A blogomon megnézhetitek a kincseimet. Réka! Szívesen küldök csipkét, amint látod van elég. Annál is inkább, mert hétvégén kaptam egy halommal anyukámtól is:) Persze az ajánlat szól másnak is!
Hurrá! Köszi. Amúgy nem mardosott a kétely, szerintem késbe sem dőltem volna, ha nem ez a történet vége, csak egyszer ez feltűnt. Nem is kiabáltam azonnal a nagyvilágba, de most szóba került.
Bibis volt maga az anyag, mert a hajtás mentén megszívta a nap, és világosabb lett. Amikor szabtam a fonák oldal felől, akkor nem láttam a csíkot, csak amikor felvarrtam a lábat. Gyakorlatilag teljes hosszában ott éktelenkedett a csík, és így nem akartam forgalomba helyezni. A fiúk piszkáltak folyton, hogy fejezzem be, és ajándékozzam el, vagy tegyem fel a Meskára, ne szomorkodjon szegény a polcon. És a vásárlójának is egy ilyen egész láb hosszában éktelenkedő műtéti hege van. :)
Nem gyapjúval tömöm a fejet, hanem JYSK-es párnatöltelékkel:) A hajat rásimítom a fejére, az első réteget jól beledöfködöm, a második réteg pedig a frizurája lesz.
Nem tudom lehet, még beszerezni keresedésekben Haemopont? Szerintem érdemes lenne ilyen balesetekhez használni, kis vattát belemártani az oldatba és azzal megdörzsölni, ahol szükséges. Én ujjam is szita babavarrásnál. :(
Nem lehet gépben mosni... egybe van varrva a PIROS ruhájával... :(( A karja korrigálható egyszerűen, hisz csak újra össze kell varrnom a cérnát, nem hinném, hogy mármilyen gyerek ilyen irányű és erejű rángatásokat végezne még egyszer rajta.. :D
OKé, akkor most teszteltem a babámat és nem életképes ez a konstrukció.. :( (Bár nem tudom, melyik másikat küldeném be a mosógépbe.. :S)
A figurkás királylányt (vagy hasonlót) CAMEAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAaa fogja megcsinálni... hm... legalábbis előbb! :O))
Bár tegnap-tegnapelőtt 2 másikat készítettem, de nem mutatom meg, mert a kisfiam akarja üzemeltetni a Meskát... (majd utána megmutatom). A Drága vaterázik a mama neve alatt, több mint 100 eladást produkált és olyaaaaaaaaan cépeket írnak neki, hogy mennyire kedves, meg mennyire figyelmes.... meg miiiinden. Tiszta annnnnnyja ez a gyerek. :oDDD
Én is jártam már úgy... mivel allergiás vagyok minden hibára, megy a rongyoszsákba vissza. Amúgy pedig rájöttem, hogy meg kell csinálnom a babákat... aztán kicsit elrakni őket 2-3 hétre, aztán előszedni és már fogalmam nincs mi volt a hibája... és tökjónak látom őket. :o))
Az ötleteimet én sem tudom utolérni, de tegnap apukám bölcsen megjegyezte, hogy addig örüljek, amíg ez így van!:-))) PErsze az más kérdés, hogy van olyan, ami nem saját ötlet, de szeretném megcsinálni, meg van olyan saját ötlet, amit még nem merek elkezdeni... Én éppen még a (ön)keresgélés fázisánál tartok...:-)))
Io, nem tudom, mit lehet kezdeni a bibis babáddal... A vérre az azonnali tiszta hideg vizes mosás az egyetlen tuti módszer, vagy, ha már alattabb, akkor a jégkocka...
Azt nem tudom - mármint a címét, valami olyan, ami természetfilmhez hasonló, és rárajzolják ezeket a trilliket a rendes filmre... Még azt sem tudom, melyik adón ment...:-(((
Dobd bele egy kispárnahuzatba és a mosógépbe. Már semmit sem veszítesz. :) A karját cseréld ki és kész. Jobb ötletem nincs. A haja, ha mosható, tekerd fel és öltögesd össze. Ha nem mosható, akkor passz. :D
Köszi Julcsi - jövő hét végén már kipróbálhatom...:-)) Még nagyon bután hangzó kérdés: a baba fejét tömöd ki a gyapjúval, és azokat húzkodod ki, vagy rásimítod a gyapjút, és úgy szorkodod a fejébe... (bocsi, konkrétan hajkészítést még nem találtam a youtbe-on...(pirulós smiley a buta kérdésért))
Legközelebb maradjon az a folt, szexepilnek. A mostani foltos szakadt babához meg varrj egy szörnyeteg farkast, aki fel akarta falni. :) Menthetetlen? Nem tudod gépben egyben kimosni?
Szinte biztos vagyok benne, hogy a meskás lányé a baba, amit Violininél láttál, amit akár a Wampon is vehetett tőle. A Trilla babákat a hétvégi Wampon épp a mögöttünk lévő asztalon árulta a csaj, és tüneményesek voltak, és tényleg nem nagyobbak 15cm-nél. :o) Violini blogján a fotó azért csalhat, mert gyerekágy mellett lett fotózva. Legalábbis szerintem. ;o)
Amúgy már szerettem volna kérdezni tőletek: ha varrás közben megszúrjátok az ujjatokat mit csináltok? A munkán lévő folttal, és az ujjatokkal, hogy mihamarább lehessen újra dolgozni.. én gyorsan egy zsebkendőt szorítok rá, de ha sokat varrok egyszerre, szinte teljesen berepedezik az ujjhegyem, akkor bármelyik pillanatban vérezhet újra... A ragtapasz meg szinte meg sem marad ezen a részen ... Még a timsón gondolkodom, talán még lehet kapni a gyógyszertárban..
Nekem volt egy teknősöm, aki bibis lett, mire elkészült. Aztán hónapokig ült a polcomon, és plasztikázni akartam, de nem volt szívem bántani. Végül föltettem a Meskára akciós áron, leírtam mi a hibája, kiemeltem fotóval is, és megvette egy lány, aki már régóta kereste a tekimet, és képzeljétek, épp olyan sérülés van a lábán, mint ami a teknősén. Megtalálta a zsák a foltját. :)
A Trillák 15 cm-esek. Szerintem a Violinié nagyobb. Persze sokszor csalódtam már a méretarányokban. És nem mondtam, hogy csúnya dolog saját részre lemásolni. Nem ezzel van a baj. Illetve nincs is semmi baj. Megmondom mi játszódott le bennem. Megláttam ezeket az édes kis tündéreket, és szerelembe estem veük. És irgykedtem, hogy ezek nem az én agyamból pattantak ki. Aztán megláttam Violininél, és az jutott eszembe, hogy valaki más is csinált már ilyeneket. Nem tudom ki volt hamarabb, de sajnálnám, ha a Meskás tündérkék másolatok lennének. Mint ahogyan a másik belinkelt baba miatt is csalódott vagyok, mert hittem, hogy a készítő saját ötlete, de itt egyértelmű, hogy mi volt előbb. Egyébként én nem vagyok harcos ebben a kérdésben, mert minden sk alkotást nagyra tartok, függetlenül attól, hogy közzétett szm, vagy fotó alapján saját szm-val, de mégiscsak másolt figura születik. Mindig azt mondom, hogy lehet űberelni a másolókat is, és azután pampogni. De a korrektséget is nagyra tartom, és ha másolunk, akkor azt vállaljuk föl, ne ékeskedjünk mások tollaival. Egy link, egy hivatkozás, egy megemlítés és máris szebb színben tűnik fel a dolog. Különösen ha forgalmazni szándékozik valaki az ilyesmit.
Annyi saját ötletem van, előbb azokat szeretném már anyagba öntve látni..
ÉS egy kis siránkozás: képzeljétek, tegnap befejeztem egy babámat, amit eladásra szántam, már csak egy pici szoknyát kellett volna varrni neki. Ekkor észrevettem, hogy a könyökén van egy pici folt. Nem tudom, mi lehet, mintha ott erősebben kijött volna rajta a tea vagy talán megszúrtam az ujjam és egy picit véres lett?? (Eladásra blee...) Víz alá tartottam a karját, mostam, dörzsöltem, de alig lett halványabb.. Viszont annyira megdörzsöltem, hogy egy részen elszakadt a cérna és kibomlott a varrás.... abba kellett hagynom a folteltávolítást, radiátorra tettem száradni. Mosás közben vizes lett az arca is egy kis helyen, és most már AZ IS FOLTOS!!! :(((( Az a dög 2 mm-es folt meg ugyanúgy ott van.. MÉg decemberben kezdtem ezt a babát, a hajával egy csomót tököltem, emiatt sokáig nem volt kedvem befejezni.. s most meg a cél előtt... :( Szerintetek micsinájjjak??? :((
:) Én most jöttem a szomszéd néni lakásából, mindjárt felteszem a blogomra, mennyi csipkét gyűjtöttem és egy régi varrósdobozt, tele kincsekkel, amit még át sem bogarásztam. Azt mondta az örökös (aki hétvégén mindent a Vöröskeresztnek ad:S), hogy van valahol egy varrógép is...
De jó beszélőkétek van : ) Valahogy meg kellene oldani, hogy a gép hangosan mondja a hsz-t, hogy közben lehessen dolgozni. Én is horgoltam cipellőt, csak nem találtam hirtelen a videót, ezért nem pont úgy van, ahogy kéne. Most már újranéztem a videót is, a következő jobb lesz. Azért mutatom, főleg Pihének :), ugyanis alig több, mint 3 cm, ez talán nem nagy. Vettem gumis futtert a Minitexnél. Mindkét árnyalat tetszik, majd mutatom, hogy milyen lesz megvarrva.