Keresés

Részletes keresés

szőrmók Creative Commons License 2010.01.17 0 0 13608
Egyébbként sielő multamból emlékszem még a talpjavitó müanyag rudacskára ( akkor  kofix gyertyának hivták) .Kicsit ki kellett tisztitani a talp hibát, meggyujtani a müanyag rudat és a csöpögve égő müanyggal az árokba kellett tunkolni és a l ecsöpögő müanygot is a résbe   kellett csöpögtetni. Később rájöttem ,hogy a koaxkábel  átlátszó szigetelése is megfelel erre a célra. Terepen akár a pet palack is jó lehet .ki kell próbálni.
szőrmók Creative Commons License 2010.01.17 0 0 13607
Látható oldalon csiszolják ,nem láthatón meghagyják. A Müanyag hegesztő pisztolyok 10 fokon belül tartják a hőt. Egyébbként szerintem a gyárban nem biztos hogy hegesztik .tul szép a felület. 
Előzmény: Bazsa69 (13604)
Pepin Creative Commons License 2010.01.17 0 0 13606
Belegondoltam, hogy szomáliai kalóz lennék és kajakról kellene egy ilyet megrohamoznom. :)
Előzmény: aeroe (13605)
aeroe Creative Commons License 2010.01.17 0 0 13605
na, összegyűjtöttem néhány képet a voga 2008-ról:
- ezzel nem akarsz egy kajakban találkozni
- figyeld a házak felett, mindjárt itt a gólem
- előbukkant, ezt is jobb elkerülni
- vízi dugó a cannareggio csatorna elején
- benn a sűrűjében
Előzmény: Pepin (13598)
Bazsa69 Creative Commons License 2010.01.17 0 0 13604
Köszi! ;o)
Akkor ha jól értem, elég egy sima páka, amivel V-alakú árkot húzok a PE felszínén és kell egy 300C°-os levegőt fújó hőlégfúvó pisztoly, ami a m.a. stiftet bedolgozza a V-alakú árokba.
Utána simítani vagy csiszolni kell?
Előzmény: szőrmók (13601)
Boarhunter Creative Commons License 2010.01.17 0 0 13603
Szia!
Én kaposvári vagyok, de sokszor jártam a Rezétin, egyedül is, társasággal is.
A szezonnyitót nem tudom, ugyebár én kenus vagyok oszt ezzel az új hajóval még nem tudtam megbarátkozni. Egyedül nehéz evezni, nagyon könnyű, nagyon jár még az orra. Ha találok valakit a "bal1"-be, akkor lehet, mennék én is...
Előzmény: Bazsa69 (13600)
Bazsa69 Creative Commons License 2010.01.17 0 0 13602
Semmi gond, nem szívtuk mellre. ;O)

Sajnos engem a Voga nem hoz tűzbe: Velencébe és/vagy a környező, szintén folyékony úthálózatú városokba vágyódom ugyan, de EZ a tömeg engem sokkol.
De a fotókat szívesen nézegetem... :O)

A terveim között a már említett szezonnyitón és a Cres-Losinj túrán kívül jún végén vagy júl elején - előreláthatólag, tehát 80 %-os valószínűséggel - a Duna-túra első 1200 km-es szakasza szerepel (Donaueschingen - Budapest). A felső szakasza ULM-ig inkább PE hajókkal ajánlott, deműgyantásakkal is teljesíthető (de a karcok így is, úgy is garantáltak!), lejjebb már több víz van a kajakok alatt...
A túra időtartama kb. 3 hét. Nem kevés...

Az átevezés már nem vonz, de az akkor B.fürednél megrendezésre kerülő kajak-MTB duatlon igen. ;o) (szállás ugyanott)

B50: Igen!
B80: A Svalbard-dal igen! De szerintem korábban, júl végén vagy aug elején kellene. Mostanában aug közepén-végén betör egy hidegfront (20 C°alatti nappali max hőmérséklettel, erős széllel) és hetekig uralja az ország időjárását. Inkább a kánikulában, "vízhűtéssel" van esély a teljesítésre, mint I-es és II-es viharjelzésben.
De a pofámat befogom: ha késik a Duna-túrám, haza sem érek júl végéig...

EMDZSÍ: Üdv idehaza! :O)
Előzmény: aeroe (13577)
szőrmók Creative Commons License 2010.01.17 0 0 13601
Hali ! Kis hazámban létezik egy cég .Az ő lapjukon találsz némi pásztorábrándot a müanyaghegesztésről. WWW.hegesztés-kreativitás.wlap.hu De a válasz a következő : taknyolni lehet.Ugy csinálják ,hogy pákával huznak az anyagba egy vgyököt,majd forró levegővel és hozanyaggal (páca) ebbe a vágatba hegesztenek. 290-310celsiuson
Előzmény: Bazsa69 (13599)
Bazsa69 Creative Commons License 2010.01.17 0 0 13600
Kösz, Nagy Fehér Vadász, megjegyeztük. :O)
Bajai vagy?
Jössz Te is a - most már úgy tűnik, véglegesített - tavaszi szezonnyitóra?
Előzmény: Boarhunter (13589)
Bazsa69 Creative Commons License 2010.01.17 0 0 13599
Hány fokra kell hevíteni a PE-t, mondjuk egy stift bedolgozásához?
Nem tudja azt egy átalakított forrasztó páka?
(nem a pisztoly alakúra, hanem a bádogosok által használt rúdpákára gondolok)
Előzmény: 409 (13574)
Pepin Creative Commons License 2010.01.17 0 0 13598
Végigbeszéltük a családdal. Első körben a munkásabb, de kényelmesebb Miramare mellett döntöttünk. Aztán majd jövőre, amikor már ismerjük a terepet (meg a kajak terhelhetőségét, mert eddig még meg sem próbáltuk telepakolni), akkor újragondoljuk.
(Eleve négyen megyünk, három beülővel, mert a lányom nem akar evezni. Így azért nem magától értetődő a Lido megközelítése.)
Előzmény: oldstruggler (13594)
Pepin Creative Commons License 2010.01.17 0 0 13597
Már megtaláltam. Elég volt az olvasószemüveg is. :)
Előzmény: oldstruggler (13596)
oldstruggler Creative Commons License 2010.01.17 0 0 13596
Természetesen a 2007-es képsorozatról van szó. Nagyító nem árt ha van kezed ügyében.
Előzmény: oldstruggler (13595)
oldstruggler Creative Commons License 2010.01.17 0 0 13595
Kö. 2. sor, balról az első.
Előzmény: Pepin (13593)
oldstruggler Creative Commons License 2010.01.17 0 0 13594
San Nicolo jobbnak látszik, mint Miramare, ahogy aeroe összehasonlításábó kiderül. Ami a miramare-i hajószállítást illeti, nekem úgy tűnt, a kempingesek minden évben el tudják intézni, hogy a kajakosoknak kinyissák az építési területet és a hajós stégeknél lehet vízre szállni. Ezzel együtt az építkezés miatt akár évente is változhat a helyzet, és amit tapasztaltunk két éve, az 2010-ben már másként lehet.  Többen voltunk, akik a vízpartig kocsival vittük a hajókat - én a kis utifutimmal többet is - és nem emlékszem, hogy kellett volna a parkolásért fizetni. Mindennel együtt nekem Miramare kellemes emlék maradt. A versenynap délutáni  erős szél és hideg eső ellenére is. Köszöhetően nem kis mértékben a kellemes társaságnak is!
Előzmény: aeroe (13590)
Pepin Creative Commons License 2010.01.17 0 0 13593
A weblapon kint vannak a képek.
Előzmény: oldstruggler (13592)
oldstruggler Creative Commons License 2010.01.17 0 0 13592
A kép feltöltésével próbálkoztam, de most sem jött össze. Még tavaly a hivatalos voga honlapon a videok mellett fényképalbum is volt. Minden év eseményéről feltettek kilenc képet. A 2007-es "hivatalos" képek között volt az, amin felfedeztük magunkat, amire a szövegben utaltam. Ezen azt a kanyart kapták el, amiről aeroe ír. Ha elküldöd emiledet, elküldöm a képet. Talán neked még feltenni is sikerül...
Előzmény: oldstruggler (13591)
oldstruggler Creative Commons License 2010.01.17 0 0 13591

4.pont 2. bek. Ez kétség kívül a legszűkebb keresztmetszet, a kanyarban ácsorgás, könnyed anyázás elsősorban a német evezősök miatt.

(a képen a középpnttól 1,5 cm-re lefelé, két sokszemélyes gondola alatt három kajakos. sárga hajóban fehér poloban usergt, mellette sárga hajóban kék poloban fehér sapkában os, mellette takarásban, szürke hajóban fehér poloban, szürke kalapban evezője fehér tolla kilóg balra vété.)

Előzmény: aeroe (13580)
aeroe Creative Commons License 2010.01.17 0 0 13590
bocs, akkor itt az igazi link: térképen itt

ha már elsőre elrontottam, itt a honlapjuk: Camping San Nicolo

a miramare kijárata légvonalban tényleg közel van, de ott egy nagy kerítés volt (2 éve), építik a lagúna vízmagasság-szabályozását, emiatt egy csomót kell gyalogolni és csak a verseny reggelére nyitják meg a kaput, ha éppen a kempingesek el bírják intézni a dolgot az építkezéssel
Előzmény: Pepin (13582)
Boarhunter Creative Commons License 2010.01.17 0 0 13589
Ha a Rezéti dunaágra akartok menni, figyeljétek a vízállásjelentést. Baján 280 körül kell lenni, hogy végig lehessen evezni, különben az elején a Senki szigeténél van egy hosszú gyalogos szakasz. Vannak olyan partszakaszok is, ahol tilos partraszállni, szigorúan védett.
Előzmény: Emdzsí (13586)
Emdzsí Creative Commons License 2010.01.17 0 0 13588
Időtől is függ, láttam már jégvitorlást a Balatonon március közepén:)
Előzmény: Pepin (13587)
Pepin Creative Commons License 2010.01.17 0 0 13587
Pont innen jött az ötlet. Én a két ünnep között kimentem tesztelni a Bükkbe és erre mondta Goosnargh, hogy kellene egy teszt vizes környezetben is.
Előzmény: Emdzsí (13586)
Emdzsí Creative Commons License 2010.01.17 0 0 13586
Benne vagyok, hogy Gemencen legyen.
Látom nagyon evezhetnéke van mindenkinek, de azért mielőtt március közepére sátoros evezéseket szerveztek gondoljátok át, meg van e minden felszerelésetek hozzá a pyrusz páleszen kívül is:)
.
Előzmény: Beka621 (13550)
Emdzsí Creative Commons License 2010.01.17 0 0 13585
Nekem a 3 napos ünnep munkát jelent, és még nem biztos, hogy elolvadt a jég a folyókon:)
Előzmény: aeroe (13578)
Emdzsí Creative Commons License 2010.01.17 0 0 13584
No megjöttem, minden csontocskám ép, nagyon jó hely ez a Les 2 Alpes.
Örömmel látni, hogy nem punnyad be a lista télen se, és valljuk be ebben szerepe van a vitorlás, és vegyészeti szakközepes tanfolyamoknak is, azonban most már rá lehet térni egy közös buli szervezésére, ahol megbeszélhetjük az idei programokat.

Bazsa javulást.!!!
Pepin Creative Commons License 2010.01.17 0 0 13583
a lapátjaik jobbra-balra kilógnak 2-3 m-t, ott nem a kajakosnak áll a zászló

Értem. Akkor bedobok agy akkumulátoros láncfűrészt is a kajakba. :)

No, mostanra emésztettem meg mindent, amit írtál. Köszönöm a bőséges információt.
Pepin Creative Commons License 2010.01.17 0 0 13582
A link szerintem nem túl jó: a kemping helyett Punto Sabione-ra mutat.
Pepin Creative Commons License 2010.01.17 0 0 13581
a miramare esetében még egy nehézség, hogy a kempingtől a vízig iszonyú távolságot kell cipelni a hajót

Térképen nem tűnt olyan soknak, talán 200 méter lehet - feltéve, hogy a kemping bejáratával szemben az út túloldalán az már homokos part. (Ráadásul akár még azt is meg lehet csinálni - érzésre - hogy rögzítés nélkül feldobom a hajót a kocsi tetejére, kicsorgok a portáig, ott ledobom, locsi visszamegy a sátorhoz - addig valaki vigyáz a kajakra - és utána már csak az úton kell átvinni.

aeroe Creative Commons License 2010.01.17 0 0 13580
Vogalonga - némileg ellent is mondva os-nek:

1. mi az első évben elvergődtünk a város másik végében lévő parkolóig, hajólerakóhelyig. parkoló megvan, de ez a vogalongától függetlenül is létezik. hajólerakó lehetőség van (a nagy dögöket ott rakják le a vízre), de nem őrzi senki, max ha a 20 fős sárkányhajó legénységből valaki ott alszik mellette - tehát ez kajakkal szerintem nem járható út.

alternatíva1: a városban találsz vmi helyet és a háziakkal megbeszéled, h a ház előtt v az udvaron tartod a hajódat. ebben az esetben a verseny napján csak a városban kell egy kicsit kavarni, de gyors haladásra a rajt előtt ne számíts, mert a csatornákon dugó van, két okból: a) a többi evezős is a rajthoz igyekszik b) a városból kitiltott összes motoros jármű a kis csatornákon igyekszik parkolni

alternatíva2: a városon kívül vmi kempingben. az egyik lehetőség punta sabbioni, ahogy os említette (a miramare-n kívül van több másik kemping is), de ez szerintem elég embert póbáló, hogy reggel lenyomod a 7 km-t, utána voga 30 km, aztán haza 7 km. ezek már elég nyílt vízek, estére hullafáradt is lehetsz. a miramare esetében még egy nehézség, hogy a kempingtől a vízig iszonyú távolságot kell cipelni a hajót. vagy bemész kocsival a hajóállomásig és csak ott teszed a hajót vízre, aztán a kocsival átállsz a parkolóba (asszem, kb. 5 eur/nap a parkolás). ebben az esetben kb. 2-2 km-rel többet evezel

alternatíva3: a lidón találtunk egy nagyon klafa kis barátságos kempinget itt). ebben az esetben a kocsit érdemes punta sabbioni-ban hagyni (az még szárazföld, a kocsit a lidóra bekompolni egy dráma és amúgy sincs semmi értelme), beevezni az összes cuccal a kempingbe (ez kényelmetlenebb az előző verzióhoz képest), aztán innen járkálni városnézni, versenyezni. a kemping a vízről nem látható, nagyon klassz füves, fás, kényelmes ebédelős / találkozós / beszélgetős hely van benne. ilyenkor gyakorlatilag csak kajakos van benne, jó a hangulata. a vízig kb. 50 m-t kell vinni a hajókat. ez a hely a várostól kb. 3 km-re van, a verseny előtt jó bemelegítés, utána kellemes levezetés

2 és 3. interneten lehet nevezni, vmikor tavasszal nyitják meg az oldalt, úgy emlékszem, h fejenként kell fizetni, rajtszámot hajónként kapsz, de nem vészes a nevezési díj amúgy sem. ha nem jön össze a nevezés, a helyszínen is lehet (előző nap!), de oda mindenképpen be kell menni a már nevezetteknek is, felvenni a rajtszámot

4. verseny vagy nem? az eleje elmegy, úgysem látod. a közepe tempósan megy, ha elkap a gépszíj, akkor nem szívesen állsz meg fotózni. adott esetben a hajód többi tagja kezd el hisztizni, amikor leállsz az evezéssel és fotózol. de ha nem fotózol, az élményből kevesebbet tudsz hazavinni. talán a legjobb, ha vhol a mezőny előtt leállsz, fotózod az elejét, aztán elindulsz a többiektől. viszont a rajtot nem érdemes elszalasztani, ágyúlövés a san marco-n, harangok, ujjongás, jó hangulat

os írta, h vannak útszűkületek, itt a borulás is előfordul, mert a sokpárevezősök ugye nem látnak jól előre, a lapátjaik jobbra-balra kilógnak 2-3 m-t, ott nem a kajakosnak áll a zászló. a legdurvább dugó a verseny végén a cannareggio bejáratánál van, mi itt egyszerűen feladtuk, kiszálltunk, megittunk két sört, aztán a mezőny végén becsorogtunk a célba. egyébként egyszer v kétszer majd mindenki megáll pihenni, pl. burano-ban sztem érdemes, be kell menni a városba a kis csatornán, színes házak, kávézók, vogás kollégák, helyiek, ennek is megvan a hangulata. csak el kell tudni engedni, hogy akkor a többiek előtted beérnek a célba

5. nekünk a második alkalommal ez az útiterv vált be, h 1. nap odaút és átevezés a lidóra, naplementére éppen meglett a kemping, 2. nap: kajakos városnézés, nevezés elintézése, 3. nap: verseny, 4. nap vaporettóval be a városba és gyalogos városnézés, kultúra, 5. nap kievezés a partra és hazaút. sztem tetszés szerint még 1-2 nappal hosszabb városnézés még jobbá teszi az élményt

egyébként kajakokkal a városban nem egy életbiztosítás menni, iszonyú hajóforgalom van (10-20 emeletes hajók is jöhetnek szembe, az álladat előre kösd föl, amikor megjelenik egy hajó a san marco tornya fölött), az olaszok nincsenek ilyen kis jószágokoz szokva, többször leüvöltenek a gondolások, de sosincs harag, megy tovább az élet

hirtelen ennyi, még gyűjtök képeket, videót

Előzmény: oldstruggler (13575)
Pepin Creative Commons License 2010.01.17 0 0 13579
Évadnyitónak szvsz korai, simán lehet még hó is.
Előzmény: aeroe (13578)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!