Megoldódott a nyikorgó kerék problémája. A megoldásért a pont hagymatechnek jár. Meghúztam a küllőket és eltűnt a nyikorgás. Húh, de megnyugodtam... Most már az mp3-ból tudhatjátok, milyen hangot ad a nem feszes küllő. :) Köszi a segítséget mindenkinek! üdv: Gyuri
Shimano Deore (FH-M 530)-hoz keresek 9 sebességes kazettatestet, de ebike-on nem írják, hogy milyen.Esetleg ezek közül valamelyik? FH-M495 FH-M570, M752, M756
Épp most nézegettük mi is ezt a katalógust. Ránézésre elfogadható ajánlatnak tűnik, de persze jó lenne közelről is látni a cuccokat. (A rendes - nem akciós - katalógusban van mindkét termékről nagyobb fotó, nem akciós áron amúgy ez a cipő is 15, a pedál 12.)
Eddig semmit nem tudtam róla, most megnéztem a honlapjukon. Hát nem tudom. Az ára csábító, egy hasonló jellegű Shimano cipő 15, egy pedál szintén 15 ezer. Könnyed, nem túl intenzív használathoz jó lehet, de én nem mondanék nyugodt szívvel sem igent, sem nemet rá. Ha a tartóssága nem lesz jó, akkor megszívod. Ha meg mégis jó lett volna, akkor potyára költöttél egy márkásabb cuccra dupla annyi pénzt.
kivi! Az Intersportban reklámozott kerékpáros cipőről és kombi-pedálról mi szépet és jót hallottál? Érdemes megvenni? 15-ért a kettő. Hááát jónak tűnik, csak nehogy olcsó húsnak híg a leve effektus legyen belőle
Az Alivio jó lesz helyette, de monoblokk cseréjére szükség lehet. Most nincs előttem a biblia, de emlékeim szerint 113mm-es tengely kell az Aliviohoz. Ha a mostani ilyen, akkor jó, ha nem, akkor cserélned kell. Ha 115-ös van benne most, akkor akkor az még határeset, talán elmegy vele.
Cserélnem kell a hajtóművet, tizenéves Suntour xr11. 48/38/28-as, négyszögtengelyes. Jól gondolom, hogy egy Alivio FC-M411 jó lesz a helyére (ugyanaz a kiosztás)? Hátul 7-es sor van. Vagy érdemes egy új monoblokkra is beruházni?
Mit lehetne kezdeni azzal, hogy a centerlock- os agyon, lóg egy picit a tárcsa. Akárhogy meghúzom, mindig kilazul, és lötyög a tárcsa az agynak a kicsi barázdáin.
Hm... asszem most történelmet írtál, mert még nem volt példa itt arra, hogy mp3 alapján próbáljunk kerékpárt javítani. :-)))
Csak tippjeim vannak: lötyög a kűllőprizma (ha van), ha az agyon a tengelynél van porvédő gumiharang akkor az is tud nyikorogni (egy csepp olaj kell csak oda), hozzáér a gumi valamihez...
Szia Kivi! A kerékpár egy olcsó tizenezer forintos kerékpár. MTB márka van ráírva. Csak az első kereket akartam kicserélni, amit vettem bele, az pedig egy dupla felnis champion alloy rim kerék.
Az első villára rákötegeltem egy mp3 felvevőt és a nyikorgást rögzítettem, ha van kedvetek, hallgassátok meg. http://hogyorgy.atw.hu/nyik.mp3 Gyurinyikorgás mp3
Segítsetek, légyszíves. Vettem egy teljesen új első kereket a kerékpáromba. Betettem és az a jelenség, hogy ha ráülök a kerékpárra és megyek, akkor kissé nyikorog. Ha tolom, akkor nem, de ha tolás közben a kormányra nehezedek, már hallatszik. Mi lehet a rossz? Én tettem be rosszul, vagy meg kell kenni a csapágyat, vagy nagy baja van? Nehéz lenne visszavinni a boltba, mert neten rendeltem... Tehát ha kis hibája van, inkább megcsinálom.
...ha a középsőben van, akkor tudsz rajta még feszíteni. A bowdencsere is biztosan dob rajta, úgyhogy 2 darab ellenszered van a megoldásra...;) Fontos, hogy szimmetrikusan legyenek a féktuskó lyukakba dugva a rugóvégek (jobb és bal féktuskóban) és a finombeállítóval is játszani kell (ha állítod a fékeket), hogy tökéletes legyen a féktest szimmetriája...
Hátőő, levettem már a fékeket, meg is tisztítottam a villákat de nem igazán használt, a rugó pedig a középső lyukban van. De ahogy visszaemlékszem már próbáltam variálni hogy a három közül melyikben lenne esetleg jó de nem nagyon alakult, majd próbálgatom és valószínű veszek bovdent mindenestül.
A bowdencsere itt lehert hogy nem oldja meg a dolgot, úgy tűnik hogy maga a féktest mozog nehezebben a tüskéken, mint kellene. Kiakasztva jónak tűnik, de amikor a két féktest egymás ellen dolgozik, akkor már szorul. Le kellene venni őket a villáról megpucolni, és kis zsírral összerakni.
Kiegészítés az általad írtakhoz: a teflonos bélésű házat nem érdemes összekenni semmivel sem, a teflon amúgy is jól csúszik. A csőbe juttatott olaj vagy WD-40 viszont összegyűjti a port.
Nem jár a féknyereg a cucchoz, mert te döntöd el, hogy milyen féket akarsz használni. Épp ezért fékkar sem jár hozzá, hisz lehet hogy bowdnes fék lesz, de lehet hogy hidraulikus.
Bowden cserét javasolnék elsősorban. Általában ez szokott lenni a probléma. Érdemes kicsit jobb minőségűt venni teflonos belsővel (szinte már csak azt árulják) de így se fogod otthagyni a gatyád a boltban. Összerakáskor egy kis WD-40 se árt bele. A fékcsövet is ajánlatos kipucolni megolajozni. Ha kikopott a belső műanyag vagy elgörbült inkább ki kell cserélni. Kérdésem nekem is volna valakihez aki már látott ilyet: Ez megoldás lenne a tandemomba. Úgy gondolom. Csak azt nem tudom ehhez adják é a munkahengert illetve a fékkart?
Egy kélrdésem lenne, amihez a tanácsotokat kérném!
V fékem van és nem igazán működik összhangban, ugyanis ha kiakasztom akkor megítélésem szerint frankón rugózik mind elől mind hátul mindkét oldalon de ha beakasztom és a fékkarral próbálom, akkor nem ugrik vissza megfelelően a hejére álltalában az egyik vagy ritkábban mindkét oldal és a felnihez is hozzá hozzá ér enyhén ami érzékelhető és idegesítő is nem utolsó sorban lassító! Arra lennék kiváncsi hogy ilyenkor mivel lehet kiküszöbölni a gondot, én arra is gondoltam hogy esetleg bovden csere jó megoldás lehetne, ezt már mintha régebben hallotam is volna valahol?! segítségeket és javaslatokat köszönettel venném!
Mavic Crossroc UST kerékhez lehet még kapni küllőt? Sajnos a hétvégén az egyik hátsó elhalálozott. Úgy tudom, Neked ilyen van/volt. Vagy talán "bármilyen", nem Mavic küllő megteszi. Az ármérőt megmérni sajna nem tudom, csak a hosszát tudom, az 265 mm. Előre is köszi.