Vajon melyik a IX-es csonkavágány? A FEFAG ugyebár fafeldolgozó, de nem hiszem el, hogy az interspan fatelepének a vágánya lenne, hiszen azt aktívan használják, a teherforgalom nagy része tudtommal onnan jön :O
A lényeg: googleba beírod, hogy vásárosnamény iparvágány, a találati oldal közepén lesz. Hiába fogsz rákattintani, az ottani határozat listában már nincs benne (nem tudom miért), de a tárolt változata még megvan, ott pedig szerepel.
Üdv Zolas!
A 60,64 és a 65-ös vonal!!! topikon találsz párat, Globetrotter topiktárs igérte, hogy a www.tam-modell.hu honlapon a galériában lesz.
Mi Feked – Palotabozsok közötti szakaszt bejárását Április 6.-a körülire tervezzük.
MDmot3001
Korábban Kirándulás említette egy vásárosnaményi iparvágány megszüntetését / bontását, ma bukkantam rá a nkh honlapján lévő hirdetmények között erre:
KU/VF/46/4/2010 számú HIRDETMÉNY Vásárosnamény állomás IX. számú csonkavágányából a 16. számú kitérővel kiágazó Követeléskezelő Kht. FEFAG saját célú vasúti pályahálózat (iparvágány) bontási és az állomási biztosítóberendezés á . . .
Megnézni sajna nincs jogosultságom (be kellene jelentkezni, másként nem engedi), de ez a töredék is sokatmondó.
Semmi baj! De én is megjártam még tavaly a viaduktok helyét és fotóztam is a maradványokat, mindkettőét!
A kis viadukt esetében megtaláltam a két hídfőt és a középső tartópillért.
A nagy viadukt esetében csak az Abaliget felöli hídfőt találtam meg és az első tartólillért darabokban. Aztán eltévedtem... :((( Majd legközelebb megkeresem a túlsó oldal maradványait.
Ha jól emlékszem a képeim "NIDSZ" topictárs weboldalán megtalálhatók!
Szombaton Kimle - Novákpusztát néztem meg, sajnos nem túl sok leletet találtam. Egy átereszgyanús valamin és egy vasdarabon kívül semmi... valakinek esetleg van róla anyaga? Kárpótlásként egy járgány Kimléről... A-109.
Azt nem tudom melyik nyilású,még én is csak most fedezem fel a Mecsek vasútjait,de a völgy méretét nézve a háromnyilású lehet.A környék nyugodt,csendes,és nagyon szép,jelenleg fakitermelés folyik,de a favágók barátságosak.A megközelités jelenleg viszont csak gyalog,mert az úton csak traktor tud elmenni,helyenként,(a jelenlegi vasút alatti átereszben is)csak csobogó patakban,lerakott farönkökön lehet közlekedni.