Kézimunkázók tapasztalatcseréje,és még minta egyéb minden más...baráti kör.....légkör...csak kultúráltan kössünk,és ne egymásba...horgoljunk...de csak halkan..ne zavarjuk az alvókat..)))http://furgeujjak.atw.hu http://1evesforum.uw.hu/
Kedves GAGA50! Ez a sapka nagyon szép és különleges! Valamelyik oldalon már találkoztam vele. A tiéden is látszik, hogy jól fog ki nézni. Sok türelmet hozzá! Megkérdezhetem-e, hogy melyik oldalon található az eredeti?
Szép Napocskát Mindenkinek. Most van az a pont, amikor elegem van a hóból. Ahelyett, hogy horgolnék, havat hányok...már lassan szó szerint... Erre ébredtem....
Ekkorát kellett ellapátolgatnom...már kezdek szupi "badis" lenni ennyi erőkifejtéstől..
Van aki nagyon örült a friss hónak. Így reggelire nagyon fincsi...
Most megpróbállak Benneteket visszaolvasni. Nagyon szépeket láttam így "kutyafuttában".
Szedit99: A derekánál kezdtem patent kötéssel (2s2f), majd normál módon haladtam felfelé, körbe-körbe. Tehát mindig simát kellett kötni. A képen nem látszik ugyan de végig körben van kötve. Mint a garbónak a nyaka. Egészen a nyakkivágásig. Ezen a részen nem szaporítottam, hanem a patentminta után vastagabb tűre szedtem. Ez, és a sima minta adta meg a kellő szélességét. Az alja pedig úgy készült, hogy megfordítottam a munkát, majd horgolótű segítéségével felszedtem a szemeket és most már "lefelé" kötöttem tovább. Itt már szaporítottam, ezért lett hullámos szélű az alja. A mérete? Hát az nehéz. Lemértem a derékbőséget, próbakötést végeztem a patentmintával és ebből számoltam ki hány szemet szedjek fel. Nekem 200 szemből állt a patent.
A nyakmelegítő elkészítését itt találjátok: Kamasz fiamat is le tudtam venni egy ilyen sállal egyszerű fekete fonallal kötve. Egyébként eddig soha nem vett fel sálat.
A szőrös sálat nagyon egyszerű kötni. A színén simával, a hátulján fordítottal. A fonal szépen csúszik, jó vele dolgozni. Nem kell félni tőle! Mivel szőrös, nem mutatna benne semmilyen minta.
Szia Marika! Én tudom nagyon szeretek vele horgolni és én voltam az első vevőjük Idáéknak. Először csak minta volt és az alapján rendeltem és nem bántam meg.
Kedves Izisz1! Nagyon csinos a mellényed! A derekánál fogyasztottál is, vagy csak a patentrész szűkíti? A nyakmelegítő is nagyon jó. Kettőt is kötöttem az egyik unokámnak, de nem akarta, hogy gombolós legyen. Leírnád a méreteit? Hátha megtetszik neki, ha készen látja. Én is kötök most egy ilyen "szőrös" sálat. Nagyon jó kötni, és haladós. Magamnak kötöm, jó hosszúra.
Köszöntöm a fórum tagjait, és kéréssel fordulok hozzátok: Piros horgolt szivet rakott fel valaki, a másik alkalommal pedig fehér és piros szivek voltak felrakva, ezeknek a leírását kérném, vagy a képét, mert elfelejtettem elmenteni és most nem találom.
A tulajdonos engedélyével szeretném meghorgolni az unokám részére, aki ajándékba szeretné adni.
Sziasztok! Végre én is mutathatok valamit. Most lettem kész a mellényemmel. Kissé rövid lett, de ennyi fonalam volt. A nyaksálat még a tél kezdete előtt kötöttem. Nagyon praktikus, nem "hull" az ember arcába, ha fúj a szél, vagy lehajol, vagy éppen biciklivel teker. Ezt a sima sálat Brazilia color fonalból kötöttem. Nagy sikere volt a családban, több színben is meg kellett kötnöm, nagy volt a kívánságlista. Még van egy mellényem félkész állapotban. Valószínűleg ki fogom kérni a véleményeteket, ti hogy csinálnátok a nyakát. Sajnos kínai leírása van a lelkemnek, ezért csak a rajz alapján dolgozhatok, ezért nem egyértelmű. A gyönyörű hajócsipke készítéséért még mindig irigykedek. Egyszer nekiállok én is!
Olvastam egy kicsit . FPÁRDUC! Nagyon szép lett a bagolykád.Én nem is tudom mikor jutok oda. Majd csak haladok a horgolássokkal is már. NENCA! nagyon szép lett a sálad.GYÖNYÖRŰSÉGES! KARPAMER! Ugye? Sikerült meg bírkózni a telefon beállításával . CSIPKEMARIKA! A te sálad is nagyon szép lett . ANDUS! Itt i s az eső esik már. GAGA! Szép lett a Te bagolykád is. Jól meg kutyultam kevertem a hsz-emet,de csak ideértem:-)
Szép kreatívkodást mindenkinek! Most lett kész egy új polcszegély a gyermekszobába. A mintája saját kitalációm. Az volt a szempont, hogy hasonlítson a másik csillagos szegélyhz és ne legyen túl időigényes az elkészítése, mert a szegély kb. 2,5 m hosszú. polcszegély
Szép napot mindenkinek! Itt nagyon szúszik az út.sok helyen nincs is eltakarítva ami az éjjel esett:-( Elhalasztottuk az orvoshoz való menetelt. Azért mutatom amivel készen lettem az ananászost/ananász-ananász hátán/. Ma úriasszony vagyok:-))))))))))))))) én meg végzem a többi munkát,meg majd horgolhatok is:-)) A kisfiam főzi az ebédet. MÁJUSKA MARIKA