Sziasztok! Kérném a segítségeteket tapasztalt kutyagazdik!!!!
Egy ideje már nem voltam fent, de ,,régebben,, állandóan ezt a fórumot olvastam..Most viszont gazdik segítsetek nekem a tapasztalataitokkal.
Van egy 2 éves Dolly yorkim. Mi Szegeden élünk. Tegnap este sétáltatás után, felfedeztem Dollyban egy kullancsot, jobb oldalon a nyakán. Azonnal ki is szedtük csipesszel, szépen kijött a feje sem szakadt bele.
Halálra vagyok rémülve, nagyon félek a kullancs okozta fertőzésektől. Felhívtam még este az ügyeletet, ahol azt mondták, ne vigyük be egyenlőre, figyeljük, hogy történik-e valami változás ( vizelet elváltozás, láz, levertség, étvágytalanság....)
Ami még nagyon bosszant az, hogy a kullancs helyén egy piros dudor maradt. Ti tapasztaltatok már ilyet kullancs kiszedés után?? Vagy van okom aggodalomra?
Nem tudom igazából mit tegyek. A lázát 3 óránként mérem. Egész éjjel egy percet sem aludtam, bár tudom, ha valami történne is, az nem most, hanem napokkal később. Vajon mennyi idő lehet, amíg jeleit látnám fertőzésnek? Annyi félét olvasni interneten, sokkal inkább érdekelne élő példa. Tudom túl aggódom, de hát nyilván..nekem csak Ő van ,,gyerek,,:)
Szerintem nagyon sürgősen vidd orvoshoz!!! Kutyusoknál még nem tapasztaltam ilyet, de a szomszédunknak volt ilyen baja, konkrétan kihányta a székletét és nem jelentett jót. Nem akarok riadalmat kelteni, mert sok minden elképzelhető, tényleg lehet, hogy összeszedett vmit séta közben, de VIDD EL ORVOSHOZ!!!! Nem tudom, hogy pesti vagy-e, de ha igen az Állatorvosi Egyetem állatklinikáját ajánlom, nagyon felszerelt minden műszerrel, eszközzel és az orvosok profik.
Beni is vándorol, általában a párom mellet alszik el, utána a helyére megy az ágy mellé, utána az ágy lábához, majd kezdi előröl. De ha pl sokat mozgolódunk ő morog is álmában. De horkolni is szokott ha hanyatt van, de ált. oldalt alszik.
Szia! velem az ágyamban alszik, és nekem is kb 2 óránként arréb megy egy kicsit, de ez egész éjszaka így van. Én arra gondoltam, hogy felmelegszik alatta a pléd és már ott melege van :)
Mi a hálóban horkolunk, a kutya meg a nappaliban. Egy felnőtt férfit megszégyenítő hangerővel tud horkolni,(főleg ha hanyatt fekszik) volt már hogy a becsukott ajtón keresztül éjjel felébredtem a hangra. Van másnak is horkolós kutyija?
Szia, a kutyusunk fekhelye a hálószobánkban van, de egy pár óra után kimegy a nappaliba és alszik a fotelben. Szerintem azért mert mindketten horkolunk sajnos :) Reggel, ahogy hallja a hangunkat, már jön is be köszönni és hozza a kedvenc labdát.
Mira is vándorol álmában:-) Tök kómásan felkel megy 4-5 lépést vagy többet és ledobja magát,ja és néha a leghihetetlenebb helyekre tud lefeküdni a leghihetetlenebb pózokban :-D Jókat nevetünk rajta!
szerintetek az normális egy kutyánál, hogy nem a saját fekhelyén alszik, hanem 2 óránként kb. vándorol egyik helyről a másikra? van 3 kijelölt helye ezeket váltogatja hajnalban Danny. mindig felkelek a tappancsainak hangjára és látom hogy vándorol...lehet alvajáró? :) nektek se alszik meg egy helyen?
Biztos nem a kaki jött ki a száján.A belekből a nyelőcsőbe nem tud visszamenni mert még ott a gyomór.Legfeljebb megette a kakit és ezt öklendezte ki.Hányni csak a gyomórtartalmat tudja.
Elmesélem hogy ma hogy jártam. Kivittem ma Miát szokásos pisi, kaki séta. Aztán amikor már majdnem hazaértünk elkezdett ökölödni. És kihányta a kakiát....ugy egybe mint amikor rendesen kakil értitek. De amikor ma legelöször voltunk kint akkor rendesen kijött neki a kaki a fenekén, most meg a száján jött ki. Én ilyet még nem láttam. Amugy a kutyának nincs semmi baja. Járt már valaki hasonló helyzetbe? Írjatok lécci
Bogyó nagylány lett!! Úgy örülök neki, mert annyit nyalta már a suncáját, hogy majdnem elvittem dokihoz nem-e valami méhgyulladása van...Amúgy most 10,5 hónapos.
Ismét írok, mert nagyon szükségem van a segítségetekre. Főleg azokhoz szeretnék fordulni, akik Békásmegyeren a Pajzs iskola környékén laknak, és ott szoktak sétálni. Állítólag azon a környéken vette magához valaki az 5 éves yorksi kislány kutyust. Citrom a neve, pénteken tűnt el a kutyakozmetikából. Egy idős néni talált rá. Reméljük, hogy magához vette a kiskutyát, és nem az utcán kóbóról. Közepes méret. Nagyon kérek mindenkit fogjunk össze valahogy és találjuk meg a kiskutyát. Gondoljatok arra, hogy ti is lehettek ebben a helyzetben. Nagyon szomorú a gazdija. Tel: 06 70 9 30-40-85 Előre is nagyon köszönöm Anita
Nekem is sokszor eszembe jut, hogy jó lenne a Micinek egy játszótárs, de a párom nem díjazza az ötletem. Azt mondja, hogy egy Mici épp elég. :-) Kis ördög fióka. :-) Mostanában szegényt Rommelnek hívja, mert mióta meg lett nyírva, olyan mint egy kis sivatagi róka. :-)
Mi Micit Balogunyomról hoztuk, Szombathely mellől. 55 ezer Ft volt tk és chip nélkül, egy oltása volt meg, és rendszeres féregtelenítés.
Hamma: hála a jó égnek, a Mici bármit megenne, amit elé rakunk. Csak annyit kell kiejteni a szánkon, hogy hamma, már hegyezi is a fülét, és rohan a konyhába. :-) Bár mi még csak 8,5 hónaposak vagyunk. Lehet nálunk is eljön egyszer a válogatós idő. Bár igyekszem nem elkényeztetni ilyentéren. Enni szigorúan csak tápot kap.
Egy kicsit más téma. A pünkösdi hétvégn lesz itt egy kutyakiállítás Komáromban a monostori erődben, és szállodában, ahol dolgozom, már nagyon sokan foglaltak szobát. Azt nem tudom, hogy yorkikkal jönnek-e, mert nem minden foglalás nálam jött, de lesz legalább 10 törpe schnauzerünk, 2 kuvaszunk, és egy kínai meztelen kuty. :-) Már nagyon várom. Tele leszünk kutyusokkal. Szerintem ennek csak én örülök egyedül itt szállodában. :-) Lehet elhozom a Micit is magammal majd a munkába, hogy lásson néhány nagy "tesót", és hogy szokja a kutyusok közelségét. :-)
Épp most szált el negyed órányi irásom, mert lecsatlakozott a net... mérges vagyok.
Csuzli, amikor elküldtem már a kérdést épp olvastam a hozzászólásodat!
Most értünk haza a Mygo kennelből, nagyon aranyosak, és szépek a kutyák, kedvesek, tiszták. Még két kiscsaj volt, meg tegnap születtek babák, megmutatott egy picit is. Hát ez hihetetlen volt.
A lényeg, megszületett a döntés, kiválasztotuk az egyik kislányt, illetve inkább ő választott ki minket, egyből elkezdett harapdálni. A törzskönyves neve Flora. Minden oltása megvan, kedves aranyos, szép. Vasárnap megyünk érte, lefoglalóztuk.
Amikor hazajöttünk beni tiszta dinka, szimatol össze vissza, meg mintha meglenne sértődve... jobban bújik mint szokott, most épp idetelepedett a billentyűzetre. De már kezd maga lenni, újra harap és cibál. Majd meglátjuk mit szól majd a hugihoz.
Nagyon szeretnénk megköszönni mindenkinek a hozzászülásokat, a sztroikat, a tanácsokat, és hogy segítettetek ebben a nem könnyű döntés meghozatalában.
Reméljük Benike is jó döntésnek fogja majd fel.
Az etetéssel akpcsolatban... 11 hoapos kora óta beni is vélogatós a tápot illetően, továbbra is midnent megevett de tápot nemigen... ezért mi belekevertük a konzerves tápba, így becsúszott. meg váltottunk eukanubára, azt egy ideig ette, de utána maradt a keveréses müdszer. most megint kapott royalt, de nem rajong érte. Viszont a párom új praktikája, hogy egy ici-pici májkrémet keneget a tápra és így vígan ropogtatja, sőt repetázik is. De pl míg a royal starter tápot imádja, mint jutifalat, és kézből végtelen mennyiséget megenne, a tányérjából már nem hajlandó.
Remélem mostmár elmegy az üzenet..
Jó éjtszakát mindenkinek, és mégegyszer köszönjük!
Hát mondjuk én csontot még nem mertem neki adni, de ha husi leves van, akkor abban áztatom meg a tápját, azt imádja.Most mi is Pro plant adunk a Pamacsnak, de csak ha megnedvesítem egy kis langyos vízben úgy eszi meg a kis betyár :) Szerintetek nagyon gonosz gazdi lennék, ha nem hagynám egész nap előtte a vizet.20percenként iszik, minden mozdulatát figyelnem kell, mert ivás után max 50percet bír ki pisilás nélkül...Ma úgy 20 percre hagytam egyedül, az alatt nem tudom mennyit ivott, de ahogy dolgoztam a konyhában, csinált akkora tócsát, hogy nem hittem a szememnek ekkorka kutyában hol fér el ennyi pisi :(
Eltartott egy ideig, míg visszaolvastam, amiről lemaradtam, de sok érdekes téma volt.
Mi is elég jó áron vettük Csombit. Nem tenyészőtől van, 35 ezerért vettük, egy oltással, féreghajtózvaj. Ott nem minőségi tápot kapott, én igyekszek prémium kaját venni neki, szerencsére mindenevő, szóval ezzel nincs gondunk.
Ha már így szóbakerült a kaja, szerintetek a Purinának a Dog Chow tápja milyen? Most a Pro Plant és a Dog Chowt keverem neki, szerintetek butaság?
A vasárnapi husilevesből már kétszer kapott Csombi egy jó nagy lapocka csontot, nagyon jól elszórakozik vele, de egy idő után elkezdi lefarikcsálni, így el kell venni tőle.
Még volt egy érdekes téma, a név. Ennek nálunk is sztorija van. Csombi egyébként Csombék, de így csak akkor hívom, ha rosszalkodik. Szóval már akkor így emlegettük, hogy majd, ha a kis Csombékunk itt fekszik köztünk, amikor még tervezgettük, hogy veszünk. Mikor elhoztuk, elgondolkodtam rajta, hogy ez nem gonosz név e egy kis manónak. Persze mi a Csombékot azért adtudk neki, merthogy olyan kicsi (bár már közel van az 5 kg-hoz).
Bocsi a kisregényért. Még van pár dolog a fejemben, de majd lassan adagolom, ha nem bánjátok.
Az édességgel csak óvatosan bánunk.csokit nem kap.Tudom hogy nem hal éhen,de nem jó azt sem látni hogy semmit nem hajlandó a kisasszony megenni.De kifogom próbálni a csak tápot + cseppet.És meglátjuk mi lesz az eredménye.ha semmi,akkor megyek további megoldás felé.Mert mondhatni azt h szúr a csontja,és nem azért mert nem figyelek rá vagy mert nem kap.Csak egyszerűen nem hajlandó...Mert egy mocsok macsa:) Gengszter macskának is hívom...A világ legjobb dolga hogy ő van nekem.Ezért szeretném egészségben tudni.De ez evidens.
Azért jobb lenne ha naponta egyszer lehetőleg száraz tápot enne valamelyik prémium tápot Pl.achana,hepi- dog, hills stb.Nem csak hogy jól lakjon hanem a benne lévő vitaminok miatt és a fogkő kialakulasát is gátolja.Csont nem igazán kutyának való Zsebikém is imádná de nem kap,mert megakadhat a belekbe és sok problémát okozhat ha eddig nem volt gond az nem jelenti ,hogy nem is lesz.Add a csont végi porcot így is a kedvébe jársz.Próbáltad már ,hogy nem adsz egy pár napig neki mást mint tápot? Ez elég kemény de eredményes lehet.Anyukám yorkijával is ezt csináltuk + a bérescsepp azóta legalébb 1x elfogadhatóan eszik naponta.Ne félj egy kutya se halt éhen ha étel volt előtte.És a sok nasi is elveszi az étvágyát a csoki meg veszélyes is lehet a kutya szervezetére.Errő olvashatsz a http://yorki-kisokos.blogspot.com/-on.
Cukorral az a baj,hogy amit nem szabadna ennie lásd édesség mint nápolyi vagy más étel,azt szívesebben megeszi mint bármi mást.Ha odateszem neki az ételt szinte csak másnap nyúl hozzá.De a levest néhanapján megeszi akkor és ott helyben.És amit mindig elintéz az a csont,amin még van husi is.Kiscsontot már számtalanszor eltüntetett,elropogtatott.Soha nincs baja tőle.Szereti.De a tápra nem lehet rábírni,csak ha már éhes akkor eszi.És ez zavaró h ilyen keveset eszik.Nem tudom miért válogathat,és mit miért eszik meg egyből,vagy sokadszorra sem.Még dilemme számora.Ezért írtam h erősen jó lenne változtatni rajta,mert ő kistermetű és olyan 1,6-1,7 kilónál jár.Lehetne több is... :(
Sziasztok! Nem akarom elkiabálni,de elég jól van a kisasszony! Elmentem suliba ( esti suliba járok) és elég is kókatka volt,hazaértem és mintha kicserélték volna, játszik,dobálózik, rágja a kezem :))))) Remélem jól van és nem csak azért mert hazaértünk.
Hozzánk Zsebi 9 hetesen került. Az első nap kivételével inkább óvnom kell a kajától mint tukmálni ,hogy egyen.Őmost 10 hónapos és 5,4dkg pedig normálnak vettük és nem is kövér.Ezt a súlyt kb.2 hónapja tartja.A royalt Ő se szereti de a hepi dog bejön neki.Az acanát meg jutifalatként kapja az a kedvenc.
Kanosság: még hálótársnak vettünk annó 1 plüss kutyit na azt minden este lerendezi menetrendszerint de se minket se mást nem zaklat .Minket nem zavar legalább jó lefárad és egász éjjel meg se moccan úgy alszik,így eggyenlőre nem tervezzük az ivartalanítását ezenkívül nagyon jó jelzőkutya nem szeretném ha esetleg erről leszokna ha ivartalanítanánk.
Sziasztok. S.O.S. Nagyon szépen kérlek titeket, segítsetek nekem. Április 16-án pénteken Békásmegyeren eltűnt a hegy felüli oldalról egy 5 éves Citrom névre hallgató Yorkshire terrier szuka lány kutyus. Állítólag egy idős néni megtalálta őt. Ha valaki tud róla akkor a 06-70 9-30-40-85 telefonszámon okvetlen értesítsen. Segítsetek. ELŐRE IS NAGYON KÖSZÖNÖM ANITA
Sajnos ez nálunk is előfordult, pont így 11 hónapos korára. Mindent megeszik, kivéve a tápot. Jó, azért végső esetben megeszi, de már nem habzsol, mint eddig. Tegnap találkoztam egy yorki gazdival, akinek szintén 11 hónapos a kutyusa és most Ő sem nagyon akar enni. A miénk fiú, és nagyon kanos mostanában, az sem kizárt, hogy nálunk ez a probléma.