Én a nyáron jártam így. Nekem előtétellenállás halt meg. A motor hibátlan. Ha nálad fordítva lenne akkor van a számodra egy motorom, vagy megvenném az ellenállásodat. :)
Az enyém 2004-es digitklímás. Ha a tied is digitklímás akkor valszeg tudok segíteni ha nekiállsz szerelni. Mit hogyan kell szétszedni hogy hozzáférjél...
tuning témához: a C8-P807 fórumon pont most írt egy srác, program letöltős-feltöltős megoldásról, költséghatékonyan (előzőek/4), csak éppen szegeden. referenciát, egyebet nem tudok, csak az elérhetőségeit:
Nem semmit nem számít az árban csak az elérhető maximum teljesítmény növekedésben, fapos esetében megáll 18%-nál, fap nélkül 25-30% is elérhető. Nem javaslom hogy keres fele ennyiből is megcsináló kóklert, mert drágább lesz, ha ki tudod szorítani csináltasd meg ennyiből, ha nem hagyd a fenébe.
Az enyémet (2.0Hdi 90Le tehát FAP nélküli) a 3 versenyző csinálta, nagyon meg vagyok vele elégedve, nekem 65k volt, de azt mondom megérte. Ja és ha valami miatt vissza kéne írni az eredeti szoftvert (valami garanciális probléma miatt nem akarsz kockáztatni a szervízben), akkor azt ingyen csinálja.
Exreme Ricsi, Papp Levente, Kollár Szabolcs, körülbelül öket jegyzik manapság az országban, a miénket Sassal a második vesenyzö követte el, többször beszéltem vele, és van fogalma a fapos motorokhoz is, ha a tiéd az. Azt hiszem edc16 lehet a tiéd, az kb 70ezer ft. "450nm"ez az autó a 3versenyzö közbenjárásával épült keress rá a jutúúúbon :Bulijoe
Itt (Baján) esik a hó. :/ Holnap indulunk haza (Nagykanizsára), és baromira nem örülök neki, hogy xar úton kell ekkora távot vezetni. Ráadásul egy másik útvonalon amin még sose mentem.
:) nem azt mondtam, hogy megvalósítják amit mondasz, hanem hogy az igényeid figyelembevételével módosítanak.
nekem nincs személyes tapasztalatom, de itt elhangzott már 2-3 kontakt korábban... anno 2004-5 körül egy szombathelyi srác volt a sztár, de Sas, meg Jena már másokat is mondtak...
>motorvezérlő progi átírásos módszert ajánlják a chippel ellentétben képzavar van... chiptuning=motorvezérlő program módosítása olcsójánosok ezt úgy csinálják, hogy a netről letöltenek tuningnak nyilvánított motorvezérlő progit, és azt töltik föl neked. Ez majdnem akkora baromság, mint a Pbox jellegű dolgok (ahol a különböző szenzorok jeleit hamisítja meg a "tuning", pl. mindig azt hiszi az ECU, hogy hideg a motor.) A normális helyen letöltik az ECU programját, majd módosítják az általad elmondott kívánságlista alapján, és ezt töltik vissza.
1,6 HDI-mhez (110 ló) godolkodom egy kis tuningon. Kicsit utánajártam és többen a motorvezérlő progi átírásos módszert ajánlják a chippel ellentétben. Érdemes foglalkozni a gondolattal? Hol és menyiért csiálják ezt meg egy ilyen autón?
Fólia téren amit biztosan megengednek az a B oszloptól hátra bármilye sötétet, akár le is falazhatod (ha van mindkét oldalon visszapillantó). A két első ajtót csak olyan fóliával lehet aminek több mint 75% fényáteresztő képessége van, az első szélédőt meg max a belső visszapillantó vonaláig szabad.
Én is gondolkodtam a hővédelem miatt hogy lefóliáztatom, de idén novemberben megy műszakira, és félek hogy levetetik. Sajna Puggal nem jó a lehúzott ablak módszer mert a kisablak eláruulja a titkot. :)
Mondjuk lehet, hogy a kettő közt van az igazság: olcsó szélvédő + műbizonylatos fólia... Lehet, ezt választom, de gondolkodom még egy normális casco-n és akkor nem lesz gond a csere.
Hát, elvileg ez nem szépészeti célokból van fent, nem "kirívó", és a tapasztalataim szerint még éppen nem is akadályozza a sötétben való látást. Monduj sötétebbet már nem tennék fel... Úgyhogy nem tehetek mást, bizakodom, hogy nem húzatják le velem, ha meg mégis, akkor megszívtam, de a három év, ami alatt fent volt, főleg nyáron, maximálisan kárpótolt már így is.
nekem UV-B fényvisszaverős fólia lett felrakatva a kocsira...nem a jampis legyen sötét a kocsiban :-)) vizsgán nem akarták átengedni a kocsit,így a két első ablakon le kellett húznom ..sajnos..
Az utólagos fóliázással csak finoman! A magyar KRESZben nem tudom, hogy mi a helyzet (régen nem engedték), de én láttam már a határon olyat, hogy a csávót addig nem engedték át Ausztriába, míg le nem húzta a fóliát a szélvédőről...
Nekem a legvilágosabb (=legtöbb fényt és így a legtöbb hőt is áteresztő) fólia van fent a szélvédőn, és még így is ég és föld. És nem csak szemből, hanem akármilyen zögból. Ha netán (mivel az oldalablakokon is van) lehúznám tavasszal vagy nyáron az ablakot, hogy úgy "krúzoljunk" egyet, ijedten húzom vissza, annyira elszoktam attól, hogy a nap égesse a karomat pl. Idővel persze így is bemelegszik az autó a napon, meg felforrósodik a kormány, de a pufferhatás nagyon komoly, és talán a csúcshőmérséklet is érzékelhetően lejjebb van. Gondolom a gyári megoldás van legalább olyen jó hatásfokú, mint egy utólagos fólia, de azért kérdezz utána, hány %-os infraszűrése van annak az üvegnek. Ennek a fóliának asszem 50 fölötti, miközben 75% fényt enged be, de lehet, hogy nagyot tévedek, utána kéne nézni ennek is...