Pannónia, a "magyar legenda". Ez a topik kapcsolódik a Pannónia motorkerékpárok topikhoz (http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9049017) Itt főleg olyan információk, hozzászólások találhatók meg, amelyek Pannónia tuningolással, versenyzéssel kapcsolatosak. Magas szintű szakmai ismeretek, trükkök, tippek. Csak haladóknak :-) !
Egyhengeresre jó lehet a Dellorto PHBH 28 körtolattyús karburátor? Korrekt cuccnak tűnik. Esetleg próbálkozott már valaki síktolattyússal Pannonián? (Pl.: Mikuni)
Hali mindenkinek. Én is most jöttem be hólapátolásból. Kilátástalan.
Csináltam szögesgumit, próba még nem volt, mert elölre még nincs.
Yetin tavaly voltam , kétszer is Elősször meg utoljára. A felszerelésem nem alkalmas ilyen futamokra. A negyedik kör után nem fogott a fék , gondoltam én. Pedig csak az ujjaim fagytak el. Nézőnek lehet hogy elmegyek.
Egyellőre hátsó kereket keresek. Találtam is a neten de még nem realizálódott, egy dobfékes DT 125- öst néztem ki.
Ebben igazad van, de a cross motor vezérlése, ( főleg a power nélküli cross czetkáé) más mint az utcára gyártott testvérei. Szinte csak magas fordulaton húznak, de ott aztán keményenn. valamint a fokozatok között is kicsi az áttételkülömbség ami miatt nem lehet nyújtogatni mint egy utcai gépet. Nekünk soxor széttépte a sokkal erősebb gyári kereket.
Nem a fére gondoltam a Jaffa agyba kis háromszögek csatlakoznak, A falvastagság ezeken a pontokon kb 5-5mm es, a czetka ereje ezt úgy széttépi mintha szalvétából lenne. Valamint a küllők nem elég ferdére vannak fűzve. Az ilyen erős motorokon a lánckerekek az agyhoz csavarral vannak rögzítve, A sportmotoron néhány ezer forintért tudsz szerezni használt cross kereket, azok ugy vannak fűzve hogy bírják ezt az erőt. Egy krosszmotor másként adja át az erejét mint egy utcai, hirtelen és nagy nyomatékkal. Az áttételek között kicsi az áttételkülömbség.
Találtam a PROX katalógusban 35x42x20-as méretű tűgörgős kosarat, amit a főtengely alsó csapjához lehet beépíteni. A Pannóniákban 35x42x18-as van.
A kérdésem annyi lenne, hogy ha mondjuk 18 széles helyett ezt 20 mm szélest bele lehet-e építeni úgy a hajtókarba és a főtengelybe, hogy károsodás ne történjen? Működőképes lenne ez a dolog?
Mert másfél órán keresztül böngésztem a neves gyártók katalógusát és szinte mindenki 35x42x20-as méretben árul...
Elöl Yamaha cs1 kétkulcsos, asszem 170-es, hátúl a jaffa elsője, az kisebb de az is kétkulcsos. Mz felnik, eggyellőre, aztán ha megérdemli Akron, vagy DID, stb. Sajnos az igazság prózaibb, ilyen van. Leltem egy cikritót is , eredeti. Cikra még nincs, de már ráz, biztató. Remélem a 6voltos trafó jó hozzá, az volt a vázon kettő is.
Ugy tudom a gyujtást ennél fix értékre lehet csak állítani, pontosabban nem ismerem. Ha jösz 8.-án itt lesz a Majoros Sanyi neki ilyen volt a 125-ösén megtárgyalhatod vele a témát!
A blokkot nem tudod hátrább húzni? Hogy a lánckerék közelebb legyen a villa forgáspontjához. Látom még van mit fürészelni rajta!
Szia Jóska . Ezek a számok tényleg emberesek, ha ennyit tudna meglennék elégedve. Bizakodom. Ez a motoplat gyujtás, csak gyujt, vagy mozog is? Mert ha fix , akkor megoldom egy Boschal. Ma a középvonalat kerestem a lánckerekek miatt. Még nagyon rút szegény.
Az előző képhez itt a gyári táblázat. Elvileg ennyit tud. Ne izgulj lesz benne erő, lehet hogy le is dob. Jó lesz ez így ha kész lesz akkor meglátod mit kell módosítani!
Igen?hódmezővásárhelyen.Mint hogy Benyhe Jani bácsi és Borka Jani is. Benyhe Jani bácsi annak idején Jawa crossal nyomta,akkor hagyta abba amikor bejöttek a Czetkák.a Jawa főtengelye nehéz volt,ezért kitalálta hogy lekönnyíti,úgy jobban vette a fordulatot.Ilyennel ment anno: http://kellymotodepoca.com/images/Jawa_250_Cross_57.jpg
Volt gyárilag Czetka krosszblokk membránnal? Mert jó pár éve Técsy Sanyi bácsinak (aki pár utcányira lakik tőlem) volt egy olyanja,azzal indult egy old boy versenyen.