Keresés

Részletes keresés

tammia Creative Commons License 2010.04.01 0 0 240

Alice,

köszönöm a választ.

 

Szemészhez azért mentünk, mert a fiam bal szeme néha behúzott az orra felé. Nagyon ritkán és csak egy ideig, de jobbnak láttam, ha megnézi egy szakember. Azt állapította meg, hogy nem kancsal, bandzsa, de dioptriás és cilinderes.

Nem számítógéppel vizsgálták. Cseppentés is volt, utána mérte be, de azt is gép nélkül. Rendesen megküzdött érte, hog oda és addig nézzen a kicsi, amíg alaposan megkukkantja.

 

Remélem, hogy kinövi. A doki is mondta, hogy ez javulhat, a cilinder viszont nem.

 

Pénztárcámhoz mérten természetesen a legjobbat veszem meg, csak hát ha mondjuk legalább 20ezer, akkor már most be kell terveznem, mint lehetséges kiadást. De ugye, ha támogatják valamelyik részét a szemüvegnek, akkor azért lehetne spórolni, legalább ezen. A szemész az jó, jó hírű-nevű és a gyerkőccel is türelmesen, szépen bánt, viszont sztk-san nem rendel. Így azt a kört csak akkor vetném be, (nem nyúznám a kicsit feleslegesen) ha majd a szemüveg támogatottan olcsóbb lenne, mint egyébként.

Előzmény: AliceCsodaországban01 (239)
AliceCsodaországban01 Creative Commons License 2010.03.31 0 0 239
tammia, kancsal a gyerek? vagy mi miatt voltatok egyáltalán a szemészeten ennyi idősen?

a + 2.5 dioptria önmagában nudli, semmiség. Szinte MINDEN gyerek távollátással születik, ha műszeresen mérik. Az én lányom kancsalon (bandzsán - a befelé kancsalítás a bandzsaság, a kifelé kancsalítás a kancsalság) született, amiatt voltunk vele szemészeten, igaz nem 6.5, hanem 8 hónapos korban, és atropinos vizsgálattal +4 dioptriát állapítottak meg nála, és nekem is azt mondták, hogy ennek önmagában semmi jelentősége, nem ez a probléma, erre szemüveg se kéne, csak a bandzsaság a probléma. Nem is volt, mert miután megvolt a letakarás, meg műthető volt,és utána csak sima szemüveget kapott, kb 10 éves korára ki is nőtte ezt a +4 dioptriát.

Kérdésedre, hogy mennyibe kerül, hát, olyan 6-20 ezer ft körül számíts alapesetben. Kerettől függ. ha szabad ajánlanom, akkor ostornyeles keretet vegyetek majd ha kell.

Magánszemész sztk alapra nem írhat receptet. De a recept csak a dioptriás üvegre szól, meg a sima sztk egyenkeretre. Írhat receptet, de azt meg kell fizetni az optikusnál. Ha pénzkérdés, akkor vizsgáltasd meg a gyereket sztk alapon (időpontkérés stb), és akkor viszoynlag olcsón hozzájuthatsz egy sztk alapon járó dioptriás üveghez és egyenkerethez.

Általában azt szokták csinálni (felnőttek, gyerekek), hogy sztk alapon kérik a dioptriás üveget, és a privát izléshez a keretet (ami a drága).
Előzmény: tammia (238)
tammia Creative Commons License 2010.03.31 0 0 238

sziasztok,

remélem van még, aki jár erre.

Ma voltunk a 6,5 hós babámmal szemésznél, +2,5 dioptriás mindkét szeme és cilinderes is (1,5). Félév múlva kontroll és kiderül, kell-e szemüveg neki. Mondta a doki, hogy van, aki a 6 hósnak is ír fel, de ezt ő most nem látja indokoltnak.

Visszaolvastam a topikot, sok jó ötlet van, hogyan lehet megszerettetni a szemüveget a kicsivel. Viszont az anyagi részről nem sokat tudok.

Mennyire spóroljak rá, mibe kerülhet (oké, a felső határ a csillagos ég, nyilván, de mégis kb, átlagosan tudtok valamit mondani?)? Magánszemésznél voltunk, ő is írhat fel támogatottat vagy csak ha kórházi, sztk-s orvoshoz megyünk? Van-e erre egyáltalán támogatás, közgyógy? És azt bármelyik optikában megcsinálják?

Illetve milyen keretet, lencsét ajánlotok a tapasztalataitok alapján? Még mindig a Vuk keret és a korbácsszár az, amit kicsiknek ajánlanak vagy esetleg van valami újabb fejlesztés is?

Tudom, sok a kérdés, de abszolút nincs szemüveges a családban, nekem még azt is meg kellett néznem, hogy a +/-, az mit is jelent pontosan. Szerencsére eddig tök hülye voltam ehhez a kérdéhez, de szeretnék képbe kerülni és nem fűhöz-fához kapkodni, mire odakerülünk.

csengevagyok Creative Commons License 2009.09.16 0 0 237
Szia kicsinap, nem tudtam hogy ilyen gondotok van. Az en szememet gyerekkoromban rengeteget ragasztottak meg 2 mutetem is volt (talan 2 es 6 eves koromban) nagyon jol helyrejott. Most mas problema miatt hordok szemuveget.

Roland is orokolte sajnos, de nem annyira eros a szemtengelyferdulese mint amilyen az enyem volt. 4 hos kora ota hord szemuveget (most 20 hos) es ugy nez ki nemsokara nem lesz ra szukseg. Nagyon nehezen viseli el, a doki szerint azert is mert nem erzi a kulonbseget (ergo mar annyira jol lat).

Viszont nagyon zavartak az emberek, ismeros-ismeretlen lecsapott rank az utcan meg barhol hogy mert kell neki szemuveg, mert nem mutetjuk meg stb.
Előzmény: kicsinap (229)
kicsinap Creative Commons License 2009.09.14 0 0 236
Azért mert nem kell egész nap tapasztani, másrészt az összes doki megmondta, hoyg enm elég a szemüveget tapasztani, mert az alól kilát.
Az én lányomnak nem a szemmozgató izmaival van gondja, hanem az egyik szeme tökéletes, a másik pedig rossz.
Előzmény: AliceCsodaországban01 (235)
AliceCsodaországban01 Creative Commons License 2009.09.14 0 0 235
MIért nem csináltatsz egy sima műanyag ablaküveges szemüveget a gyereknek, amit letapaszoltok egy leukoplaszttal??? Neki is kényelmesebb lenne... az a lényeg, hogy a lusta szemet dolgoztassátok, néha nem is értem ezt az egészet.
Előzmény: kicsinap (234)
kicsinap Creative Commons License 2009.09.13 0 0 234
Nálunk pl. örök életű probléma, nem lehet kinőni az én lányom problémáját. Ez van. Vannak remek kontaktlencsék majd később.

Csak az agyamra megy, hogy havonta iratunk fel tapaszt, miért nem lehet a következő szemvizsgálatig elengendő tapaszt felírni? Ki a fene, aki ezzel vissza akarna élni, és a nem beteg szemű gyerekének otthon szórakozásból tapasztgatná.
Előzmény: AliceCsodaországban01 (232)
kicsinap Creative Commons License 2009.09.13 0 0 233
Közben mi rájöttünk a tapasztás nyitjára, mielőtt felragasztom két-háromszor ráragasztom a saját kezemre, akkor csökken a ragasztó erőssége. Eddig akár háynszor váltottuk ki a tapaszt mindig más típusú volt, most a legutolsónak nem olyan erős a ragasztója, ezt nem kell "előkezelni" így is könnyen lejön.
Előzmény: m.melus (231)
AliceCsodaországban01 Creative Commons License 2009.09.11 0 0 232
Hát az ilyesmi nem egy pár hét alatt megoldódó probléma, jó esetben pár hónap, rosszabb esetben pár év, legrosszabb esetben pár év+műtét (mint nálunk). és még utána is szemüveg, csak éppen nem takarásos. Az én lányom 8 hónaposan kapta az első szemüvegét (takart), aztán 4 éves korában műtét, és 12 éves korában került le róla a szemüveg is. Majd megszokod.
Előzmény: m.melus (230)
m.melus Creative Commons License 2009.09.11 0 0 231
Én úgy szedem le a matricát, hogy eláztatom vizes szivaccsal általában fürdéskor és miközben húzom le a megkezdett résznél, ahonnan már lejött ott nyomom rá és dörzsölöm a szivacsot a szemöldökéhez,mert nekem sem fáj annyira a szemöldökszedés, ha közben dörzsölgetik a bőrt.Nem tudom érthetően írtam -e le:-)))??
Előzmény: kicsinap (229)
m.melus Creative Commons License 2009.09.11 0 0 230
Sziasztok lányok!!!Van egy 17 hónapos csajszikám, 10 hónapos kora óta ragasztom a szemecskéjét felváltva.Tegnap elautókáztunk vele Szegedre, a Dr. Deák Andrea dokinénihez, és hát bejelentette hogy kapunk egy szemcsit,+tovább ragaszthatjuk!
El vagyok kenődve egy kicsit,de gondolom eleinte mindenki így volt ezzel.
kicsinap Creative Commons License 2009.06.12 0 0 229

Sziasztok!

Nem tudom olvassa-e még valaki a fórumot,de hátha. 1,5 hónapja tapasztjuk Ajna egyik szemét, napi 2-3 órára kell. Itthon szoktuk, ezt a feladatot nem bíznám az ovira. Viszont akár mennyire óvatosan próbálom leszedni neki, mindig húzza a kis bőrét, fáj neki. Mit lehet csinálni?

Amúgy eleinte szuperul vilselte, most egyre kevésbé, mindig mondja, hogy nem akar fél szemmel nézni, és egyfolytában kérdezi mikor vesszük már le. Nemsokára kontrol, akkor kiderül, hoyg meddig kell ezt csinálni, és van-e értelme.

Kicsinap

kicsinap Creative Commons License 2008.09.16 0 0 228
Előzmény: kicsinap (227)
kicsinap Creative Commons License 2008.09.16 0 0 227
Íme itt van ő, amint éppen bohóckodik.:-)
Előzmény: kicsinap (226)
kicsinap Creative Commons License 2008.09.16 0 0 226
Ajnáé amúgy nem korbácsszáras, de nagyon jól beállították, nem csúszkál, nem mozog, simán tud benne ugrálni is, a játszótéren is mindent csinál, sosem esett még el róla.
Előzmény: plüssribizli (213)
kicsinap Creative Commons License 2008.09.16 0 0 225

Szia!

Ajnának semmi gondja az oviban. Tavaly volt egy másik szemüveges kisfiú is, ebben a tanévben nincsen. Annyit kellett kérnem, hogy azért néha töröljék már meg a szemüvegét, mert mindig nagyon koszos szemüveggel jött haza. Ajna ugye tavaly májusban lett szemüveges, azóta egy van neki, nem lett semmi baja. Egyszer esett el az udvaron, akkor kicsit lekopott az egyik része, de nem feltűnő. A szeme azóta nem romlott, eleinte havonta, most negyedévente járunk ellenőrzésre.

Kicsinap

Előzmény: plüssribizli (218)
Beus79 Creative Commons License 2008.09.16 0 0 224

+2,5 cyl.  ez mit jelent ilyet nekünk is irtak?!

köszi:Bea

Előzmény: plüssribizli (215)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2008.09.16 0 0 223
Korbácsszáras és védőréteggel futtatott műanyag lencse - ha lehet a lencse ne sima üvegből legyen, hamar törik és szvsz. balesetveszélyes is.
Ha anyagilag megtehetem, én bizony egyszerre két szemüveget csináltatnék..
Előzmény: Angiszeged (217)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2008.09.16 0 0 222
A szemész optikus dolga megítélni, hogy a bandzsaságot milyen módon kell korrigálni. Ha a behúzás nem olyan nagy fokú, akkor igen! sikerül a sima szemüveggel is korrigálni, nopersze ez nem megy máról holnapra, ahogyan nő a szeme, úgy javul, hónapok, sőt évek alatt.

Tudod minden attól függ, hogy mi az ok. Ha a szeme nem jó, mert az egyik szeme jobban távollátó stb, akkor a szemüveg a megoldás. Ha a szemizmok lazasága a gond, akkor az operáció, ha meg az agyműködés zavara, akkor jószerivel hirtelen nem jut eszembe semmi, mert az a legrosszabb. De arra is van biztosan megoldás, ma már nagyon jó szemészek és neurológusok vannak a gyerekgyógyászatban. A kislányod képét nézve, nem olyan vészes a dolog, az enyimnek a csücsökig beugrott a szeme (neki 3 évi takarás után operálni kellett.)
Előzmény: gabi3 (212)
Beus79 Creative Commons License 2008.09.16 0 0 221

"Volt olyan akinek szemüveggel sikerült ezt korrigálnia?"

én is erre lennék kiváncsi,nekünk lányunknak a bal szeme húz be.

Esetleg tudtál azóta meg valamit,a doktorotok mit mondd?

Üdv:Bea

 

Előzmény: gabi3 (212)
Beus79 Creative Commons License 2008.09.16 0 0 220

sziasztok,örültem hogy idetaláltam!sok infót tudtam meg Tőletek,köszönöm!

-kérdésem,hogy a szemüveg hordását valaki gyerköce elhagyhatta már,-olyanokra gondolok,akinek kancsalítási gondja voltak-mennyi ideig kellett hordani?

köszöm,ha valaki ír!

Bea

bemiha Creative Commons License 2008.08.15 0 0 219
Szia!
Sok újat nem tudok én se mondani, csatlakozok az előttem szólóhoz, az oviban egyáltalán nem volt gond, és nálunk is mindig az előző szemüveg a pótszemüveg. Mi sem csináltattunk 2-őt először, ezt azért nem is annyira érdemes, mert igaz, hogy megvizsgálják alaposan a gyereket, mielőtt felírnának egy szemüveget, de még így is előfordulhat, hogy az "agy nem bírja el" azt a dioptriát, amire ténylegesen szüksége van, és akkor teljesen felesleges pénzkidobás a 2 szemüveg. Senkit nem akarok ezzel ijesztgetni, de előfordulhat. Persze nem akarlak befolyásolni, Nektek kell erről dönteni, én akkor csináltatnék esetleg pótszemüveget, ha már megszokta és hordja a felírtat.
Minden jót!
Júlia
Előzmény: plüssribizli (218)
plüssribizli Creative Commons License 2008.08.15 0 0 218

De jó, hogy válaszoltál, köszönöm. A korbácsszáras az a rugós fém? Vagy az csak régen volt olyan, változott esetleg azóta talán valami jobb anyagra?

Szóval az ovi nem gond?

 

Még érdeklődnék, hogy Kicsinapnál hogy alakult Ajna szemüveges karrierje az oviban?:) Érzésem szerint az én kislányom is hasonló vérmérsékletű, mint Ajna...

Kíváncsi lennék, hogy náluk mi a helyzet.

Előzmény: Angiszeged (217)
Angiszeged Creative Commons License 2008.08.15 0 0 217
Én mindenképpen a korbácsszárasra szavaznék ennyi idősen. Sokkal egyszerűbb!

Nekünk még soha nem voltunk gondunk a szemüveggel az oviban, effelől nyugi:)

Elsőre sem vettünk 2 szemüveget, de nem akarok ebben állást foglalni... Manapság akár egy teljesen új szemüveg is megvan 2-3nap alatt, addig akár egy másik szárral, bárhogy hordhatóvá tudják tán tenni a rossz szemüveget. Persze előfordulhat olyan, h nem, és akkor ciki, de 3 éves koráig nem hordott szemüveget, kimarad néhány nap, abból nem lenne gond, sztem. :)
Később mindig a levetett szemüveg lesz majd a pótszemüveg, nálunk legalábbis így van.
Előzmény: plüssribizli (213)
Angiszeged Creative Commons License 2008.08.15 0 0 216
ÓÓÓ, ezt csak most látom, ahogy feljött a topic, de széép ez a lány, Gabi:)))
Előzmény: gabi3 (212)
plüssribizli Creative Commons License 2008.08.15 0 0 215
Közben olvasgatom végig a topikot, szóval a kislányomnak mindettő +1 D, viszont mindegyik +2,5 cyl. Azt mondta a dokinő, hogy tuti az apja lánya...:)
plüssribizli Creative Commons License 2008.08.15 0 0 214

Bocs, benne maradt egy fölösleges "milyen"...

plüssribizli Creative Commons License 2008.08.15 0 0 213

Sziasztok!

 

Jó régen nem írt ide senki:)

 

Kislányom 3és fél éves lesz, most írták föl neki a szemüveget. Nagy meglepetés nem ért, mivel a férjemmel mindketten szemüvegesek vagyunk. Kislányunk már alig várja, hogy neki is legyen:)

Férjem felvetette, hogy csináltassunk rögtön kettőt (nem, nem vagyunk burzsujok:)), mert ha valami van az egyikkel, tudja hordani a másikat.

Ráadásul szeptemberben kezdi az ovit, nem is tudom, addigra meg tudja-e szokni.

Mi a véleményetek a két szemüvegről?

Továbbá azon is gondolkodom, hogy milyen korbácsszárasat vegyünk-e neki vagy simát? Viszonylag nyugis kislány, de nyilván, mint minden gyerek szokott szaladgálni, meg hát ugye az ovi. Vajon ott a többiek hogyan fognak rá reagálni? Nem fogják levenni róla?

 

Előre is köszönöm, ha válaszoltok.

 

gabi3 Creative Commons License 2007.11.10 0 0 212

Köszönöm az ötleteket.

A régi szemüvegkeret nyomta Kata orrát és a fülét. Az új remélhetőleg kényelmesebb lesz.

A probléma továbbra is megmaradt, behúz a jobb szeme.

Volt olyan akinek szemüveggel sikerült ezt korrigálnia?

 

régi szemüveg

 

 

új szemüveg
kicsinap Creative Commons License 2007.10.29 0 0 211
Attól mert jól áll, attól még lehet kényelmes, a kettő nem zárja ki egymást. És tévedsz, hogy az tetszik neki, ami neked, erről ódákat tudnék zengeni.:-)))
Előzmény: Törölt nick (210)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!