először esetleg nézz utána miről is írsz... (bár nem pont Magyarország van a Digi nyaláb középpontjában, a tökéletes vétel itt is adott. Egyébként ne érjen meglepetés: az Amos műhold T-Home által használt nyalábjának sem Magyarország a középpontja, hanem Románia/Ukrajna... az antennát ígyis-úgyis jól kell beállítani)
Sziasztok! Több helyen is írtam hogy a DIGI egy rakás szar és csak azoknak való akik nem tudnak a minőségre költeni. A vétel szar ha a szél fúj már akkormis elmegy az adás ha tűz a nap még valamikor akkoris azt írja ki, hogy a vétel 10%. Ez egy rakás szar és felesleges rá költeni. Én most lehet bekötetem a T-Homeot. Egy ajánlat akiknek van UPC vezetékes KTV-je az a Digitálisra ha átvált sokkal jobb képminőséget kap de az probléma, hogy duplájába kerül. Sokal több tv csatorna van és a rádiók sem olyanok mint a Class vagy a Neo, hanem magyar pop külföldi pop stb. Ha az UPC-nél több csomagot rendelsz sokkal olcsóbb is lesz. REmélem segítettem és a legtöbünknek ez a véleménye. (ui.: A DIGI olyan műholdról sugároz ami nem kapja telibe magyrországot.) Laci 95
Felhívtam az ügyfélszolgálatot, erősködtek, hogy vihar esetén ez normális, mondtam, hogy oké, de pár csepp esőnél is ugyanez van, mire azt mondták, hogy küldhetnek szerelőt, de ha potyára jön, fizetni kell neki 2000 forint kiszállási díjat.
Valaki segíthetne....Négy éve vagyok a diginél,de mostanában bármilyen vihar vagy csak eső közelít már nincs vételem. A vételi szint 83%-os normál körülmények között.mi történt a digivel?
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Elég régen vagyok digi előfizető (kábeles DIGI+ és netes előfizetésem van), eddig nem is volt semmi problémám, elégedett voltam a szolgáltatásukkal. Eddig… Akkor kezdődtek a bajok, amikor létrehozták a DIGI+ csomagot (Sport1, Sport2, AXN, Travel Channel, Mezzo).
Ezek a csatornák az új csomag létrejöttével új frekvenciákra kerültek. Ettől a pillanattól számomra nézhetetlenek (zajos, zavaros, szemcsés). A Mezzo hiányát még el tudnám viselni, de Sport1 és Sport2 nélkül csupán fél ember vagyok. :)
Bejelentettem a hibám, ki is jöttek a szerelők, akik összesen mértek egy jelszintet, ami megfelelő volt és azt mondták nem tudnak a hibával mit kezdeni. Az új csatornakiosztással magyarázták, illetve azzal, hogy a digitális tv-m analóg jelet kap. Javasolták, hogy béreljek egy SD box-ot, azzal tökéletes lesz az adás. Na, nekem már ez sem tetszett, hiszen én anno szerződést kötöttem egy szolgáltatásra, amelyben minőségromlás következett be és ha – magyarul - vissza akarom kapni az eredeti minőséget, akkor vásároljak/béreljek tőlük egy digitális box-ot. Hmmm.
Ennek ellenére elhoztam az SD box-ot, de a legnagyobb meglepetésemre, amikor végigfuttattam egy keresést kb. 45 csatornát talált meg az eredeti 62-ből.
A DIGI+ csomagból egyetlen egy csatornát sem talált meg.
Ilyenkor mit tehetek? Szolgáltatóváltás nem lehetséges, ugyanis csak ők vannak jelen a házban.
Az általad említett adatváltozás bejelentő az alábbi miatt szükséges: a szerződés bármely adatában bekövetkezett változás csak írásban és mindkét fél általelfogadva végezhető el. (szerződésben szereplő adatot csak a másik fél tudomásulvételének igazolásával megváltoztatni.) A telepítés címének megváltoztatásáról készült jegyzőkönyv felvétele a következőt jelenti:
- bejelented a telepítési cím változását a 1272-n. (a DIGI-nek tudnia kell hol van a szett)
- a CC (call Center) felvesz egy munkalapot telepítési cím változásról.
-a felvett munkalapra kimegy a DIGI egy AT-a (AT= antenna technikus)
- felveszi a jegyzőkönyvön a telepítési cím változást (ez nem kerül Neked semmibe, mert nincs kiszállási díj)
- a munkalapot alárod Te és az AT egyaránt.
- a beküldött munkalap feldolgozásra kerül és ekkor megtörténik az eredeti telepítési cím módosítása az eredeti szerződésben.
Hát kb ennyit jelent ez a folyamat. Ez egyébként a szolgáltatónak sem öröm hogy így kell csinálnia (hiszen neki van egy ki nem számlázható kiszállása) de jogilag csak ezen a módon lehet a szerződés adataiban hivatalosan változtatni utólag. Ergó az a szolgáltató aki nem így csinálja - az követ el jogilag szabálytalanságot.
Segítséget kérnék, illetve elsősorban információt. Küldött nekem a Digi ilyen adatváltozás bejelentőt, mert változtak az adataim. Az van rajta, hogy telepítési cím változásakor hivatalos szerelő által készített jegyzőkönyvet kérnek. Namármost nekem ilyen nincs, mert úgy gondoltam, hogy 7 év VSAT telepítő oktató tapasztalattal a hátam mögött megcsinálhatom egyedül is a szerelést.
Az UPC Direct az Astráról a Thorra kölrözik. Májustól szerelők járják a vidéket, hogy átállítsák az antennákat. A maceráért cserébe az UPC 16 pluszcsatornát ígér + HD adásokat.
Félreértesz. Csak az M1 és M2 csinálja ezt, de az M2 nem mindig. Most pl. látszik jobb felül a csatornalogo és bal alul a 12-es karika, de amikor a Híradót adták, akkor "nagyított", tehát hiányos volt a kép.
Felteszem, lehet váltani a képméretezések között rajta, és nem csak 4:3 és 16:9 között.
A TV2 gyakran ad 16:9-ben, ha a tv-d fire van állatíva olyan beállításra, hogy mindig adja ki a kép teljes magasságát, és vágja le a két széléből ami emiatt lemaradna, azza ne nyomja össze a 16:9-es képet, akkor történik az amit írtál.
M1 és M2 képméret nem stimmel. A teljes képnek csak egy részét látom, mintha "belenagyítana" a forrásképbe a Digi. Mai példák: a Kékfényben M. Kiss Csaba nevéből az M. és a K bal fele kilógott a képből balra. A kép jobb szélén a "Kékfény" logoból hiányzik az y, kilóg jobbra. A Híradóban a feliratozások alatt a kép jobb szélén egy kis "Híradó" címke van, ebből csak a H van meg, a többi kilóg jobbra. A kép felső részén a csatornalogo nem látszik.
A többi csatornával ilyen gond nincs. Mi lehet a hiba oka?
Van egy eladó DIGI szettem, Hyundai beltéri+fej+tányér. Tökéletesen működik, de szolgáltató váltás miatt eladó. Ha valakit érdekel, dobjon egy emailt, mennyit ajánl érte. Győr mellett található a dolog, átvehető Győrben vagy Mosonmagyaróváron.
Ja,még valami!Ezen a duál beltérin miért nem működik a 9339-es szervizmenü? Amúgy HBO-t meg ilyeneket szeretnék nézni,amik 2 napig mentek a bekötés után.Köszönöm!
Sziasztok! Egy hete van digim,kényszerből köttettem be,ezt nem részletezem.Azt szeretném kérdezni,hogy "féllegálisan" nézhetek-e kódolt csatikat is?Biztos sokan megkérdezték már itt a fórumon,de megköszönném ,ha leírnátok,hogyan kell véghezvinni a keresést,vagy esetleg belinkelni azt az oldalt,ahol le van írva részletesen.Amúgy duál beltérim van infrával(vmi 7160na végű).Teljesen kezdő vagyok,remélem tudtok segíteni.Köszönöm
Nyilván arra értettem ami nem a Te tulajdonod. Ami a Tiéd azt nem kell leadni. A kártyát viszont nem lehet megvásárolni, azt mindenképp le kell adni. A kérdésből nekem az jött le hogy nála az eszközöket is vissza kell adni. (Egyébként a 10 kg súly alatti berendezés esetén az eszköz visszaszállításáról az ÜF-nek kell gondoskodni.) A szerelő által végzett leszereléskor pedig a kiszállási díj még akkor is jogos ha a berendezés egyébként még garanciaidős volt, mert a garancia is megszünik a felmondással.
Én majdnem felmondtam... költöztem, vittem a cuccot, felszereltem (ha már ez a szakmám, miattam ne fáradjon a szerelő...) az új helyen, aztán köttetni akartunk netet. A telefonvonal alapú szolgáltató azt mondta, hogy ő márciusig nem köt. Ezzel a mondatával tendert vesztett. A kábel alapú szolgáltató beénekelte a szánkba a TV-t is, ám legyen. Jöttek, kötöttek, hát az analóg kábeles adás úgy nézett ki, mintha a digis adás elé odahúztam volna a csipkefüggönyt. Sajnálkoztak, ajánlották a DVB-C-t. Kihozták, az már tudta ugyanazt, amit a Digi, de majdnem kétszer annyiért... igaz, így lehetett volna 60+ csatornám, de annyit nem ér. Net maradt, TV ment. A digis tányér meg üldögél szépen a kerítésoszlopon, tavasszal majd ások le védőcsövet a kertbe, addig elfekszik a kábel a hó alatt...