Keresés

Részletes keresés

dodomami Creative Commons License 2010.01.23 0 0 31509
monkat

Nem akarom Poppyt védeni, de Ő eddig is így írt.... S eddig nem zárták ki miatta...
Előzmény: monkat (31508)
monkat Creative Commons License 2010.01.23 0 0 31508

Nem azzal van baj ami írsz, hanem ahogy írod!

Egyébként az utolsó előtti mondatodban írtak anno nekem is szemet szúrtak.

Előzmény: Törölt nick (31505)
netszkvid Creative Commons License 2010.01.23 0 0 31507
Off,
Jo hogy szoltal tenyleg ritkan nezem :-)
Valaszoltam is, csak gyozd olvasni :-)

ON
Előzmény: illdii (31501)
liviedi Creative Commons License 2010.01.23 0 0 31506
Moni!

Senki nem tamad es nem szamoltat el! Kerlek most csak arra gondolj, hogy a jovo hetet valahogy tuleld!!!!! Ez most a legfontosabb!!!! Neked is es a picinek is! Aztan meselj mi volt! En csak azt szeretnem mondani, hogyha nem kapsz minden kerdesedre valaszt, akkor mi itt vagyunk!!! Mi vegig csinaltuk amin most keresztul fogsz menni!!!

Latod, van aki minde kerdesere valaszt kap, es voltunk sokan akik nem!!! Ezert ha gond van, MI tudunk javaslatokat tenni a merre tovabbhoz!!!!! Tanacsokat adni, de nem "eszt osztani"!!!!!

Előzmény: Ladanyinemoni (31504)
Ladanyinemoni Creative Commons License 2010.01.23 0 0 31504

Kedves bogtim, poppy, és mindenki, aki engem támad!

Tisztában vagyok vele, hogy poppynak 2 koraszülött kisfia van, azt is tudom, hogy kecskeméti! Nem vonom kétségbe a tapasztalatát, és senki másnak sem! Én is egy vagyok a hajóban, aki örül ha kap segítséget, és annak is, ha jó híreket hall más babájáról! Ugyan úgy szorítok minden gyerkőcért, mint a sajátomért! A problámám, csak az, hogy rosszíndulatú volt poppy hozzászólása, ami rosszul esett, és szerintem nem én vagyok egyedül, akinek feltünt a kukacoskodás! Azért írok erre az oldara, hogy megosszam én is a jó híreimet veletek, és halljak a babákról, meg ha tudok, én is segítek másoknak! Szerintem ez így van! Önérzetes ember vagyok, nem tudom magamban tartani, ha úgy érzem ok nélkül bántottak! Szeretem megbeszélni a dolgokat, hogy ne maradjon senkiben tüske! Sajnos mi nem állunk anyagilag olyan körülmények közt, hogy bárhova el tudjam vinni kisfiam, erőfeszítés nélkül, de a körülményekhez képest mindene megvan, és megpróbálunk neki mindent megadni! Biztos mindenki így van ezzel! Szívesen fogadom a jó tanácsokat és a véleményeket, jót is, és rosszat is, de poppy kritizált azért, mert nem hordom árt Heténybe a kisfiam, Helvéciáról, autó nélkül! Szerintem senkinek nincs joga elszámoltatni engem, se mást! És az a hozzászólás, igen is elszámoltató volt! Könnyebb lett volna   megszervezni a Hetényi Dévényest mint a Margit kórházat? Ő honan tudja nekem könnyebb -e?! Igen is fel vagyok háborodva! Így mostanában senki nem ........

Hát ennyi!

Ez is egy vélemény! Az enyém!

Előzmény: bogtim (31489)
Ladanyinemoni Creative Commons License 2010.01.23 0 0 31503

Szia!

Köszönöm én is hogy leírtad a tapasztalatodat, és véleményedet, nagyon sokat segítettél, most már tudom Hétfőn ire számíthatok. Ezt a vasfegyelmet már mi is átéltük Mátéval, Mikor visszafekhettem hozzá augusztusban, akkor 5 hét volt, mire hazahozhattuk. Fél óra volot az etettés, és abba kellett mindennek beleférni. ha nem fért, bele a büfi, beültették a gyereket a sarokba, és kigajtottak benünket! Mindegy, majd kibírjuk ezt is! Gratula a jó hírekhez! :)

Előzmény: eolga (31496)
illdii Creative Commons License 2010.01.23 0 0 31502
eolga, ezek szerintem csodálatos hírek, tekintve valóban, hogy honnan indultatok. Nagyon erős kislányotok van:)
Előzmény: eolga (31499)
illdii Creative Commons License 2010.01.23 0 0 31501
off
netszkvid kedves, írtam neked tegnap az itt megadott címre, nem sürgős egyáltalán, csak azért szólok, mert hátha nem használod esetleg azt a címed, csak tudj róla:)
on
Előzmény: netszkvid (31493)
szambea Creative Commons License 2010.01.23 0 0 31500

Eolga!

Örülök,hogy nem mondtak rosszat.Vagyis amit eddig nem tudtatok.

Én pont emiatt félek,mert sok újat hallhatok mert az itteni dokik szerint minden rendben van a gyerekkel.Jó volt már aki azt mondta sose lesz olyan mitn a korrigált kortársai.De az csak egy doki volt,igaz neurológus főorvos.

Ott meg az első vizsgálatná lazt mondták ki kell zárni,hogy nem-e értelmi fogyatékos.

A merevségről annyit írok neked,hogy Zsombinak a keze és a lába nagyon merev volt,mintha ki akarnám törni a kezét oylan érzésem votl öltöztetéseknél.

Én masszíroztam,tornáztattam meleg vízben is a angykádban éls a napi 1-2tornának köszönhetően mára 2hónap alatt kinyújtja valamelyest a kezét és a lábát is.

A középső fiamnak Szabinak volt agyvérzése ő utána merev lett,bal oldalát enm használta.7hósan volt 3600g és nem figyelt,nem fogott nem forgott csak feküdt...

11hét intenzív napi 2szeri torna+megfelelő tápszer mert neki a tejallergia is baj volt utána javult.Később csinált mindent de sokat javult.

Gyógytornában nagyo nprofik a Budai gyerekkórház rehabilitációs osztályán is!Mi ott voltunk novemberben a picivel is a sima tornát ott tanítottá kmeg nekem és 2éve Szabi fiamat is ott hozták helyre.

Előzmény: eolga (31499)
eolga Creative Commons License 2010.01.23 0 0 31499
Lilla állapota:
Jó híreket kaptunk vele kapcsolatban. Illetve úgy is fogalmazhatnánk, hogy nem találtak nála semmi olyat, amit ne tudtunk volna, amire ne számítottunk volna. Az eredményei jók lettek: az EEG hullámok minden egyes tapancsnál szabályosak, az agyi ultrahang elváltozást nem mutat, a hang-EEG szintén szabályos, a szeme rendben van, a figyelme, a koncentrációja az életkorának megfelelő, epileksziára utaló jel – görcsölések nincsenek. Úgy tűnik az agytörzse rendben van, nincs értelmi fogyatékosságra utaló jel. Az oxigénhiány egyértelműen a merev izomtónusaiban jelentkezik, főleg a nyak és a háttartásában. A dokinő szerint mozgás problémái lehetnek a későbbiekben, ha nem foglalkozunk vele. A konzultáción úgy magyarázták nekünk, hogy ezeket a mozgás problémákat 2-3 hónapos korig a csecsemőknél nagyon jól lehet korrigálni a tornával. Az összeállított gyakorlatok pontosan az a célja, hogy ingerelje az agynak azon részét, ami most nem dolgozik.
Mi most nagyon bizakodunk Lilla állapotával kapcsolatban, úgy érezzük, hogy kezdünk kimászni a gödörből. Reméljük, hogy ezek a merev izomtónusok tényleg szépen javíthatók tornával. Bizakodásunkhoz az is hozzá tartozik, hogy mélyről indultunk és szép lassan kaptunk a pozitív híreket. Lilla három hete 2-es Apgar értékkel született; nem sírt fel és sötét lila színe volt; 3 napig hűtötték az intenzív osztályon, ahol nem sok mindennel biztattak; két hete az első MR eredmény középsúlyos érintettséget igazolt, amiből akár súlyos irányba is elmozdulhat. Tehát nálunk innen indulva egyértelműen nagyon pozitív, hogy csak izomtónus problémák vannak.

Mi is tervezünk menni még más fajta foglalkozásra is: Dévény, más neurológus is. De azt már most látjuk, hogy vegyíteni a foglalkozásokat nem fog menni, valamenyik mellett előbb vagy utóbb le kell tennünk a voksunkat. Szvsz: a napi 6x torna nem reális. Beszélgettem benti anyukákkal, volt aki már az első gyerekével végig csinálta. Napi 3x-4x sikerült kivitelezni a tornát és így is javult az állapota a gyereknek.

Ui: nem vagyok "Margit-rajongó", szedán úgy jöttem haza a kórházból, hogy pénteken akkor is hazahozom a gyereket, ha még tovább kéne maradnunk. Tehát hangsúlyozom, nem értek egyet maximálisan a margitos etetéssel és vasfegyelemmel. Utólag -itthonról, nyugodt körülmények mellett - sok mindent már jobban elfogadok és megértek. De ha újra kéne csinálni, háááát.....

A beszámolót azért írtam, mert olvastam, hogy a közel jövőben többen készülnek a kórházba illetve anno, amikor én próbáltam infokat szerezni, sokat számított, ha találtam bejegyzéseket.

szambea Creative Commons License 2010.01.23 0 0 31498

Sziasztok!

Eolga!

Nagyon köszönöm,hogy leírtad ezeket.

Mi az életünk első 76napját ilyen szigorban töltöttük Miskolcon a koraszülött osztályon.Nem fejhettem csak kézzel a gyerek mellett,nem tehettem tisztába,nem öltöztethettem.Nem vihettem itthonról tejet.Ahoz is külön engedély keleltt,hogy napi 1szer mehessek,mert itt az volt,vagy ott vagy hajnali5-este8ig vagy nem is mehetsz.3óránként szigorúan 1óra volt amit bent lehettem kb 30fokban,egy szál bugyira kellett vetkőzni,felvenni egy elől vágott lila köpenyt+rá a zöld köpenyt.

Ha kérdeztem a gyerekről még én éreztem magam kellemetlenül,mert nem magyaráztak el semmit sem.Sőt ha nem kérdeztem nem is mondtak semmit.

Az anyatejet  semmibe se vették,mert voltak nővérek akik elmagyarázták mennyivel jobb a gyereknek ha tápszert eszik.

Én ragaszkodtam hozzá,hogy szonda után mikor már ehet az ciciből legyen és ne üvegből.Na hagy ne mondjam,hogy 3an álltak felettem nővérek persze,hogy úgysem fog sikerülni,mert Zsombinak még szopóreflexe sincsen.Erre elsőre 20g-ot szopott.A végén a 40-50adagjára szopott 70-80at.

Voltak akik tartották a vasfegyelmet,de votl aki megmondta,hogy 40az adag de ő 70et is ad ha éhes a gyerek.

Volt,hogy emg votl beszélve hogy megyek 11re szoptatni erre már fél11kor beszondázták tápszerrel,pedig mindig bőven hagytam ott tejet neki.

Szemműtét előtt a szemésszel nem is beszélhettük,azt se tudtuk mi ez és miért van.Annyit tudtun kha enm műtik megvakulhat.

A műtét után este 10kor a Pestről hozott szemész magyarázta el,hogy mi is ez az egész szembetegség.Neki volt ránk ideje energiája.Ez is hozzáállás kérdése csak.

Most is azért emgyünk,mert bízom benne,hogy ott mondanak valami egyértelműt,mert itt az a szokás Miskolcon,hogy amíg nem látszik,hogy sérült a gyerek addig nem fejlesztik.

Tudom,hogy mindenki másképp éli ezt meg,mert egy koraszülött baba nagy teher lelkileg egy családnak.Így érzékenyebbek vagyunk.

Szerintem a szoptatás vagy a fejés is mindenkinek egyéni döntése kell legyen.Én most szoptatok először pedig 3.baba.

Szerintem itt senkit nem vezet rossz szándék,csak segíteni akarunk egymásnak csak így leírva sokszor a jószándék is "észosztásnak"tűnik.

Előzmény: eolga (31496)
rollller Creative Commons License 2010.01.23 0 0 31497
eolga, azt ertem, h torna-napirend fontos, de a "szigoru etetesi rendhez" azert nem kell egy korhazi drilles betanitas, hidd el, a szigoru etetesi rendet a babak tobbsege (nem mind, tudom, de a tobbsege igen, foleg a kisebb sulyuak, akiknek meg nagyon gyorsan urul a pocakjuk) egesz remekul beallitja maganak +- feloraval (az en gyerekemet mas ok miatt kellett kvazi etetesi rendben etetni, felebredt o heti 1-2 kivetellel a megfelelo idopontban, tehat ebreszteni nem ebresztettem, de ha szegeny negyed oraval elobb ebredt, h en befejeztem volna a fejest, akkor varnia kellett egy keveset, mert nalunk az valt be, h etetesido elott fejtem)

(amugy sztem az igeny szerinti etetes csak egy irany, nagyon sokan nem teszik, es nem vagyok rola meggyozodve se, hogy valodi dolog, nem altalanossagban, hanem nem hiszek abban, h egy varosias eletmodban ugy kell viselkednunk, mintha termeszeti nepek lennenk, az igeny szerint szoptato anyak regen nagycsaladok kellos kozepen eltek sok mas emberrel korulveve, ha dolgoztak is kozben, akkor is sok ember volt korulottuk, egy varosias eletmodban az anyuka egyedul van otthon, es senki nem ad neki egy pohar vizet az igeny szerinti eteteshez, ha mar 4 oraja nem tud elmozdulni emiatt a gyereke mellol, ez mellekszall, csak sztem senki se erezze magat rosszanyanak, ha nem igeny szerint szoptat, mondjuk az igeny szerinti szoptatast magamban igeny szerinti szop*tasnak hivtam-hivom, de ez a resz maganvelemeny:)
Előzmény: eolga (31495)
eolga Creative Commons License 2010.01.23 0 0 31496
(folyt Margit Kórház)

Egyéb saját vélemény illetve tapasztalat:

Azon anyukák, akik baba-mama kórházból vagy már otthonról jöttek és szinte 24h a gyerek mellett töltöttek, elég rosszul bírták az első napokban az etetési rendet illetve a szigorúságot. Azonban egy kicsit minden viszonyítás kérdése is. Például nekünk Lilla 12 napot töltött intenzíven, amiből 7 napig nem is láthattuk egy másfél másodpercre se az influenza járvány miatti záralatt miatt. Ezért én könnyebben alkalmazkodtam eleinte. De azért végén már én is ki voltam, hogy pl. időre kell altatni és hülye szabályokat betartani.

Nagyon sok múlik, hogy milyen intézményből küldenek ide át, ott milyen vizsgálatokat végeztek már el. Nálunk ez is szerencsés volt, de több olyan anyuka is volt, akiknek előtte semmilyen vizsgálatot nem végeztek és itt szembesült azzal, hogy a gyereknek görcs tevékenységei vannak, hogy sérülés van a szemén, stb…

Iszonyatosan bürokratikus. Ha az osztályvezető főorvos asszony bent volt, mindenki vigyázva állt. A nővérkék paráztak, amit egyik percben lehetett, hirtelen nem volt szabad, stb… Mániája volt a főorvosnak, hogy az anyák szoptassanak. Ezzel szerintem mindenki egyetért, de az itteni babák már többször jártak kórházban, ahol a cumisüvegből etetés a szokás és nem megy az átszoktatás egyik percből a másikba. Többször piszkált anyukákat, hogy szoptassanak, nem sok megértés volt benne.

Mi az első perctől kezdve tudtuk, hogy ide kell majd jönnünk és próbáltunk utána olvasni az intézménynek. Mindenütt úgy vélekednek róluk: szakmailag az egyik legjobb ilyen jellegű intézmény, azonban kicsit ideje múlt a baba-mama hozzáállásuk. Az egyik orvos ismerősünk, akinek panaszkodtam, hogy nem értek egyet ezzel a szemlélettel tömören úgy fogalmazott: ezen az osztályon a babák minden egyes éppen maradt idegsejteiért küzdenek, ez csak ezzel a fegyelemmel oldható meg. Örüljek, hogy egyáltalán sikerült bejutnunk, hosszú a várólista.

(vége)

Remélem sikerült segítenem azoknak, akik mostanában mennek ide. Ha bármi kérdés van, szívesen segítek.
eolga Creative Commons License 2010.01.23 0 0 31495
(folyt a Margit Kórház)

Vizsgálatok
Felkai doktornő volt a kezelő orvosunk. Az elvégzett vizsgálatok a következők voltak:
Agyi ultrahang: ez még a felvételkor, azaz hétfőn készült
Agyi átvilágítás: szintén a felvételkor készült, egy érdekes készülékkel
EEG: szerdai napon készült. Kb 10 különböző tappancsokat tettek rá, elvileg mindegyik más más részt viszgált.
EEG típusú vizsgálat: szintén szerdai nap készült, a hangok-agyi reakciók viszonyát nézték
Szemész: szintén szerdán
Gyógytornász: kedden, szerdán, csütörtökön
Pszichológus: csütörtökön
Ezekből állítják össze a diagnózist és a kezelést, melyet péntek délelőtt osztanak meg a szülőkkel. Hét közben nincs felvilágosítás. Ha valami eltérést találnak, akkor maradni kell még tovább. Ha ennyiből összeáll a kép, akkor betanítanak gyógytorna gyakorlatokat, amiket végezni kell a gyerekkel minden nap. Mi 6 fajta gyakorlatot kaptunk, fél órás időtartamú és naponta 6x kell ismételni. Kaptunk egy ajánlott időbeosztást, hogy osszuk be a napot az etetés, alvás, torna között. E szerint reggel 5:30-kor lenne az első torna, 6:00-kor az etetés, 8:30-kor a következő torna, 9:00-kor etetés és így tovább. Másfél hónap múlva megyünk kontrollra, ekkor enyhítik vagy szigorítják a tornát, a fejlődéstől függően.

Nekünk úgy magyarázták, hogy a gyógytornász-pszichológus többször nézi a gyereket, mert nem mindegy, hogy éppen milyen fázisban (fáradt/éber/evés után/evés előtt, stb…) vizsgálják.

Néhány személyes megjegyzés a vizsgálatokhoz: mi 12 napot töltöttünk az I. számú Gyerekklinika intenzív osztályán. Ott elvégezték a szemész, az agyi uh, az EEG vizsgálatot. Magyarán szólva, nálunk ezek ismétlésének nem sok értelme volt, egyedül a gyógytornász-pszichológus-EEG hang vizsgálatnak volt értelme. Erre öt napos bent lét sok, szvsz. De kétségtelen, hogy nem mindenkinek volt ilyen előzménye és nem tesznek különbséget a babák között, egyen vizsgálati protokoll zajlik.

A bent lét alatt eléggé háborogtam a poroszos etetési rendszer ellen, illetve a merev hozzáállás miatt. Utólag már jobban megértem a miértjét. Előszőr is: most már, hogy itthon vagyunk, megszépültek az emlékek. :-)
Komolyra fordítva a szót: ha valaki komolyan veszi az előírt tornákat, akkor képtelenség végig csinálni igény szerinti szopizás esetén. A konzultáción is elmondták, hogy az egész gyógytorna sikeressége az etetési rendszeren múlik, hiszen teli hassal nem tudsz tornáztatni, éhesen végig üvölti a gyerek. Ezért baromira fontos a berögzült etetési rend és annak betartása.
Így utólag azt mondom, hogy ha nincs mögöttem ez az öt kórházi vasfegyelem nap, akkor itthon nem tudnám tartani ezeket az időpontokat illetve a gyerek se. Most viszont szinte percre pontosan akkor kéri a kaját, amikor a kórházban, kaja után szinte rögtön alszik, nincs hisztizés.

Vero24 Creative Commons License 2010.01.23 0 0 31494
Sziasztok!
Nekem sincs időm visszaolvasni, de valaki írt olyasmit, hogy rossz a hangulat itt és nem is jön. Hát ezzel én is így vagyok!! Ez a fórum nem azért van, hogy vitázzunk, vannak erre más oldalak. Jobb lenne olvasni inkább, hogy zajlik az élet, a nemrég hazatérteknek, akik nemrég születtek, és azokról a gyerekekről is akik már "túlvannak" a nehezén. Hogy vagytok?? Szép napot mindenkinek!!
netszkvid Creative Commons License 2010.01.23 0 0 31493
A viszalykodashoz en csak annyit tennek hozza, hogy nekem jol esik itt sorstarsakkal talalkozni, es nagyon halas vagyok a tapasztalt visszajaroknak, akik mar sokkal hamarabb mentek elottem ugyanezen az uton es hol tobbe hol kevese hasznosak az o tapasztalataik nekem is. Es kulon halas vagyok azert, ha ezeket itt es most az en (mi) erdekemben es okulasomra, erre idot szanva leirjak.

Ami ezen felul van, valakinek a stilusa, vagy konkret nezetelteres- a nagy kepben nem lehet fontos, at kell lepni rajta- ez az egy hajoban evezok topikja, meg ha egyeb teren nagyon masok vagyunk is.

netszkvid Creative Commons License 2010.01.23 0 0 31492
Jezusom. Elszoktam en a poroszos helyektol, errefele meg egy katonai tamaszpont is lazabb.
Milyen vizsgalatokat vegeztek el a gyerekkel pontosan?

Es igen, csatlakozom Ildihez, mit talaltak, mi az eredmeny? (azon kivul, hogy nagyon elfaradhattatok mindketten)
Előzmény: eolga (31490)
illdii Creative Commons License 2010.01.22 0 0 31491
Na de mit mondtak Lilláról?
Előzmény: eolga (31490)
eolga Creative Commons License 2010.01.22 0 0 31490
Hétfőn ígértem beszámolót, de a hét nagyon fáradtan telt. De most pótolom! Kicsit hosszú lesz, de hátha hasznára válik azoknak, akik mostanában mennek ide.

Fővárosi Önkormányzat Szent János Kórháza és Észak-budai Egyesített Kórházai (régi Margit Kórház); Fejlődésneurológia Osztály
5 napos tartózkodás

Néhány gyakorlati info:

Betegfelvétel:
A folyóson várakoztok türelemmel ((készüljetek: kicsit huzatos), negyedóránként kijön a fekete hajú nővérke, strázsa őrmester stílusa van.. Elkéri a beutalót, a gyerek taj kártyáját, lakcímkártyáját és elindítja a felvételt. A hivatalos betegfelvétel 8h-tól 12h-ig van. De ne menjetek oda hamar!!!! Nekünk 10 és 11 között mondták, de elkéstünk és utólag azt mondom, hogy hála istennek!
Mert: elintézitek a papírmunkát, az adminisztrációt és a hozzátok beosztott orvossal az alap kivizsgálást. Utána a babát a nővérek elviszik a szobájába, de te még nem nem mehetsz vele. Ha végeztek minden aznapi felvételes babával, tartanak egy általános tájékoztatót a szülőknek. Nekünk ez 14 órára volt meghirdetve, tartott jó fél órát. Utána a nővér tartott egy tájékoztatott a házirendről és amit ők kérnek tőlünk mamáktól, újabb fél óra. A gyerekhez jóval 15 óra után jutottunk be. Volt olyan anyuka, aki 10 óra óta várt, hogy végre együtt lehessenek, szegény már az idegbaj határán volt. Mi úgy f14 felé adtunk be a babát, így viszonylag kevés időt töltöttünk külön.

Vinni kell: pelenka, popsitörlő, légzésfigyelő (ha van).

Amit adnak: ruhát a babának minden nap adnak egyet; minden nap kapsz egy tiszta pelust büfizéshez; anyatejnek steril üveget; a tisztába tevéshez szükséges „kozmetikumok”

Amit én javaslok:
- pót textil pelenkák - kifogó a fürdéshez (ezeket elvileg nem viheted be a szobába; nekem csak szóvá tették, hogy sajátot nem szabad hozni),
- kényelmes párna a szoptatáshoz illetve az üléshez: ritka kényelmetlenek a kiságy melletti székek. Órákat fogsz rajta ülni/szoptatni. Nálam volt egy vastagabb párna, életet mentett! Elvileg ezt sem viheted be a szobába, de én mindig vittem és hoztam magammal, nem szóltak érte.
- pántos, nyári felső. A szobákban kb 30-33 fok van (volt egy hőmérő, onnan tudtuk). A ruhádra rá kell venni a kórházi köpenyt. Öt perc után még a bugyidon is folyik a víz. Én a második nap után a nyári, spagetti pántos, leges legvékonyabb felsőmben voltam. És még így is melegem volt.

Napirend:
Ők úgy mondják, hogy a szoptatós anyukák bent lehetnek a csecsemőjüknél. Ez gyakorlatilag azért nem egészen így van. Az osztály a 3. emeleten van, a bent alvós mamák az 5.-en alszanak. A kórtermekbe, a babákhoz a kijelölt szoptatási időpontokban lehet bemenni. Ezek az időpontok a következők:
05-06ig: Én nem aludtam bent, így ekkor a leadott anyatejből a nővérkék megetették a gyerkőcöt.
8-9: etetés, de nem mehettél be, mert ekkor voltak a vizitek és a vizsgálatok. Ha adtál anyatejet, abból megetették a nővérkék Ha nem, akkor tápszer.
11-12: szoptatás
14-15: szoptatás
15-17: látogatás, ekkor jöhetnek apukák, máskor nem
17-18: szoptatás
19:30-21: fürdetés és szoptatás. Fürdetés csak akkor, ha a főorvos asszony (Berényi) nincs bent, mert hivatalosan a nővérkéknek kell csinálniuk. De miután sok a gyerek, kevés a nővér, ők megengedik, hogy te csináld.
23-24: szoptatás
02: ekkor nem lehet menni, a nővérek adnak teát nekik, ha felkelnek.

Ezeket az időpontokat elvileg tartani kellett. A hét második felében én már lazultam, a többiek is. Ha a baba nem nyugodott meg, akkor még bent maradtam 10 percig. De volt olyan, hogy kint várakoztam a közös helységben és hallottam, hogy nagyon sír. Ekkor hamarabb bekéredzkedtem. Úgy vettem észre, hogy kora délutánig szigorúbbak voltak, gondolom az orvosok jelenléte miatt, de délutánra már lazultak a nővérkék is. Az éjszakás nővérkék (este 6-tól) meg határozottan lazábban kezelték a helyzetet.

Nővérkék:
18 ágy van, és két nővér. Rengeteg a munkájuk, sok gyerekhez a héten 1x sem jöttek. Őket a nővérkék látják el teljes egészében. Mi az intenzív osztályról kerültünk ide, első gyerek = nulla csecsemő ápolási gyakorlat. Így eleinte még a köldökápolás, tisztába tevés is komoly gondolt okozott nálam. Kedvesen kértem mindig segítséget és erre általában segítőkészek voltak. Ha kértem, segítettek; ha kérdeztem korrektül válaszoltak. A felvételkor a főnővér kifaggat a gyerekről, Megkérdezi adhatnak-e neki tápszert/cumit. Központi helyen kifüggesztik, hogy mikor jössz hozzá etetni. Egyszer elkéstem 20 percet, a gyerek már üvöltött és rendesek voltak, mert elkezdtek vele foglalkozni. Ha egy gyerek nagyon sírt, akkor sokszor magunkhoz vették egy kis időre. Úgy gondolom, hogy a lehetőségeikhez képest törődtek a picivel.

bogtim Creative Commons License 2010.01.22 0 0 31489
Ha nem akarsz viszályt kelteni és provokálni, talán nem kellene ilyeneket irkálni mint:
1. "Örülök, hogy ennyi időd van, hogy visszatudod keresgetni a hozzászólásaimat! Sajnos nekem gyereknevelés, és háztartás mellett, erre nincs időm!"- Szerintem jogos, hogy valaki visszaolvas, hogy megismerje az előzményeket, mert anélkül akár hülyeségeket is írhatna. Ezért kérlek kicsit te is szakíts rá időt és akkor megtudod, hogy Poppynak van két kora fia, Imi és Tibi, utóbbi 2 hónapos múlt, csomó helyre viszi őket fejlesztésre, ezenkívül ő is háztartást vezet, stb.
2. "Az időpont egyeztetés is sokára sikrült. Ismerem a helyi járatos buszokat, képzeld, Csak Máté babámat nem akartam Kecsksméttől messzebb cipelni, mert azért ő még 3 -4 óránkánt eszik, és ha nem tudnád, egy kisbaba nyűgös ha keveset alszik!"- A te szavaddal élve: képzeld, hogy valószínű Poppy sejti, hogy egy kisbaba 3-4 óránként eszik és nyűgös ha keveset alszik (lásd 1.)

Szerintem itt mindenkit megviselt, hogy a vártnál korábban születtek a gyerekeink és mindenki próbál mindent megtenni a gyereke egészségéért. Úgy is mondhatjuk, hogy egy hajóban evezünk. Tehát ezért nem kellene felakadni és magunkra venni egy-egy hsz-t, mert lehet, hogy épp rossz passzban vagyunk és sértőnek vesszük. Inkább el kellene rajta gondolkodni, mert esetleg a másik csak segíteni akar és megélt már ezt-azt, tehát tud tanácsot adni.

Nem szeretném, ha ezt is kötekedésnek vennéd, de nem bírtam megállni, hogy ne reagáljak rá.

Tehát a lényeg: Örülök, hogy ilyen jó híreket kaptatok és orvosolható a lábikója a kisfiadnak. Azért 24 héttel és 480 gr-al ez nem semmi:) Én is megfontolnám a befekvést, szerintem egy dévényes pikk-pakk helyrerakná.:)
Előzmény: Ladanyinemoni (31474)
dodomami Creative Commons License 2010.01.22 0 0 31488
Nagyon ritkán szoktam ide írni, inkább olvasok csak.

S tudom előre, hogy nem fog tetszeni amit írok, de:

tény, hogy az utóbbi időben nagyon megváltozott itt a hangulat. Sajnos egyre gyakrabban fordul elő, hogy személyeskedésbe megy át ha valaki tesz egy-egy jó indulatú megjegyzést. Én úgy gondolom, hogy egy olyan anyuka, aki már régebben elindult ezen a rögös úton, segíteni próbál a tanácsival, és nem kritizálni, "észt osztani".

liviedi Creative Commons License 2010.01.22 0 0 31487
Nem akartam felre ertheto lenni. Nekem az orvossal volt problemam, es igenis felnezek rad, hogy vegig csinalod! Ezert irtam, hogy nehogy akarmit is a lelkedre vegyel tole, mert extra pokroc tud lenni.

Nem veszem magamra, hogy nem lennek segitokesz, es hogy leneznelek! Mert nagyon tavol alljon tolem! En erre a forumra csak azert jarok mert eveken keresztul csak pozitivumot kaptam tole, es csak azert kerdeztem ra az orvosra mert gyanusan azokat a szavakat lattam a hozzaszolasodban, amik engem ra emlekeztettek...varom mikor jon a biceboca megnyilvanulas.....majd szolj, ha elhangzott! ez is egy kedvenc szo arrafele
Előzmény: Ladanyinemoni (31485)
Ladanyinemoni Creative Commons License 2010.01.22 0 0 31485

Köszönöm, de vállalom a szavaimért a felelősséget! vélemény megosztani egy dolog, és egy másik lenézni valakit a tudatlanságáért ( tapasztalatlanságáért!) van önérzetem, és inteligenciám is ahhoz, hogy ne bonyolódjak majd bele a dologba! Szerintem az topik egymás segítésére, és nem arra van, hogy lehurrogjuk egymást!

:) Azért lelkemre nem veszem, van elég gondom!

Előzmény: liviedi (31484)
liviedi Creative Commons License 2010.01.22 0 0 31484
Jezusom.....ot mindannyian ismerjuk!! No comment....egy jo tanacs, minden amit mond osszd el legalabb 3 millioval es vonj belole gyokoket, rengeteget!!!!!

Van egy stilusa, es extra kxcsxg is tud lenni! Sok szerencset, bator vagy, en meg egyszer nem csinalnam vegig! Felnezek RAD!
Előzmény: Ladanyinemoni (31482)
Ladanyinemoni Creative Commons License 2010.01.22 0 0 31483

Szia szambea!

Annak örülök ha lesz 1 ismerős ismereltlen :)

Negatív tapasztalatom nekem sem volt a mai nappal, hátha tényleg kapunk válaszokat! :)

Írok neked!

Móni!

Előzmény: szambea (31479)
Ladanyinemoni Creative Commons License 2010.01.22 0 0 31482

Dr Szabados Péter! Ismered esetleg?

Előzmény: liviedi (31480)
Ladanyinemoni Creative Commons License 2010.01.22 0 0 31481

Én már úgy vagyok vele, hogy hátha megtudok valami okosat, meg majdcsak kibírjuk azt az 1 hetet! Velem normális volt a doki!

Előzmény: H_G (31478)
liviedi Creative Commons License 2010.01.22 0 0 31480
Moni melyik orvos latta Matet?
Előzmény: Ladanyinemoni (31477)
szambea Creative Commons License 2010.01.22 0 0 31479

Sziasztok!

Mony akkor a jövő héten tuti találkozni fogunk!

Nektek mit mondtak,mit vigyetek a gyereknek?

Ha gondolod mail-ban akár számot is cserélhetnénk szambea@citromail.hu .

A MArgit nekem szimpatikus votl első vizsgálatnál és szerintem ott választ kapunk a kérdéseinkre.

Bea

H_G Creative Commons License 2010.01.22 0 0 31478
Ilyen kedvező diagnózis után én biztosan nem vinném oda egy hétre, fölöslegesen! Leletet elkérni, Dévény-tornászt megkeresni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!