Én egyszer fáztam rá. 7,1 - 7,2 körül szokott csipegetni a boci. Mire a kúthoz értem volna, lámpától lett volna 136 km... 134 - nél megadta magát... :/ Mókás volt... így utólag.
Én majdnem így oldottam meg...akárhogy húztam, nagyon rá lehetett gyógyulva, nem mozdult. Már föléálltam terpeszállásban, és húztam teljes nem csekély testsúlyommal, semmi. Semmiféle szerszámmal nem ment, csőfogó, minden volt már. Aztán leszabtam a műanyag habot róla szikével, és a megmaradt kemény műanyag csonkot megint csőfogóval lekínoztam. Szadista volt, de legalább lejött. Azóta meg ilyen csavaros szorítású gomb van rajta, meg sem moccant soha.
A clio-ban is ilyen ragasztott megoldás van...............csak még nem volt türelmem leszedni. A csomagtartóban már ott figyel az új váltógomb. Ideje lenne feltenni!
Azt nem tudom, hogy a Clio-ban is ilyen gomb van-e, de a Megane-ról több helyen is olvastam, hogy csak felfelé kell húzni, és előbb-utóbb enged... Bíztam az infókban, simán a gombot szorítva én nem tudtam elég erőt kifejteni, így fogtam két csillag-villáskulcsot, amiknek a fejét kétoldalt egymáshoz tudtam szoírtani, a rudat közéjük fogtam, ezt a "szerkezetet" már elég erővel tudtam felfelé húzni, hogy elengedjen a ragasztás.
Figyelem!: Nem árt a fejedet a művelet előtt a tetőnek támasztani, hogy ne járj úgy, mint én:D
Viszont érdekes hogy lejár az új. Én is cseréltem majdnem két éve az enyémben, de nem használtam semmilyen ragasztót. Az új váltógomb belseje kúpos kialakítású, a váltórúd szétnyomja ahogy lefelé nyomást gyakorolsz a gombra. Én gumikalapáccsal ütlegeltem meg, nagyon jól tart!
Ezek szerint a Dacia gombja mégsem teljesen azonos, tágabb lehet a lyuk átmérője. Pattex erősragasztót használj, amely a nyomás hatására köt egymáshoz, nekem nagyon sok helyen bevállt! Ezt le is tudod majd venni...
Lehet hogy nem értetted amire én céloztam, nem magával a pótféklámpa használata lehetséges-e hanem az hogy pl felirat látszódon benne amikor használom.
Megane II-ben leszedtem a váltógombot, mert kopott volt, helyette vettem gyári Dacia Sandero váltógombot, ami jobb is, mint a Megane-é ("gravírozott" számlap), meg árban is pont a harmada. Egyébként teljesen azonos az alakja, anyaga, a rúdra is pont ráillik, oldalirányban nem forog el.
Egy kérdés viszont felmerült:
Leszedni nagy nehezen sikerült az eredeti váltógombot, gondolom, ragasztva volt, mert mostmár ugyanúgy jár fel-le, mint az új, nem "tapad meg".
Tudja valaki, mivel érdemes az új gombot ragasztani/rögzíteni?
Valami olyan ragasztó kellene, ami azért rögzít, véletlenül semmiképp nem lehet letépni a gombot, de ha akarom, ismét leszerelhető.
Egyébként hatalmas köszönet a Megane Klubon található technikai információk rovatért. Most nyomtatom ki onnan a teljes felhasználói könyvet.
Olvastam a Megane1 hátsó pótféklámpa tunningról, ez jelenlegi jogszabályok szerint legális dolog Kresz szerint vagy nem? Ha megcsinálom én is a rendőr megbüntethet érte vagy sem?
Szombaton megadta magát apám autójában az akksi. Sajnos távol otthontól. Egy bolt előtt leállította, a következő induláskor már nem indult az autó, a műszerfalon villogtak a ledek, majd elment minden elektromosság. Kicsivel később a két hátsó ajtó zárja elkezdett berregni, ameddig le nem kötötték az aksit. Cellazárlat. Ez volt a gyári akkumulátorja, 5 éves. (MII 1.4 16v).
Veszek bele ma egy újat, Motrióst valószínűleg, 50 Ah-ás 10k. ;)
Köszönjük szépen mi is a tegnapi "kúl-túrát"!!! :)) Hihetetlenül tanulságos volt és nagyon megérte elmenni!
Elnézést kérek mindenkitől, hogy nem köszöntünk el, de meg tudom indokolni. Az volt, hogy a múzeumban észrevettük, hogy a kisebbik gyerek lázas. A család hamarosan kiszaladt a kocsihoz, én még kaptam egy pár percet az emlékparkban. Aztán én is leléptem és nem akartam senkit zavarni a búcsúzással, ugyanis a Tamás még mindig mondta és mondta.... Amúgy nagyon szimpatikus és felkészült volt! A lány is profi volt a múzeumban, de Ő annyira nem volt szimpi. A munkáját viszont tökéletesen végezte, ez a lényeg. :)
Köszönjük a szervezést és hogy ott lehettünk!!!
(most van időm bőven, mert egész héten én ülök itthon a beteg gyerekkel:(()
Először is elnézést kérek az elmaradt regisztráciüm miatt, hamarosan újra megcsinálom de akkor majd sikeresen.
A kérdésem az lenne hogy 1997-es Megane I (1.6 8V Classic RT Metilkék) esetében amikor a sárga fény kigyullad akkor még mennyi benzin lehet ténylegesen benne? Itt is él az a Renault szokás hogy kb onnantól számítva még kb 50 km van a kocsiban a tank kiürüléséig?