Hello! Nekem most lesz a 3. szezonja az említett Hankook-nak (195/50R15 méretben). Eddig kb 25e km-t zavartam le vele. Az autó egy 68 lóerős aszfaltszaggató szörnyeteg, nem vezetek gumigyilkos módra, így még alig kopott valamit (ha jól rémlik olyan 6.5mm körül van a profilja). Én elégedett vagyok vele eddig, baromi halk, sokkal halkabb mint pl. a téli Dunlopom (Wintersport M3) 185/60R14 méretben (bár annál nem csoda), vízen sem érzem gyengének. Szárazon is egész jól fog, megcsúsztatni nem nagyon sikerült még komoly kanyargós szakaszon. Számomra kiegyensúlyozottnak tűnik. A helybeli gumis (aki ezeket forgalmazza) szerint eddig jók a visszajelzések róla. Mondjuk ha most kéne vennem gumit, belevágnék egy prémium márkába, nem sok az árkülönbség...
Én mindenképp a Falken-t ajánlanám .Nagyon jó a tapadása.Az ár-érték arány egyértelmüen a Falken-nél a legjobb. Hankook-ból nem túl gyakran adok el. Igen számlaképes az ár
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Chevrolet Aveo-ra szeretnék nyári gumit vásárolni, a méret 185/60 R14. Két gumit néztem, az egyik Pirelli P6 Cinturato, a másik Fulda Carat Progresso. Melyiket érdemes a kettő közül választani, az árkülönbség nem túl jelentős, 1000Ft-tal olcsóbb a Fuldának darabja? Nem ez alapján döntenék. Ha valakinek van valami jó ajánlata ne tartsa magába :-)
Érdeklődni szeretnék a hozzáértőktől, hogy 54-es agyméretű felniből lehet-e 56,5-t csinálni. Gyári Opel felni, Corsa C-ra vettem használtan, de ez az adata nem stimmel. Ma derült ki, mikor fel akartam tenni. Pedig az eladó szerint Corsan volt. Szóval szerintetek lehet, ha igen hol, vagy adjam el? A választ előre is köszönöm!
köszi a választ. milyennek tartod ezeket a gumikat. Jelentősen elmaradnak a top márkáktól vagy ott már inkább a nevét kell megfizetni. Pl külföldi oldalakon nagyon jókat olvastam a hankook ventus gumijáról maga mögé utasítva a nagy márkákat. a Falkent meg ajánlották olyanok akik nagy gépekkel hasítanak és dicsérték ezeket az uj falkeneket. sazóval mi a tapasztalatod? ja és az általad adott árak számlaképesek?
Michelin Energy Saver H 20990/db Michelin Primacy HP V 21590/db Dunlop SPFastResponse W 18490/db Pirelli Cinturato P7 H 17390/db Pirelli Cinturato P7 V 19900/db Pirelli P7 V 17590/db Continental Sportcontact2 V 19990/db Kleber Dynaxer HP3 V 16290/db Uniroyal Rainexpert V 17210/db Falken ZE-912 H 16490/db
A H-s Pirelli Cinturatoból 4db raktáron, jövő hét utáni héten érkezik sok belőle, a többi raktáron. A Michelinekhez ajándék üzemanyag utalvány jár, garnitúránként 12000Ft.
Gumit szándékozok venni 205/55 X 16 méretben. Toyota Corollára kellene.
Két típust találtam amiről jókat hallottam de érdekelne mi a véleményetek ezekről ill tudtok e mást ami elfogadható árral rendelkezik de jó tulajdonságokkal.
Az egyik a HANKOOK VENTUS PRIME,
a másik: a FALKEN ZE-912
mindkettőről olvastam jókat és az áruk teljesen elfogadható.
Nektek mi a véleményetek? Előre is köszönöm a véleményeteket és segítségeteket. Esetleg árakat is szívesen hallanék hol tudom megvenni olcsón a gumit. A jövő héten aktuális a dolog.
stevie, astra, köszi a válaszokat, ami gyanus volt, volt benne távtartó gumi, de fotozva is így van, tehát skodán fenn volt ezaz amint húzom meg a csavarokat elindul fel, de nem akar felfeküdni rendesen :o( asszem eszterga...
Meg kellene mérni az felniközepet, az mindent elárul. Láttad ibizan azt a felnit vagy csak állitólag? Lehet 54es toyota, de lehet csak meg van ütve a kerékagy és amiatt nem megy fel. Probáld fel a hátára ha oda sem megy akkor eszterga, persze csak ha tuti elfér amugy a féktől....
létezhet, hogy más az agyméret? megoldás, köszörű vagy kuka ;o))
A Fabia és az Ibiza kerékmérete hajszálra ugyanaz.
A 0,1 mm pontatlanság inkább a felni hibája, ha egy olcsó alufelniről van szó, akkor nincs mit csodálkozni.
Ne próbálkozz egyedül, vidd el egy megbízható gumisműhelybe az autót, és vagy megoldják a problémát, vagy rávezetnek, hogy aki eladta neked, az miért adta el :-)
megállt a tudomány, tegnap fel akartam tenni egy ibizára egy 5x100as felnit, ami elötte egy fabia-n volt és elötte állítólag szintén ibizán, de nekem nem akar felmenni az agyra, olyan 0,1 mm lehet a difi, szerintetek lehet ilyen, létezhet, hogy más az agyméret? megoldás, köszörű vagy kuka ;o))
Dehogy! Meg kell venni a központicsavar kittet, és onnantól kezdve bármire mehet! :DDD
Amúgy a nickje alapján Pegora tippelnék, de ugye ez nem a lottózó, ahol tippelgetni kellene, célszerűbb úgy feladni egy hirdetést, amiben le van írva az is, hogy milyen autóra keresek és mit.
Amit megtudtam, az annyi, hogy nem szabad vegyesben használni.De ezt komoly autóknál olvastam, ahol gyakori a 200+. Szerintem kis libekergetőknél talán nem okoz drámát, de mindenképp hátra tenném.
Az igazi a párban lenne, de ezt neked kell eldöntened.