Csináltam képeket! Elég rávalónak tűnik így szemre a gumi, sajnos:( De elméletileg kapok két felnit, vagy minimum egyet remélem az már a szélesebb lesz. Ha nem akkor ilyen marad. Mondjuk gumi mindenképp kell rá.
Üdv! A 15,5-ös felnire vagyis az csak 14-es arra is rámegy a 13,6-os és ugyanúgy szarul néz ki. :) A 13,6-os gumihoz 12-es felni kell. Jól mondtad, hogy csináljon képet és megmondjuk.
Ha a traktorodon 13.6-os gumi van akkor valószinű hogy a keskeny felni van rajta. A 15.5-ös gumit felteszed a keskeny felnire akkor szarul áll a rajta kipuposodik a gumi közepe és azt koptatja el.
Csinálj képet a felniről és megmondom hogy keskeny-e vagy a szélesebb de azt mondod hogy 13.6-os van rajta akkor valószinű hogy keskeny.
Ezen a képen jobban követhető a működési elv.Ez úgy jó, ha zuhanásgátlónak akarod beépíteni,hogy a szelep és a munkahenger között gumi hidr.cső ne legyen.
Öszinte részvétem. Nem kis meló lehetett a barázdában megcsinálni. Látom egy párszor járkáltál mert jól levan taposva a szántás. Féltengely törés volt és a kerék kiesett?
Üdv! Azért működött majdnem pontosan, mert az eredeti TX-135-ös üzemóra áttétele 2,75:1-hez, ez az óra a TX-123-asnak meg 2,625:1-hez az áttétele. Minimális különbség volt közte.
Köszi az infót! Azért az érdekes, hogy az MTZ-ben is jól működött. Igazán az üzemóra számláló volt lényeges az olajcserék miatt. Én 200 üzemóránként szoktam olajat cserélni.
Üdv mindenkinek! Nekem is lenne egy kérdésem az órákkal kapcsolatban,csak kíváncsiságból. Tudja e valaki, hogy ez az óra vajon melyik MTZ-be való. Amikor az első órám tönkre ment ezt az órát adták az üzletben. Szerintem jól működött a 82-esben, amig megnem állt az üzemóra számlálója .