Ide írjon mindenki, akinek van valamilyen ötlete, hogy hogyan kell egy brikettálógépet megépíteni! Szerintem pár okos ötlettel közösen mindent meglehet valósítani! Hajrá!
Én google keresöbe írtam be hogy bangladesh briquetting machine és ott a technology packagesre katintottam azon belül az 56.old, de ezen nem láttam én a vietnamit!
Azért annyira nem simán, de lehet. Nem a keresztszánt kell elfordítani, hanem a csúcsot eltolni, de így csak pár fok kúposságot lehet adni, és így is gázos. Üdv : OAndorka
ha a kereszt szánt elforgatod az még messze van a kupos menettöl . az csak kup eszergáláshoz jó . cnc vel az öntöminta megvan kupos is jobb bal , akár 2 3 kup meredekséggel is lehet 2 3 mintát csinálni . azért gondoltam öntöttvasra de ilyen erövel lehet ne acél is de nekem csak faipari cnc m van
A keresztszánt kell elfordítani, nem kell oda CNC csak egy 19-es villás kulcs,és a két csavart fellazítani, mék szögskála is van a gépeken. Simán lehet kúpos csigát esztergálni.
Szerintem az korrekt rajz, nekem sincs más, mint a bangladesi és a vietnámi, valószínűleg ugíanonnan. Viszont a rajz korekkt, méretezett préscsővel együtt. Üdv: OAndorka
Hasonló korúak lehetünk hasonló tapasztalatokkal. A küzdelem az biztosan bejön , egy jó gép csak sok próba után, ami több gép árát is kitehet. Ha sikerül és még marad ereje lendülete behozható a veszteség. A gyáriak egy csigára 700 üzemórát látnak elő.
Régebben írtam,hogy megpróbálok ipari fóliák belső merevítő csövébe papírbrikettet tölteni.Most sikerűlt összehoznom egy egyszerű prést hozzá.Csináltam is párat próbábol most este.Csak valahogy ki kéne próbálnom,de a kandallóm még nem üzemel sajnos.Így eredményről nem tudok beszámolni.Esetleg ha valaki kipróbálná az jó lenne.Pesterzsébeten lakom
Aztán a préscsövet is meg kellene csinálni acélöntvényből, mivel ez a kettő kopik. Ha olcsó, meg egységes, akkor egyszerű az élet. Már elkezdtem kifaragni a csiga öntőmintáját, de elb....tam. Esztergálás után vágattam ketté, és xszar lett a vágás, aztán feladam, de mindig van remény. Üdv: OAndorka
Van egy építő javaslatom. Marj ki nekem egy csigát, a bangledesit, vagy a vietnámit cnc-n, de danamidból, ne acélból, és úgy, hogy hosszában legyen elfelezve. Tehát öntőminta kellene, és le tudom öntetni acélból, kb 10.000.-ft/db-ért. Utána csak simítani kell esztergán, esetleg edzeni, vagy akármi, innen a lehetőség végtelen. 10 rugó egy csigáért semmi. Ha csinálsz nekem öntőmintát, 2 db csigát öntetek Neked ingyen. OK? Üdv: OAndorka
Helló. forgás közben fényképezted le, mert nagyon nem látható, legalább is, igy nemnagyon lehet megcsinálni, ha nem gond tegyél fel jobb képeket. köszi
öntöttvasbol lehetne csigát tengellyel kompletten csinálni? én kitudom marni cncvel a mintát a menettel együtt akár kuposat is csak a csapágy részt kellene kiesztergálni
Én a Balaton közepén Balatonfüreden vagyok, itt csak lányok vannak sokan az ut szélén, szalma nemnagyon van, szinte semmi, főld komposztal foglalkozunk még, sok máson kivűl, rengeteg galy, fa jön be a telephelyte, eleinte elégettűk, mert nagyon nehéz szétszedni mikor leburogatják, darálo forum nincs, de rengeteg darálot néztem meg, sokat legyártottunk, (akartunk) kisebb nagyobb sikerrel, most rengeteg fürészpor, és darálék van, innen nem jutok elöbbre, mert amit elkezdtem az nem működik, szerintem nagyon kevés dolog igaz, a brikett olcsoságárol, száritás, anyag, munka, működik,-nem müködik, nem jó a vasanyag csiga stb, millio bukta van ebben, én csak figyelem a fiukat, és mosolygok, tisztelem őket a kitartásukért, de mivel idős vagyok, ráérek, voltam számtalan helyen az országban, én merem állitani, higy ha valaki megtudja, hosszutávon csinálni a berendezést, annak az árán évekig eltüzelgethet. A küzdelem szép dolog, de én hiába küzdök, az itt lévő adatokon, valahogy nem működnek, illetve, jól. van ara az elején egy-két komoly gép, de szerintem az Úr valoszinű ezeket gyártja, venni akartam csigát, csövet, 350 ezr ft akartak érte kérni, ??????! ! és ez csak a csiga, és a cső, és nem tudni mikor kopik el, mert ha rendesen megy reggeltől estig, hamar elkopik, ami tákolt.
Közben még kiszámoltam, hogy ha a belinkelt videó szerinti módszerrel szeretnék 10cm átmérőjű brikettkorongokat készíteni, akkor 62,83 tonna nyomás kellene, hogy meglegyen a 800kg/cm2. (de még 5 cm átmérőnél is 19,63 tonna szükséges) Hozzáférhető átlagemberek számára olyan hidraulika ami képes kifejteni ekkora erőt?