Keresés

Részletes keresés

jverocska Creative Commons License 2010.04.13 0 0 28529

Sziasztok!

Megvolt a márciusi CT-nk, ime az eredmény. Segítsetek értelmezni legyetek szívesek. Én sajnos nem tudtam hétfőn efelmenni a férjemmel Pestre, így nem tudtam beszélni a doktor nővel sem. Szerinte rendben van minden. Szerintetek?

Vélemény:

Összehasonlítva az előző  2009. 112. 19. vizsgálatunkal a mesenteriumban diffus apró gócos kötegezettség, egy-egy apró nyirokcsomó is megfigyelhető. Bal oldalon a flexura lineális mellett a zsírszövetben is  egy kissé nagyobb   nyirokcsomó valószínű. St. p. splenectomiam. Cysta renis l.d.

Boszorka Creative Commons License 2010.04.13 0 0 28528
Rám számíthatsz, de aztán majd ird meg az eredményt, ami persze csak jó lehet!
Előzmény: Zolady (28527)
Zolady Creative Commons License 2010.04.13 0 0 28527

Szerintem nem:)

Amúgy holnap reggel kicsit majd gondoljatok rám,ez nem éves kontroll.

Jójó,persze,hogy zsír ott minden:))

Előzmény: Szipolyka. (28522)
Hvala Creative Commons License 2010.04.13 0 0 28526
Előzmény: drkbk (28525)
drkbk Creative Commons License 2010.04.13 0 0 28525
Most erre mondjam, hogy szívesen máskor is ? Egyébként pedig hinni kell. A gondolatnak teremtő ereje van. Tudod, ha azzal mész valahova, hogy lesz parkolóhely, akkor lesz, ha úgy, h úgyse lesz, akkor nem lesz. Ez ugyan csak kis dolog, de érthetővé teszi a "gondolat teremtő ereje" frázist.
Ez most felkapott gondolkodásmód, de korántsem újkeletű. Egy idős klléga mind9ig azt mondta, hogy először az van, amit az orvos akar, utána, amit a beteg, végül pedig, a Jóisten. A te akaratod felett már csak Istené áll, úgyhogy bízni, hinni, stb.
Amúgy meg: Hurrá! Ki és hol csinálja a bronchoscopiát?
Előzmény: dűzni (28516)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.13 0 0 28524
Jézusatyaúristen, akkor volt kitől örökölnöd :-))
(Én ma férjemmel közöltem boldogan, h nem baj, h a jobb vesém nem működik, a munkahelyi biztosító tegnap megduplázta a kritikus betegségekre fizetendő fedezetet :-)) Ő nem röhögött :-) )
Előzmény: Szipolyka. (28522)
Zolady Creative Commons License 2010.04.13 0 0 28523

Ugyehogyugye?

Hajrá Kovács néni!

Szipolyka. Creative Commons License 2010.04.13 0 0 28522
Koszi szepen, igen, ugy tunik, megussza... Most eppen arra a romai utazasra edz, amit az ocsemtol es tolem kapott karacsonyra: szeptember vegen 4 napra elviszem Romaba, csak kettesben. Elete nagy vagya, es most boldog. Ocsem megjegyzese: "Addig kigyurom az oreglanyt" - ertsd: naponta korbezavarja a Margitszigeten, Anyu meg boldogan megy, mert mondtam neki, hogy Romaban csak gyalog lehet kozlekedni, jobb, ha formaba jon addig :-)
A csaladomban amugy egyetlen epelmeju ember sincs. Ocsem meseli:
Anyank eppen apank ovet fuzi be, es latja, hogy egy lyukkal beljebb lehet kapcsolni. Aggodva:
- Apuci, te fogytal! NE fogyjal!
Apam egykedvuen:
- Biztosan rakos vagyok.
Anyam hisztis kisgyerek-hangon:
- Nem te vagy rakos! En vagyok a rakos!
Mindezt mind a ketten rohogve... Szerintetek nem elmerokkantak?
Előzmény: Törölt nick (28521)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.13 0 0 28521
Szipi, Anyuddal minden okés azóta?
Előzmény: Szipolyka. (28517)
Kriszti70 Creative Commons License 2010.04.13 0 0 28520
hát nem sok ember miatt állt fel a szőr a kezemen :)
De miattad most igen .
ammesz Creative Commons License 2010.04.13 0 0 28519
Pár napja olvasgatlak benneteket, tegnap egész nap én is szorítottam érted és örülök, hogy jól alakulnak a dolgaid.
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.13 0 0 28518
Éljenéljen!!!
Szipolyka. Creative Commons License 2010.04.13 0 0 28517
Juhhhhúúúú! Gratula!
(NALÁTOD!)
dűzni Creative Commons License 2010.04.13 0 0 28516
Üdv a fedélzeten!
Köszönöm Mindenkinek, eddig jól szorítottatok!
8-)
Csütörtökön bronchoscopia, tüdő kapacitás vizsgálat.
27-én műtét a Kékgolyóban.
Na ezt sem hittem volna!
Tüdő műtétért izgultam, oszt meg is kaptam!
8-)))
Eddig jó vagyok. Köszönöm Nektek is.
tölgy Creative Commons License 2010.04.13 0 0 28515
Lilike! neked is drukkolok!

és

dűzni!!

rengeteget gondoltam Rád én is!
Előzmény: Lilike27 (28508)
úrnő Creative Commons License 2010.04.12 0 0 28514
Dűzni...
??????
lizy72 Creative Commons License 2010.04.12 0 0 28513

Dűzni mi a pálya??? Egész nap gondoltam rád.

Elizabeth sajnálom, hogy így alakult. Okosat nem tudok mondani, mert nekem a férjem nem bírta a kiképzést.

Kemo vagy sugár lesz?

Mellesleg nő pedig jól leírta. Engem se hívtak fel sokan azok közzül akiket a barátaimnak gondoltam, sokan hívtak fel azok közzül, akikről nem gondoltam, hogy számítok nekik.

Valóban az emberek nem tudják, hogy mit mondjanak nekünk.

Sok erőt és gyere itt mindíg szívesen meghallgatunk.

Yaminka mi a helyzet érgen el vagy tünve!!!

Liz

almirena Creative Commons License 2010.04.12 0 0 28512
Szurkolok mindkettőtöknek.
Melles-leg-nő Creative Commons License 2010.04.12 0 0 28511
Kedves Elizabeth!

Ha felállt,és lelépett,amúgy sem tudtál volna rá építkezni.Most megláttad az igazi arcát,de sokat segíthetett volna,ha támogat ezekben az időkben.
Az emberek gyakran tanácstalanok.Nem tudják mit mondjanak,hogyan nyissanak a daganatos betegek felé,így van egy réteg,aki inkább kerülni kezdi őket,hogy elkerülje a kínos párbeszédeket.Ez nem azt jelenti,hogy nem kedvelnek,vagy nem aggódnak érted.
Mekkorák a gyermekeid?
A betegklubok is nagyon sok támaszt tudnak nyújtani.Közös programokat szerveznek,és egymást támogatják itt az én környezetemben.
Milyen post.operatív kezelésben gondolkoznak?
Sok erőt kívánok a továbbiakhoz!
Előzmény: Elizabeth (28506)
Kriszti70 Creative Commons License 2010.04.12 0 0 28510
Lilike !

Érted is szorítok!!!!
Kriszti
Melles-leg-nő Creative Commons License 2010.04.12 0 0 28509
Nagyon szorítok Neked!
Előzmény: dűzni (28495)
Lilike27 Creative Commons License 2010.04.12 0 0 28508
Tölgy!
Írtam neked

Szerdán én is megyek!így most elköszönök mindenkitől!
Mindenkinek köszönöm a biztató szavakat a tanácsokat!
Majd jelentkezem!

düzni!

tudom,hogy sikerülni fog!

Elizabeth Creative Commons License 2010.04.12 0 0 28507
Én most szép csendben csak összeteszem a két kezemet és küldök sok-sok, nagyon sok pozitív energiát és szeretetet. Szorítok. ne add fel.
Elizabeth Creative Commons License 2010.04.12 0 0 28506

De jó volt megtalálni...veled egy napon operáltak, Dr. Tarnai László az Ungár-team-ből, szóval te vagy az a bonyolult eset, akinek a műtétjéből az enyémbe konzultáltak:) Nem találom a régi hsz-t. December végén kerestem fel a nőgyógyászt, akkor még az 5 hónapos kapcsolattal a hátam mögött, hogy esetleg lehetne-e még egy ötödik...

Januárban már egy hete fájt a hasam, zöldet hánytam, elmentem ultrahangra.

Megtalálták, hogy egy bélszakasz valami vírus miatt be van gyulladva. A doktornő csak annyit mondott, ha már itt van, megnézem az egész hasát... és találtak a hasamban egy 7*5 centis daganatot, MR soron kívül, tumormarker-vizsgálat (CA-125), miegyéb.

Február harmadikán operáltak, a diagnózis: petefészekrák.

És piszok nagy szerencsém, hogy felfedezték. Azt írtam a a barátaimnak egy héttel előtte, hogy

"A méhem így sem fogja megúszni, így az általam évek óta hőn áhított ötödik gyermek már soha nem fog megszületni, hacsak a jó isten csodát nem tesz. Hogy mi vár rám, az csak műtét közben fog kiderülni, mert még az MR sem ad abszolút képet arról, hogy milyen állapotok vannak belül, felkészítettek arra, hogy a főorvos úr elkezdi a műtétet, és ha kiemelték a daganatot mindennel együtt, akkor azt azonnal átviszik a patológiára, és majd onnan szól vissza a patológus, hogy milyen, és attól függően folytatják a műtétet tovább, és nagyon nagy a geb**, akkor még a tanár úr is odajön a másik műtétből, mert akkor a hasi összes nyirokcsomót is ki kell venni. Egy hónapja voltam rákszűrésen, de azt én sem tudtam, hogy a sima rákszűrés csak méhnyakrákra szűr és a vizsgálatot végző orvos (nem járok magánorvoshoz, az SZTK-ban voltam) NEM VETTE ÉSZRE a bimanuális vizsgálat során a 7*5 cm-es daganatot, ami az ultrahangon látszott, hogy a méhemet-hólyagomat nyomja.

Reggel még megyek gyomor-meg patkóbéltükrözésre, mert még keresgetnek bennem ezt-azt.

És persze közben dolgozom, konkrétan hol a könnyeimet nyelve, hol szentségelve, de a munka nekem mindig segített.

Volt valakim öt hónapja. Mikor megtudta, mi van, felállt és elment, azt mondta, ő ezt nem tudja végigcsinálni. Sírt, amikor elment, hogy nem tud a szemembe nézni. De hát elment és persze űrt hagyott maga után és most a barátaimba kapaszkodom és hirtelen az is kiderült, hogy emberek, akiket a barátaimnak hittem, csak a kollégáim. Nekem sem egyszerű. Be kell érnem azzal, hogy a fordítóim nekem dolgoznak, de nem sikerült annyi ember megbecsülését kivívnom, hogy most, amikor nekem lenne a jó szóra szükségem, megkapjam. És akik ismernek, azok tudják: nekem ez már a második köröm ebben a témában, tehát nagyjából tudom, hogy mi vár rám, de valami belül azt súgja, hogy ezúttal nem lesz egyszerű."

És ehhez képest a műtét közben kiderült, hogy tumor. Mindkét petefészkemet kivették, kivették a méhemet is és el kellett távolítani az egész nagy csepleszt is. A hasamon egy 50 centis vágás van középen.

Előzmény: paranemnorma (27944)
tölgy Creative Commons License 2010.04.11 0 0 28505
Veled vagyuuuuunk! szorítok, drukkolok, bízok, hiszek!
seric2 Creative Commons License 2010.04.11 0 0 28504
Mellkassebészet is van több helyen!
Előzmény: drkbk (28503)
drkbk Creative Commons License 2010.04.11 0 0 28503
drukkolok, de ha a főhentes nem akarja bevállalni, akkor se kenődj el. egy sebész sose fogja neked azt mondani, h műtét nélkül is megoldható valami. Márpedig ezt az anyagot mellkas-sebészek írták. Azért van az onkoteam, hogy sebész, sugárterápiás szakember klinikai onkológus együtt vitassa meg, hogy mi a legjobb az adott esetben. Ja éas perszem hogy a beteg kiharcolja magának a PET-et :) Egy életerős motoros fickóért pedig amúgy is mindenki szívesen száll harcba. Hova jársz amúgy? Hol fogod kapni a kemot, hol szakért meg a sebész?
Szipolyka. Creative Commons License 2010.04.11 0 0 28502
Dűzni, még én is majd szorítok itt a háttérben! Ha tudnád! Nagyon is!
Zolady Creative Commons License 2010.04.11 0 0 28501
Nagyon szorítok!
Boszorka Creative Commons License 2010.04.11 0 0 28500
Teljes erővel szorítok! Menni fog ez neked, meggyőzöd te még a Jóistent is ha kell.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!