Nekünk először azt hitték, hogy gomba vagy valami más talán. Igaz mikroszkóp alatt csak is elhalt hám sejteket láttak. ( 2dokink is van egy helyen) A bűzmirigyünk rendben van. Így maradtunk az allergiánál és először heti egyszeri sampon és étel váltás. Ez jónak is bizonyult, de mostanában megint kezdi.
Sissyt én tk-val vettem, tenyészetre is megvan a vizsgánk, mert egyszer szerettem volna neki kölyköket, de valahogy sosem engedte a kanoknak az udvarlást, én pedig nem akartam erőszakoskodni rajta. Viszont olvastam már olyanról is, hogy ha nem ivartalanítjuk a nőstényt, akkor lehetnek bőr problémája is. Nem tudom erről halott már valaki?
Most nyáron még egyszer megpróbálkozom egy kandúr úrral, de ha nem megy biztos, hogy ivartalanítom, mert már 4éves és nem akarom tovább húzni, nehogy Sissynek valami egészségügyi baja legyen.
Sziasztok! Az én kutyim is korpás,és van még 2 nagyobb folt is a bőrén,ahol száradt egybefüggő,vastag bőrréteg van,mely körömnyi darabokban hámlik le.nem tudom mi lehet,hétfőn megyünk dokihoz.Volt már valakinek hasonló panasza?Nem tudjátok mi lehet ez?
Szerintem nyugodtan keverhetsz a tápjába csirkehúst. Mi a Flórának szinte naponta adunk a táp mellé főtt csirkehúst (főként mellet és combot). Igazából igényli is a kisasszony. Semmiféle egészségügyi problémája nem adódott még ebből és nincs elhízva. Egészséges, erős kutya.
Elvittük a dokihoz, aki jól átvizsgálta a bőrét. Akkor még nem volt korpás. Megvizsgálta a fülét, nem e gyulladt és a bűzmirigyét is, mert az is okozhat vakarózást, ha nem ürül rendesen és begyullad. Na Codynál a bűzmirigy is ludas volt, mert nem volt elég kemény a széklete és nem ürült a bűzmirigye. A tápváltással ez is megoldódott. Azt mondta, hogy kezdjük a táplálékallergiával. Azt ki tudjuk szűrni a kajájának megváltoztatásával. Azt mondta, hogy mindent, amit addig evett hagyjunk abba (táp, konzerv, rágókák). Akkor cseréltük a tápot Acanara, nem kapott konzervet és még a marhabőr rágókát is elvettük tőle. Persze beletelt egy kis időbe, mire változást tapasztaltunk, de minél jobban kiürült a szervezetéből a sok káros anyag, annál kevésbé vakarózott. Azt mondta a doki, hogy ha abbamarad a vakarózás szépen fokozatosan 1 - esével vissza lehet vezetni azokat az ételféleségeket, amiket kizártunk és akkor pontosan kiderül, hogy mi is a ludas. Mi nem próbálkoztunk, attól a három dologtól megváltunk és próbálunk úgy vásárolni, hogy kimaradjon a csirke, a gabona és a marha. Be vállt, mert elmúlt a vakarózás. Decemberben kezdett el újra vakarózni és akkor vettem észre, hogy kicsit szárazabb a bőre. az allergiavizsgálat több tízezer forint, ezért is ajánlotta a doki, hogy először kísérletezzünk a kajával, és ha nem az a baj, akkor gondolkodjunk a továbbiakon.
Tegnap fél füllel hallottam, hogy a Kék Duna rádióban beolvasták, hogy találtak yorkit. Hogy hol és milyet azt nem tudom, de a rádióban biztosan van több infó. Tel: 34 / 510-410 Fax: 34 / 510-411 INFO: 34 / 510-414 SMS: 06-20 / 20-22-777
Nekem Sissy nem viszketett, csak furcsa pörsenések voltak rajta, először nekünk is Nizoral sampon volt, attól nem múlt el, majd a Betadin sampont használtuk és végül a Virbac Allermyl sampon jött be.
Kicsit drága, de a 3samponból egyik sem olcsó. A Virbac-től gyönyörű szép fényes is a szőre.
Elvitük dokihoz ,hogy miért korpás és valami gombás fertőzése lett ugy ,hogy ki se vittük és akkor mondta hogy váltsunk tápot és kapot egy oltást.De azt mondta ,hogy ha előjöne akkor fürdesem 6 hétig heti 1 szer nizorálal.. Azota semmi baj. Tápokat probálgatam( Select gold , pro plan , Acana). Sammynek az acana jött be..
De minden kutyi más ... lehet neki nem az acna lesz jo és nagyon sok mindentől vakarozhatnak. alergia, kiszáradt bőr, fertőzés, .....
Olvastam, hogy soknál jelentkezett a korpa, és hogy a Dermilen sampon bizonyult a legjobbnak.Az érdekelne milyen gyakran fürdettétek a kutyikat, amikor korpás volt, és mennyi fürdés után lehet tapasztalni a javulást.Mennyi idő után tünik el a korpa véglegesen???
sziasztok! úgy látszik, zserbó minden probléma megoldását ki akarja velünk próbáltatni... először jött a szorulás, majd a harapdálás, csomó a nyakon, hányás, virágevés, most pedig a kakievéssel próbálkozott be... úgy tudom 1-2 emberkénél előfordult már itt. ananász hogy vált be?
tundibaby80: Cody ebben a hónapban lesz 11 hónapos. Egy lókötő, de imádjuk. ilyen volt, amikor megvettük most pedig ilyen
arlett023: Én például egyáltalán nem adok konzervet Codynak. Van több kutyatenyésztő ismerősünk, akik kapcsolatban állnak táposokkal. Ő tőlük hallottam, hogy a Pedigree is tele van növényi fehérjével, ami nem a legmegfelelőbb a kutyák fejlődéséhez, illetve tesznek bele olyan adalékanyagot, amitől a kutya szabály szerűen függő lesz. És persze az állatorvosaink sem igazán díjazták.
zsu826: Mi központi fűtéses lakásban lakunk és ilyenkor, ha fűtés szezon van, nagyon kiszárad a lakás, hiába a párologtató és más trükkök. Mi is rendszeresen elkezdünk vakarózni a fűtésszezon alatt, erre Cody is belekezdett ebbe. Említette ezt a szomszédasszony is, akik itt laknak és már tavaly télen is velük volt a yorkijuk. Codynak is kiszáradt a bőre, azért ajánlotta a doktornő ezt a sampont, illetve itt a fórumon is ajánlotta valaki, akinél bevált. Codynak táplálékallergiája volt, ami az RC - ben található nagy mennyiségű szójától és valószínű mellette a csirkétől volt. Akkor próbálkoztunk más tápokkal, de csak az Acana vált be, ami gabona és csirkehús mentes. Akkor abba is maradt a vakarózás.
Húslevest csinálok, abból a főtt csirkehusi. Nem eszi meg naturon a tápját. Napi kétszer adok neki kicsike adagot. Nincs az állatoknál fehérje-mérgezés? (mint az embernél?)
Sajnos az én kutyusom 2évesen allergiás lett, az RC-s gyógytápot utálta, így kipróbáltam az Acanásat, az tetszett neki, de nekem széklet problémám nem volt vele. Igaz már nagyon kevés tápot kap, utána néztem hogy lehet főzve egészségesen táplálni és többségében ezt alkalmazom
Miért kell hetente gyógysampont használnotok?Pro plántól is vakarózott?Na akkor kiváncsi leszek a Pamacsnál mi fog előjönni...valahogy ezekhez a tápokhoz nincs nagy szerencsénk :(
Acanával próbálkoztunk, de valahogy nem passzolt a kutyinak.Tiszta feketét kakált tőle, meg ráadásul meg is szenvedett vele, 5 napra rá meg nem is ette meg a tápot, megszagolta és ott hagyta...
Nem kaptad meg a csonterősítő nevét sem, meg a többit emilben????? :S Mellesleg én pedigreet és darlingot adok Montinak, de semmi baja és szereti is. Egészséges kutyus nagyon. Nem tudom a többségnek mi a baja vele. Sokan meg azt írják h viszketnek a kutyák más konzervtől... Mindegy én nem értek azzal 1-et hogy nem jó a pedigree!!!!!!!!!!A ruhásnak pedig küldöm priviben címét!!
:( Sajnálom a kutyust, nagyon remélem, hogy a becsületes megtaláló jelentkezni fog, bajai vagyok így a keresésben nem tudok segíteni.., de szorítok Nektek!!!