Gyenge az angolom, lassan rágom át magam mindenen, időm meg nincs (a gyerek 2 éves :-)) Emlékeim szerint az is az okok között volt, hogy rossz útvonalon repültek, rossz völgybe fordultak be. Ez helyes, vagy csak a túl kis magasság és túl nagy sebesség játszott?
Máshol felmerült egy kérdés. Mi az emléketek egy régi tragédiáról? Valamikor 1980 - 90 táján egy Powler eltépte egy felvonó kötelét az Olasz Alpokban. Az áldozatok száma, a felelősök személye és büntije a kérdés. Kerestem, de nem találtam. Illetve az EA-6-ra túl sokat találtam :-) és :-(
>Egy olyan országban, ahol a legfelrengetőbb probléma az, hogy kivegyük-e a Union Jack-et a zászlóból, ...
Hát, ez már végképp OFF, nekem annyi... Azért egy ország zászlaja nem annyira egyszerű kérdés... Láttál már lyukas közepű magyar zászlót? :-) (Na, most figyelem a mesteri átkötésre:) Sydneyben ültem a repülőtér Olympia nevű lounge-ében és ... na, hát kortyolgattam. Felnéztem, a plafonról az 1956-os olimpiai résztvevők zászlói lógtak. Épp fölöttem a Rákosi-zászló...
Gondolkodtam, hogy szóljak-e. De mi haszna lett volna, akkor az volt a hivatalos magyar zászló. Kiváncsi vagyok, ott van-e még. Ha minden jól megy, idén decemberben megnézhetem.
Kösz, tényleg valószínűbb, hogy katonai gépen volt, és hogy a II. VH körüli időkben.
Akkoriban futószalagon képezték a pilótákat, és a technikával pótolták a gyakorlottságot (máshol is, már akkor voltak automata váltós Jeepek, a tehenészfiú is beült és egy-kettőre gyorsan ment vele).
Akkoriban a női pilótákat szállítógépeken használták, harcba nem engedték. Arra is jó volt a checklist... :-) (Bocs minden mai női repülőstől.)
Egy olyan országban, ahol a legfelrengetőbb probléma az, hogy kivegyük-e a Union Jack-et a zászlóból, vagy ne, ott bizony az ilyen Blikk/Havaria/MTI színvonalú újságírás piacképes dolog :))))