Na az már viszont baj. A szivatónak 1300-1500 környékéig el kéne tuszkolni.
A képekkel helyben vagyunk. A termosztát viszont a motor átellenes sarkán van, ezzel zavarodtam össze. Ja. Tehát a 2 közül az egyik megy az óraegységedbe, a másik pedig az ECU-ba.
Húzd le a lambda szondát, nézd meg, úgy mit fogyaszt. De így már sanszos a vízhőfok szenzorod is.
köszönöm a válaszodat. a használtautón találtam és 414i-nek írják: http://www.hasznaltauto.hu/auto/rover/414/rover_414_i_klima_honda_motoros_sedan-3573282 A Csonticarról csak olvastam, tapasztalatom még nincs velük kapcsolatban. Persze autószerelői átvizsgálás nélkül én sem vennék autót, de főkéép a Roverrel kapcsolatos tapasztalatok érdekelnének, mert a totalcaron azt olvastam, hogy drága a szervízelése a nem olcsó alkatrész ár miatt. Egyébként szegedi vagyok és itt találtam még egy Rovert: http://www.hasznaltauto.hu/auto/rover/214/rover_214_si-3109196 Csak kár, hogy 3 ajtós, igazából 5 ajtós érdekelne.
412i-t nem is gyártottak tudtommal (és a google sem tud róla), elég lomha kis autó is lenne, szóval ha jól emlékszel, akkor a csonticar-ról már neked is van elrettentő tapasztalatod. :)
a 214 nagyon jó autó tud lenni, nekem is az van, de nagyon meg kell nézni vásárláskor, én alapvetően csak úgy veszek használt autót, hogy megnézetem egy szerelővel, akiben megbízok. Itt a fórumon is tudunk ajánlani pár (rover)szakértő szerelőt, ha nincs ilyen ismerettséged.
Szóval vannak alapvető hibajelenségek, amit ki kell szűrni, illetve szerintem bármilyen használt autó vásárlása esetén úgy kell nézelődni, hogy a vételáron felül maradjon pénz pár dolog rendberakására, arra azért lehet számítani az első hetekben/hónapokban. A békásmegyeri csonti-car-nál láttál 412-est? azért azt megtekinteném.
Ha 414Si-t találsz, azokról hasonlókat tudok mondani, mint a 214-ről.
tudom, hogy az nem 414 a képen, de uez van nekem is a 414-ben, csak nem tudtam most lefényképezni. Nekem egy '97-es 414 i van 16 szelepes motorral, és ugyan így néz ki az egész, mint azon a képen, amit belinkeltem. Még a szenzor is barna színű. Az ECU meg MEMS 1.9. De itt egy másik kép, amin talán jobban látszik az egész:
Egyébként nekem még hideg indításnál se megy fel 1000 fölé az alapjárati fordulat még most a nagy mínuszokban sem.
Lehet, hogy aztán semmi baja azon kívül, hogy nem mutatja a hőmérsékletet, csak sokallottam azt a 12 litert. Meg nem tetszik az a benzinszag a kipuf felől, de lehet, hogy csak nem szereti a hideget, sose volt még 0 fok alatt.
szeretnék autót vásárolni, és kinéztem egy Rover 214Si-t és egy 412i típust. Mivel nincs tapasztalatom a Roverekkel kapcsolatosan, de nagyon tetszenek, szeretném megtudni mennyire drága a fenntartási- és szervízköltsége, milyen az alkatrész ellátottság és ár, mennyire megbízható autók. A 412i Budapesten van a Csonticar-nál, akiket nem ajánlotok itt a fórumon. Előre is köszönöm a tanácsokat.
Én nem akarlak bevinni az erdőbe VALAKI JAVÍTSON, HA NEM JÓL EMLÉKSZEM!!!, de a hűtő visszatérő csöve, rácsatlakozik egy öntvényre, miből oldalra és felfelé kiáll 2 szenzor. Az egyik az műszer, a másik az ECU és szerintem az ECU kapcsolja a ventillátort. Ha nincs folyamatos 1500-ös alapjáratod, akkor viszont elvileg jó a szenzor, mert a szivatót is vízhőmérséklet alapján kapcsolja a computer. 900 környékén kell lennie üzem meleg motornál.
Na igen, meg a megfelelő helyigényről :) Azért ilyennek asszem nem állok neki a ház előtti parkolóban :D Majd pesten a biztonságos udvaron/garázsban :)
Most legutóbb városban 12 litert evett meg 100-on. A kipufogóból érezni a benzinszagot. Alapjárat stabilan 1000 környékén áll. Hogy bemelegszik-e rendesen, azt nem tudom, mivel a vízfokmérő meg se mozdul, de ha a fűtést rányomom, akkor jön a meleg szépen. A szivatót még nem néztem (nem rég vettem, egyelőre csak ismerkedem az autóval, az eddigi autóimban meg nincs számítógép, ami bekavarna). Egyelőre a hőgombákról annyit tudok, hogy van egy a termosztátnál (ECT), ami alapján a vízfokmérő is mutatja a hőmérsékletet, meg van egy kapcsoló, ami a ventillátort kapcsolja. Hogy van-e több, és az hol van, azt nem tudom, bár láttam egy képet, amin volt még ezeken kívül ECT A meg B, de arról nem tudom, hogy az az 1.4-es benzinesre vonatkozik -e.