Mint ahogy a többiek is írták, csak felületi rozsda. Ha megnézed Waste Jazz-ének az alját, ami szemmel láthatóan karban van tartva, láthatód, hogy az ö kipufogója ugyan olyan mint a tiedé. No Panic!!! Én személy szerint nem foglalkoznék vele. Mint ahogy a telefonban is mondtam, csapass néha nagyobb köröket is, hogy az egész kip. rendszer fel/átmelegedjen, hogy a benzinből ki/lecsapódót kondenzvíz eltudjon párologni.
Na azért 1 év múlva nem szokott ilyen rozsdás lenni, csak max feleennyire. Abban igazad van, hogy ez csak felületi rozsda, melyet szépen el lehet tüntetni egy kis átfestéssel. (kb. 1 órányi munka.)
Ok, köszi valószínűleg ugyanazt tapasztaltam amit te is leírtál. Ha ez nem egyedi probléma hanem a kocsi alapból ilyen akkor nem kell vele foglalkozni.
Hát nem tudom, miért kellene rozsdásodnia? Az enyém 5 éves és nem rozsdás. na jó a kipufogócső igen. de azt ugy is nehéz rendbe tartani, még ha lekezelik akkor se. Vagy azt gondoljátok hamarossan rozsdásodni fog az alváz?? Az általam ismert japán kocsik inklusive régi Swift se rozsdásodik még 10 év után se, kivéve, ha sérült volt.
Én minden évben tavasszal (ápr.-máj.) meg szoktam nézni az alját az autónak. A kipufogót is le szoktam kezelni: csiszolás, rozsdamargózás és festés. A kerék környékén ahol intenzívebben kap a sós léből ott alvázvédővel szoktam lefújni (persze nem a műanyag részeket).
Persze,tisztában vagyok azzal,h adott költségei vannak. Nem vagyok sz@rrágó,független szervíz szakemberéhez viszem: egy menetben akkor a gyertyacsere is meglesz (+éves olaj és szűrőcserék)
Az enyém májusban lesz 3 éves, 30ekm-rel. Szintén tiszta rozsda a kipufogórendszer. Mivel nagyjából azonos a futásteljesítmény, gondolom, te is csak rövid távokra használod. Ez pedig aa legrosszabb a kipufogó amortizálódása szempontjából. Én nem vagyok kétségbeesve. Az első tél után fél évesen is ilyen volt, csak felületi rozsda, anyagszerkezeti szempontból semmi jelentősége. Mindenesetre gondolkodom rajta, hogy az első szép időben lebontom az egészet, lerozsdátlanítom, és hőálló kipufogó-festékkel átfújom.
Van egy 2007-es gyártású Jazzem 36000 Km-rel Júliusig érvényes garival és az lenne a kérdésem Wastagate-hez meg a többiekhez hogy ennyi km-nél normális-e az hogy tulajdonképpen mindenhol rozsdás? vagy ez extrém eset?
Azzal tisztában vagyok,hogy rozsda mindenképp lesz rajt csak azt nem tudom az enyém mitől ennyire rozsdás. Nem rövidtávú autózásra használtam és "kondenzvízet" sem láttam belőle kifolyni.....
Tulajdonképpen ahol lehet mindenhol rozsdás.....
Nem vagyok sajnos Jazz közelben és majd meg fogom nézni,hogy a kipufogóra hány év garancia van.
Fotót is kapok majd a Kék japán "csodámról" hogy lássátok mennyire rozsdás.....
Sipos74 topictárs az előbb telóban azt mondta,hogy az Új Jazzek kipufogórendszerére 5 év garancia van.
A régire pontosan mennyi?
Nem lenne rossz valahogy kicseréltetni még Július előtt.....
Jah és ha kételkedve olvassátok az írásom a szakmám nem autószerelő full laikus vagyok a kocsikhoz......
Üdv: tonline névvel korábban itt most vasijazzes mert a régi nicknevem "elveszett".
"Mennyit pengettél? Én helybéli lévén vihetném ide és e hó végén esedékes lesz a műszaki vizsga is,de vhogy nincs kedvem a márkaszervízes díjakat kifizetni..."
összesen: 42890 Plusz külön számlán az M1, műszaki: 9550
Levegőszűrőt és pollenszűrőt én vittem, (m165le-től), azt tették be. Most van még az akció, az alkatrészárakból elengedik az ÁFÁ-t. Akartam volna egy hátsó ablaktörlőt, nem is lett volna drága, de épp nem volt raktáron. Így nem lett.
----------------------------------------
"Ezek az autómárkákra felcímkézett és ott megvehető bringák is extrém módon túlárazottak. Én is megnéztem ezeket a szép fehér (Eddie Merckx design,húha!),de sztem oktalanul nehéz bicajokat -amiket minden bizonnyal az Eu 1ik legnagyobb kerékpár "bérgyártó" üzemében Tószeg-en(Szolnok mellett) a Winora-Staiger üzemében követtek el- csakúgy mint a Merci,BMW,stb.,stb . címkéseket."
Én sem mondtam, hogy olcsó. Nem megvenni, megnyerni akarom. :-) Tószegen gyártják a Herculeseket is, arra elcserélném a Hondát. Mármint a biciklit.
-------------------------------------
"Ennyi pénzért persze sokkal jobb,könnyebb és főként a kiválasztott célra/profilra (trekk,cross,mountie,city,stb) alkalmasabb bringát kap6sz kerékpár-gyártóktól..."
Na igen, de itt add hozzá az exkluzivitást. Ez egy HONDA bicikli. Egyébként ahogy én néztem, trekking célra ebben nem találtam semmi kivetnivalót. Tökéletesen alkalmas arra, amire szánták.
-------------------------------------
"Megint más: miért is kell 40E km után cserélni a gyertyákat a Jazz-ben??"
Nekem nem cserélték, mert az utolsó (40e-s szerviznél történt) gyertyacsere óta nem ment a kocsiba csak olyan 22e km. Aztán azt mondták, felesleges, majd jövőre.
A különbséget majd a gyertyacsere után fogod érezni (olajcsere, szűrőcsere csak fokozza). Ismét olyan lesz, mint amikor a szalonból hoztad ki.
Technikai érv: Japán, Honda mérnökök szakmája a motor tervezés és építés, ha ők - hozzáértőként - azt javasolják, hogy 40ezrenként csere nyilván tudják miről beszélnek. A többi javaslatukat (olajcsere) is megfogadja az ember, nincs ok ezt miért ne.
Melyik autó az, amibe 80-90 ezret kibír a gyertya, vagyis akkor kell cserélni????? Érdemes időben újat rakni bele mert beéghetnek a szelepek....."asszem"
Hello! Mennyit pengettél? Én helybéli lévén vihetném ide és e hó végén esedékes lesz a műszaki vizsga is,de vhogy nincs kedvem a márkaszervízes díjakat kifizetni... Ezek az autómárkákra felcímkézett és ott megvehető bringák is extrém módon túlárazottak. Én is megnéztem ezeket a szép fehér (Eddie Merckx design,húha!),de sztem oktalanul nehéz bicajokat -amiket minden bizonnyal az Eu 1ik legnagyobb kerékpár "bérgyártó" üzemében Tószeg-en(Szolnok mellett) a Winora-Staiger üzemében követtek el- csakúgy mint a Merci,BMW,stb.,stb . címkéseket. Ennyi pénzért persze sokkal jobb,könnyebb és főként a kiválasztott célra/profilra (trekk,cross,mountie,city,stb) alkalmasabb bringát kap6sz kerékpár-gyártóktól... Megint más: miért is kell 40E km után cserélni a gyertyákat a Jazz-ben?? Nálunk 44ezernél járunk(ami persze még csak 10%-os "túlhordás"), és még nem érzékelek buta,hozzá nem-értő laikus lámerként indításkor,rugalmasságban ill.fogyasztás szempontjából hátrányos változást. Miért is ne bírnának 60-80-90E km-t ezek az alkatrészek,mint más autókban?
A középreállás tényleg nem tökéletes egyik jazznél sem (amiket eddig vezettem), de az egyenes futást ne keverjük ide! Olyan szempontból hibátlan. Ha egyenesbe állítom a kormányt, akkor az bizony egyenesen megy... Egyébként előbbi tényleg zavaró elsőre, de akár ki is lehet használni: kisebb ívű kanyart, ha ráfordítom és elengedem simán bevesz magától :)