mar tobb helyen lattam siman diszperzittel festve a szoba szinere es kesz. nekem tetszett nagyon.
persze mindenkinel valaha le volt festve hoallo zomanccal.
ha most vadi uj acelcso van valahol (regi rendszer, 80 fokos vizzel, kicsi atalakitas tortent), akkor ott batran le lehet festeni diszperzittel, vagy at fog utni rajta a fekete cso vagy a rozsda, es elsore mindenkeppen hoallo zomanccal kellene?
Most értem haza a Construmáról. Qrva sokan voltak, pedig direkt ma mentem, mondván szombaton lesz majd a tömeg. Leghasznosabb infó amit begyűjtöttem: nagyon jó akció van a poro 30NF-re. Akinek kell mostanában szerintem most vegye. Én brutto 203-ért találtam, holnap megyek lefoglalózni.
eredetileg az átfolyás figyelő a leírás szerint visszatudna kapcsolni mi nem tudtuk erre a működésre rávenni ezért maradt a mechanikus kapcsolóóra visszakapcsolás
mediterrán egyszinű is kb itt van árban,ha esetleg nem tudnál a szinekből választani.ezekre kicsit vigyázni kell,törékenyek,de alapvetően tudom ajánlani ezt is.
Egyik haveromnak egy véregző dobermannja van, akinek tüske ment a nyelvébe, elfajzott, daganatos lett és ki kellett műteni majdnem az egész nyelvét. (gyk. a kutyának nem a havernak) A pépes kaján és a némaságon túl jól van különben.
Mesélte egyszer hogy betörtek hozzá de elröhögte a végét a sztorinak így nem volt csattanó, csak képzeltük :D
egyszer faházban kellett laknom,és betörtek.a legnagyobb kárt azzal okozták,hogy széttörték a fa bejárati ajtót.ha azt még jobban erősitem,csak nő a roncsolás.
azt is vedd számításba hogy mostanába a műanyag ajtós lakásokba úgy mennek be a rossz arcok hogy gázlámpával körbemelegíti a zárat azt hipp hopp bent van
hát úgy vagy 20 méter :) felfelé collos csövön megy a szivattyunak ilyen volt a csatlakozása lefelé 3/4 coll
mind2 KPE cső
egyetlen hátránxa szokott lenni ha a nagynéném az összes vizet kilocsolja ergo nincs bekapcsolva a szivattyú elektronikája akkor a lefelé menő ágba levegő kerül ilyen esetre csináltam a ház becsatlakozásánál egy csapot azon engedem míg a levegőt ki nem dolgozza . ez sajnos humán hiba
de ha be van kapcsolva a szivattyú vezérlés akkor nem tudom a tartályból egy merülő szivattyúval kiszivattyúzni a vizet nullára mert mindig újratölt /ugyanebből a tartályból locsolok is /
a kútban egy grundfos szivattyú van 6 bar os ennek a vezérlése régen egy olasz szondás rendszerrel történt jelenleg meg egy átfolyás /nyomás figyelővel van megoldva
ezek az elektronikák csak akkor kapnak áramot ha a tartályban lévő úszókapcsoló adott nekik fő szerepük a szárazon futás elleni védelem
az olasz rendszer azért lett kiszedve mert a csőkútban keletkező finom iszap mindig rövidre zárta a szondákat tehát megvolt a szárazon futás veszélye .
jelenleg ha az átfolyás/nyomás csökken az elektronika leállítja a szivattyút és egy mechanikus kapcsoló óra 15 perc múlva indítja újra
Én is most nézegetem az ajtókat.Mondjuk én műanyagot keresek,de azok 1.4 K értékűek.Egy jól szigetelt házban egy 2.5-ös ajtólap szerintem állandóan harmatos lehet a párától.Persze télen.
nálam egyszerübb a helyzet nincs házi vizmű nálunk a gravitáció megoldja :) ugyanis a szőlőhegy alján van a kút és a tartály a hegy tetején a ház a közepén :)
A nagyáruházakban kapható házi vízmű is ilyen csak kisebb a szivattyú és a tartály.Ő azért tedd be külön szivattyút és tartályt, mert az egész ház erről megy, mert nincs még vezetékes víz ott ahol építkezett. A tartályban van egy gumimembrán, amit autós szelepen keresztül fel tud fújni (után kell fújni időnként), ezzel állítja be, hogy mekkora legyen a víz nyomása, amikor a nyomás csökken a tartályban akkor kapcsol be az inox szivattyú. Tehát egy WC lehúzásakor biztos, de egy kézmosáskor nem biztos. Célszerű a rendszert olyan helyre tenni amit valamelyest hang szigetelni tudtok. A szerelés szerintem nem nagy kaland, a vezérlést tovább lehet bonyolítani, de ha szereltél villanyt a házban akkor az alap kiépítés is menni fog.
még egy kérdés: ha jól értem, akkor ebben a gumimembrános tartályban már nyomás van és amikor kinyitják a csapot a házban, már folyik a víz?! Tényleg ez a lépés hiányzott még a gondolataimban, hgy hogyan lesz nyomás alatt a házban a rendszer... (Bocs, de nem vagyok műszaki ember, max az érdeklődésem van meg...:-O)
Esetleg ha még tud majd konkrét beszerzési helyeket az ismerősöd, azt is nagyon megköszönném. Azért a konstrumánis szétnézek, most már tudom, hogy mit is keressek... :-))) köszi mégegyszer.
Az ajtóval kereskedő adna a zárakért 7000 Ft/db, mert sokan keresik nála, de csak annyit kap amennyi az ajtókhoz jár. A vele kompatibilis elzett kb 1500-2000 Ft Mindenkinek a saját ajtaja a legbiztonságosabb, csak ez sokszor nem fedi a valóságot.
Nem reklámozom, de én is vettem 4 db-ot egy horgásztanyára. A zárbetét kompatibilis, mert én kivettem és elzett egykulcsos betéteket tettem bele. Maradt 4 db bontatlan zár betétem kulcsokkal, állítólag 2 kulcs kell a beépítéshez, és azt vagy visszaadja a beépítő vagy nem, nem számít, mert miután a végleges kulcs használatba kerül, a beépítő kulcs többé nem nyissa a zárat.
Nem mondanam semmikeppen, hogy a linkelt ajto rossz, csak felhivnam a figyelmet nehany szempontra, ami fontos lehet annak, aki ajtot akar venni:
1. milyen zarbetet van benne? meg lehet-e venni zarbetet nelkul? egyaltalan passzol-e bele a szabvanyos zarbetet?
2. a kulmerete szabvanyos-e? kulonben szivas lehet az ajtocserenel
3. "hőszigetelés: 2,5W/m2K, H2 nagy hőszigetelésű!" sajnos ajtoknal ez nem egy kulonosen szar ertek, de nagy hoszigetelesnek nevezni a 2.5W/m2K-t, amikor a mezei szokasos ablakuveg kevesebb mint a fele, azert vicces.