Bármelyik kékfrankosát. Az angoloknak főleg a 2008-as kékfrankos sillert, azt négy fontért már a polcra is lehetne angol-országban rakni. Szerintem ledobnák a láncot a sok hulladék rozéhoz szokott brit borissza :)
Javában benne vagyunk a 6. Budai Gourmet szervezésében, amit idén tavasszal már a budai várban rendezünk meg. Nagy örömmel fogadnék ötleteket, hogy melyek azok a kis kézműves pincék, amelyeket szívesen látnátok a várban, illetve akikről úgy gondoljátok, hogy megérdemlik hogy megismerje őket a nagyközönség. Szeretnénk a "gourmet" nevet ilyen tartalommal is feltölteni, hiszen nem mindig a nagy nevek adják a legjobb terméket, másrészt szeretnénk nekik segíteni a piacra jutásban azzal, hogy több tízezren megismerhetik őket. Nem akarom a topicot ezzel terhelni, de a www.budaigourmet.hu oldalon szívesen várunk ötleteket. A sikeres ötlet- és kontaktus - adók között belépőjegyeket adunk, Üdv Haris György
Nem sokat olcson. Keveset, de kulonlegeset, s helyi spec-et, ha lehet. Azert csak vorosre gondoltunk, mert jopar feheret arulunk. Voroset meg egyet, £3.99...
Hogy kit érdemes ajánlani az attól függ, hogy mit akar. Sokat olcsón? Keveset de különlegeset? Világfajtákat magyar köntösben? Helyi specialitásokat? A legjobb kérdés persze, hogy miért csak vörösbort? Elvileg fehérboros ország lennénk vagy mi :)
Mar probalkoztam ez ugyben regebben, de nem jutottam semmire, talan meg emlekszik ra valaki. Most uj fejlemeny van.
Mult heten a ceg vezerigazgatojaval beszeltem errol a temarol (6 ev utan eloszor lattam, nem surun beszelunk),
Meglatogatta ma az uzletunket (300km a fovarostol).
Elmondtam neki, hogy semmire nem jutottam a Kelet-Europas winebuyerrel az ugyben, semmi visszajelzes, stb. Kiadta ukazba az aruhazigazgatoknknak, hogy irjak egy memo-t, a,mit majd O tovabbit...Talan lesz belole valami.
Kerdes: Szerintetek kiket ajanljak Magyarorszagrol? S miert? Egy listat kene irnom magyar boraszatokrol, elerhetoseg, stb. S talan legkozelebbi magyarorszagi latogatasan lesz valami.
nÉrett szilva, feketebogyós gyümölcsök, pincészetre jellemző egyedi fűszeres-ásványos karakter, szájban telt, szerkezete érett tanninokra épül, beterítik a szájat, de savai kissé laposak. Sallangoktól, zavaró tényezőktől, de különösen nagy mélységektől és összetettségtől is mentes jól fogyasztható, egyedi ismertetőjeggyel is rendelkező tétel 5.5-6p
n
Weninger Syrah 2004
nSokkal komplexebb, szebben rétegekre váló illatvilág, benne érett feketebogyós gyümölcsök, földes-sós-avaros-fülledt minerális karakter, bőrős animalitás, kávé, fűszerek. Telt, vastag, bársonyos textúrájú korty, kerek, de mégis határozott savakkal, gazdag részletei összecsiszolódtak, élek nélkül, gördülékenyen illeszkednek, egyedisége vakon is felismerhető, a sor legjobbja, ahol a terroir egyértelműen uralja a fajtát. 7-8p
n
Feind Villa Quaiar Premium Shiraz 2006
nÚjviláginak ható fahéjasan szilvás buja illat, telt, nagytestű korty, gazdagon gyümölcsös, fa egyáltalán nem dominál, szerkezete viszonylag laza, picit lomha savai nem töltik ki megfelelően, egyébként nem túl hosszú búcsújában kissé égettgumis karakter érezhető. 5p
n
Peter Lehmann Futures Shiraz 2006
nIllatában az érett szilva mellett csípős, kissé technokolos karakter vegyül ,ami sajnos szellőzéssel sem szűnik meg teljesen.(másnapra azért majdnem teljesen) Szájban kiválóan felépített a korty, telt, az előzőnél kissé hűvösebb karakterű díszítések, feszes szerkezetét egyaránt alkotják érett tanninjai és szép ívű, dinamikus savai 5- 5.5p
2000 előtti Villányit szvsz ne, felejtős. Simán tarthatja még magát, de hogy nagy élmény nem lesz... Elég vicces, hogy ezeket még itt-ott nagy pénzekért árulják.
attól is függ kinek milyen célból adja... ha komolyat szeretne, esetleg Champagne-et javaslom, ott nagy év volt a 95.
1995 Champagne This vintage came as a welcome relief to the Champenois after the previous four vintages, which had been difficult, to say the least. Growing conditions were good throughout the summer, although there was some rain in September causing some rot to develop. The grapes were harvested in the second half of September and during October in predominantly dry weather. This was the first universally declared vintage since 1990 and many excellent Champagnes have been produced. At this stage the Champagnes are similar in character to the 1988s, with the best examples possessing marvellous ageing potential.
Február végén Balatonfüreden leszünk a hétvégén. Kb 50km-es körzetben hova érdemes ellátogatni ha netán borozni vágyunk? Nyilvánvaló, hogy télen nem az igazi a pince-feeling sem...
Müller Pince - Csillagvölgyi Villányi KF Selection '06: Kisebb pince nagyon korrekt bora, szép gyümölcsös jegyekkel, kis kordóval. A Selection szerintem ugyan enyhe túlzás, de ha nem lenne a korty végén egy kellemetlen kesernye erős 5p-t kapna, így a stabil 4p jár neki
Eszterbauer - Pinceátlag Szekszárdi Cuvée '07: Hátcimke szerint "a pince alapbora" 5 vörösborból összerakva. Ha alapbor hát sose legyen gyengébb alapbora egy pincének! Játékos, simulékony, sokszínű borocska, amiben volt egy egyhe "poros" ízjegy, de kis szellőzés után ez eltűnt. Nálam most ez 5p és csak azt sajnálom, hogy gyorsan elfogyott:D