Nekem az idein volt a legjobb a terep. Tavaly nem voltam, azzal nincs összehasonlítási alapom. Így időterven belül szintén. Viszont otthon felejtettem a törülközőmet, csípte is a szemem a só
Ugyan már javasolta más is, de szerintem mindenképp térképest vegyél, amibe mondjuk bele tudsz dugni egy 1 gb micro sd-t is. És persze célszerű, ha ütés meg vízálló a szerkezet, ha túrázásnál szeretnéd használni. Az olahtamas által javasolt garmin legend hcx pl ilyen, vagy az egyel "nagyobb" vista hcx se rossz. Utóbbiban van elektromos iránytű meg barometrikus magasságmérő, a többi ua. Tegnap Gc teljtúrán pontőrködtem Vérteskozmán. Akik gps-el jöttek, azok nagyrészt letöltötték az ingyenes turatérképet a turistautak pont hu portálról, rádobták a szintén előre letölthető versenyútvonalat, aztán csak követniük kellett. Akik nem geocaching oldalról érkeztek, hanem teljesítménytúrás részről, azok bizony volt, hogy nem onnan érkeztek, ahonnan vártuk őket. Ebben állítólag az előttünk lévő ellenőrzőpont is ludas volt, de részleteket nem tudok.
csak még annyit: az előzőt (45-ös...) nagyon szerettem, a talpa kifejezetten jól kiképzett, alig csúszkál az ember. Több, mint 2500 kilin át nyomtam benne, amig
Tegnap a Téry túra után lóhalálában kellett vennem este egy új túracipőt a Hervisben, mivel az előző végleg megadta magát. Az új cipőm, akárcsak az előző
egy Salomon Compass. A legnagyobb kapható méretet vettem meg: 44.5, szemben
az előzővel, ami 45-ös volt. A felpróbáláskor ez a fél szám nem éreztette magát.
Ma be is üzemeltem a Bia 25-n, ahol sajnálattal vettem tudomásul, hogy ez a fél szám igen is számít, ezért, ha lehet, túladnék rajta. Utcára valószínűleg jó lenne,
de oda meg nem kell...
Azaz: eladó egy tegnap vásárolt 44.5-ös Salomon Compass túracipő. Bolti ára 13.999 (hervis.hu), én akciósan 9.999-ért vettem (akció azt hiszem holnapig van),
én 8.500-ért odaadom, akit érdekel (blokkal, fél éves garanciával). Természetesen egyeztetés után felpróbálható.
A Bián a legutóbbi négyből idén a legideálisabb terep, egészen különleges jelvény, elején haladva kevés ember, azok is majd mind futók. Találkozások a célban, B_feri, SC, Zsotyek, meg még többen, akiket eddig nem ismertem. Nagyon jó volt :) még vagy másfél óra a szintidőnkből hátra.
Kezdetnek, egy térképes, bővíthető memóriás, és érzékeny vevővel ellátott, Kb. eTrex Legend HCx. 55kHuf-körüli áron. Persze ennél olcsóbbat is lehet, de akkor komolyabb ismeretek, és feltétlen előre készülés kell a túrára.
Megint jó volt a Kincsem. Az erőnlétem (hiánya) miatt most fájt a legjobban, ugyanakkor a napsütés mindenért kárpótolt! Március 20.: rövidnadrág, ujjatlan póló, pirosra sült bőr, kis napszúrás! Éljen! A városban kissé csodálkozva néztek ránk, főleg a barátaink, akik táncóráról (amit én kihagytam) jövet pont ott szálltak a villamosra, ahol ücsörögtünk. Szerintük is megérte a táncot a túrára cserélni ma. Láttunk szamarat, öszvért, lovat, tyúkot, mangalicát (szőrrel, és nem csokival fedve), nyulat (gyorsat), őzet (gyorsat és lassút), szürke marhát (lassút és paprikásat) szarvast (éheset), gyöngytyúkot, kecskét, galambot, cicát, kutyát, struccot. Közülük néhányat meg is simogattunk. Sajnos, papagájt nem láttunk.