A bele az elég gáz, különös tekintettel a piros tetőkárpitra. Az ülések ha jól látom nem az eredeti anyagukból vannak újrahúzva. Kell bele egy gázpedál és az ablakmosó tartály rögzítését is meg kell oldani. Az alja jó nagy kérdőjel egy USA vasnál. Majd ha itthon lesz akkor érdemes folytatni a szemlélődést.
aki esetleg nem lene tag a 123-as oldalon, azoknak:
a közelmúltban "találtam" egy helyet, ahol rakásra van egy csomó öreg Merga, és egy rakat alkatrész a padláson.
Az alkatrészek, autók eladóak, így publikussá teszem, hogy ha valaki akar alkatrészt, akkor uccu neki.
Emberünk több mint 20 éve szedegette össze a különböző öreg Merciket. Legutóbbi nála tett látogatásom alkamával lőttem pár képet, amit mellékelek. Inkább csak a benyomás kedvéért a képek, és azon kívül, ami az udvaron van, a ház padlása vastagon be van borítva 20-25 év alatt elbontott W115-W123 Mercikből származó alkatrészekből.
Az autók az udvaron mind négyhengeres dízelek. Különleges, kurrens dolgok viszont nem nagyon vannak, kivéve egy nagyon furcsa módon vastag könyöklőt az egyik állólámpában, amit le is fényképeztem, valamint egy w123 kupé, amit le is fényképeztem de ez már eléggé le van fosztva. Ellenben szerintem (én 123-as vagyok, 115-höz kevéssé értek) 115-höz temérdek cucc van a padláson is, amire w115-fanok valószínűleg kicsapják a biztosítékot. Nem a ritka extrákra gondolok, mint inkább arra hogy a készlet kb 40%-a allólámpás, és így jó eséllyel évekig vadászott alkatrészekbe lehet itt botlani a standard alkatrészek között: Kárpitelemek, lámpák, hűtőmaszkok, milliónyi apróság, mert emberünk szerintem minden apró szart elrakott azokból, amiket valaha is elbontott.
Az autók Szombathely és Sárvár közt vannak félúton egy faluban.
ha valaki hívná az öreget, azért említse meg neki hogy tőlem származik az infó, én emberi nevemen Bank László vagyok
Szeretném megkérdezni hogy valaki tud e segíteni az OT vizsgánál, gondolom nem lesz semmi gond a kocsval, de ha esetleg mégis, jól jönne egy kis hátszél.
Sziasztok! Érmihályfalván (Románia, Debrecentől 30km) Május 13-16-án kerül megrendezésre a XVIII-ik Nyilóakác fesztivál. Ez gyakorlatilag a helyi városnapoknak felel meg, aminek keretén belül szeretnénk egy veteránautó találkozót-kiállitást rendezni. Ezúton mindenkit meghivunk erre az eseményre Amit biztositani tudunk: -zárt, őrzött parkolási lehetőség -2-3 étkezés (a többit önerőből kell megoldani)
Segitségeteket kérném a következőben: -Debrecenben van-e valami veterán autó klub, ha van mi az elérhetőség? -valami linkek egyéb veteránautós fórumokra, akik esetleg érdekeltek lehetnek. a távolságok miatt leginkább Debrecen környékéről számitunk érdeklődőkre, de természetesen mindenit szeretettel várunk! -Kérlek juttasátok el ezt a meghivást azokhoz akiket esetleg érdekelhet
Keretprogram Nyíló Akác fesztivál 2010
2010 május 13, Csütörtök
8,00 Haszon és díszállat seregszemle Móka parti szín 9,00 Tavaszi vásár Piac 12,00 Érmelléki Agrár Expo megnyitó
2010 május 14, Péntek
8,00 Érmelléki Agrár Expo 9,00 Nyíló Akác Mini foci – torna Praszler Gyula Stadion 10,30 Aranylakodalmasak köszöntése Bartók Béla Műv. Ház 11,30 Fotókiállítás megnyitója Bartók Béla Műv. Ház 12,00 Határon átívelő kulturális kapcsolatok Bartók Béla Műv. Ház 16,00 Ünnepélyes megnyitó Széchenyi tér 19,00 Kórus találkozó Bartók Béla Műv. Ház 20,30 A nap sztárvendége – Anti Fitness Club Széchenyi tér 22,00 Erdei Zsibongó – Diszkó Akácos
2010 május 15, Szombat
9,00 Régiségvásár Múzeum udvar 10,00 Kézműves foglalkozás Múzeum udvar 11,00 Hetényi Kovács Jánosra emlékezünk Múzeum udvar 12,00 A fesztivál nagykorú lett – ünnepi díszgyűlés Bartók Béla Műv. Ház 13,00 Borverseny Ovi Restaurant 14,00 Lovas parádé Praszler Gyula Stadion 16,30 Néptánc gála Széchenyi tér 18,00 „A Nyíló Akác Szépe”- szépségverseny Széchenyi tér 20,30 A „Móka” színjátszó csoport előadása Bartók Béla Műv. Ház 21,00 A nap sztárvendége – Puya Széchenyi tér 22,00 Erdei Zsibongó – Diszkó Akácos
2010 május 16, Vasárnap
9,00 Gasztronómiai versenyfutás Városi Strand 9,30 Gyermekbanzáj Széchenyi tér 10,00 Nemzetközi Motocross verseny Széchenyi tér 12,30 Megemlékezés a Simonyi napok alkalmából Római-katolikus templom 14,00 Színpadi koreográfiák Széchenyi tér 17,00 Egyházzenei koncert Római-katolikus templom 18,00 Néptánc gála Széchenyi tér 19,00 Miraj koncert Széchenyi tér 20,30 A nap sztárvendége – Tabáni István Széchenyi tér 22,00 Hooligans koncert Széchenyi tér 24,00 Záróünnepség, Tűzijáték Széchenyi tér
Remek! Eddig akkor (rajtam kívül) 4 db 108 -as, egy 111coup, egy 107 -es "Bobby" várható. Állólámpásos kollégákat is örömmel fogadunk! Az idő várhatóan már jó lesz.
A mercedesyoungtimers baráti kör gondozásában,megrendezésre kerül 2010.Máj 1-én,az első magyarországi Mercedes találkozó a Kakucs ringen (www.kakucsring.hu ,M5 autópálya Inárcsi kihajtónál)!
Programok: Egész napos autós ügyességi vetélkedő Autószépségverseny Klubjaink közti barátságos főzőverseny és számtalan meglepetés... ;)
Szeretettel várunk minden Mercedes barátot egy egész napos rendezvényre,Mercedessel illetve akár csak a márka szeretetével!A rendezvény ingyenes!
Gyülekező reggel 8:30-kor az M3 M0 csomópontnál található Mercedes márkakereskedés elött,csoportos Mercedes felvonulás a Kakucsi pályára(M0-M5-Inárcs vonalon)!Start 9:30!!!
"Majdnem" illik a napi használatú W123-unkra, lásd a commenteket a listára, de gondolom hasonlú állapotú mint a mienk már több is van már a látókörödben :-)
-tökéletes állapotú - kisebb horpadások feleségem parkolási szokásaiból kifolyólag :-), belül pedig a gyerekek felszedték a küszöbről a gyári szőnyeget - típus- és szériatiszta - igen - nem amerikai kivitelű - eu kivitelü - nem nagyon nagy motoros - 230E Automata - nem alufelnis (nagyon fontos), és nem homokfúvott dísztárcsás - "sajna" :-) gyári barokk van rajta gyári méretü 170/80 gumikkal, a téli gumi pedig natur festésnélküli dísztárcsával van - lehetőleg nem metál színű (vagy ha igen, semmiképpen sem ezüst) - kaktusgrün gyári eredeti színe - nem kombi és pláne nem kupé - nem, és nincs rajta vonóhorog sem :-) - magyar rendszámos fekvőlámpásra - igen
Jövő héten viszem az R107-t Kajászóra (Misi bácsi régi Merci guru) levek cseréje, hütő radiátor-csere, diffi hézagolás.... ha elkészül szombatig, ott leszek a talin!
Szükségem lenne a Veterán Autó és Motor egy készülő cikkéhez egy
- tökéletes állapotú - típus- és szériatiszta - nem amerikai kivitelű - nem nagyon nagy motoros - nem alufelnis (nagyon fontos), és nem homokfúvott dísztárcsás - lehetőleg nem metál színű (vagy ha igen, semmiképpen sem ezüst) - nem kombi és pláne nem kupé - magyar rendszámos fekvőlámpásra.
Bocsánat a sok kizáró paraméterért, de a lehető legjellemzőbb 123-ast keresem, olyat amiból a maga korában bármikor tömegével lehetett látni mondjuk, Koppenhága útjain. Egy 240 D, 230 E, 200 lenne az igazi, 200 D, 220 D, 220, 230, 250 még belefér.
Egy megfelelő autót tudok már hatvan kilométeres körön belül, de ha lehet, budapestit, vagy környékit keresnék. Tudom, hogy egy szériával későbbi autó, mint a topik, de mindenhol próbálkozom.
Köszi, ha tudtok valamit, egy mélt dobjatok kérlek a csikos@mail.totalcar.hu címre (de veterános anyag lesz, ne tévesszen meg senkit a cím!)
Köszi a segítséget. Még annyi, hogy a új szűrőkhöz is kell biztosan, vagy a régiekbe volt ez feltét valami méreteltérés miatt? Egyiket alá, másikat fölé, vagy mindkettő feette volt?