Szia! Hát már állnia kellene, az én kutyáimnak 6 hetes korukban állt a füle. Sokan írták, hogy kötözgették a fülét, de, hogy az milyen korban volt, azt sajna nem tudom.
Új vagyok itt! Kérdezni szeretnék, mert a gyönyörű állattorvos nem tud semmit... Közel 3 hónaposok vagyunk a mini yorkimmal, és nem tudom ,hogy mikor kéne felállnia a füleinek.Szüleim kutya tenyésztők , de yorkikkal nem foglalkoznak, remélem ti tudtok segíteni.
:-))) Utána néztem én is, és ha nem gond idézem az egész hozzászólást:
"Sziasztok!
Kapcsolódnék a témába.(kaki evés).Régebben amikor még nem volt szobatiszta és nem volt vele itthon senki sajnos megette a kakiát.Most már szobatiszta.De ha talált más kakit simán megeszi ha nem veszem észre.Rászólok,akkor elmegy onnan,de utána ugyanugy viszamegy.Akkor odaszoktam neki kicsit csapni.De nem tanul belőle.Az utcán sem lehet nagyon odafigyelni.Nem akarok mindig a nyomába lenni és rászólni ,,nem szabad".De hát akkor ez van ha nem szólok neki."
Szia! Magam részéről köszönöm, hogy utána néztél a hozzászólásoknak, bár nekem jutott volna eszembe. Mondjuk szinte mindegy, úgyis megmagyarázta volna, hogy én vagyok az érthetetlen, vádaskodó hülye, aki csak felidegesítem őt.
Szépen a fejedre nőtt és azt csinál amit éppen szeretne. Ne add fel, legyél vele szigorú, ha olyat tesz, amit nem kellene. Egy terriert nagyon nehéz átnevelni később. Nem lesz rossz kutya belőle. Nincs arra lehetőséged, hogy olyan helyen tanítsd ahol csak ketten vagytok? Hátha akkor jobban figyelne rád. Hányszor viszed le egy nap és mennyi időre? Játszatok előbb és utánna foglalkozzatok a tanulással. Mennyi idős most?
Azért mert fegyelmezed nem lesz agresszív, ettől ne félj. Ahhoz ütnöd- verned kellene, amiről persze szó sincs. Nagyon kevésszer kellett fegyelmezni, ő szerencsére az a típus aki inkább megpróbál a szóból érteni, mégis olyan 5 hónapos kora körül éppen hajvágóval akartam befejezni a szőrnyírást a fülén és rámmorgott és még oda is kapott a kezemhez, mert neki éppen nem volt kedve hozzá. Kapott egy kis seggest és rászóltam. Gondoltam ezután folytatom, megint eljátszottuk ugyan ezt még 2x. 4. nekifutásra sikerült csak lenyírnom a szőrt a füléről persze nagy duzzogva. Mivel terrierek, sokkal hevesebb vérmérsékletűek és bármit megpróbálnak, hogy az ő akaratuk érvényesüljön. Szerencsére a tenyésztőnk még időben figyelmeztetett, hogy ne hagyjam magam palira venni:)) Ha akkor engdek neki, senkinek nem engedi meg soha többé, hogy lenyírja a füléről a szőrt, mert másra nem is nagyon hallgat.
Hát az, hogy elmegyek tőle nem vált be...pedig nagyon messze elmegyek tőle, de fel se néz..ha meg felnéz akkor se érdekli, hogy messze vagyok és szólongatom. (10 esetből 2-szer ha felfigyel és odajön, akkor mindig jutifalat, de a piszok ahogy lenyeli fut vissza játszani és ismét fél óra nem odafigyelés a gazdira).
A grabancrángatást tegnap alkalmaztam, felvettem és 3 lépésig visított a kezemben aztán letettem. erre minden kutyatulajdonos odafigyelt és hát "miért bántom nem csinált semmi rosszat, ez nem a megfelelő nevelés stb." ki lettem oktatva a sok öreg kutyatartó által és még én éreztem rosszul magam a végén. ja ráadásul este még levittem a ház elé pisiltetni és elkezdett egy rohadt tejesdobozt nyalogatni..erre grabancrángatás és a válasz nem a meghunyászkodás volt, hanem gonosz morgás és odakapás...na erre pofon utána nem szólt vissza. (tehát leszűrtem, hogy ha sokszor rángatom, agresszív lesz és odakap a kis szaros. emiatt kezdek kiborulni és már nem egyszer sírtam miatta..néha kis patkány tud lenni ám) :(
nagyon nehéz a kutyatartás ha nem láttad sose hogyan kell csinálni...nem akarok rossz kutyát belőle.
Te frankón hülyének nézel itt mindenkit?????? Megnéztem az eddigi hozzászólásaidat, amiknek száma pontosan 44 darab eddig. Nem nagy kunszt, nem kell keresgélni semmit, bárki megnézheti, ha rákattint a nicknevedre. S lám! Mit találtam a 63684-es hozzászólásodban? Idézem: "Sziasztok!
A mi kis manónk 8hónapos lesz és 2kg körül van.
Kivisszük a kutyust sétálni és megeszi más kutyának a kakiját ha nem figyelünk.Mit csináljak vele?Töbször leszidtam,,nem szabad" de mindig ugyanez....."
Most akkor mi van?
Valószínűleg még mindig nem sikerült megnevelni, vagyis leszoktatni erről a rossz szokásáról a kutyusodat.
Ha valóban bélcsavarodása lenne a kutyusodnak, akkor már a hányás óta nem élne. Más betegség viszont nem magyarázza az ilyen jellegű hányást! (eü-s vagyok)
Csak azt nem értem, miért bizonygatod, hogy biztos vagy benne, hogy nem ette meg! El sem tudod képzelni, hogymilyen pillanatok alatt képesek "eltüntetni" dolgokat! Viszont egy jó tanács: Soha, de soha ne büntesd azért a kutyát, mert bekakil a lakásba esetleg! Kölyökkutyáknál ez előfordul, de idővel megtanulja, hogy hol kell elvégeznie a dolgát. Viszont ha megvered ezért, az egyenesen oda vezet, hogy a későbbiekben inkább "eltünteti" a végterméket, csak ne kapjon ki! Nem lehet, hogy ez van/volt a háttérben?
Ha nem megy vissza, menj utánna és fogd meg a bőrt a nyakán és rázd meg 1 kicsit. Mikor rád hallgat, meg jutalmazd sajttal vagy sonával, vagy vmi olyan dologgal amit nagyon szeret. A kezdeti szófogadás után, Kami is elrohangált a haverokkal, 2x mentem utánna, 3adjára elég volt elindulnom utánna, máris sprintelt vissza hozzám. Neki sokkal jobb póráz nélkül, mikor tüzelt állandóan nézett rám, mikor engedem már el:S Nem is élvezte úgy a sétát annyira. A környékünkön kuttyafuttató sincs, ahhoz meg, hogy a gellérten szabadon garázdálkodjon, meg kellett tanulnia, hogy jöjjön, ha szólok.
A másik hatásos módszer, ha elfut tőled egy kicsit távolabra, fordíts neki hátat és indulj el az ellenkeő irányba. Így megtanulja, hogy te is otthagyhatod őt, nem csak ő téged. Ha meg annyira szaglászik vagy belemerül valamibe, de pont nem érdekli mit szövegelsz neki, bújj el egy fa mögé, hogy ne lásson meg rögtön, ha felnéz.
Ez műkszik, Kama soha nem szalad nagyon előre, de akkor is mindig megáll, hátra néz, ha nem vagyok túl messze megint szalad tovább, ha lemaradtam megvár egy helyben.
Bogyó ugyanilyen... ő is odafut minden bolond kutyához is. Én vagy nem engedem el egyáltalán, vagy csak ott, ahol biztosan nincs más kutya sem. Sajnos a mérete miatt ő nem tud még a barátkozós tacskó-méretű kutyákkal sem játszani, mert rátaposank vagy felpofozzák "játszásiból" és mindig sírás a vége. Így legtöbbször el sem engedem. De így is élvezi. Ha el van engedve, akkor sem fut el 1-2 méterrel odébb - persze ha kutya van a környéken vagy ember akkor ez pont úgy van, ahogy ezt leírtad.
Szerintem otthon gyakorold jutifalattal a "marad" paracsot.
csak egy gyors kérdésre van időm. Danny most lesz fél éves. Problémánk van a kutyafuttatón a viselkedésével..minden kutyával túlságosan is barátságos, ami nem lenne alapjában gond..viszont amint meglát a távolban egy kutyát (és ugye a futtatón póráz nélkül viszem mert miért ne legyen boldog) azon nyomban odafut, hátra se néz rám hogy kikérje a véleményem. ha hívom magamhoz rám se bagózik..de olyan szinten nem érdeklem, hogy tobzódhatok fél órát is de addigra megunom és én tipegek oda hozzá rárakni a pórázt. ez így elég gáz dolog, mert a falkavezér ilyet ugye nem tehet meg, hanem hozzá kellene odajönnie a falka többi tagjának. de hiába megyek el hihetetlen messze tőle, még csak nem is keres. ti hogyan oldjátok meg ezt? hogyan lehet belénevelni hogy hallgasson rám? (a gyere ide parancsot már 90%-ban tudja, de amint elengedem ez érvényét veszti) HELP! :) köszönöm előre is!
Bogyó is így evett sokáig, aztán elegem lett belőle. Kicsit provokált még, de nem érdekelt, így odament a tálkájához és megette... persze mostanában sehogyan sem eszik, úgyhogy tésztát főzök neki és abba teszem bele a tápját...
Sziasztok, Képzeljétek, tegnap a fülén pisilt Bogyó.....
A viccet félretéve: Ercsi: jobbulást a picikédnek. bogyó is sérves, de én nem nagyon akarom megműttetni, így várom a további fejleményeket a kutyiddal kapcsolatban.
Yorkibeauty: köszi a választ, ma már jobban volt, már szemtelenkedett is - azonban még most is sokszor leül a fnekére csak úgy, mintha elfáradna... azért biztos a kutyáknak is okoz fájdalmat a mensi... remélem hamar elmegy ez a 2 hét.
Most éppen távdobálós kutyavacsora van (csak úgy hajlandó megenni, ha eldobom neki a szemeket - ok tudom a kaja nem játék, de kiköveteli, mert odaül a táp mellé és ugat) Ha meg elgurul, szökdécselve ugrál utána (amit nem találunk meg az a hangyáké)
:-) Jogos. "Begugliztam", de ide már rossz bekezdést másoltam be. Végül is igazad van, tök mindegy, Bius szerint úgyis én vagyok az érthetetlen. :-)))))
Csombi babánk ma 4 hónapos, 4,9 kg :), háthossza (fekve, fültőtől-faroktőig) 48 cm, marmagassága (szintén fekve) 32 cm. Sajna ébren nem áll meg addig sem míg megmérem, így muszáj volt megvárnom, míg elalszik. A súlyméréssel is gondjaink lesznek, mert csak 5 kg-ig mér a konyhai mérleg, a szobamérlegünk pedig nem digitális. Ma észrevettem, hogy mozognak az első pici fogai. Mikorra várható, hogy kiesik, ha már szemmel láthatóan mozognak?
És itt egy kép, ahol Csombi épp ráizgult a fényképezőre .
Optimista ember vagyok. Azt hittem vége a véleménykülönbségnek. Behoztam a késő esti vacsimat a gép elé, gondoltam eszegetek, közben olvasgatok. Az első falat megállt a számban. Jelentem: nem vagyok éhes:-(
Valakinek valami aranyos kutyiképe, valami pozitív gondolat?
A gyomor- vagy bélcsavarodás az más, attól nem fog ürüléket hányni. Max bélelzáródásról lehet szó, de felesleges itt filózni, hogy mi lehet a kutyus baja, ha szerinte minden a legnagyobb rendben, hiszen csak egyszer hányt ürüléket. Orvoshoz kellett volna már vinni, ez nem kérdés, vagy legalább felhívni a dokit és megkérdezni, hogy ez miért történhetett.
Már lentebb írtam a kakihányásról,hogy normális esetben ez nem lehetséges.Szerintem is vidd a hétvége előtt orvoshoz ne akkór keljen rohangászni ügyeletet keresve mikór már rosszúl van a kicsi.Inkább 1 felesleges látogatás az órvosnál mint utólag okolni magad.Ha pedig a dokid nem vesz komolyan oda ne is menj többé.Én is a multkorába kéthetente szaladgáltam hozzá mikór Zsebibe kullancsot talált és pánikoltam.Azt mondta inkább töbszőr mint későn.Még pénzt se kért a vakriasztásért.
Ami meg a többiek reagálását illeti mindenki segítő szándékkal szólt hozzád nem okoskodás vagy piszkálási szándékkal.ERRE van a fórum segíteni a másiknak.De már a gazdin múlik mit fogad meg belőle.
"Gyomorcsavarodást, vagy bélcsavarodást a kutya nagy mennyiségű vagy emészthetetlen táplálék elfogyasztása utáni erős mozgásnál kap általában. A nagytestű kutyák könnyebben mint a kicsik. A kutya levert, hány, öklendezik, nem eszik, nem kakil. Nagyon gyorsan orvoshoz kell menni vele, legtöbbször csak az azonnali műtét segít."
Velem balhézol, hogy hány éves vagyok, (egyébként 38) és értsem már meg végre amit bizonygatsz, de az nem tűnik fel, hogy más is azt írja, hogy NORMÁLIS KUTYA NEM HÁNY ÜRÜLÉKET? Bizonygatod, hogy minden hiperszuper dolgot megkap a kutyád (nem vonta senki kétségbe), és jó gazdi vagy ( ennek ellenkezőjét sem mondtam), ennek ellenére vagy nem egészséges a kutyád (nyilván az, ha semmi más tünetet nem produkál, Te pedig rögtön dokihoz viszed, bármi baj van), vagy nem ürüléket hányt! Ezt, mint ahogy más is mondta, értsd már meg végre.
Tudnál esetleg képet feltenni Gézáról, mert a szomszédba délután találtak egy kisfiút, de ő fiatalabbnak néz ki. Mi a IV. ker.-ben lakunk. Nem biztos, hogy a te kutyusod, elvitték dokihoz, de nincs benne chip, hirdetni meg nem akarják, mert így bárki jelentkezhet. Szeretnének biztosak lenni, hogy az igazi gazdinak adják vissza. Illetve, ha volt rajta esetleg valami ismertető jel, vagy bármi, hám, nyakörv stb. az segítené beazonosítani a kutyust, akkor írd meg azt is, légyszi. Én átérzem, az izgalmat, meg hogy jó lenne ha a te kutyid került volna meg, de ők szeretnék az igazi gazdinak vissza adni. Küldök neki tápot, mert nagyon éhes szegényke, így biztos jó helyen lesz míg meg nem találjuk akinek hiányzik. És egyben ha valaki más is keresi a kutyusát, esetleg a IV.ker.-ben, akkor küldjön képet, és megpróbáljuk beazonosítani a kutyust.
Én a mai napig minden Cody esetében "nem normális" reakció esetén elviszem a dokihoz. Már féltünk, hogy a doki kiakad, az állandó aggódásért, de ellenkezőleg. azt mondta, hogy inkább aggódjunk feleslegesen, ne pedig túl későn keseregjünk. Én meg sem álltam volna az orvosi rendelőig, ha Codynál ilyen előfordul.