elég sok pénzért de nem jöttek rá hogy mi lehet a baj és tovább akarnák keresni de azt nem győzném megfizetni de valahogy haza ( Magyarországra) kellene jutnom vele vagy legalább tudnám mi lehet a baj és akkor már tudnék lépni. Én légtömegmérőre gyanakszom de elég sok elektronikai dolog van ebben nem szeretném mindet egyesével kicserélgetni. Ha valaki ért ehhez vagy történt már hasonló várom a válaszokat vagy a tippeket. Előre is köszi!
Annyit tudtam ellene tenni hogy a motort úgy indítom be, hogy a klíma kapcsoló ki van kapcsolva, valamint a ventilátor kapcsolója is "0" állásban van.Valamint úgy állítom le hogy előtte mindent le kapcsolok.Azóta meg szűnt.Kopp,kopp,kopp.
Sziasztok! Szeretnék tanácsot kérni. A Seat Cordoba 1.4 Stella-ban a biztosíték táblánál már háromszor kiment a ventilátor biztosítéka, a legutoljára úgy hogy a műanyag leolvadt a biztosítékról. Azt szeretném kérdezni hogy valamelyikőtök már találkozott-e már ezzel a problémával, és hogy mit lehet ellene tenni. Előre is köszi.
Vettem egy ilyen klímatisztítót,befújás után hab lesz belőle.Az a kérdésem hogy hová kell befújni, mert a leírás szerint oda ahol a levegőt beszívja.Fél óra pihenés után a víz az ott távozik majd el, ahol a kondenzvíz is.Kivettem a pollenszűrőt és ott nem tudom hogy a csövet hová dugjam.Csak a ventilátort látom.Vagy használt már valaki ilyent? Köszi!
Most akarom felűjítani a fékeket első-hátsó. Milyen márkát ajánlatok. Nem akarok valami gagyit belerakni, de nem is akarom vagyonokból megolgani. Egy jó és relatív elfogadható árú cuccot szeretnék.
köszi, hogy ilyen segítőkészek vagytok.Olyan 1-1,2 millió körül tudok majd rászánni erre a dologra.Az autót mindennapi munkába járásra a városon belül meg hétvégi 300-400km-es haszálatra szánom.Garázsom meg sajna nincs.Korábban olvastam, hogy télen nehezen nyílhatnak az ajtók a hideg miatt, ez mennyire gyakori probléma?
Nekem 2003 novemberi stellám van irtam nem rég hogy én mivel küszkötem 6 év után kicsit ha vissza nézed a forumban láthatod a hozzá szolásomat ha valami érdekel szivesen válaszolok neked nekem a vezérmü csere 65 -ből kijött de ezt leirtam ha érdekel a véleményem az autorol irj .
Azért nem egészen full fapados!Az egy dolog hogy nincs kesztyűtartó világítás,de akkorához nem is kell.Tényleg csak kesztyűtartó.Benzinesnek fojtószelep hibája szokott lenni.Egy kitakarítás után tökéletes.Valóban egy kicsit csipegeti a motorolajat de nem vészes.Kipufogón nem látsz kékes füstöt kijönni.Ha 8 szelepes a kocsi akkor a vezérlést feléből megúszod.Most kértem árajánlatot a vezérlésre és kb.30-40 ezer között mozog az ár és ebben a vízpumpa is benne van.Mert ha már vezérlés akkor azt is cserélni kell. Nekem egy sima 1.4 8 szelepesem van és meg vagyok elégedve vele. 10 ezrenként olajat cserélek és a szűröket.Gondoskodom róla és akkor meghálálja.
Köszi a választ!egyébként igen a benzinesre gondoltam!egyenlőre még csak tervezgetem, de ahogy látom nem csak összegészében, de árában is veri a vetélytársait!
A Stella a full fapad, és ez sajnos egy Cordobánál sok bosszúságot okoz, pl nincs megvilágítva a kesztyűtartó, meg ilyenek. Viszont átfutva a kínálatot úgy tűnik, az autók 99 százaléka Stella (vagy Reference, ami ugyanaz, csak a fiatalabb autóknál már ezt a nevet használják).
Amúgy a választás kiváló, amennyiben a 75 lovas benzinmotorról van szó.
A dízel nem ajánlott, csak nagyon komoly elleenőrzés után.
A benzines motorral a Cordoba egy egyszerű kisautó, csupa kiforrott VW-alkatrészből megépítve, a kategóriaátlagnál jobb minőségben. Elfogadhatóan megy, az átlagnál kevesebbet fogyaszt.
A 2005 előtti modelleknél volt egy hibás széria a motorból, ezeket valószínűleg már javították, de kérdezz rá. A hiba az olajfogyasztásban jelentkezett, és a dugattyúgyűrűk cseréjével gyógyították. Ha nem vették észre, az olajhiányos futás súlyos kopásokat okozhatott a motorban.
Arra is kell figyelni, hogy 6 éves korban, vagy 90 ezernél kell sort keríteni a nagyszervízre (vezéléscsere), ami alsó hangon is 100e ft. Ha nincs róla papír (szervizkönyv, számla, akármi), hogy megcsinálták, akkor rögtön kalkuláld be ezt a költséget.
Mindenképpen tanácsos a fiatalabb, szervizkönyves példányokat keresni.
Sziasztok!Én épp autó vásárlás előtt állok, valamiért nagyon tetszik nekem a Cordoba, de vegyes véleményeket kapok róla!Tudnátok véleményeket írni, hogy összeegészében milyen autó a Cordoba?előre is köszi
Központi zár az jó,olyan mint ha befagyott volna.De már nincs fagy. Ezt a cikket találtam: Hidegben nem nyílnak az első ajtók. Ezt is ismerik a SEAT tulajdonosok. Nem befagyásról van szó. A kulcs elfordul, a gomba feljön, de hiába rángatjuk a kilincset akár kívülről, akár belülről. A hiba a zárszerkezetben van. A kilincsek egy ívelt háromszögletű műanyag lapot tologatnak, ami kioldja a zárat. Ha a gombát letoljuk, vagy az ajtót zárjuk, akkor ezt a lapot lejjebb tolja egy oválfuratos műanyag pálca. Nyitáskor a lapot viszont egy rúgó húzza a helyére, a felemelkedő pálca csak elengedi. Hidegben a lap kissé megszorul és lent marad, tehát hiába rángatjuk a kilincset, a lap nem éri el a kioldó pöcköt. Egy jólirányzott, nem megfeszített lemezcsavar a lapba és a pálca oválfuratán keresztül a hiba orvosolható, mivel a pálca ezután a lapot felhúzza, nem csak elengedi.
Nekem hidegben csinálta, hogy a centrál motor nem nyitott és akkor valóban se a külső se a belső kilincs nem működik... Párszor másztam be hátulról meg ilyenek :) De télen inkább a Bmw-t használom ott legalább 2 kerék mindig hajt :) Gondolom szét kéne szedni és átolajozni vagy ilyesmi...
szia! Van valami fejlemény az alapjárattal kapcsolatban?sikerült mecsinálni?az enyém most kezdte el ugyan ezt...ha sikerült légyszi írd le mivolt!köszi
jártál már így?Azért kérdezem Mert holnap vinném megint szerelőhőz.
Ez tényleg egy gyakori jelenség, főleg városban használt autóknál. Nem Seat (VW) specifikus, minden modern autó nyűgje.
A tisztítás éppenséggel megoldható otthon is, de ha így kérdezed, akkor ne kezdj bele, mert bonatni kell hozzá. Inkább legyél ott a szerelő mellett, figyeljed, és másodszorra már meg tudod csinálni magad is. (Ha városban megy az autó, évente-másfél évente ajánlatos megcsinálni még a tünetek megjelenése előtt.)