és hol lesznek a képek,gondolom a falvak honlapjain ? sose értettem ezeknek a túráknak mi értelmük van,ahol 5 méterenként lehet az utcán araszolni. csinálj inkább csak a nevezetességekről
Nem titok. Falvakat kell körüljárni és kissebb virtuális túrákat csinálni. Sajnos úgy elcseszték az időtervet, hogy 500db panót megcsinálni és lejárni a helyeket nincs csak közel egy hónapom.
"VR One szerű rendszere"... Ki írta, hogy a Kaidan tükör forog? Én a 11207-re válaszoltam, hogy neked van ilyen rendszered eladó: lásd 11117 hozzászólásod.
Most jutottam el odáig, hogy tanulmányozzam a kérdést. Az Operaház régi qt/deval, és az újabb flash variációt néztem meg. Nekem a flash is mov-val megy. Vagyis ugyanaz a mov van mindkettőben, az fpp-ben csak a korábbi mov linkjét vittem be. Az tény, hogy bivaly erős gépem van, de nálam semmivel sem rosszabb a flash, mint a deval, a qt-ről már nem is beszélve. Sőt, ha sokáig nézem, a flash a jobb:)
Nem tudod megcsinálni, mivel az vertikálisan csak kb. 100 fokot fog be. Pl. itt van egy áttekintés a különböző rendszerekről: http://www.360tacticalvr.com/systems.html
Ha van valakinek eladó soron lévő D90-re rakható VR One szerű rendszere, akkor az is érdekel. Olyan panókhoz szükséges, ahol naponta kell rengeteget csinálni. Ami viszont kérdéses, hogy ebből én meg tudom e csinálni a 360as gömbpanót.
Sziasztok! Nem tud valaki egy eladó gömbpanorámázáshoz való fejet + rotatort? Amit a boltok kínálatában néztem, egyik sincs itthon, csak 3 hetes rendelésre. Nekem viszont az idő most nagyon szűkös.
Amire kell: Manfrotto 055xb, D90, 12-24 Tokina ATX-Pro
Nagyon nincsen összehasonlítási alapom ezért véleményezni se igazán tudom. Egy biztos: a stapát bírja rendesen. Kosjun szigetén eldől állványostul (szerencsére gép nem vol rajta) kb 2 méter magasról és csak annyi baja lett, hogy a festék lepattant a sarkán. Nagytelével még nem sokat próbáltam. A 70-200 volt rajta egy párszor, bajom nem volt vele. Többnyire egy Tokina 12-24 - el használom. Telével panoráma: http://peterkovacs.hu/panoramak/balaton/zamardi_tihany.jpg Gyöngyösön elérhető vagyok minden nap, ha erre vetődnél szívesen megmutatom. Üdv!
Megnéztem a linket köszönöm! Ezt a panomaxxot a NN5-höz tudnám hasonlítani. Mármint méretileg, mert az NN5-nél van kb ez a 150mm-es váz rész. Mindenféle képen megfontolom. Neked már van tapasztalatod, gondolom masszív, és akár egy nagyobb telét is elbír, de mik a negatívumai (persze ha van) ?
Szerintem érdemes komolyan végiggondolni a NodalNinja vásárlást. Én tavaly vettem egy Pano-Maxx - ot. http://www.panorama-hardware.de innen rendeltem. Igaz kicsit nyögvenyelős volt a rendelés, meg nem egy kapkodó idegbetegek, de kb 2 hét alatt megjött a cucc. Szerintem príma árú és igencsak olcsó. A Nodal Ninja 80 eHUF alatt nem veszed meg a PanoMaxx meg a fele sincs.... Full alu, műanyag semmi és 150mm - ig lehet kihúzni. Üdv.
Nekem NN3 + Nikon D90 + Sigma10-20-as készletem van. Ehhez a géphez és obihoz megfelelő az NN3. Zenit képet nem lehet vele csinálni, mert megakad a váz(rövid az NN szára) de szerencsére nincs is rá szükség mert elég a +/- 45 fokos dőlés. ( Lakhely: Bp. )
Van itten olías valaki aki Nodal Ninja 3-ast használ??? Esetleg Pest megyéből? Tervezem hogy egy ismerősömmel közösen veszünk egyet, de előtte jó lenne rápróbálni a gépeket. Néztem a paramétereket, hogy hosszába a gép váztól az obi síkjáig nem lehet hosszabb mint 107mm. :S
Nos nekem egy EOS 30D-m van aminek az alap hossza 73mm, plussz még ugye lenne egy obi. A másik gép meg egy Nikon D90-es váz a 10-20-as Sigmával. Ez utóbbit le is mértem, és pont 130mm :)))
Vagy aki használ NN3-at kíváncsi lennék milyen gép+obival használható
Köszi a gyors választ, közben én is elkezdtem nézegetni a playert és rájöttem, hogy elő lehet csalni a számokat. Így már nem is tűnik olyan vészesnek. Egyébként nem kell hozzá .mov file, jpeg-ből is imán tud dolgozni (legalábbis úgy tűnik).
Részben kézzel kell megírni, részben van segítség. 1.: Kell egy panoráma mov formátumban. Ezt valamilyen progival le kell generáltatni. (pl:pano2qtvr) 2.: A deval oldaláról le lehet egy ilyet tölteni: DevalVR playerU.exe 3.: Ezzel az exe vel meg lehet nyitni a mov - ot. Ott hotSpot-ok szerkesztése, amire az kiad egy kis négyzetet, aminek a négy sarkát szabadon tudod az egérrel mozgatni. Betaszigatod oda, ahová mondjuk egy másik panorámába akarod az átlépést, fent meg kíírja a koordinátákat. Azt kell bemásolni a dvl file ban. Röviden ennyi. A fórum sokat tud segíteni, meg vannak letölthető minták. Azokból lehet okosodni. Melyik fórumba? Konkrétan ezt javaslom: http://www.devalvr.com/forum/viewforum.php?f=2 Üdv.
Abba, amit most belinkeltél. Ezt mind kézzel kell megírni hozzá? Még a panók alapadatai rendben is vannak, de a hosszú számsorok honnan jönnek? Köszi a linket, ott kezdtem nézelődni én is, de nem igazán tudom melyik fórumban kellene keresgélni.