nekem nem volt long protokoll, de leírom amit nagyjából tudok róla, többiek javítsatok, ha tévedek:
a ciklus közepén kezded a szurikat decapeptyllel, ez leállítja a petefészkeket.
Kb. két hétig szúrod ezt.
A következő ciklus amikor kezdődik (ha menstruálsz, ha nem) akkor elkezdik a stimulálást (gonal és merional de lehet más is ezek helyett).
Közben néhányszor el kell menni vérvételre meg ultrahangra hogy megnézzék hogy reagálsz a hormonokra, hogy nőnek a tüszőid.
Kb. a 14. napon petesejt leszívás következik.
Altatáskor élvezd ki azt a néhány percet amíg lebegsz, az a legjobb az egészben.
Ezek után jön a legstresszesebb rész:
1. izgulás hogy hány termékenyült meg, és mikor teszik őket vissza és tudnak-e lefagyasztani
2. transzfer után meg mindennap várhatsz és elmélkedhetsz, hogy jó sok pénz és energia befektetése után vajon terhes leszel-e vagy nem.
3. még egy dolog: sok lánynak sikerül elsőre a lombik, és soknak nem.
Az első stimulálás arról szól leginkább, hogy az orvos megismerje hogyan reagálsz a hormonokra, miből mennyit adjon neked, hogy optimális eredményt érjen el.
Ugyanis mindenkinek más adagolás működik jól.
Ez kb. egy főpróbának fogható fel.
Ja és a long protokoll alkalmazásának az az előnye, hogy az orvos jobban kontroll alatt tudja tartani a folyamatot.
szia! a long protokollnál a stimulált hónapot megelőző ciklus 21. napjától kell már szúrni napi 1 szurit decapeptyl, menstruálni fogsz azért, ahogy pedig indul a ciklus utána 10 napig merional és gonal-f (ezek plusszban napi 2 db szuri - tehát összesen 3), aztán ovitrelle 1 db tüszőrepesztő (ez volt 2 éve nekem a long..., ma már lehet, hogy más a nevük, meg mindenki a hormonjaihoz képest más fajta szurit is kaphat, vagy más mennyiségben) a különbség a short meg a long között, hogy a short az adott ciklussal indul, ez meg az előző 21. napjától, kvázi leállítják teljesen a petefészkeket, hogy totál tiszta lappal indulj, ők manipulálhassák, amilyenre kell...
Elsőnek is azzal kezdem, hogy bocsi mindenkitől aki szoritott értem, de pénteken nem tudtam jelentkezni, egy kis müszaki hiba, na de nem ez a lényeg voltam uh sajnos nem lesz babánk legalább is most nem megszakadt a folyamat, ma reggel pedig már megis jött a kis piros , sajnos :(:( De probálom nem így felfogni ezt a dolgot, ami lehet hogy most egy kis lelkifájdalomtol való védekezés is, de nem tudom ugy vagyok vele hogy ez lehet hogy nem sikerült de egyáltalán ,az is csoda hogy magunktól lett egy pozitiv tesztünk, és ez jó mert azt jelenti hogy a szervezetem képes lesz és képes terhességre és tudom hogy sikerülni fog! Most folytatom tovább a fogyokurát további sportolás Húsvétkor hosszuhétvége meg a házasságunk frissitése aztán majd ujjult erővel megindulunk és egy pár honap mulva remélem sőt nem remélem tudom hogy én is azt írhatom hogy hurrá babánk lesz! Még mielött valaki félreértené mert a barátnőm azt tette nem azt mondom hogy nem vagyok elkeseredve , de igen megvisel de nem javitok a helyzetemen ha magamba roskadok, attol nem jön a gólya csak még rosszabb lesz! De ti ezt megértitek hiszen azt hiszem mi itt minden kis pozitiv eredménynek örülünk! Ezt csak azt tudja átérezni aki benne volt vagy sajnos benne van ebben a cipöben! Remélem ezzel a mondattal nem sértettem meg semmit!
Márti 81, Mártás,
Gratulálok nektek! Jó egészséget és boldog babóra,babókra várást kívánok!
Perika, jenci,
Nagyon édesek a babák! :)
Csoki ,Lachatte,Gina39,
Mi ujság van veletek? Bocsi ha irtatok, de nem volt időm visszaolvasgatni még! Gina Hogy bírod a cérnázgatást?
Az uj forumozoknak annyit üzzenék, hogy jó helyen vagytok nagyon jó és összetartó csapat amire szükségünk van!
Nekem mindig délutántól lefekvésig tartott a hányinger, azt hiszem 16 hetesen múlt el, szóval kitartás! Nem lesz könnyű, de a végeredmény miatt mindent elvisel az ember! Pihengessél sokat, és délután próbálj meg aludni egy nagyot!
Én még új vagyok ezen a fórumon, mi most kezdjük a lombikot a pesti Kaáliban. Valószínű hosszú protokoll lesz, leírnátok, hogy milyen lesz, hányszor kell menni stb.
Ma 7.napja, hogy szurkálom magam és kb. egy órája egyfolytában lüktet vagy mit csinál a hasam! Nem fáj semmim, itt rendezgetem a ruháimat és közben nevetőgörcsöm van mert olyan vicces érzés és nem hagyja abba... nem tudom mi lehet ez, na holnap rákérdezek a doktornőnél. Csak gondoltam hátha tapasztaltatok ilyet stimu alatt...
Segítséget szeretnék kérni tőletek! Végzős hallgató vagyok az egyetemen, és szakdolgozatomhoz volna szükségem a segítségetekre, melyben termékenységi problémákkal küszködő nőket és férfiakat vizsgálok. Az időm vészesen fogy, és egy tesztkitöltésével nagyon sokat tennétek értem. A teszt természetesen név nélküli, és fél óra alatt kitölthető.
A teszt női és férfi változata elektronikusan ezt a linket bemásolva elérhető: http://www.fw.hu/afms/teszt.html
Kérdés esetén pedig nyugodtan írjatok a medszakd@yahoo.com címre. Aki tud, kérem segítsen!!!
(Aki, már ezt megtette, látatlanul is, köszönöm!!!!!)
Kuzd valaki emelygessel,hanyingerrel?Mert en nagyon!Most oda jutottam,hogy mar semmit nem kivanok!Es folyamatosan emelygek,meg este is mikor lefekszem!Persze ez nem panaszkodas,mert minden tunetnek nagyon orulok!Csak a pocaklakoim fejlodjenek szepen!Ertuk mindent!
bocsi hogy mostanában sokkal kevesebbet jelentkezem, de kicsit be vagyok havazódva, ahogyan mindig.... de most valahogy még időzavarba is kerültem, és folyton rohangálok, de nem baj, mert legalább telik az idő és nem érzékelem a körülöttem lévő apró manókat, meg a gömbölyödő kismamákat, amikkel nap mint nap látok. :)))
Amúgy meg nagy kövezés folyik épp nálunk, szóval egy időre a szüleimhez deportálódtam, így az internethez való hozzájutásom is egy kicsit korlátozódik.
Gyors helyzetjelentés aztán megpróbálok visszaolvasni: a jó hogy magától megjött, a fura, hogy a menzeszem csak 3 napot tartott és alig érezhető volt..... A rossz hír, hogy a fészkeim még nem tökéletesek, így várni kell még egy hónapot....
de nem vagyok elkeseredve, mert addig legalább a lakásunk megszépül :))) és mire magamhoz térek addigra talán megjön megint....
most rohanok, de este megpróbálok visszaolvasni és jelentkezni,
addig is minden akciózónak hatalmas sok erőt és drukkot küldök, a beültetetteknek pedig rengeteg babaragacsot xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Csoki, Perika, nagyon köszönöm a drukkokat, bárcsak én is jó hírrekkel jöhetnék 2-3 hét múlva! Nagyon bízom benne, hogy idén tavasszal nekem is hoz valamit a gólya! :) Maximálisan pozitívak a gondolataim ez ügyben csak ne lennék ennyire bénázós, nem tudom hol jár az eszem, biztos a tavaszi zsongás! Ma reggel is alakítottam! Majdnem csak az oldószert nyomtam magamba, uccsó pillanatban vettem észre, hogy a por lemaradt...ÁÁÁÁÁÁ! Tiszta dinka vagyok! :)
Intézet: Kaáli Debrecen Diagnózis: Steli I., St.p.hysterosonographiam, Oligozoospermia max. (ez van a papíron) Eljárás: ICSI Embriótranszfer: 2010.02.11. (8,8,9) 2010.02.24.: HCG 284 2010.03.18.: egy ÉLŐ embrió 10 mm
Márti:) Gratulálok!! Üdv az ikeresek táborában, mert meg fognak maradni, csak erre gondolj, és vigyázzatok magatokra:)
Én annó a hcg mérés után, mikor megmondták, hogy valószínű két baba van, vettem két cipőt egy kéket és egy rózsaszínt és megszülettek a belevalók is:)))))
Örülök hogy ide is írtál! Mostanában nem sok minden történik velem azért nem írok! Egyébként szoktalak nézni skypon mert infóim vannak számodra! drukkolok a hétfői naphoz++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++Akkor utánna spontánkodni fogtok???????????????????????????????,
Csoki!
Végül is nem spontán ciklust nézünk hanem megpróbálunk most egy másik protokolllt!Ez az ultra Short! Egy ismimnek akinek szintén magas FSH-ja volt ezzel most 7 petesejte lett.Hármat vissza is kapott igaz sajnos nem lett belőle béby!veletek mi újság? Mikor indultok újra?