"Bartók egy zenei géniusz volt, mégis az emberek 95 %-a nem érti és nem szereti"
Ez persze lényegében igaz, de egy 300+ lemezes gyűjtemény magyar (és nem DJ) gazdájával szemben már azért reális elvárás, hogy 1-2 korongot neki is szenteljen, nemde? :)
Én ezzel úgy vagyok, hogy CD-t eleve csak abból veszek, ami LP-n nem hozzáférhető. Ennek amúgy két fő oka tud lenni: új a dolog, vagy bár régi, de ritka vagy nagyon gyűjtik. És így is van vagy 200 CD-m...
Természetesen igazad van. Senkinek nem kétséges, hogy Bartók egy zenei géniusz volt, mégis az emberek 95 %-a nem érti és nem szereti Bartókot. (ezt nagyjából Antal Imre mondotta volt)
Khmm. Igazán nem dicsekvésnek szánom, de van mit hallgatnom az elmúlt évezred terméséből. (kép készítése óta bővült vagy 300-al a gyűjtemény.) Egyébként mind gyári, nem másolt, hogy támogassuk a médiaipart is. :-)))
Vessél rám követ, de én a Lovasi Kossuth díját a díj devalválódásának érzem.
Sziasztok, kicsit kezdő vagyok a témában és előre is bocs ha már volt a kérdés de a keresőbe beírva sem lettem okosabb:D Van egy samsung gépem, ami végülis Pentax ist DL.....nemtudom a gyári mattüveg milyen, vagyis milyen tipus van benne, de pl találtam olyat h Li-80 tip mattüveg, ez mi célt szolgál h lehet cserélni?? mert én csak annyit találtam hogy: segíti a komponálást hát mondom köszi :D
1. apca 2. karera 3. Davidon 4. emyl 5. yopi49 6. gabor01 7. Ébri 8. viricsi (feltéve, ha nem épp a Mátrában röpköd) (a vakudiffúzor mindenképp kell Inzsellér kartács) :-) 9. BEE 80% 10. Inzsellér (csak most kerültem elő a Gaudi fotózásból), a hely le van foglalva 17 órától 11. Venyerin 12. nyunyuka (remélem, a melóhely nem kavar megint be...) 13. Sabat (a 13-as nem szerencsétlen szám, és az enyém volt előbb...) 14. Mercutio_ (kaptam egy kis kimenőt:) )
"...Bizonyítani egyszerű: láthatóan VAN zene, film, stb..."
Szerintem meg nincs.( tisztelet a ritka kivételnek) Ömlik a zenének nevezett sz.r a nyakunkba DJ. pöcsboytól, nézhetjük a sosemvolt fantasyfilmeket, az ócska szóviccekre épített vígjátékokat, a bárgyú, ostoba filmeket és ebben a szemméttengerben csak nagyritkán bukkan fel egy egy gyémánt, amit lehet hogy észre sem veszel, mert elfedi a szemét.
Huszonévre visszamenőleg alig-alig lehet felmutatni valami értékálló alkotást az audiovizuális kultúránkban, de még az irodalmunkban sem.
Az igényesebb "Kalózkultúra" manapság azért FLAC/APE formátumban nyomja a zenét...
Az LP-t pedig könnyű felismerni a sercegéséről:DDD
ON
csülkös pentax-fánk-klubbos meeting: (márc.26.)
1. apca 2. karera 3. Davidon 4. emyl 5. yopi49 6. gabor01 7. Ébri 8. viricsi (feltéve, ha nem épp a Mátrában röpköd) (a vakudiffúzor mindenképp kell Inzsellér kartács) :-) 9. BEE 80% 10. Inzsellér (csak most kerültem elő a Gaudi fotózásból), a hely le van foglalva 17 órától 11. Venyerin
12. nyunyuka (remélem, a melóhely nem kavar megint be...)
1. apca 2. karera 3. Davidon 4. emyl 5. yopi49 6. gabor01 7. Ébri 8. viricsi (feltéve, ha nem épp a Mátrában röpköd) (a vakudiffúzor mindenképp kell Inzsellér kartács) :-) 9. BEE 80% 10. Inzsellér (csak most kerültem elő a Gaudi fotózásból), a hely le van foglalva 17 órától 11. Venyerin 12. nyunyuka (remélem, a melóhely nem kavar megint be...) 13. Sabat (ha motoros idő lesz végre. vö: eső/hó)
Szimpatikusnak tűnik, keresgélek még valamit róla a neten, aztán lehet, hogy elviszem. Érdekesek a képek, amit első blikkre találtam... Hogy forog ennek a feje? De nem érdekes, biztos találok valamit róla.
Az "elég jó"t nem véletlenül tettem idézőjelbe! Hangmérnök meg terem meg számítógép :D ne viccelj! Ruhatárost nem akarsz fizetni? :D
Amúgy pedig amit arról írsz, hogy ahhoz mi köze a fogyasztónak, hogy a kiadó mennyit fog: A fogysztónak mindenhez köze van! Épp mint, hogy delfinbarát módon halászták e a halat a tányéron.
De az egésznek nem sok köze van a fotózáshoz, mert a pentaxos fotósnak jellemzően nem rengeteg Pistikével lesz gondja mint a zenésznek hanem kevés céggel. Illetve esetlegesen ugyanazzal az igényeséssel kombinált konkurenciával mint a studióknak, nem mint a zenészeknek.
Sziasztok. Már vakuval álmodom... Mert agyalok rajta, és nem értek hozzá. És drága. Brühühüüü. És most láttam egy 280T-t 17.000-ért. Nem akarok vele pénzt keresni, ritkán fotózom zárt térben, esetleg itt-ott deríteni... Szóval, kell ez nekem? Igazából 360 FGZ, vagy Metz 48 volt eddig képben, de használtan is ritka 40-50 körül, és nekem most annyim sincs...
1. apca 2. karera 3. Davidon 4. emyl 5. yopi49 6. gabor01 7. Ébri 8. viricsi (feltéve, ha nem épp a Mátrában röpköd) (a vakudiffúzor mindenképp kell Inzsellér kartács) :-) 9. BEE 80% 10. Inzsellér (csak most kerültem elő a Gaudi fotózásból), a hely le van foglalva 17 órától 11. Venyerin
12. nyunyuka (remélem, a melóhely nem kavar megint be...)
"A kézzel fogható, materiális javakra vonatkozó tulajdonjog egy változatát erőltetik erre a területre"
Mondjuk egyáltalán nem.
"a szerző, énekes, stb nevetséges összeget kap/kapott, miközben a kiadó, meg főleg a forgalmazó busásan keres"
Ez ugyebár a szerző és a kiadó egymás közti szerződésén múlik, és a világon semmi köze a fogyasztóhoz. Ráadásul az ún. szerzői kiadások nem az olcsóságukról híresek...
"Az egész rendszer szerintem inkább gátja a valódi alkotásnak, a tehetség kibontakoztatásának és szabad szellemi munkának."
Én inkább úgy mondanám, hogy nyilván beleszól ebbe-abba, de nem gátolja. Bizonyítani egyszerű: láthatóan VAN zene, film, stb.