Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
na akkor legalább már tudom mi volt nálunk a hegyen,köszi a választ ,,ugylátom otthon vagy a témában,ha van ezzel kapcsolatban még infód ird meg szívesen veszem,esetleg monorierdő???
A csillaghegyi meszűntetett a MH Főhírközpont adóközpontja volt (a Gugger hegyi volt a vevő központ, a "párja" és innen távkezelték az adókat).
A Szabadság hegyi adóház a néhai 11. Lérak. dd. egyik RH adóháza (egyébként vegyes objektum, mások is voltak/vannak /?/ ott. Ha jól emlékszem a Főhírközpontnak is volt ott eszköze.). Ugyanilyen volt pld. a Tétényi-fennsíkon, a Mechanikai Művek főbejáratával szemben állva annak jobb oldalától mintegy 6-800 m-re (Vöröshegy u. vége). Ma rombolt, bozóttal benőtt terület.
Annak a térnek, ami a képen látszik, a jobb szélén nyílt a HÁP bejárata, attól balra (a beton "téglalapokkal" fedett rész) voltak a PORI és a VEKTOR kabinjainak a fedezékei. Vészkijárat (kibúvó) nem volt, illetve valami olyasmi rémlik, hogy a vadászirányítók termének volt beomlasztható része - de ez lehet, hogy urban legend ;)
Akkor talán én a volt orosz részen voltam most, mert gyermekkoromban egy csillag alakú embléma volt a kapúba hegesztve...., mára azt vki kiszedte a kapúból.
én is jártam arra már többször,csak én a volt RT részt néztem végig.A kutyák miatt nem mertem a vez ponthoz bemenni.De egyszer bejutok az biztos.Köszi az infót!!!!
A gyermekvasutnál egy honvédségi valamilyen kommunikációs állomás van,hasonló van a hármashatárhegyen,de láttam ilyet monorierdőnél,meg gödöllönél is.Nem tudom pontosan mi célt szolgál.Szerintem egy rendszer részei ,de már párat lebontottak.Pl. a csillaghegyit is.Ez amugy egész pontosan a péter hegy és a róka hegy közötti kis fensikon terül el.Jelenleg lakopark épül.Tudom mert kb 500 méterre lakom tőle.Gyerekként sokat bujkáltam a kettős nyomsávos kerités mellett.Érdemes megnézni a gougliban viszamenve az időben hogyan bontották le.
Meg valahol hallottam hogy az oroszoknak is volt valami rádiós cuccuk fent a gyermekvasutnál,talán annak is ott vannak a romjai ahol jártál.
Sóskút felől nincs akadálya a behatolásnak, a kőbányába vezető útról balra van 1 földút, azon majdnem a keritésig fel lehet menni. A kutyák a készépnél vannak -elméletileg- bezárva ! Kíváncsi vagyok most hogyan néz ki, én kb. 2 éve fotóztam ott ! Azok kint is vannak az EGuglin -n . . .
Az utolsó képen szereplő objektumot gyerekkoromban (80-as évek) postatoronynak hívták, telefon átjátszó volt. Később a Matávé lett, gondolom most a T-Comé... Kuphoz semmi köze, már javában állt, mikor a radar korábbi helyén, a pápai Öreghegyről szórta sugarait... Az első kettő nekem is új, de ha arra járok, megnézem, illetve talán van akit megkérdezhetek róla...
Ma ott jártam, anno gyermekvasútas koromban katonákat láttam a ma is működő(?)kicsi adótoronynál, a mögötte lévő völgyben pedig kiképzőpályát is találtunk, de már akkor elhagyatott volt, a mostani adótorony és néhány antenna mellet van egy elkerített de már nem használt terület, ott is sok antenna lehetett, mert mindenfele bazi nagy fémcövekek vannak leverve.
A nem használt területen három hajléktalan tanya van, ami a googleearth-on is jól látszik....
Az adótornyot és a körülötte lévő antennákat még ahsználják?
Az őrtornyon is meglátszik az idő vasfoga és a kerítés is foghíjas már...
Néhány kép: (vmi roncsot is láttam, talán egy teherautó plató lehetett, meg egy transzformátor állomás is rohad az erdőben)
Elég rég jártam már erre és eszembe jutott valamelyik nap egy "létesítmény", amiről régebben olvastam itt, de most visszakeresve sehol sem találom, ezért a segítségeteket kérném!
BAZ megye, Erdőbénye, ma ott aktív honvédüdülő van, ha jól tudom, de mi volt ott pontosan régen, vagy mi van ott a honvédüdülővel egyidőben....
Azt nem tudom, hogy állandóan őrzik e, de én a múltkor egy szép vasárnapi napon arra keveredtem "véletlenül" hátulról, aztán akkor éppen katonai aktivitás volt, ami miatt el is kaptak, és kivezettek a helyszínről. Persze anyja neve három példányban , meg minden volt. :-)