Elhiszem neked. De ez sajnos tényleg olyan amilyennek írom. A motor kartergáz mentes 7500km nem eszi az olajat.A porlasztók jók.
Vettem anno egy adagolót.Avval jobban ment ,mint a "beállított" adagolóval,amit az öreg csinált. Az előtőltésem 16 fok.
Abba tudnál segíteni hogy melyik rugóval mit kell kezdeni? Vagy esetleg ez már műhely titok.
Amit csinált az nyugdíjas az LDA-s 1,6 td adagoló az a fajta aminek az LDA-ban csak csőkulcsal lehet kilazitani a torx belsü kulcsnyílássú menetes szárat. Az alapjáratot a hátsó menetes száron levő 6- os kontra anya van.A 6 os menetes szár az vízszintesen van amivel az alapjáratot állítom.
Előtte ez az adagoló sokat állt mert 4 éve csináltam magamnak egy szívodiesel motort. Amikor még ez az adagoló volt fent anno ,akkor igen jól ment td motorral a golf 2 őm!(magán vélemény,meg mérés is volt anno)
Üdv Urak!! Adagoló okosítás miatt lekellene szednem az adagolóm,de a helyére kell addig is valami... A kérdés a köv: 1.6TD adagoló jó az 1.9TDI-re??? adagoló kerék méret megeggyező? :) Eleve a szíjhoz passzol az 1.6 TD kereke? Nekem úgy rémlik,hogy láttam már 1.9TDI-n 1.6TD adagolót aminek csak a "bele" volt TDI-re faragva...
Pár hete kérdeztelek benneteket az 1,9 TDI 66 kw-os Octaviam turbó gondjával kapcsolatban. Sok hasznos tanácsot kaptam tőletek, és gondoltam megosztom mi volt a gond. Bevittem a Skoda szervizbe, gyors kör egy számítógéppel, a diagnózis: a töltő levegő a határértéket alulról túllépi. Azaz nincs elég nyomás, ezért tiltott le a gép. Az volt a javaslat, hogy le kell szedni a turbót, mert nem működik a változó geometria, valószínűleg el van koszolódva, ki kell takarítani, vagy a turbót cserélni. Leszedés után hívtak, hogy nem takarítási baj van, a geometriát vezérlő vákum labda be van szorulva, azért nem vezérel. Semmi gond, mondom tegyünk rá egyet. Nem-nem, nem lehet, ez turbó csere lesz, mondták. Kicsit utánajártam, és láss csodát, találtam vákum labdát rá. Elküldtem Dunaharasztiba egy speciális turbó szervizbe, kitakaríttattam a lapátokat (bár azt mondták nem volt koszos) és rátettek egy labdát, meg beállították, hogy hol nyisson. Skodánál feltették és minden OK.
Szia, Majd a profik megmondják, addig is a problémafelvetés: - nem az a lényeg mennyit lehet kitaposni egy 10-es elemes adagolóból, hanem hogy meddig hatékony. Bizonyos teljesítmény felett (~180LE - de majd ezt is megmondja aki ért hozzá) már érdemes nyomóelemet cserélni.
Ha igazi "fórumválaszt szeretnél", akkor a 10es elemes adagoló hirdetésben 240 LE-s, illegálon 260 nitróadalékkal és metabonddal kizárólag direktszűrősen. Ha beülsz és mész vele akkor olyan mint a klíma, aminek semmi baja, csak fel kell tölteni gázzal :-D
Elfelejtettem mondami ,hogy szívódezső a renault kangoo, amit sms ben küldtem adagolószámot. Arra kellene kb .90-100 ló körüli adagolót fabrikálni, persze ha lehet szarból várat építeni.
Erre raknék rá 1 11-es adagolót amit 5-éve 1 fiát UNÓ-ra csináltál. De úgy hallottam hogy nem lessz jó rá mert a FIÁT 1.9-es kamrás motorú volt és erre már szállítási, előtöltés, karekterisztikát kell megépíteni az adagolóban mint a TDI-re.
Sziasztok Uraim! Én ezt a rángatósdit végigjártam, már 4 fedelet is rápróbáltam(mind különböző nagyságú, kicsi, nagy...) semmi változás nem volt, új program került rá és eltünt a rángatás. Szóval elég sokszor a szarul megírt program a ludas!
Ez örök téma lesz de mégis a mecha lesz az 1 ami kifut és nem a villany.
Van 1000 szempont amiért sokan kedvelik a villanyt és meg is vannak vele elégedve.
Rendesebb kocsikban bizony már nagyon régóta jelen van a villany biztos, hogy meg van az oka ennek is. Semmi bajom a mechával jó az is, de ha hozzáértő ember kezében van a villany akkor az is jó ezt elhiheted. Részemről off a téma mert megindt más jön majd ki belőle, mindt ami az eredeti téma lenni akart. :-)
Igen lett.GTB1756, 11x3.1, SDI tengely, firad porlasztó elvileg az 502 és a race közötti méret.Most próbáljuk rá a szoftvereket.a háznyomással kellett variálnunk.és a programot hozzá igazítani.azért kérdeztem hogy elég e.