Hihetetlen, kezdetben mennyi mellékszál, mellékszereplő, külső helyszín volt: riport, színház, más butik, más étterem, rendelő. Később a mellékszereplők gyakorlatilag szinte már csak azok, akiket Mágen éppen ment... ;-))
Ezt a kérdéskört vesézgettük a tavalyi ismétlés idején: valószínűleg a Ház tele van féreglyukakkal, amelyek a tér távoli pontjaiba repítik a teleregény hőseit. Csak ez történhetett Taki bácsival is.
Bár az is lehet, hogy az időközben felcseperedett és a szülői intelmekre kevésbé fogékony Vágási Matyi és gyermekkori legjobb cimborája, Pongrác úr az elkövetők!
Ilyen jelenet a későbbiekben nem lesz, hogy teljesen irreleváns mellékszereplő kölkére fecséreljék a forgatási időt, ami nem is biztos, hogy baj, azt már amúgy is tudjuk, hogy Bakonyi elvtárs egy vérgeci, tovább árnyalni a képét tök felesleges.
Jobb lett volna, ha a neveket nem felejti el már a kezdet kezdetén a Mester, mert Illés Karcsi például biztos, hogy más keresztnéven szerepelt korábban, mint ahogy Bakonyi tenyérbemászó kölke is, csak annyira nem vagyok azért mazochista, hogy vissza is keressem.
Az viszont érdekes kordokumentum, hogy mi volt Juli elképzelése a gazdagságról.
Mert hogy lakás, meg Merci, az még oké, de hifi torony, meg kamera???
Minek neki hifi torony? Soha nem hallgatott semmi zenét.
A kamera meg...
Nekem például most sincs, mert utálom, ahogy a végeérhetetlen családi felvételeket is, amiket ráadásul napokig vágnak a filmmesterek, hogy aztán legyen belőle valami olyan, amivel vallatni lehetne...
Nem tudná valaki megmondani, hogy mi a civil neve a mai részből az ószeres asszonyságnak,akitől Takibá varrógépet szándékszik venni???Köszönöm előre is!
Pont ilyen lesz a kutya abban a részben, amikor egy padon rosszul lesz a gazdi és senkit nem enged a közelébe; állatszelídítőt kell hívni, hogy Mágen menthessen. De még az is lehet, hogy ugyanaz a két állat.
jaa,nekem hiányosak az ismereteim :) én csak az "alaphörcsögre"emlékeztem,nem is értettem,h lett belőle több:) kár az elpusztult példányért,bár 10 db tuti nem kéne:) de ez a Jocó milyen alázatos Julcsival..szörnyű,sőt szomsza komformabban: rémes
A veszettség elleni oltás nem egyetlen, hanem egymást követő több oltásból áll. Ezenkívül "azokban az időkben" nem ment úgy, hogy most azonnal kell egy oltás, megvan, beadták és kész.ennyi volt.
Olvasva a blog.hu egy-két bloggerét jutott eszembe, hogy manapság, ha lenne szomsza, Lenke néni simán blogolhatna kopogtatócédula ügyben (na ja, az ő tudásával!), mehetne megint a tanakodás a következő témákban: "mi az a kopogtató cédula, mire jó és kinek adja .... (Taki meg persze nem értené) Mert a Szomszédok igenis korszerű! És a Szomszédok igenis élethű! :-)))
Igen,ez igy van. Julcsi egyébként abszolut szivtelen,egy cseppet sem állatbarát , a hörcsögöt is megszerezte,aztán csak úgy megszabadult töle,az,h vmk "megdöglött" mit sem számít, söt annál jobb..(talán a kutya ezt érzete,és igy figyelmeztette) A drága jó Lenkenéni, lantos u 8-i tündér szintén zenész..,jobb is,h nem ment vele a kutya az elsö részben. Na mindegy IRL nagyon nem bírom az ilyen embereket.
Ha arra gondoltok, amikor először bemondták, az lehetett valóban 4., mert nem szükségszerű, hogy Julcsit a saját házuk alatt harapta meg az eb. Amely részletet ma megint volt "szerencsém" látni, és persze megint nem értem, hogy a vérengző vadállat(???*) hogy kerülte ki a közte és Julcsi közt tornyosuló Kozma Jocót, és miért pont a kezébe harapott? Illetve, milyen már az, hogy Mágen hazasiet a mentőzésből leányához, de oltást azt nem hoz, azért még egy mentőorvosnak ki kell szállnia (körzeti rendelő meg hasonlók nem játszanak, mentőorvosnak alanyi jogon jár mindenhez, hogy mentő lássa el). Illetve, kiszáll Évike az ő oltásával, de mire olt, ha még várnak a bemondás eredményére? Vagy ha beoltották Julcsit, akkor mi a bánatos pékért telefonálgat haza (Etus szerint) Mágen öt percenként érdeklődni, hogy van-e már idegrángása Julcsinak?
*kikérem magamnak a kutya nevében is ezt a jelenetet, mert ez az állat annyira jámbornak és szófogadónak tűnt, hogy inkább kéne Etusra meg Mágenre szájkosár, mint rá, és inkább oltsák be Júliát veszettség ellen, mint ezt a tündérbogarat, aki ilyen lekushadva várta a gazdit...
Ebben a fejezetben HÀ véletlenül Lantos 4-et "adott a színészek szájába"...ilyen kutyatámadás IRL biztos nincs. De végülis ez IHÀL, azaz a HÀ univerzum,ahol a világon minden lehetséges.